zararlı yazılım akif hale gelmişmidir?

icemanphoenix
26-06-2009, 14:17   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
308 mesaj

abes bir soru olacak ama sonuçta sormassamda meraktan çatlayacam Ağzı kulaklarına varıyor
az önce p2p programımla bir .rar arşiv dosyası indirmeye başladım. inip bitince geçici klasörden gelen klasörüne kopyalanmadan önce benim sevgili avast pro edition AV programım truva atı ve rootkit uyarısı verdi. bende sil dedim. bu arşiv türü işlem yapılabilecek geçerli bir arşiv türü degil dedi Oha! karantinaya al dedim gene aynısını dedi. Oha! bende dosyayı hiç ellemeden, arşivi açmadan, hatta korkudan yanlışlıkla çift tıklarım diye öğeyi mausla bile seçmedenGülüş direk shift+delete ile sildim. 10 puanlık soru şu Sinsi bu lanet zararlı atifleşmişmidir yoksa yokolup gitmişmidir Kahkaha

not: şimdi sabit diskleri açılışta taramaya programlayıp  taratacam. tarama bitince, birazdan cevaplarınıza bakıp ona göre bir yol daha varsa denerim. baktım olmadı 10 günlük  formatın üstüne bi kez daha format atarım Kahkaha

Son Düzenleme: icemanphoenix ~ 26 Haziran 2009 14:20
icemanphoenix
26-06-2009, 15:00   |  #2  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
308 mesaj

saolasın.
yalnız evdede avast pro kullanıyorum. evdeki pc de bu zararlı yazılım içeren rar dosyalarını siliyordu hiç böyle su koyvermiyordu :) onun için çok şaşırdım.