Arkadaşlar benim bu ay bi sorunum oldu. Şu 3-4 aydır zaten fazla birşey indirmeden kota aşıyordu.Hele bu ay öyle bir olay oldu ki biri adsl ye geçmeye karar verdim.Bu ayın başında ben bi akrabaya kalmaya gitmiştim ve 6 gün önce geldim.6 gündede fazla birşey değil birkaç müzik indirdim ve birkaç video izledim internette.Sonra Bi kotaya bakayım dedim bir baktım kota 5.137 gb olmuş.Neden böyle oldu ki 6 günde 5 gb! Fazla birşeyde indirmedim hani.Ya benim interneti birisi kullanıyor , ya da Ttnet bi şerefsizlikler yapıyor. Bu olaydan sonra Biri adsl'ye geçmeyi düşünüyorum.Sizce geçmelimiyim?Biri adsl iyimidir?Acaba kota neden 6 günde 5 gb oldu? Cevaplarınızı bekliyorum . Şimdiden Teşekkürler..
6 günde 5 gb kota! Napıyor bu TTnet???
ya bir hata vardır TTNET i arayın
birisi kullanıyor olabilir,modem şifrenizi sizden başkası bilmemeli.modeminizi pcye kurun ve çalışır vaziyette olsun..
internette oyun oynuyor musunuz,online.knight v.s
geçmiş olsun:)
Eskiden oynuyordum aşmıyordu Şimdi oynamıyorum dediğim gibi 6 günde 5 gb oldu ne yapmalıyım? Biri adsl ye geçmelimiyim?
Tamam arayacam.Aradıktan sonra ne dediler yazarım buraya Bde biri adsl iyimi ya ona mı geçsem acaba??
Ben 1 haftada 20 yapmıştım. Belki de biri sizden gizli gece PC'ye geçip online oyun yonuyordur.
Modemini biri kullanıyor olabilir. Ancak Google'da resim, video araması yaptırdın mı sıkça? İzlediğin videoların boyutları hakkında fikrin var mı? Msn'de görüntülü konuşma, msn üzerinden tavla vs oynadın mı? Bunları da göz ardı etme derim.
İzlediğim videoların boyutları küçük. Facebook ta Myspace te izlediğim videolar oyun falanda oynamadım 6 günde 5 gb nasıl oluyor hala anlamadım.Lütfen bir çözüm önerilerinzi nelerdir?
Modemini biri kullanıyor olabilir. Ancak Google'da resim, video araması yaptırdın mı sıkça? İzlediğin videoların boyutları hakkında fikrin var mı? Msn'de görüntülü konuşma, msn üzerinden tavla vs oynadın mı? Bunları da göz ardı etme derim.Bu üsttekileri yapmadığına eminsen, arkadaşın dediği gibi ADSL Hattı'nı ara derim. Başka bir bilgisayar modemini kullanmışsa da http://bilisimsuclari.iem.gov.tr/ adresinden iletişime geçmelisin.
fazla uzatmaya gerek yok biri internetine ortak olmus.ttnet neden çle bişi yapsın mantıklı olalım.
Başka bir bilgisayarın girdiğini nasıl anlarım? Birde 6 günde 5gb lık bişey yapmadım. En fazla olsa olsa 500-600 mb olması lazım hadi onuda geçtim 1gb flnda olsa neyse.. Ben en iyisi 444 0 375 i arayayım. Şimdi arasam cevap verirler mi?
fazla uzatmaya gerek yok biri internetine ortak olmus.ttnet neden çle bişi yapsın mantıklı olalım.TTNet zaten birşey yapmaz. Ama şikayet gelince yapılan ilk hareket, kullanıcı hattına sokulan "çöp"ler ile kullanıcının hattından nete girmeyi denemektir. Kullanıcının girmediği saatte çöpü unuttular vs olabilir ama bu da çok çok düşük bir ihtimal. Ttnet zaten yol göstericisi olsun diye aranmalı. ;)
Tamam çok sağolun. Az sonra arayacağım. Ne olduğunu ve kafama takılan başka birşey oldumu buraya yazarım.Ya şimdi internet işareti gözüküyor ya dünya olarak o bi kayboldu ama internet gitmedi acaba birimi girdi?
