Zeka Geliştiren 5 Temel Hafıza Tekniği

world_pc
20-07-2009, 12:32   |  #1  
world_pc avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,357 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2009

 
Kaliteli uzun yaşamı başarmak için, düşündüğümüzden daha çok kontrole sahibiz... Dr. Gary Small

Çoğumuz anne ve babamızın yaşadığı gibi yaşlanma fikrine karşı geliriz ve bu süreçle mümkün olduğunca mücadele edeceğimize dair yemin ederiz. Güvenli, memnun ve tıbbi olarak daha uzun yaşamanın yollarını, kendimize izin vermeyi yaşam boyunca sağlıklı ve mutlu kalmayı araştırırız.

Kaliteli uzun yaşamı başarmak için, düşündüğümüzden daha çok kontrole sahibiz. Genetik, yaşlanırken bizim sağlığımızın neyin belirlediğininin sadece üçte birini oluşturur. Bunun anlamı, günlük basit yaşam tarzı seçimlerinin nasıl iyi olacağımıza ve ne kadar uzun yaşayacağımız konusunda çok büyük bir etkiye sahip olmasıdır.

Var olanları geliştirme kadar yeni beceriler öğrenme konusunda gelecek istekler için kendimize izin verelim. Daha uzun yaşamak, daha genç hissetmek ve görünmek için bu stratejilerinin bazılarını deneyin.

1. Strateji: Zekânızı keskinleştirin

Keskin bir zeka rahat olmamızı, iyi ilişkiler kurmamızı, iyi beslenmemizi ve sağlıklı bir yaşam sürmemizi sağlar. Zihinsel aerobik yapma, hafızayı geliştirir ve Alzheimer hastalığı riskini azalttır. Son UCLA araştırması beynimizi aktif tuttuğumuzda, şaşırtıcı bir şekilde beyin veriminin arttığını buldu, hatta sadece birkaç hafta sonra bile.
Zekanızı keskinleştirmek için bu tavsiyeleri düşünün.zihinsel ufkunuzu genişletmek için farklı yaklaşımlar deneyin. Bu yaklaşım, yeni bir yere yolculuk yapmak, enstrüman çalmayı öğrenmek, balo dansı yapmak veya okula geri dönmek olabilir.

Üç Temel Hafıza Tekniğini Öğrenin ve Kullanın:

  • Bakın: Hatırlamak istediğiniz şeye odaklanın.
  • Kapın: Bilginin zihinsel kesitlerini hayal edin.
  • Bağlantı Kurun: Beyninizde kesitleri birbirine bağlayın / birleştirin.
Bulmacalar, oyunlar, okuma ve diğer düşünsel hobiler ile zihinsel olarak aktif kalın, fakat beyninizi çalıştırdığınızdan ve beyninizi zorlamadığınızdan emin olun- hayal kırıklığı ve üzüntü yaratmadan ilginizi çeken meydan okuma seviyenizi bulun-

 

2. Strateji: Sağlıklı ilişkiler geliştirin

Sosyal olarak bağlantı kuran insanlar, kendilerini soyutlayan insanlardan daha uzun yaşam beklentilerine sahip olurlar.
Partnerinizle olan cinsel ilişkinizi geliştirin çünkü iyi seks daha uzun yaşamak demektir. Bu sadece insanları birbirine yaklaştırmaz, kan basıncını düşürür, ağrıyı azaltır, dinlendirici bir uyku çekilmesini sağlar, bağışıklık sistemini kuvvetlendirir bu sayede enfeksiyona karşı daha iyi mücadele ederiz.

Empati—Başka bir insanın duygusal bakış açısını anlama ve bu anlamayı vurgulama kabiliyetimiz. Herkes empati uzmanı olmamasına rağmen, bize empatik yanıtlarımızı vurgulamayı öğreten kolay egzersizlerle yeteneklerimizi geliştirebiliriz.

Dikkatli Dinleme Egzersizini Deneyin: eşinizden veya arkadaşınızdan bir duygu veya onun için önemli olan bir konu hakkında konuşmasını isteyin ve hiç kesmeden veya yorum yapmadan dinleyin. Gözünün içine bakın ve odaklanın. 5 dakika sonra, nasıl hissettirdiği hakıkında birbirinizle konuşun.

