tvde oyun oynamak daha ilgimi cekiyor ne yalan söyliyim
3D Yayınlar ve Programlar?
Valla 3D LED TV' de çok eğlenceli oyun oynarken içine girmesen bile girmiş kadar oluyorum :)
3D TV' lerde buna gerek kalmıyor, kendinizi FPR gözlüğü sayesinde oyun oynarken içine girmiş gibi hissediyorsunuz.
Deneyin gerçekten 3D TV' de oyun oynamanın ne kadar eğlenceli olduğunu anlarsınız.
Eğer 3d led,smart veya sinema tv'ler benim çocukluğumda çıkmış olsaydı ben top oynamazdım veya bisiklete binmezdim.. Oyun oynama kültürüm faklı olurdu. İyi ki şimdi çıkmış 3d tv'ler.. Her ikisini de yaşayabldim:))
Şimdiki çocuklar 3d tv çocuğu.. Benim zamanımda birkaç kanal vardı..:) Şimdi ise 3d yayın yapan kanallar var. Onlarda film izliyoruz..
Arkadaşlar bi yerde okumuştum 5D' li TV' ler üzerine çalışılıyormuş. Önümüzde ki teknoloji 5D TV anlayacağınız.
5d... Waaww.. Tüplü tvlerden bahsederken.. Teknoloji tam gaz ileri gidiyor..
:) Gerçekten teknoloji çok hızlı ilerliyor. Ayrıca 5D için bence erken, daha insanlar 3D' ye bile alışamadı.
5D SİNEMA İLE İLGİLİ KISA BİR BİLGİ:
5D sinema film gerçekliğini daha çok yaşatmak amacıyla özel bir salonda, küçük bir gruba (9 kişi mesela) özel bir dizi efektin uygulanması. Filmleri 3 boyutlu polarize gözlük yardımı ile izlerken yağmur, kar, rüzgar, sis, duman gibi efektleri de yaşıyorsunuz. Örneğin filmde karşınıza çıkan bir köpek hapşırdığından, haprışık taneleri (yani su damlaları) yüzünüze gelmekte. Hareketli bir aracı izlerken, rüzgarı siz de hissetmektesiniz. Sadece bu değil elbette. Ayrıca emniyet kemeri ile bağlı bulunduğunuz koltuk, filmdeki hareketlere göre sizi tabiri caizse sarsmakta. 6 eksende hareket edebilen bir robot mekanizmasına bağlı koltuğunuz sanal gerçeklik duygusunu yaşatmak için hareketli bir platform kısa bir sürede sizi olayı içine sürüklemekte. 5d sinemalarda Dual3D çift projeksiyon cihazı, özel gümüş perde, 3d Gözlük ve 5.1 Surround Ses Sistemi bulunmakta.
5d sinema filmleri şimdilik çok uzun değil, 5 dakikadan – yarım saate kadar süren 5d sinema filmlerini izleyebilirsiniz.