Zannedersin Himalaya'dır ( Yorumsuz ) ..

Kapalı Hesap (76993)
28-03-2009, 14:21   |  #1  
OP Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
1,382 mesaj

Zannedersin Himalaya’dır
( Yılmaz Özdil herşeyi anlatmış yoruma gerek var mı ? ) ...

MBTGROUP
28-03-2009, 14:31   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,727 mesaj

ÜzgünMor GözfORUMDADA DONMA DİYE BAŞLIKLAR AÇILINCA KÖTÜ OLUYORUM HEP AKLIMA GELİYOR.ÜZÜLDÜM GERÇEKTEN.

Son Düzenleme: MBTGROUP ~ 28 Mart 2009 14:48
DaRWeLL
28-03-2009, 14:48   |  #3  
Yıllanmış Üye
1,851 mesaj

güzel yazmış helal olsun..çokta haklı
adamlar göz göre göre gittiler yaa.
45 satte koca helikopter ancak buluyor demekki !

Banned
28-03-2009, 15:26   |  #4  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Bilmeyen görmeyen ancak çenesi çalışan düdüğün biri çıkmış saçmalamış, halt etmiş.  Zannedersin himalaya demiş gelipte görmüş mü? Biliyormu nasıl bir yer ? Ben biliyorum, gördüm. Hani böyle karda kışta tipide değil o yerde bahar ayında bile beşyüz metre bir yere gitmek istedimde anam ağladı. Dik kayalık eşek bile zor çıkıyor affedersiniz. Bir haftadır demmek ki kader oradan öyle bir kış varki son on-onbeş yıldan bu tarafa bende görmedim böylesini. Pazartesi günü kaza yerine 3-4 Km olan bir yoldaydım, kaza yapıyordum szor kurtuldum verilmiş sadakam varmış. O dağlara pazatesinden bu güne kadar 1-1.5 metre kar yağdı. Dibinde bulunduğum dağı daha bugün görebildim, sisten fırtınadan başka birşey yoktu. Laf atmak kolay boş keseden. Hani diyeceğim dangalak kıçın yiyorsa, gazeteciydin sen neden gitmedin ?  Gidip haberini yazını o dağdan yazsaydın ya!

Ayıp denden birşey var, millet birlik beraberliği, aynı acıyı yaşarken sanki yunanistandan biriymiş gibi bizim acı ortamımızda eleştiriyi düşünmek sadece insafsızlık. Yüreğimiz yanıyor, ne idiğü belirsizler soytarılık peşinde.

Süleyman.
28-03-2009, 15:38   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj
khramn
Bilmeyen görmeyen ancak çenesi çalışan düdüğün biri çıkmış saçmalamış, halt etmiş.  Zannedersin himalaya demiş gelipte görmüş mü? Biliyormu nasıl bir yer ? Ben biliyorum, gördüm. Hani böyle karda kışta tipide değil o yerde bahar ayında bile beşyüz metre bir yere gitmek istedimde anam ağladı. Dik kayalık eşek bile zor çıkıyor affedersiniz. Bir haftadır demmek ki kader oradan öyle bir kış varki son on-onbeş yıldan bu tarafa bende görmedim böylesini. Pazartesi günü kaza yerine 3-4 Km olan bir yoldaydım, kaza yapıyordum szor kurtuldum verilmiş sadakam varmış. O dağlara pazatesinden bu güne kadar 1-1.5 metre kar yağdı. Dibinde bulunduğum dağı daha bugün görebildim, sisten fırtınadan başka birşey yoktu. Laf atmak kolay boş keseden. Hani diyeceğim dangalak kıçın yiyorsa, gazeteciydin sen neden gitmedin ?  Gidip haberini yazını o dağdan yazsaydın ya!

Ayıp denden birşey var, millet birlik beraberliği, aynı acıyı yaşarken sanki yunanistandan biriymiş gibi bizim acı ortamımızda eleştiriyi düşünmek sadece insafsızlık. Yüreğimiz yanıyor, ne idiğü belirsizler soytarılık peşinde.

