Arkadaşlar son birkaç gündür 3D TV ile ilgili yorumlarınızı okuyorum. Aktif bir SG özellikli 3D TV kullanıcısı olarak izlediğim film vb. yayınların baş dönmesine ve mide bulanmasına yol açtığını biliyorum. Bu etkilerin dışında gözlerime de kalıcı zarar veren bir yan etki var mıdır? 3D keyfi yapayım derken şişe dibi gözlüklere mahkum olmak istemem. Yorumlarınızı bekliyorum.
3D TV'ler Göz Sağlığını Tehdit Ediyor mu?
Gözün sağlığına fiziksel olarak zarar vermez.Mide bulantılarının sebebi , beyin 3D görüyor fakat çevredeki herhangi bir fiziksel olay (rüzgar , güneş ışığı , gerçek ses tonları v.b) olmadığı için beyin kararsız kalıyor.Kendini mide bulantısı olarak ifade ediyor.Aynı şekilde arabada da mide bulantısının sebebi , hızlı giderken hareket ettiğinin farkındasındır ama nereye , hangi yöne gittiğini görmezsen bulanırsın.
sg gözlüklerde bu sorun oldunu tüm forumlarda yazılmış. bir film izliycem diye bu sıkıntı cekilmez.
tv karşısına geçince en az 2saat tv izleniyor o yüzden göz sağlığı içinde tv almadan önce cok iii arastırmak lazım
Bir 3d tv film 2 saat sürüyor..Filmden sonra oynanan 3d tv oyunları da hesaba katarsak en az bir 2-3 saat de onun için desek 5 saat civarı başından kalkmadığımız oluyor. Az bir süre değil. Hem para verip hem de göz sağlığımızdan olmayalım.Bunun için iyi bir araştırma yapmak gerekiyor.
lg nin fpr gözlükleri göz sağlığına önem vermiş. piili yada sarjlı çalışmıyor. satış noktalarından deneyebilirsiniz.
3D TV izlerken gözümüzü rahatsız edip göz sağlımızla oynayan ve bunun sonucu yaşadığımız baş dönmesi, mide bulantısı gibi hatta sara ve migren krizinin tetiklenmesine neden olan 3D TV değil 3D TV teknolojili gözlüktür.SG olarak bildiğimiz gözlükler bu rahatsızlığa neden oluyordu.Oluyordu diyorum çünkü LG FPR gözlüklerle bu sorunu ortadan kaldırarak bizlere sorunsuz ve rahat bir film, futbol gibi eğlence programlarını 3D olarak izleme imkanı sundu.
o SG 3D tv gözlükleri neydi öyle. ağır, görüntü kalitesini iyi göstermiyor ve şarjlı veya pilli. şarjlı veya pilli olması çok sıkıntılı bir durum. hem baş dönmesi, bulantı gibi sorunları tetikliyor. hem de tv yi izlerken şarjın bitmesi gibi bir durumla çok karşılaşılabilir. bunun yanında ekran titremesinin göz sağlığını olumsuz etkilemesini saymıyorum bile. ama FPR gözlüklerde bu tür sorunlar aşılmış durumda.
eevet bana görede en mükemmeli fpr gözlüklerle ekran titremesi olmaması. her açıdanda rahatça tv izleyebiliyorsunuz
Kişiye göre değişir demek istediğim.Herkesin arabada midesi bulanmaz.Ben mesela arabada tek kelime yazı okuyamam.Anında kusarım.Ama arkadaşlar kitap okuyorlar.Ben hayatta okuyamam..Aynı durum benim için de geçerli. O zaman SG gözlüklerin üzerine ''Midesi hassas olanlar kullanamaz.'' şeklinde bir uyarı yapıştırmak gerek. :)
her 2 gözlüğüde deneyen insanlar bence aradaki farkı çok daha ii anlıyorlar.
doğru direk tepkili yaklaşılır
bende tam tersi oldu önce fpr yi denedim sonra sg yi. o yüzden direk zaten sg yi çıkartmak istedim
ben ilk fpr yi denediğim için diğerleri beni hiç cezbedemedi. ama bu hafta daha detaylı deneyeceğim sg gözlükleri
sg gözlüklerle yeni seri yapmazlar herhalde dimi?