3.Strateji: Stresi azaltmak

Yaşamımızdan stresi tamamen çıkartamıyoruz fakat strese karşı daha sağlıklı tepkiyi öğrenebiliriz. Daha uzun ve daha iyi bir yaşantı sürmek için stresi en aza indirebileceğimiz bazı adımlar:

Evinizdeki ve yaşamınızdaki karmaşıklığı kontrol edin.
Bazen bizi zorlayan insan karmaşıklığına sahip oluruz bu yüzden gerçekten ilgilendiğimiz kişiler için daha fazla zamana sahibiz. Yapmanız gerekenler listesinden birkaç kısmı / parçayı çıkarmayı deneyin.
Çoklu Göreve Dikkat Edin: Yavaş olun ve bir seferde bir şey alın.

Meditasyon Yapmayı Öğrenin: Düzenli meditasyon sadece stresi azaltmaz aynı zamanda, bağışıklık sistemini güçlendirir, kireçlenmeden kronik ağrıya kadar çeşitli medikal durumların iyileşmesini sağlar.

“Hayır” deme konusunda kendinize yetki verin. Yeteri kadar “hayır” demediğimiz zaman, daha fazla sorumluluk alırız ve endişeli, kızgın, içerlemiş ve tutsak kalmış hissederiz.
4. Strateji: Pozitif düşünün

  • İyimserler, kötümserlere göre daha muhteşem bir yaşam beklentisine sahipler.Yarım bir bardağı dolu görmeye çalışın.
  • Son yapılan araştırmalar, aklımıza koyduğumuzda iyimserliği öğrenebileceğimizi gösteriyor.
  • Ruhsal dünyanızı keşfedin. Haftada bir ibadet evlerine katılma, hiç katılmayanla kıyaslandığında, 7 yıl daha hayat kalma ile ilişkilendirilir.
5. Strateji: Çevrenizi düzenleyin

Çevremizin nasıl hissettiğimiz ve ne kadar yaşadığımız üzerinde büyük bir etkisi vardır. İster tamamiyle trafik, gürültü, hava kirliliği olsun, isterse de estetik veya yatakodası ısısı gibi daha kişisel çevresel konular olsun, kaliteli uzun yaşamımız sadece bu etkilere adpte olmamızı değil aynı zamanda da bireysel tatlarımızı ve ihtiyaçlarımızı karşılama için onları şekillendirmeyi öğrenmemizi gerektirir.

  • Evinizi veya iş yerinizi dizayn ederken işlevi ve estetiği göz önünde bulundurun. Karmaşıklığı ve gürültüyü kontrol edin ve uykunuzu ve rahatlığınızı artıracak şekilde yatakodanızı düzenleyin.
  • Güneşe, dumana, kirli havaya, ve diğer hava kökenli zehirlere maruz kalmanızı en aza indirin.
  • Yolda güvende olun. Kendiniz başa çıkamıyorsanız başkasına sürdürün.
  • İş yerinizi güvenli ve komforlu yapın.
  • Konfor ve güvenlik için ergonomik dizaynlar düşünün.
  • Aşırı yüklü bilgiden kaçınmak için teknolojinizi yönetin

International Affairs
20-07-2009, 12:33   |  #2  
International Affairs avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
4,659 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2009

maşallah çok uzun...

MSNerkiz
20-07-2009, 12:35   |  #3  
MSNerkiz avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
525 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2007

nerden buluyon bunları acaba merak ediyorum.şu aralar full mesaj full mesaj filan

International Affairs
20-07-2009, 12:36   |  #4  
International Affairs avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
4,659 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2009
Alıntı: MSNerkiz  
nerden buluyon bunları acaba merak ediyorum.şu aralar full mesaj full mesaj
Katılıyorum biz de sorduk ama cvp filan yok nerden?

woldemort12
30-01-2010, 22:56   |  #5  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
29 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2010

Teşekkürler...

loseface
30-01-2010, 23:04   |  #6  
loseface avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,757 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

Arkadaşın kopyalama hafızası çok gelişmiş durmadan alıntı yapıyo ama bi alıntı yazmaya üşeniyo mesaj kasmaktan başka bişe değil arkadaşım ha slm ile kasmıssın ha böle copy pastelerler ;)

world_pc
31-01-2010, 00:22   |  #7  
world_pc avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,357 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2009

20 Temmuz üye olduğumdan sonra  2. gün ne yapacağını bilmez bir vaziyette forum da takılıyordum o zaman ki durumum affola...

Geta
28-02-2010, 16:56   |  #8  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
60 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2010

bunları yapabilseydik zaten oo :)

kirbas
20-06-2011, 14:06   |  #9  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
157 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2011

iş yerimi güvenli ve konforlu yapmak istemem patronum tarafından pek hoş karşılanmadı. İstanbul yollarında  güvenli olmak zaten zor. Son maddeyi gerçekleştirmek zor ama dur bakalım.