Geçmiş olsun.

uGuR.uK
28-03-2009, 15:52   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj

olayın acısı ayrıdır tabi ama yazarın dediği bilgilerde doğru ki ben daha dün aynı şeyi oteldeki arkadaşlara söyledim. ya hangi devirdeyiz artık, o kadar cep telefonu olan kişiler, helikopter vs. hiçbirimi sinyal vermedi? hadi o mesaj olayı onların aklına gelmedi, bilemediler yada heycanlılardı, korkmuşlardı... e kardeşim her gsm şebekesinde bağlı telefonların sinyal verdiği alanlar en son bağlanılan baz istasyonu tarafından kaydedilir + o helikopterin yokmuydu yer bildirebilecek bir sistemi, telsiz yapısı vs.? hadi hepsini geçtim, bu kazanın ve ihmallerin öncesine gidelim; askeri ekiplerin zar zor ulaşabildiği(hatta ulaşamadığı) hava koşullarının olduğu bir bölgede helikopterle uçuş fikrine ne demeli? politikacılar çakmadı davayı anlamıyorlar o işten tamam, e pilotlarıdamı bilmiyor hiçbir şey?... kısacası ihmallerde söz konusu, belkide kazadan daha mühim ihmaller, belkide bilmediğiz bazı başka şeyler var olayın içinde... ayrıca çok merak ediyorum adı sanı pusulalar dışında pek fazla görünmeyen bir parti başkanının vefatına ne çabuk yandı yüreğiniz? "oda insan en azından" diyeceksenizde kimler ne şekillerde ölüyor onlarada yanıyor musunuz aynı şekilde? böyle her yerde dile getiriyor musunuz? ha yapıyorsanız eyvallah ben lafımı alıp susarım ama abartılmasın herşey lütfen...

Hayalet 26
28-03-2009, 15:58   |  #7  
Yıllanmış Üye
2,018 mesaj

khramn arkadaşıma katılıyorum.Bu işler öyle oturduğun yerden koordinat belirlemeyle olmuyor maalesef.Eleştiri yapmak işin kolayına kaçmaktır.Yok şu cihaz olsaydı,yok bu teçhizat olsaydı,yok şuydu yok buydu...
Devlet tüm imkanlarını seferber etti bu elim olayda.Buna yürekten inanıyorum.Fakat doğa şartları buna müsaade etmedi.Herşey teknolojiyle çözümlenmiyor,insanoğlu bazen çaresiz kalabiliyor.
Bu vesileyle buradan tüm Türk Milleti' nin başı sağolsun diyor ölenlerle Allahtan rahmet diliyorum.Cenabı Allah inşallah bir daha bize böyle acılar yaşatmaz...

umut101010
28-03-2009, 16:01   |  #8  
umut101010 avatarı
Yıllanmış Üye
1,672 mesaj

bu adam anlaşılan istanbuldan dışarı çıkmamış ben bitlisliyim bitlise kış gelince şehir merkezinde bile  3-4metre kar oluyor bide tipi oldumu allah yardım etsin millet evinden çıkamıyo helikopter dağa düşmüş dağ en az 1500-2000 metre
orda hava sıcaklığı -15 -20 derece civarıymış bu olan sıcaklık bide hissedilen sıcaklık varki bu daha beter tipi varmış sis varmış kışın istanbulda bile sisden ne kazalar oluyo duyuyoruz orda sis dahada ağır tipi varmış istanbulda izmirde lodos oldumu çatıalr uçuyo bunun daha şiddetlisinin karla birleştiğini düşünün
bu yüzden sen oranın açık adresini bile belirlesen oraya ulaşman çok zor hadi ulaştın diyelim helikopterin oraya inmesi imkansız hadi indin diyelim helikopter havda asılı kalamaz tipiden yerede inemez kar çok yüksek bence devlet yapailecek
herşeyi yaptı oturduğunyerden konuşmak kolay çok biliyosan 7777 ye mesaj atsaydın yerlerini bulun diye

GazI_9o9
28-03-2009, 16:35   |  #9  
GazI_9o9 avatarı
Yıllanmış Üye
1,126 mesaj

olan oldu artık..Vatan Sağ Olsun

Tırtıl
28-03-2009, 16:48   |  #10  
Denetmen
Teşekkür Sayısı: 1
1,579 mesaj
khramn
biriymiş gibi bizim acı ortamımızda eleştiriyi düşünmek sadece insafsızlık. Yüreğimiz yanıyor, ne idiğü belirsizler soytarılık peşinde.
gazi909
olan oldu artık..Vatan Sağ
Oldu arkadaşlar, nedir bu kadercilik ya? Zaten bu yüzden gram kıpırdamıyor Türkiye yerinden...

Yüreğiniz mi yanıyor? O zaman bir daha pisi pisine yüreğinin yanmaması için eleştireceksin nerede hata yapıldı... Nerden hata yaptın... Olmuş bitmişle olmaz bunlar, bundan sonra olmaması için zaten eleştireceksin.

