Zaruri bir açıklama,

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
nonpasaran
15-05-2010, 15:57   |  #1  
nonpasaran avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
1,216 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

Bazı konulara açıklık getrimek adına bu mesajı yazmak zorunda kaldım;
bu yazı silineceği için okuyanlar okumayanlara silinmeyen bir kopyasının linkini verebilirler;

http://non-pasaran.blogspot.com/2010/04/nonpasaran-ve-chip-online.html

  • Açtığım konunun silinmesini gerçekten de beklemiyordum.Sonuçta kimseye hakaret etmedim.Forum kurallarına tamamen aykırı olan bu konu silme yaptığım eleştirilerin ne kadar yerinde olduğunu ve forumda nasıl bir denetmen terörünün sürdüğünün açık bir göstergesidir.


  • Ben forum yöneticilerinden bana küfür eden ve her gün yeni üyelik alarak bunu yeniden yapan adama karşı önlem olarak Bütün sürümleri içeren Windows 7 DVD'si oluşturmak adlı konumun kilitlenmesini istedim sadece.Böylece bu olay baştan önlenecekti.Fakat hala konu açık ve bu adamın dilediğini yazmasına müsait.(Siz yapmayınca ben gerekeni yaptım)


  • Kendilerine  karşı yapılan en ufak bir eleştiride konu kilitleyen, silen denetmen arkadaşların bu konuyu kilitlememe inadının daha öncede belirtiğim gibi kuyruk acısından kaynaklandığını düşünüyorum. Keyfi tutumlarına karşı konular açtım ve eleştirdim. Ve istisnasız her konuda -konularımı silseler de bana başka nicklerle oturum açıp hakaret etseler de- haklı olduğum için görüşlerim kabul gördü ve her seferinde "burada düdük bizde çalar oynarız çalar uyarırız (Serkan Karadaş'ın Boom... nikiyle rütbe saçmalığını eleştirdiğim konuda bana yaptığı pek çok hakaretten sonra başa çıkamayıp sarfettiği laftır.) " anlayışından taviz vermek zorunda kaldılar.

  • Şimdi bu konuyu kilitlememe sebepleri anlaşışıyor ki o şahıs bana küfür ettikçe "oh oh ağzına sağlık deyip ellerini oğuşturmaktır"


Roadrunner ve ADEM-KAYA

Ne güzel de çalıntı yapmış.
Adamlar yazı karakterini değiştirmeye bile üşenmişler.Bu kadar da olmaz...




Daha öncede belirttiğim gibi ben bu yazıları "namım yürüsün" diye yazmıyorum dileyen alıp kullanabililir benim için hiçbir mahsuru yok.ayrıca çoğu zaman özel mesaj youyla bana ulaşan bazı arkadaşlar yazınızı kendi sitemizde yayınlayabilirmiyiz diye soruyorlar bunlar onlar da olabilir.Problem değil yani ama sadece forumdan tanıdığınız birini savunma refleksinize de saygı duyuyorum başta konuyu açan ve yorum yapan arkadaşlar olmak üzere destek veren herkese teşekkür ederim.
Yazılarımda ki ekran alıntılarında filigran kullanmamın sebebi nedir diye sorabilirsiniz ama  bu yazılarım kopyalanmasın diye değil.




Gelelim yönetimin açıklamalarına;


Serkan Karadaş

Chip Online Forum unda paylaşılan her bilgi, paylaşımı yapan kişi veya kişilerin sorumluluğundadır ve hiçbir sorumluluğu Chip Online üstlenmez.



Bana küfredildi buna bilgi paylaşımı mı diyorsunuz?Buna da çanak tuttunuz ve tutuyorsunuz çünkü konu hala adamın bana küfredebilmesi için açık


Serkan Karadaş

Chip Online Forum undan ayrılma sebebinizi merak etmediğimiz gibi, ayrılma sebebini Chip Online Forumda üstelik Chip Online Forumu, Forum Yönetici ve Denetmenlerini, Forum Üyelerini ağır dille eleştirerek, lakap takarak, soyut bilgiyle suçlayarak belirtemezsiniz.

Ağır dille eleştirinin kıstası nedir?Sizin için her eleştiri ağır.Kimseye lakap takmadım.Soyut bilgi demişsiniz o zaman konuyu neden inatla kilitlemediğinizi anlatın da elimizde somut bilgi olsun


Serkan Karadaş

Chip Online Forum Denetmenleri ve Yöneticileri sorumluluklarını, görevlerini bilmektedir. Aksi bir durumla suçlama lüksünüz yoktur!



