urkatat
[
[Herşeyden siyaset malzemesi çıkarmayın.]
sitenin ne yanlısı, kim yanlısı olduğu da
Söylemeyi unuttum önce, Allah Rahmet eylesin. İyi bir adam olduğunu biliyorum ve dediğiniz gibi kimse kötü birşey söyleyemedi. Neyse,
O haberi ben televizyondan gördüm arkadaşım, TV8 kanalında, ve onu bilmeyen adam da yok etrafımda.
Diğer ülkerler adamcağızı öldürttü diyorsun da, diğer ülkelerin gözünde Muhsin Bey ne ki? Tamam, ben severdim, ciddiyim. Ama ne stratejik önemi var Muhsin Bey'in, ülke kaosa mı girdi şu an? Birşeylerde iddia ediyorsanız, arkasında sağlam temelller olabilecek şeyler bulunuz, yoksa gerçekten, ideolojinin peşinden koşan sizsiniz şimdi.
Bak bakalım, Skorsky'e ne olmuş onları ararken, biz bunlarla Güney Doğu'da terörist vuruyoruz. Ama adamı ararken.
"Genelkurmay İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak DHA'ya yaptığı açıklamada, "Özel Kuvvetler'e bağlı 12 kişilik DAK (Doğal Afetler Arama ve Kurtarma) timini taşıyan bir skorsky helikopterimiz olay yerine iniş yaparken kaza kırıma uğradı. DAK timi ile helikopter pilotları kazayı yara almadan atlattı. Cumhuriyet Savcısı olay yerinde incelemelerini sürdürürken DAK timi de enkaz bölgesinde tahliye işlemlerine başladı.'' dedi."
Bak bakalım taraflı bulduğun haberin asıl kaynaklarına:
Bunları oku bakalım, taraflı haberi gör.
İngilizceniz yoksa söyleyim: Adam maceraperest, kolunda denizin dibinde olsa bile çalışan verici var, adam 2007'de düşüyor uçakla çölü geçmeye çalışırken, hani San Andreas'ta küçük tek kişilik uçak var ya, onla düştü çölün ortasına. Ve sonra "On September 29, 2008, a hiker found three crumpled identification cards in the southern Sierra Nevada mountain range.." yani, 29 Eylül'de bir dağcı bulmuş, şimdi soruyorum o köylü ile bu dağcının ne farkı var şimdi? İkisine de denk gelmemiş mi? O adamın bulunması için kaç milyon dolar harcanmış haberiniz var mı? "Search and rescue costs" bölümündeki fiyatlara bakın, ne kadar para gitmiş ama bulunamamış. Hani o övdüğünüz Amerika, isterse uydudan saçının tellerini saydıklarını iddia ettikleri Amerika, ne oldu bu adama? Niye bulamadınız? Siz çok polisiye dizi izliyorsunuz, CSI izliyorsunuz, herşey öyle mümkün mü? Command and Conquer mu sandınız siz bunu? Uydudan her yer gözüküyor mu sandınız iki tuşa basınca?
Birşey iddia ediyorsanız, arkasında delilleriniz olsun ki inanalım. Ama böyle, kuru kuru konuşmakla olmuyor. O yazar da, sanki 40 yıllık dağcıymış gibi konuşuyor, ama o da oyunlara ve filmlere kendini fazlaca kaptırmış belli.
Tekrar başımız sağolsun.
Cevap atacaksanız, ideolojiden giderek atmayın, körü körünüe bağlı olmayın hiçbirşeye, ben size kaynak gösterdim, kendi düşüncelerimi aktarmadım sadece. Onları destekledim. Siz de böyle yaparsanız, tartışma daha güzel ve işe yarar olur. Ama böyle, kuru kuru atmakla olmuyor arkadaşlar.