Zuckerberg'e iyi haber!

CHIP Online
01-04-2013, 16:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Facebook CEO'su Zuckerberg'in yıllardır uğraşmak zorunda kaldığı "bela", nihayet tarih oluyor!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/zuckerberg-e-iyi-haber_39497.html

Resimlerle: Bir sonraki Mark Zuckerberg kim olacak?

Amerikalı bir hakim, New York'lu iş adamı Paul Ceglia'nın "Facebook'un yarısına sahip olduğu" iddiasıyla açtığı davanın yalanlarla dolu olduğunu ve düşürülmesi gerektiğini savundu.


Sulh Hakimi Leslie Foschio, Facebook'un sahibi Mark Zuckerberg ile Ceglia arasında 2003'te imzalandığı iddia edilen ve Ceglia'yı bu dev paylaşım ağının yarısının sahibi yapan sözde kontratı "yeni hazırlanmış bir fabrikasyon" olarak nitelendirdi.


Foschio, hazırladığı 155 sayfalık raporunda "davacının kanıt olarak sunduğu kabarık iş sözleşmesinin tutarsızlıklarla dolu koca bir uydurma" olduğunu, ayrıca Ceglia'nın bu belgeleri kendi amacı doğrultusunda tahrif etmiş olma ihtimalinin de yüksek olduğunu belirtti.


Ceglia, Zuckerberg'in Harvard öğrencisi olduğu dönemde onunla bir yazılım geliştirme projesi için sözleşme imzaladığını ve yatırdığı 1.000 dolar karşılığında (ki bugün 50 milyar dolara tekabül ediyor) kendisinin şirketin yarı hakkına sahip olduğunu iddia etmişti.


Zuckerberg, Ceglia'nın StreetFax.com isimli sitesi için verdiği bir iş ilanına yanıt vermiş ve bunun üzerine bir sözleşme imzalanmıştı. Ancak Hakim Foschio'nın açıklamasına göre sözleşme içerisinde geçen Facebook referansları sonradan eklenmiş. Zuckerberg'in kendi ifadesine bakılacak olursa, Ceglia ile çalıştıkları dönemde daha aklında Facebook fikri bile yokmuş.


Devamı, haberimizin ikinci sayfasında...


Tüm Konu: Zuckerberg'e iyi haber!

Resimlerle: Bir sonraki Mark Zuckerberg kim olacak?

Kaynak: www.chip.com.tr