ZoneAlarm Free Firewall mı PC Tools Firewall mı comodo firewall mı hangisi daha iyi arkadaslar hangisini kuruyum kunlanması kolay olan ve türkçe olanı varmı yardımcı olun lütfen acil?
ZoneAlarm Free Firewall mı PC Tools Firewall hangi
Bu bir anketmi!!? yoksa yardım konusumu.Neyse comodo türkçe destek veriyor ayrıca zone alarm free yazılım falanda vermiyor.Free trial olarak yani 30 gün deneme sürümü veriyor.Pc tools kullanmadım ama adamlar spyware doctor ile ne kadar başarılı olduklarını ıspatladılar firewall yazılımlarıda başarılı olmalı.Ben eğer ücretsiz olacaksa pc tools derim.
Comodo Free var. Zone Alarm Free diye birşey yok sen kendin Free yaparsan başka :D
Comodo veya PriwateFirewall Free
Selam
Arkadaşlar Bilip bilmeden eyleme geçmeyin.Aşagıdaki Adresde Ücretsiz güvenlik duvarı (Free Firewall) var.
http://www.zonealarm.com/securit ... y-free-firewall.htm
Yeri geldiğinde %100 bilsek bile sükût gerekir.2010 yılıda dahil olarak Zone Alarm'ın Daha birsürü ücretsiz yazılımları var. Bu arada Comodo 'ya gelince daha dün gece teknik desteğe sordum Türkçe Dil Desteği yok.''Sorry'' dedi.Dünyada ortak dil kullanılan İngilizce var. SAYGILAR
comodo firewali eskiden denemiş biri olarak türkçe dil desteği vardır.......zaten comodo firmasının başkanı türk......ama türkiyede comodo ürünlerinin satış yeri bayisi ben hiç bir yerde göremedim....
ben kaspersky internet security 2012 firewallini kullanmaktayım ve memnunum...
kis 2012 kullanmasaydım firewall olarak comodo firewall kullanırdım...zone alarm free firewall iyi olsada comodo firewall kadar başarılı değil.... hack saldırılarını engellemede yetersiz kalıyor zone alarm firewall... (hack saldırılarında denenmiştir ) zaten free yazılımdan ne bekleyebilirsinizki.......
firewallerde en iyisi comodo firewall ücretli kis 2012 firewalli (default ayarlarda kis 2012 firewallde) koruma yönünden geçiyor.....
ama kis 2012 yi firewali yapılandırırsanız comodo firewali geride bırakıyor koruma yönünden....
ne kullanırsanız kullanın firewali iyi yapılandırmazsanız iyi koruma sağlamaz.... sadece default ayarlarda a yazılım %70 koruma sağlarken b yazılım %80 koruma sağlar...
paralı ürünlerin firewalleri tam olarak yapılandırılmadan tüketiciye sunuluyor.... herkesin kullandığı portlar programlar farklı olduğundan herkesin kendi firewalini kendinin yapılandırması gerekiyor...benim firewall ayarlarını size verseydim eğer sizde bazı programlar ya hiç çalışmayacak yada internete bağlanamayacaktınız.....
ben mesela internet html portu olan 80 nolu portu kapatıpda html portunu 55001 nolu port olarak tanımlayabilirim...(hackerları şaşırtmak için) böyle bir durumda benim ayarlar sizin pcde sorun çıkartabilir....dışardaki vatandaş 80 nolu portan benim pcme girdiğini sanırken aslında ben 80 nolu portu tuzaklı 55001 nolu porta yönlendirmiş olabilirim.. o kişi bunu hayatta anlamaz ...o kişi benden bilgi almaya çalışırken ben tuzaklı port sayesinde pcme saldıran kişinin kredi kart bilgilerini vs kişisel bilgilerini alabilirim...ve hayatta o kişi bunu anlayamaz..ancak protokol verisini inceleyen biri bunu anlayabilir..port izleme yazılımlarından anlayamazlar bunu...iyi bir assembler bilgisi olan biri bunu anlayabilir...
işte hackerlar bazen böyle tufaya düşebiliyor..
burda verdiğim örnekte freware firewallerin çoğunda yapılandırma seçeneklerinin az yada hiç olmaması nedeni ile bu tür saldırılara karşı koruma sağlayamamasını anlatmaya çalıştım...
tam koruma sağlayan yada en iyi olan antivirüs yazılımı yada firewall diye bir şey yoktur...bir yazılımın iyi olmasını sağlayan en önemli etmen siz insanlarsınız ; insan kalbi insan zekasıdır...siz yapılandıracaksınız firewali anti virüsü ;siz karar vereceksiniz neyin saldırı neyin saldırı olmadığını...eğer gidipde saldırı sandığınız bir portu yazılımı ipyi engellemeye kalkarsanız ya kulanmakta olduğunuz program güncellenmez yada hatalı çalışacak yada hiç çalışmayacaktır; windowsta tutarsızlık oluşmasını sayarsak ; yani bir sürü sorun........
üretici firma firewali bu yüzden tam anlamıyla yapılandırmaz ;en belirgin saldırı portlarını saldırı iplerini ;programlarını engelleyecek şekilde firewali yapılandırırlar...
bilinmeyen bir saldırı olduğunda firewallde eğer davranış analizi ;pro aktif savunma vb bir katman varsa size bir uyarı verir ; derki şu ipden şüpheli bir tcp bağlantısı var...
engelle yada izin ver yada güvenli bağlantı diye listeye ekle der... buna siz karar vereceksiniz ; işte bu durumda ALLAH u Tealanın bize armağan ettiği zekalarımız ; algılama yeteneklerimiz ; hislerimiz ;kalbimiz ;kalp gözümüz devreye giriyor... hepsi de devreye girmezse saldırıyı yersiniz.sadece birinin devreye girmesi yeterlidir saldırıyı engellemek için............
yani şimdi ben bu ankette comodoya oy versemde zone alarma versemde pctoolsa versemde bu söylediğim şeylerin gerçekliğini kimse değiştiremez...
dünyadaki en iyi tek firewall ve antivirüs vardır ;
İnsan beyni;zekası ;kalbi ;hisleri ; kalp gözü.... bizler bu saydıklarım sayesinde ALLAH ın izni ile saldırıları virüsleri engelleyebiliyoruz....çünkü onların sayesinde karar veriyoruz neyin saldırı virüs trojan spyware adaware vb olduğuna...........
not; o yüzden yukardaki ankete insan beyni kalbi zekası hisleri algılama yetenekleri seçeneğini ekleyin..
not2;bu arada bu anket olayında bir bug yakaladım.ikinci kez komodoya oy verdim...modemi aç kapa yapınca ankete bazen devamlı tek oy verebiliyorsunuz... aman forum yöneticisi görmesin duymasın...
forumda ankette hile yapmanın cezası ne acaba yahu ?
şimdi modemi aç kapamı yapsam acaba 20-30 kere
yönetici uyuma hileciyi bulsana ... yönetici uyuma hileciyi bulsana.....
bu yüzden bu anketler pek güvenilir olmuyor arkadaşlar..........