Beni hırsız diye nitelendiren bir yorumu onaylayarak blogumda yayınlanmasını sağlayan herkesi suçlarım.Günlerdir bu konuyu kilitlemeyerek bana küfür edilmesine çanak tutan herkesi suçlarım.Suçlanmamanın kriterinin titr olduğu toplumlar gelişmemiş toplumlardır. Bu tip toplumlarda sizin gibi hasbel kader bir mevki edinmiş ama bunun gerektirdiği  donanıma sahip olmayan  insanlar titrlerinin arkasına saklanırlar. Gelişmiş toplumlarda ise bu kriter doğru davranmak, doğru yaşamak ve işini doğru yapmaktır.


Serkan Karadaş

lütfen düşünmeden bu forumda görüş bildirmekten kaçının. Aksi durumda yolunuz açık olsun.




Hala "düdük bende çalar tehdit ederim  çalar atarım" anlayışına devam diyorsun yani e zaten yukarıda anlattığım gibi tam da çapınızdan beklenen tepki...



Selçuk İslamoğlu

nonsparan'ın rahatsızlığı geç de olsa giderilmiştir. 



  • Yanlış bilgilendirildiğiniz için bu satırları yazdığınızı düşünüyorum.Yukarıda da belirttiğim gibi rahatsızlığım hiçbir şekilde giderilmemiştir.


  • Cenk beyi daha evvel çalıştığı dergilerde birlikte çalıştığı onu şahsen tanıyan kişiler vasıtasıyla dolaylı olarak tanıyorum. Neredeyse hepsi dürüst işini iyi yapan biridir diye anlatırlar. Sizi de ben buradan tanıyorum.Burada ki keyfi denetmen terörüne destek verecek birisi olmadığınızı da tahmin ediyorum.


  • Ama yöneticiler yönettiklerinin hatalarından sorumludurlar.


Burada Serkan Karadaş gibi, Turkish Devolopper gibi ellerindeki yetkiyi tamamen keyfi kullanan, eleştiri kaldıramayan kişilikleri sebebiyle gerek benim gerekse başka kullanıcıların forum kurallarına tamamen uygun mesajlarını silen denetmenlerin bütün uyarılara rağmen hala bu görevlerde bulunmalarının ayıbı sizlere aittir. Serkan ın Boom nickiyle bana hakaret etmesine göz yummanızın, uyarmama rağmen bu en hafif tabirle kalleşlik olarak nitelendirebileceğim davranışın sahibinin hala  bu forumda denetmen olmasının  ayıbı da size aittir. Bir üyenizi hırsızlıkla suçlayan bir yorumun denetimden onaylanarak çıkmasının ve blogda yayınlanmasının suçu da kifayetsiz kişilere bu yetkiyi verdiğiniz için sizin ayıbınızdır.



Selçuk İslamoğlu

Başka sitelere kopyala / yapıştır durumuna karşı doğal olarak herhangi bir önlem alamayız. CHIP Online ve CHIP Online Forumları'nda prensip olarak hiç bir zaman kopya koruması veya sadece üyeler görebilir gibi paylaşım ruhunu kısıtlayacak engellemeler koymayacağımız için, diğer sitelerdeki kullanıcı (dikkat, yönetici değil) doğal olarak karışamayız da zaten.



Bundan hiçbir rahatsızlık duymadığımı belirttim zaten.Hatta burada chip te benim blogumdaki yazı kopyala yapıştır ile tekrar chip blogda yayınlandı bundan şikayetim olsa sizin yetki alanınızdaki bu konuda şikayette bulunurdum.


Selçuk İslamoğlu

Bu rahatsızlık giderildiği için doğal yollardan da, konu geçerliliğini yitirmiş olabilir.
 



Buyrun yazı altta konunun geçerliliğini yitirip yitirmediğine ve forum kurallarının neresine aykırı olduğuna siz karar verin.