Modeminizin şifresini değiştirin.
Bir film izlemek bile o ayın kotasını doldurmaya yetiyor, Boyutu azda olsa video izlemek, müzik indirmek, internette gezinmek bile kotaya yansıyor. Msn'de görüntülü görüşme yapmak, online radyo dinlemek, tv izlemek , program yüklemek, güncellemeler ve daha bir çok şey kotanın dolmasına nedendir.
Anlamıyorsunuz. Film falan izlemedim. 6 gündede kota mı aşar. Kışın bir sürü youtube vs. sitelerde video izleyip bir sürü müzik indirdim hiç kotayı aşmadık. Şimdi yaz girdi kota sapıttı. Bir ay ilk gün 50mb lık bişey indrdim kotaya baktım 100mb civarı olmuş. Şimdide 6 gün girmeyle ki kışın indirdiğim kadar müzik video vs o kadar çok indirmedim . 2-3 Tane müzik bikaç video izleidm 6 günde 5 gb oldu . Bende şaşırıp kaldım zaten..
arkadaşım ttnet hatası olarbilir bence hemen ttnet i ara
modemini biri kullanıyor olabilir.eğer öyleyse modeminin şifresini değiştir sonra ttnet i ara eğer modeminin firewall özelliği varsa aç veya firewall ı güncelle
Şu yaz girdiğinden beri birkaç arkadaşada fazla geldi. Hele birgün faturayı ödemek için Türk Telekom a gittim oraya biri geldi dedi bu niye aştı dedi fazla birşey indirmedim dedi. Türk Telekom daki adam direk sordu kablosuz mu diye hayır dedi sonra saymaya başladı adam yok şu kota yiyiyor yok şu yiyiyor.Kablosuz dese biri girmiştir dicek gecicek.Yaz girdi gireli TTnet sapıttı yapıyor bunlar birşeyler.. of..
Arkadaşım belki yeni güncellemeler gelmiştir bilgisayarında güncellemeleri otomatik yükleme açıksa direk yüklemiş olabilir.güncellemelerde çok fazla kota yazıyor eğer öyleyse bence güncellemeleri kapatın derim.
BİRİ ADSL konusuna gelince geçmeyi aklından bile geçirme bence en iyisi TTNET </
Ya ben Biri'yi bi denicem. TTNET herkesin kota aşıyor. Limitsiz kullancaksan TTNET olabilir ama şimdi anladım ki limitli kullancaksan TTNETTEN Uzak durcan. 6 günde 5.137 gb dolduqu kimde görülmüş.Var bi b*klar ama arayınca görürüz..
Arkadaşlar benimde aynı sorun olmuştu iki ay kadar fazla fatura çıkarıldı ttnete mail attım ttnet bayilerinden birine dilekçe verdim ve sorun düzeltildi fazla olarak kesilen para miktarı sonraki ay faturamdan düşüldü.
Yani bu ttnetin hatası direk başvuruda bulunun düzelttirin bilmiyorum bilerekmi yapıyolar artık ne hiç durma dostum hemen mail at ve dilekçeyle başvur...
bence bi ekstreyi kontrol et
ayrıca en kısa sürede sınırsıza geçiş yapın
eninde sonunda bi kazık yemeden geçin sınırsıza
Ttnet abonesi olan çoğu kişinin modem şifresi, 1/2/3/4/5/6/ şeklindedir. Burada ki şifreleri kırmak o kadar zor iş değil. Şu an da Ttnet'in kullandığı alt yapı aynı hattan farklı kişilerin internet bağlantısı yapmasını engelliyor. İkinci bir bağlantı olduğunda hemen farkediliyor. Bundan iki-üç sene evvel olabilirdi, ama şimdi imkânsız.
Türk telekom daha evvel devlet elinde iken, ben aylık 3 Gb kotalı kullanıyordum. Hiç bir zaman da kotayı aşmadım. Ama şirket özelleştikten sonra, ne olduysa birden faturalar kabarmaya başladı. Her ay yaklaşık 2 GB kota aşım ücreti geliyordu. Nihayet sınırsız aboneliğe geçtim.
1 mb sınırsız abonelik al kurtul.