Zone Alarmı Kurmalımıyım?

karizmatikreis
16-08-2009, 18:50   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

Öncelikle herkeze merhabalar...Ben Bilgisayardan fazla anlamam o yüzden sizlerden yardım istiyorum bizim bilader anlar oda malesef bu aralar yok...

Şimdi Gelelim Sorunumuza

Benim Bilgisayarda İnternette gezinirken reklam vb. kötü niyetli pencereler açılıyor...Bunları def etmek için Ben biraz araştırdım fakat herkez Mozilla Firefox kullanın diyor onuda kullanıyorum bundada açılıyor...Zone Alarmı diye birşey duydum yükleyecektim ama Bazı kişiler msn^de karşının resmi gelmiyor, bilgisayarı kasıyor , zorluk çıkartıyor felan dedi aklım karıştı...bunlar doğrumudur...Doğru ise nasıl bir yol bulmalıyız...Birde liwewire kullanıyorum ne alakası var diyeceksiniz belkide CHIP derdisinde okumuşdum liwewire'de insanların bilgisayarına giriliyyormuş...yani liwewire aracılıyla bizim bilgisayarlara saldırılıyormuş...ve bu zone alarmı bbunuda engellermi??

Yardım Ederseniz Çok Sevinirim...Yardım Edenlerden Allah Razı Olsun...

...Zaman ayırıp okuyanlara bile Teşekkür Ederim...

Nicoll
16-08-2009, 23:23   |  #2  
Nicoll avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
1,352 mesaj

Reklam filtresi için Firefox'a Adbolck Plus eklentisini kur. Daha iyi bir sonuç için yanına NoScript eklentisinin de kurabilirsin. (Araçlar -> Eklentiler -> Eklenti Edin bölümünden bunları arayarak kolaylıkla kurabilirsin.)

Vista ve Windows 7'nin güvenlik duvarı yeterli... Ancak Windows xp kullanıyorsan mutlaka bir güvenlik duvarı kurmalısın Zone alarm veya Comodo olabilir.

Nicoll
16-08-2009, 23:41   |  #3  
Nicoll avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
1,352 mesaj

Evet güvenlik duvarı saldırıları engeller ama liwewire benzeri programlarla indirdiğin, kaynağı belli olmayan içeriği kullandığın sürece hiç bir güvenlik yazılımı seni durduramaz... Olanlar olur...

Alıntı: karizmatikreis  

Birde liwewire kullanıyorum ne alakası var diyeceksiniz belkide CHIP derdisinde okumuşdum liwewire'de insanların bilgisayarına giriliyyormuş...yani liwewire aracılıyla bizim bilgisayarlara saldırılıyormuş...ve bu zone alarmı bbunuda engellermi?

karizmatikreis
17-08-2009, 00:03   |  #4  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

Reklam İşini Hallettim Hepinize Çok Teşekkür Ederim...

Buda benim Bilgisayarın bilgileri virüs programımdan memmun değilim sizce ne yapalım  Adramiti bilgilerin için Teşekkürler en kısa zamanda deneyeceğim bu bilgilerle başka bir şey yapmalımıyım

Windows Vista Starter
İşletimci: Pentium(R) Dual.Core CPU   E5200 @ 2.50 GHz 2.50 GHz
Bellek(RAM) : 1,00 GB
Sistem Türü: 32 bit İşletim Sistemi

Tarayıcı : Mozilla Firefox 3.0.13
Antivirüs Programı : ESET NOD32 Antivirus 4.0.341.0