arkadaşlar destekliyomusun yosa desteklemiyomusunuz
%100 dumansız hava sahasını destekliyor musunuz?
- 1
- 2
Tabii ki de %100 dumansız hava sahasını destekliyorum
Desteklemiyorum..Yani destekliyorumda %100 değil..
sigara içen birisi özellikle kışın neden dısarı cıkıp icsinki sigarasını? her yere sigara içenle için ayrı bir oda vs. bişey zorunlu yaparsın o zaman iyi olur.
üstelik bu alanda çalışan kahve, nergile kafeler vs. düşnmek lazım.
sonucta akp nin batı özentisiyle yaptıgı ancak yine yüzüne gözüne bulastırdıgı işlere bir yenisi daha eklendi
not: sigara içmem
desteklemiyorum çünkü esnafın hali zaten perişan,birde kapalı alanda sigara yasağı kışın daha bir vuracak esnafı. Onun yerine,içilen ve içilmeyen bölümler yapsalar daha iyi olacak.içilen yerler açık alanlar içilmeyenler kapalı alanlar;).eskiden otobüslerde bile içiliyodu yasaklandı kötü mü oldu
desteklemiyorum çünkü esnafın hali zaten perişan,birde kapalı alanda sigara yasağı kışın daha bir vuracak esnafı. Onun yerine,içilen ve içilmeyen bölümler yapsalar daha iyi olacak.bu yasağın amacı sigara içim alanlarını daraltarak halkı bırakmaya teşvik etmek. senin dediğin gibi yapılırsa bu amaç bırakmaya teşvik amacı gerçekleşmez.
HAKLISIN AMA BIRAKMAK TEŞVİK EDİLMELİ ÇOĞU İNSAN BIRAKMAYI İSTİYOR AMA YAPAMIYOR
Tabiri caizse bir "fırt" aldım hayatımda bu mereti.Oda nefret etmeme yaradı zaten.
Destekliyorum.Keza içen insanların bu karara saygı duyup, uygulamaya çalıştıklarını gözlemledim kendi kendime.Bir mahalle kahvesinin yanından geçtiğimde, kahve müşterileri bir bir dışarı çıkıp içiyor sigaralarını.Bu tip denetimi az yapılan yerlerde, kararın böyle uygulamaya çalışılması bile bir başarıdır bence.Umarımki yaz kış demeden sigara içenler yasağa uymaya çalışırlar.Bu arada sigara içenlerin içmeyenlerden bir hayli fazla olduğunu,yasak getirirken bunlarında hesaba katılması gerektiğini düşünüyorum.
Birde sigara fiyatlarını hemen hemen 2 katına çıkarma gibi bir politika güdülcekmiş önümüzdeki günlerde.Sigara bırakımını teşvik işin.Umarım bu seferde kaçak sigaralar kol gezmez ortalıkta.
ben anlamıyorum bu işi sigara zararlı deyip satmaları yanlış ona bakarsanız esrar da sigara gibi sadece daha ağır niye esrar yasak sigara değil serbest olacaksa hepsi olsun yada hiç biri..
iki ucu ..... degnek misali.özgürlük kısıtlaması olarak bile görülebilir bu biyandan,diger yandan da içmeyenlerin özgürlüğü yokmu da denebilir... ben kendi adıma içiyorum ve bu yasağı desteklemiyorum.. kahveye gittiğimde okeye dönerken o heyacanla yakmayı özledim.. yap kardeşim içilen bölüm içilmeyen bölüm diye kahve,kafe vb yerlere.. hadi illla ben kazancam diye düşünüyosan bunlardan aldığın vergiyi arttır ? (ki önümüzdeki günlerde sanırım böyle olacak) yahu zaten bunların düşündüğü aman insanımız zehirlenmesin aman kullanmasın değil.. ne zaman dara düşseler dayan sigara ve türevlerine zammı.. yakında olacagı söylenen fiyatların 2 katına çıkarılmasıda seni beni düşündüklerinden değil.. TÜRKÜN kahve kültürünü hesaba katmadan dünyada bunun nasıl uygulandığına bakmadan ben yaptım oldu mantığıyla yasak...
şundan dolayı desteklemiyorum.kahvehaneye giden vatandaş zaten o ortamı bile bile gidiyordu.kahvehanede ne yapılabilirki.sıcak cay gelir okey v.s oyun araçları gelirsigaralar tüttürülür.ya şimdi ne oldu.adam oyun oynuyor 5 dk sigara molası veriliyor.bu vatandaş içmeden duramazki.içerde içmese dışarda ,içer.... devletin yapması gereken bu alışkanlığı komple yok edecek formüller tedaviler gercekleştirmek.vatandaş sigara içmeyecekmiş güleyim bari
stadlar da bile yasak dendi.. sezon açıldı hem iç saha maçı hem deplasman yaptım (kasımpaşa iç saha,eskişehir deplasmanı) ikisinde de içildi,içtim.. yau karıştın kahvemize,karıştın nargilemize,karıştın herşeyimize bari stadımıza elleme..! memlekette mesele kalmadı sigara yasağı konusunda aleme örnek olacakmışız.. arkadaşın dediği gibi kahve,stad gibi yerlere yasak koyma ee bizde eşşek değilizya otobüste içme girişimi yapalım... bu daha başlangıçmışta daha sigaraya büyük zam gelecekmişte =))) sevgili başbakanım benim =)) ellerinden öperim.
bu yasağın amacı sigara içim alanlarını daraltarak halkı bırakmaya teşvik etmek. senin dediğin gibi yapılırsa bu amaç bırakmaya teşvik amacı gerçekleşmez.ya ne teşviki daraltması... biz cilve mi yapıyoduk ki belki iceriz bak içebiliriz vs diye de beni yasakla teşvikliyolar.. bunlar alan daraltarak beni ve benim gibi düşünen milyonların içini daraltıyolar.. ne teşviki ya =) teşvik primi mi...
- 1
- 2