Mrb arkadaşlar.
Üç gün önce önce aldığım Zotac Gtx 480 Amp ekran kartımı taktım üç oyun yükledim Crysis Warhead, Sniper Ghost Warrior ve GTA IV. Sniper Ghost Warrior ve Crysis Warhead'da tüm özellikler maksimum anti alasing de dahil full performans kasmadan oynayabiliyorum. Daha sonra GTA IV ye girdim ki oyun donuyor Auto ayarlar yaptım hala donuyor maksimumda yine donuyor yani autoda donan ondada donar saadece herşey en düşük low ayarlar da donmuyor oda bazen sanliyek donmalar yapabiliyor heryeri araştırdım ama böle bişeyle karşılaşan görmedim.
Önceki ekran kartım 9800 Gt Amp ve çok rahat oynuyodum auto da hepsini maksimum yaptığımda gtx 480 de ki kadar bile donmuyodu. Format attım herşey yaptım driverın son sürümünü yükledim herşeyi yaptım 1.0.7ç0 patch + görüntü iyileştirici felan herşeyini yükledim kesinlikle aynı şekilde oyun. Ama oyunun donamyan 2-3 saniyesinde kesinlikle mükkemmel akıcı oyun tabi 2-3 saniye geçerli bu. Lütfen arkadaşlar neyden kaynaklanıyo olabilir çok üzülüyorum ya böle bi kartla GTA IV oynayamıyorum.
Sistemim
Intel Core 2 Quad 2.83 Ghz
Kingston 2gb 1200 Mhz
1200 Watt Cougar PSU
Windows 7 Ultimate x64
Teşekkürler Şimdiden Herkese
Zotac Gtx 480 Amp - Gta IV Donuyor
- 1
- 2
İşlemci ve ram gta 4 için daha önemli o yüzden donmalar oluyordur.
Ama crysis maksimum ram olarak 2 GB istiyor.Crysis YÜksek ekran kartı isteyen bir oyundur.İstersen oyundayken görev yöneticisini çalıştır.Performansta ram 2 gb sınırına kadar gelmişse o zman takviye etmelisin
Çok rahat oynarsın Profiline baktım anakartın GA-P35C-DS3R 1333 mhz ddr3 e kadar destekiyor.Anakartın hem DDR2 hem de DDR3 destekli.Fakat eğer 4 gb ramı alırsan şimdiki kullandığın herhalda ddr2 ram ..İkisini bir arada kullanmassın şimdiden söyliyim.Kısacas DDR2 ile DDR3 bir arada olmaz
biliyorum :D onu satıcam artık yapıcak bişiyim yok o ramden bulsam bi dkka durmam 5-5-5-15 süper ram o da işte bu sisteme geri kaldı biraz boyut açısından hız olarka süper de napayım deidğim rami alıyım ozmn o yüzdne 1333 diyorum yoksa 2000 mhz 6 gb alıcam da anakart destkelemiyo :D oturduğumyerde sakaryanın ilçesi burda zaten olmaz merkezde de yoktur büyük ihitmal gold taşındı başka ilçeye oda çok uzak zaten ordada yok teknosada böle şeyler zaten yok başka bi yerde zaten yok :D internetten verip oturup beklicez galiba :D
şu anakartın değişim zamanı geldide işte işlemciden doalyı değiştiremiyom i7 felan çıkınca o anakrtla benmki uyuşmuyo. ya inşallah ramdendir bu sorun boşuna almış olmayalım yoksa :D
Ekran kartın çok hızlı. İşlemci ve ram yetiştiremiyor. GTA4 full işlemciye ve rame yüklenen bir oyun çünkü
ewt ve açılıştaki saçmalıklarıda kaldırn
ekran kartının sıcaklık değerlerine baktınmı?
bide arkadaşlar bişey daha sorucam oyunlarda ekranda bi dalgalanma gibi bişi oluyo nası diyim telffon hani görüntüyü etkiler ya yanında çalınca monitörün onun gibi ama birazdaha yavaş siyah çok değil ama kendini belli ediyo crysisda çok az diğer oyunlarda yok denebilcek kadar az ama yine GTA IV de bayaa bi oluyo buneydendir? monitör 60hertz bundanmı acaba dxdiagdan bakıyorum monitörü 59 hertz görüyo ama
Belkide ekran kartın arızalıdır? Normalde bir oyunu kaldıramadığı zaman ya donar yada ağırlaşır. Ama o şekilde dalgalanma da tuhaf. Ekran kartını başka bir pc de deneme şansın varsa dene bence
Bende de aynı problem oluyodu hocam
8800gt yerine HD5770 aldım x2 7750 yerineyse x3 425.Ram-hdd-psu-anakart değişmedi ve aynı problemler oluyodu
min yaptım ayarları olmadı max yaptım medium yaptım yine yok en sonunda 2gb'dan 4'e geçtim hiçbi problem kalmadı...
- 1
- 2