Sonuç olarak;

  • Forumdaki bütün işlevi eğlence bölümünde geyik yapmak ve tamamen keyfi kararlar ile forum denetlemek olan birinin senelerdir kendisinden kat kat fazla bu foruma katkı yapmış biri üzerinde yukarıda anlattığım şekillerle terör uygulaması sizin ayıbınız/vebalinizdir sayın Cenk Tarhan ve Selçuk İslamoğlu
  • Bu çaptaki insanların burada hatır gönül işleri ile yetki sahibi olmasının sebebi de sizin iş bilmezliğinizdir.
  • Daha önce sadece forumdan istifa ettiğimi ve blog faaliyetimi sürdüreceğimi söylemiştim.Dün yapılan açıklamalardan sonra kararımı değiştirdim. Chip-Online'dan tamamen ayrılıyorum. Dileyenler mail adresime adreslerini gönderirlerse kına yollayabilirim.Başta BOOMFUNKMCS arkadaşımız olmak üzere... 



     


nonpasaran
14.05.2010
Forumu sürekli takip eden arkadaşlar Chip-Online yönetimini çoğu zaman eleştirdiğimi bununla ilgili konular açtığımı biliyorlardır.Kötü adam olma pahasına bunları yapmamın sebebi bu platformda ki yönetim anlayışının gün gelip sorunlara yol açacağını öngörmem idi. Bu platformda denetmen olan pek çok genç arkadaşım bu eleştirilerimi maalesef kendi otoritelerine tehdit olarak algıladılar ve üzülerek belirtiyorum  bazı denetmenler başka isimler altında forumda oturum açarak bu konularda bana hakaret ettiler. Bütün bunlara rağmen iyisi ile kötüsü ile yıllardır değişik isimlerle de olsa, aralıklarla da olsa üyesi olduğum bu platformdan kopamadım.Ama son aylarda ki başı bozukluk ve özellikle bu son haftada yönetimin sergilediği tutum artık ümidimi kesmeme sebep oldu.


Konuyu çok uzutmayacağım ama konuyu farketmeyenler için kısa bir özet geçeyim;


Yaklaşık 1 hafta önce forumda yayınladığım Bütün sürümleri içeren Windows 7 DVD'si oluşturmak isimli yazıma Veleciraptor isimli bir üye -ki kendisi anladığım kadarı ile sordum.com un yayınlayıcısı- yaptığı yorumda bu yazıyı kendisinden çaldığımı hakaretler içeren bir üslup ile belirtince ben cevap verme gereği duymadım ve direk yönetime şikayet ederek mesajı sildirdim. Aynı gün bu üyenin yolladığı bir özel mesaj posta kutuma düştü.Mesaj herhangi bir "insan"ın ağzına almaktan imtina edeceği alçakça küfürler ile doluydu. Bunun üzerine mesajı yönetime yolladım ve bu üyenin üyeliğinin sonlandırılmasını sağladım. Ama daha sonra bu kullanıcı değişik isimlerle foruma üye olup aynı terbiyesizliği yapmaya devem etti.Bu süreçte yönetimin tutumu şu olmuştur;


  • Bu adam üyelik alırken meslek kısmına s.k.ci yazmakta bir beis görmemiş bu halde bu foruma üye olabilmiş ve sabah 5 te yazdığı yakası açılmadık küfürlerle dolu mesajı yönetimi defalarca uyarmama rağmen akşam saatlerine kadar orada kalmıştır.
  • Bir başka seferinde it,köpek soyu,hırsız,şerefsiz gibi hitaplar içeren mesajı üyeliği sonlandırılmasına rağmen orada saatlerce kalmıştır.
  • En acısı ve zavallıca olanı bloguma yazdığı ve kelime kelime hatırlamasam da mealen "sorularınızı bu hırsıza değil bana sorun : Sordum.com"  içeriğinde ki mesaj Chip denetmenleri tarafından onaylanabilmiştir.


--------------------------------------------------------------------------------


Burada foruma üye olan genç arkadaşlarım için bir not düşmek istiyorum;


Her ne kadar sizin doğduğunuz büyüdüğünüz Türkiye'de bu hitap şekli hakaret olmaktan çıktıysa da Dünya üzerinde varolan bütün vicdan erozyonuna uğramamış toplumlarda bu bir insana yapılabilecek en ağır hakaretlerden biridir.


--------------------------------------------------------------------------------


Sonuçta bu adamın hergün yeni üyelik alıp bana hakaret etmesi ve benim bunu yönetime şikayet edip mesajları sildirmek adına gayret gösterdiğim ve lütfen şu konuyu kilitleyin yazamasın artık diye rica ettiğim bir ralliye dönüştü olay.Forumda tamamen forum kurallarından bağımsız keyfe keder konu kilitlemeleri bu kadar yaygınken (Artık yok ama ben kavgasını verdiğim için) son derece makul gerekçelerle ve kendi yayınladığım konuyu kilitleme isteğime yönetimin bu kadar isteksiz davranmasını kuyruk acısı olarak nitelendirmekten başka bir seçenek kalmıyor maalesef.