Daha geçen gün aynı şekilde hatta cep telefonuyla defalarca ulaşıldığı halde, bulunamadığı için ölen kayakçı çocuktan hiç ders alınmamış ama tabi onun için yas tutan bir politikacı kadar olmadı.

Daha geçen gün yine kaybolan helikopterin yerini Fransızlara sorduğumuz ne zaman unuttuk?

NE YAPILDI BU İKİ OLAYDAN BERİ?

Tabii ki eleştireceksin! Eleştireceksin ki, laftan anlamayanlara sopayla anlatacaksın gerekiyorsa! Bizim politikacıları dürtmessen hiç bir şey için kıllarını kıpırdatmazlar! "Zırt gelir, 'teğet geçer'". Bu teknolojik imkanlar her gelişmiş ülkede varken, kendine gelişmiş diyen senin ülkenin devleti ne yapıyor? Peki senin elinde ne sopa var? "OY'UN!"

Yarın öbürgün sen kalsan o dağlarda, seni üç bin kişi aramayacak, hiç merak etmeyin. Öleceksin... Bile bile öleceksin... 21. yüzyılda, bu kadar teknolojiyi bilen biri olarak, "beni bulurlar nasılsa" diye umut ederek öleceksin...

Cahillik, imkansızlık ayıp değil, bunu kabul etmemek ve herşeye "takdir-i ilahi" diyerek eksiklerini gidermeye çalışmadan yan gelip yatmak ayıptır! Sen elinden geleni yapacaksın ki, Allah senin yanında olsun...

Son Düzenleme: Tırtıl ~ 28 Mart 2009 16:57
ilginch
28-03-2009, 16:58   |  #11  
Yıllanmış Üye
1,635 mesaj
khramn

yuh yani be kardeş
mushin yazıcıoğlunun ölümünde doğanın mı parmağı var!
birilerinin parmağı var elbette, bi insan 47 saat içinde bulunamaz mı?

ayrıca o adamın(yılmaz özdil) da yüreği yanıyor, sen onu türk değilmiş gibi göstermişsin.
valla bravoBeğenmedim

umut101010
28-03-2009, 17:16   |  #12  
umut101010 avatarı
Yıllanmış Üye
1,672 mesaj

urkatat kardeşim  orda doğa şartları çok zor gerçekten zor orda helikopter de uçamaz kar aracıda gidemez şehir merkezide 0derece ile -5 arası 2000metre yükseklikte sen düşün

ilginch
28-03-2009, 17:21   |  #13  
Yıllanmış Üye
1,635 mesaj

Allah hepinizi bildiği gibi yapsın...

ilginch
28-03-2009, 17:28   |  #14  
Yıllanmış Üye
1,635 mesaj
Phantom26
k
Devlet tüm imkanlarını seferber etti bu elim olayda.Buna yürekten inanıyorum.Fakat doğa şartları buna müsaade etmedi.Herşey teknolojiyle çözümlenmiyor,insanoğlu bazen çaresiz kalabiliyor.
devlet nasıl seferber etti, bana söyler misiniz?
o 112 görevlisiyle helikopterdeki kişinin konuşmasını dinlemediniz-okumadınız mı?
o kadar konuşuyorlar, niyese yer bir türlü tespit edilemiyor...

Hayalet 26
28-03-2009, 18:09   |  #15  
Yıllanmış Üye
2,018 mesaj

Bu konuyu çok fazla uzatmayalım arkadaşlar.Yeni aldığım bi habere göre kayıp olan kişinin kazayı haber veren muhabir olduğunu öğrendim.Dua edelim de o bari sağ kurtulsun...

GazI_9o9
28-03-2009, 19:39   |  #16  
GazI_9o9 avatarı
Yıllanmış Üye
1,126 mesaj

sizin derdiniz ne? bu olay üzerinden bile siyaset yapmak mı? bu ne kadercilik demiş biri.napalım sokaklara dökülüp komünistlere mi girişelim.veya işini yapmadığını öne sürdüğünüz hükümete bi darbe de biz mi yapalım.KASIT,ZAAFİYET VARSA HESABI SORULUR..o sizin sövdüğünüz kişiden daha iyi hiçbirimiz tanıyamaz,sevemeyiz Yazıcıoğlu'nu..kasıt var ise bunun hangi taraftan geleceğini de millet bilir kafanızı yormayın..konuları saptırarak ideolojilerinizin lehine çevirmeye çalışmayın

