Ben Ram Düşünüyorum :)
14 Şubat Geliyor Sevgili PC'nize Ne Alacaksınız :D
- 1
- 2
laptop olduğu için ses sistemi ve laptop soğutucusu almayı düşünüyorum :)
okkalı bi tekme xD şaka bir yana emekliliği yaklaşıyor bnm pc nin şunun şurasında 19Haziran(Babalar günü) ne ne kaldı ki? 4ay daha dişimi sıkıcam ondan sonra pc emekli olucak(aslında tam emekli değil TV e takıp medya oynatıcı olarak kullanmayı düşünüyorum) hiç değilse şimdiki kadar çok yorulmayacak :D asıl bombayı yeni pc de patlatıcam :D mağlum boşuna 5000TL bütçe yok :D
tabiii xD hazır konu açılmışken milleti bi gıcık ediim :D
AMD BullDozer x8 3.2GHz+(3.5GHz'de olur sorun değil)
Asus(büyük ihtimal) 990FX/X anakart USB&SATA 3.0
HD7xxx çift gpu, çift gpu çıkmazsa tek gpulu 2 karttan CrossFire
Gskill 8GB(4x2GB) ram 1600MHz CL7 Low Voltage
Samsung Spinpoint F3 1TB 7200Rpm 32MB cache Sata II HD103SJ 3+1 veya 2+2 olucak şekilde raid0
Ocz-Thermaltake 750-850Watt 80+ Aktif PFC Voltaj Korumalı düzgün bi psu
CM Storm Sniper Fully Mesh 3x20cm fanlı Kasa(soğutması için :D)
DWD-RW (bildiğiniz 50TL lik dwd-rw merak etmeyin xD)
BenQ 24" FULL HD LED 5.000.000:1kontrast HDMI monitör
Razer DeathAdder Mouse
Razer Lycosa Klavye
sanırım başka bişey kalmadı umarım içinize oturmaz xD bu arada HDDler için kısa bişey söylemk istiyorum: 3+1 yada 2+2 derken, 3tane raid0+1tane normal, 2tane 2HDD ile yapılmış raid0 kast ettim :D işlemci ve anakart seçimim değişebilir ama tahminim şuanda bu şekilde.. ama bakarsınız intel Sandy Bridge'te olabilir :D
yani aslında birazda pederden kaynaklanıyor öyle bir sistem...Çünkü her sene yada 1.5 senede bir güncelleme yapılmayacağı için şuan için gerekenden fazla performans vermesi gerekli oluyor o yüzden... yoksa 2500TL lik yada 3000TL lik sağlam bir sistem alıp 1.5 senede bir güncelleyerek 4-6yıl kullanılabilir :D monitör klavye mouse gibi harici bileşenler çok para tutuyor yhaw :S bütçenin 5'te 1'i monitör(600TL) klavye(180TL) mouse(120TL) dwd-rw(50TL) 'a gidicek 950TL onlara gidiyor zaten :S ama bu tür donanımlar uzun süre pek değişmeyeceği/değişmediği için bi kere alıp düzgün almak daha iyi oluyor :D HDD ler için SSD düşünüyordum ama sonra bir 80GB SSD 350TL üstüne bir tane de depo HDD lazım etti 450TL dedim aynı parayı bu şekilde vermek bence daha iyi hiç değilse bol bol kapasite oluyor hız olarakta tatmin edici hızlara ulaşır :D (3+1 yapıcam bu gidişle) 3TB olan raid0 a windows vs. 1TB'a da depo için fln :D ama %80'i HDD lerin boş olucak eminim :D zaten hız için kullanıcam :D birde oyunlar mağlum 10-15GB yer kaplıyor artık 80GB SSD'e windows vs. i çıkınca 50GB yer kalıcak ee 4tane oyun anca sığar...yanlışım varsa düzeltin :))
hız olarak HD103SJ tek başına 65MB/s yazma hızına sahip 3katı 195MB/s yapıyor.. ama 195MB/s kesin değil o yüzden 3tanesini raid0 yaptığımda yaklaşık 180-190MB/s arası yazma hızı ortalaması olucak ki bu hız SSD lerden 30-40MB/s daha yavaş ancak okuma olarak biraz daha hızlı olup aynı fiyata gelicek bir SSD den yaklaşık 40kat daha fazla alana sahip olucam (3HDD(348TL) ye karşı 80GB lik bir SSD(350TL) )
harcama diosunda harcamayınca da kalite olmuyor işte :S monitör biraz büyük olsun LED olsun dersen 550-600TL, hadi öyle sisteme o gider :D ama klavye mouse a para vermek bence değer (bi 70TL kadar ucuz olsa fena olmaz :D) çünkü ucuz kalvye alsan tuşlar siliniyor yada gerektiği anda 2-3tuş aynı anda basmıyor vs. şimdiki klavyemi 3yıl önce 120TL e almıştım yanlış hatırlamıyorsam ama hiç tuş silinmesi tuş basmaması vs. hiç sorun yok, mouse ta değişicek mecbur eski tip uçlu şimdiki klavye de mouse ta...
