Zararlı bulaştırabilecek 5 Facebook tehdidi!

CHIP Online
13-09-2014, 00:02   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Facebook'ta masumca dolaşırken PC'nizi "kaptırmamak" için, işte bu 5 şeye dikkat etmeniz şart!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/zar ... -tehdidi_49332.html

Resimlerle: Temiz Facebook için en iyi araçlar!

Hayatınızın Facebook'suz nasıl olduğunu muhtemelen hatırlamıyor, böyle bir hayat hayal edemiyorsunuz. Hayatımızın dış dünyaya açılan önemli kapılarından biri haline gelen Facebook, dev kullanıcı kitlesi dolayısıyla saldırganların ilgisini en çok çeken yerler arasında. Dikkatli olmamanız halinde, Facebook'ta gezdiğinizi düşünürken PC'nizi zararlıların eline teslim edebilir veya DDOS saldırılarının düzenlendiği bir zombiye dönüşmesini sağlayabilirsiniz. İşte Facebook'ta dikkat etmeniz gereken 5 tehdit ve alabileceğiniz önlemler.


Clickjacking tehditleri


İnternette sahtekârlar tarafından kullanılan en eski yöntemlerden biri olan clickjacking'de kullanıcı, ilgi çekici bir içeriğe yönlendirdiğini iddia eden bir bağlantıya tıklamaya ikna edilir. Ancak hedefteki sitede bahsedilen içerik değil, bir zararlı bulunmaktadır. Saldırganlar bunun için Facebook'un sayfa görünümünü içeren bir ekran görüntüsü kullanabilir.


Önlemler: Facebook, clickjacking'i engelleyecek güncellemeler yapsa da, onu aktif olarak önlemenin bazı yolları var. Örneğin size inanması güç şeyler vadeden bağlantılara tıklamayın. Benzer biçimde, "İŞTE KESİNTİSİZ VİDEO" gibi ilgi çekici görünen başlıklara kanmayın. Kaynaklarını tanımadığınız haber sitelerinin bağlantılarına tıklamayın, haberleri tanıdığınız sitelerden okuyun.


Şüpheli siteleri her zaman Facebook'a rapor ederek internet topluluğuna katkıda bulunabilirsiniz.


Tüm Konu: Zararlı bulaştırabilecek 5 Facebook tehdidi!

Resimlerle: Temiz Facebook için en iyi araçlar!

Kaynak: www.chip.com.tr