Chip-Online'daki ilk blog yazımı yazmamın üzerinden 13 ay geçti. Bu süre zarfında hiçbir karşılık beklemeden çoğu zaman özel hayatıma ayırmam gereken vakitten çalarak 300 civarı makale yayınladım ve bunların okunma sayısı 1 milyona yaklaştı.




Bu makalelerin tek bir tanesinde bile kopyala yapıştır ile kimsenin emeği çalınmamıştır.Eğer alıntı yapıldı ise de kaynak belirtilmiştir.İsteyen her hangi bir yazımın herhangi bir bölümünü Google'da aratıp araştırabilir.Aksine bunu yaptığınızda pek çok insanın yazılarımı kopyala yapıştır başka platformlarda kendi yazıları imiş gibi yayınladıklarını göreceksiniz.


Hatta CHİP blog da yayınladığım bazı yazıların  dahi kopyala yapıştır ile  tekrar CHİP blogda başkası tarafından yayınlandığını gördüğüm de oldu.Hiç problem etmedim çünkü ben bu yazıları "namım yürüsün" diye değil insanlar faydalansın diye yazdım ve başkası yayınlayınca daha da çok kişiye ulaşır diye düşündüm.


Hem Chip'e hem forum üyelerine hem de arama motorları  ile yazılarıma ulaşan insanlara bir nebze de olsa katkım olduğunu düşünüyorum.Bu böyle iken chipteki varlığı sadece sitesinin hit sayısını arttırmak olan ve kendini ifade etmek için iki kelimeyi arka arkaya dizmekten aciz olduğu için kendini küfrederek ifade eden bir zavallıya karşı benim üyesi olduğum ve karınca kararınca katkıda bulunduğum  bu platformun yönetimi bırakın benim şahsımı hakaretten bir refleks olarak korumayı aksine buna çanak tutmuşlar ve tutmaya da devam etmektedirler.


Oysa bu dengesiz şahısın suçladığı sadece ben değilim.Bu forumda sitesine hit kazandırmak için bulunan bu şahsın sitesinde ki bazı yazılar;


PC dergilerinden Chip yıllardır olduğu gibi bizden çalmaya devam ediyor
Türkiyede neden pc dergisi alınmaz


Şirketimin avukatları bu şahıs hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundular ve gereken yapılacak.Ama gönül isterdi ki üyesi olduğum bu platformda bu konuda istekli olabilseydi.


Blog yazılarıma devam etmekle birlikte bu günden itibaren bu forumda aktif olarak yeralmayacağım.


Bu kararımda bütün bu anlattığım ve daha önce gerek açtığım konular ile gerek yönetime attığım özel mesajlar ile anlatmaya çalıştığım sebeplerde etkin olmuştur ama  ailemin ve arkadaşlarımın burada nonpasaran takma ismi ile bulunduğumu bilmesi ve böyle bir çirkinliğin içinde olduğumu görebilecekleri düşüncesi en büyük etken olmuştur.


Bu kararım bu yönetim anlayışı devam ettiği sürece de devam edecektir.


Bu güne kadar bana yardımı dokunan herkese teşekkür ederim.Yazdığım mesajlar içinde istemeden kalbini kırdığım birisi olduysa affola.


Bana ulaşmak isteyenler 


http://non-pasaran.blogspot.com/
ve 
nonpasaran@windowslive.com


adreslerini kullanabilirler.


Selamlar
nonpasaran


Not; Konu kilitlemekten imtina eden denetmenlerimiz umarım bu hassasiyetlerini bu konuyu silme konusunda da  gösterirler.


Roadrunnner
15-05-2010, 16:35   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
694 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2009

Dün de sordum ama konu kilitlenmeden cevaplarsanız sevinirim.Sitenin ana yönetimine nasıl ulaşabiliriz? Herhangi bir bilgisi olan var mı?Denetmenlerden bahsetmiyorum.Her kuruluşta bir patron vardır ve işte ben de o kişiyi arıyorum.Bu siteyi kim yönetiyor?

MBTGROUP
15-05-2010, 18:26   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,727 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

Forumda gerginlik olmuş gördüğüm kadarıyla,konunun sahibinin(nonpasaran)bu forumdaki  yazıları faydalabilinecek yazılardı.Bundan sonraki yazılarından olduk desenize.