HDD nin zaten 3TB+1TB=4TB olucak zaten o kadar HDD i mümkün değil dolduramam... en fazla 650GB'ı dolucaktır.. ama o yüzden değil 3tane 1TB lik HDD ile raid0 yapıcağım için yani kapasite için değil de hız için :))
bende sevgili laptopuma bi 7200 rpm hdd almıştım onu söküp satem diom artık başkasıda bişiler hediye etsin ama hep bizden bekliyo :D artık yeni hpmize yaparız bi güzellik :D
konu başlığın süper olmuş :D
14 Şubat Geliyor Sevgili PC'nize Ne Alacaksınız :D
teknoliji aşkı bir başka fakat bu aşk çok masrafıl artık başagelen çekilir bilseydim bu aşk bukadar masraflı başlamadan bitiridim.
neredeyse herkese dokunur ama şöyle bişey var:
1. O sistemden para kazanıyorsanız vericeğiniz parayı gözünüz görmez çünkü verdiğiniz paradan kat kat fazlasını kazanıcaksınız..
2. O sistem bir oyun bilgisayarı ise oyunları tadını çıkararak keyifle oynarsınız en az 2-3 kullanırsınız ve oyunlardan keyif aldığınızda değecektir
oyun için konsol diyenler çıkabilir tamam kişiden kişiye değişir ama pc deki yüksek ayarlardaki görüntü hiçbir konsolda yok.. üstüne üstlük konsollarda her oyun için para vermeniz gerekli ve düzgün oyunlarda pahallı..120-180TL bir oyun için bence çok... 600TL PS3 desek(800TL normalde indirimle fln 600TL de) 10 oyun alsan 1200TL olur sana 1800-2000TL.. yaklaşık aynı hesaba gelir pc ile ama pc de sadece oyun değil internet vs. gibi işleri de yapabiliyorsun :D
5000TL lik sistem alıcam.. az para mı hayır hele ülkemiz için çok para... söylemesi kolay ama ben o sistem için yaklaşık 2 yıl bekliyicem.. 1.5yıl geçti 4ay daha ondan sonra sistemime kavuşucam...Öyle kolay birikmiyor para... Ayrıca HDD olayını nasıl yapayım diye düşünürken 3TB demesi kolay da 3000 GB olarak düşünün ne kadar büyük bir alan... haa kullanabilirmiyim? şuanda kullanamayacağım kadar büyük bir kapasite..
Başlık Süper.