Mustafa Akın
28-03-2009, 20:58   |  #17  
Mustafa Akın avatarı
Yıllanmış Üye
3,236 mesaj

http://www.haber5.com/haber.php?haber_id=358323

Herşeyden siyaset malzemesi çıkarmayın.

ilginch
28-03-2009, 21:02   |  #18  
Yıllanmış Üye
1,635 mesaj
gazi909
sizin derdiniz ne? bu olay üzerinden bile siyaset yapmak mı? bu ne kadercilik demiş biri.napalım sokaklara dökülüp komünistlere mi girişelim.veya işini yapmadığını öne sürdüğünüz hükümete bi darbe de biz mi yapalım.KASIT,ZAAFİYET VARSA HESABI SORULUR..o sizin sövdüğünüz kişiden daha iyi hiçbirimiz tanıyamaz,sevemeyiz Yazıcıoğlu'nu..kasıt var ise bunun hangi taraftan geleceğini de millet bilir kafanızı yormayın..konuları saptırarak ideolojilerinizin lehine çevirmeye çalışmayı
şu konuşmanız ile bile ideolojik bişeyi savunduğunuzun farkında değil misiniz yahu?

ayrıca
[[

Herşeyden siyaset malzemesi çıkarmayın.]

sitenin ne yanlısı, kim yanlısı olduğu da belli

ayrıca "napalım sokaklara dökülüp komünistlere mi girişelim,veya işini yapmadığını öne sürdüğünüz hükümete bi darbe de biz mi yapalım"
siz siyaseti olmaması gereken 'yerlerde',kutsal şeyler ile siyaset yapıyorsunuz, bu konu siyaset içerse kaç yazar!

adam ölmüş, bunlar gelio, hükümet çok çalıştı, ona rağmen geç bulundu,suçlu doğa!!!!!!

bazı ülkeler, adamcağızı öldürttü, siz de savunun o ülkeleri emiSinirli

Son Düzenleme: ilginch ~ 28 Mart 2009 21:15
umut101010
28-03-2009, 21:08   |  #19  
umut101010 avatarı
Yıllanmış Üye
1,672 mesaj

size göre o kadar basit geliyo bulunması neymiş teknoloji varmış sinyal varmış gidin 1 ay yaşayın orada anlarsınız teknolojiyi

Son Düzenleme: umut101010 ~ 28 Mart 2009 21:09
GazI_9o9
28-03-2009, 21:10   |  #20  
GazI_9o9 avatarı
Yıllanmış Üye
1,126 mesaj

ne söylesek boş..empati yapabilmeyi çok isterdim sizi anlayabilmek için ama o kadar ters ve mantıksız geliyor ki...konuya katıldım.benden önce ideoloji propagandası yapılmaya başlanmıştı çünkü.ve haksız olarak.tartışmayı bırakıyorum..çünkü vakti değil

selametle...

viking20
28-03-2009, 21:15   |  #21  
viking20 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj

çok üzüldük,hepsine Allah dan rahmet,geride kalanlarına ailelerine başsağlığı diliyorum.
Dağ olayı apayrı bir şey,bilen giden yaşayan bilir ancak.Heleki kış,sis koşulları varsa daha da bir zordur.

Son Düzenleme: viking20 ~ 28 Mart 2009 21:17
umut101010
28-03-2009, 21:17   |  #22  
umut101010 avatarı
Yıllanmış Üye
1,672 mesaj

yapan kim ideoloji propagandası

ilginch
28-03-2009, 21:17   |  #23  
Yıllanmış Üye
1,635 mesaj

neyse amerikalılardan, amerikayı kötülemesini bekleyemeyiz değil mi?

ilginch
28-03-2009, 21:20   |  #24  
Yıllanmış Üye
1,635 mesaj

söylemek istediğim son söz:

NE KADAR BÜYÜK BİR İNSANMIŞ Kİ BÜTÜN SİYASİ PARTİ LİDERLERİ VE MENSUPLARINDAN BİR TEK OLUMSUZ SÖZ SÖYLEYEN OLMADI ZATEN OLAMAZ DA

Allah rahmet eylesin,sevenlerine de sabır versin.

GazI_9o9
28-03-2009, 21:39   |  #25  
GazI_9o9 avatarı
Yıllanmış Üye
1,126 mesaj

AMİN..

not:Türkiye 20 temmuzda abd boyunduruğundan çıkmıştır..darbelere rağmen...kamuflaj ve iftira sinsilere yakışır.Elhamdülillah kaygımız yok..içimiz ne ise dışımız da o."gücünü imanından alan hür bir gençlik"..hepsi bu