Öğrenci milleti değilmiyiz.Nasıl alacağız.Tüketici hakları kabul etse şu Dandik Makineyi adam gibi bir Desktop toplayacağım.Ne manita var ne bilgisayar.Ooof Ooof :D
Firarist
35TL'ye Microsoft Klavye Aldım Fıstık gibi ne tuşları silindi nede basmama gibi bir problem var mausumda 10TL Oda Fıstık gibi 200TL Klavye ve Maus'a vereceksem babamın petrol kralı olduğundan şüpem olmaz :D PC Çok Fonksiyonlu bir alet her haltı yapabiliyosunuz :D Zaten Sony Sahte oyunlara karşı büyük önlem aldı :D. Bu arada Eylül Doğumluyum :D
Konu başlığıda içimden geldi :D Arkadaşlar sorunca manita fln varmı PC Var Diyorum :D
5000TL'ye alınacak bir pc güzel kullanılırsa en aşağı 10 yıl gitmesi gerek benim bu dandik 6 yıldır idare ediyorsa artık :D
Tamam boşverdik.PC yok para yok intihar edecem abi ya :D
xD bende öyle yapıcam :D babam petrol zengini değil olsa zaten şuan burda olmam :D karı kıza harca parayı sonra bi ayrıldın aha bi tarafa kaçar ama pc öyle değil yatağın yanında sabah göümü açmadan uzat kolu açma tuşuna 30sn sonra gözü açık yarı ayık bi şekilde 2haneli şifreyi yapıp oturumu aç sonrası zaten büyük aşk xD hele pc e yeni bi parça takılcaksa off :D hele hele yeni pc aldığında donanım aşkı ayrı bi mesele zaten :D
o para biriktirip bin bir zahmetle aldığın sistem gelir parçalar kutunun içinde, dokunmaya kıyamazsın, bir gün parçalar öyle durur sen karşılarında büyük bir aşkla bakarsın.. gece olur yatarken yastığının altına koymak istersin, gece çeyrek uyur çeyrek sevinir çeyrek heycanlı çeyrek aklında yeni sistemin öyle sabah edersin, sabah olur gözün o parçalara gider hemen, gidersin bakarsın sonra çişin gelir wc e gidersin, wc denince aklına pc gelir(biraz saçma oldu burası), sonra kahvaltını yapıp hem heycanlı hemde sakin bir şekilde parçaları kutusundan çıkartırsın, sonra büyük bir özenle sanki bir bebeği tutuyormuşçasına dikkatle parçaları birleştirirsin. bütün parçaları yerleştirdiğinde bir kontrol eder emin olmaz bir kaç kez daha kontrol edersin baktın hepsi olmuş yüzünde bir gülümseme, kasanın kapağını kapatırsın arkadan kabloları özenle takarsın tam son kabloya gelirsin kalbin yerinden çıkacak gibi çarpar ve kabloyu takıp başını kaldırırsın(yüzünde hala o gülümseme vardır) sonra bi besmele çekip açma düğmesine basarsın o an için içine sığmaz, biosu vs. i halleder raid yapıcaksan yaparsın sonra ayarlar bitip sıra format atmaya gelir. O heycanla hızlıca formata başlarsın... o format atılana kadar olan bekleme sırasındaki 40dk sanki 40yıl gibi olur, format biter reset atar pc. Tek düşündüğünüz yeni pc'nizdir... Ekran gelir kullanıcı ayarlarını yaparsınız bir restart daha ve işte o an heycandan yarı baygın halde olduğunuz andır... Oturum ekranı gelir şifreyi girer ve oturumu açılmasını beklersiniz.. Veee mutlu son sistem kurulmuş masaüstü kullanıma hazır haldedir... Sonrasında bildiğiniz program kurma, türkçe yama(gerekliyse), antivirüs, ve diğer programlar ve oyunları kurma aşaması gelir.. işte o zaman heycanlısınızdır(biraz daha sakinleşirsiniz ama yinede heycanlısınızdır) ama o programlar kur kur bitmez adamı gıcık eder ama hepsi bittiğinde bir "ohhh" çeker son bir restart atar ve pc'niz ile sadece sizin olduğunuz(yemek yemeği, wc e gitmeyi bile istemediğiniz) o ilk kullanıma başlarsınız... işte donanım/bilgisayar aşkı budur....
beğendiyseniz çekinmeyin bi teşekkür edin bişey yapın yanii xD
- 1
- 2