merhaba arkdaşa pc topluyoruzda bu iki işlemciden hangisini önerirsiniz ileriye yönelik olarak kararsız kaldık
Q6600 - E8400 hangisi
- 1
- 2
Bende 8400 var oyun ıcın gayet yeterli. 4 çekirdek genelde video editleme ve Max renderlarında cok ıse yarıyor. Onun dısında 4 cekırdegı adam gıbı kullanan bır program yok.
Merakımdan soruyorum sadece, her sistem önerisi neden Crysis isimli oyun referans alarak yapılıyor. Şart mıdır bu oyunu oynamak yani ? Ben inada bindirdim daha görmedim bile o oyunu :)
çünkü sistemleri onun kadar afallatan başka oyun yok (henüz):)
şafak89bence çift çekirdeklisini al borga-x in dediği gibi az program var 4 çekirdekliye
Reborn kardes overclock her pcc ye ugulanmas bence =) Ama sorarsan q6600 derim performansı gerçekten iyi ve ilerideki programlara yönelik :)
supercocukE8400 = Bas Gaza.... :)ve de ver nitroyu.
YeahReborn kardes overclock her pcc ye ugulanmas bence =) Ama sorarsan q6600 derim performansı gerçekten iyi ve ilerideki programlara yönelik :)E8400 gibi bir işlemciye , güzelde bir anakart ve ramler yakışır. O pcyede insan ister istemez "bas gaza" diyor supercocuk'un tabiriyle .
YeahReborn kardes overclock her pcc ye ugulanmas bence =) Ama sorarsan q6600 derim performansı gerçekten iyi ve ilerideki programlara yönelik :)E8400'e mi overclock uygulanmıyor
KARDEŞ BOŞVER HERZAMAN ÇITAYI YÜKSEK TUTU BU TEKNOLOJİ ÇABUK İLERLİYOR 2 GÜN SONRA PİŞMAN OLURSUN AL 4 ÇEKİRDEĞİ SALLA E SERİSİNİ ADAMLAR ÇEKİRDEK SAYISINI YÜKSELTTİ İYİCE BENDE ÇİFT ÇEKİRDEK KULLANIYORUM AMA UZUN ÖMÜRLÜ DEĞİL GELECEK VADDETMİYOR O YÖNDEN Bİ EKRAN KARTI ALDIM HD 3850 FAZLA DEĞİL HEMEN 1 HAFTADA FİYATI 170 DÜŞTÜ VE 4800 SERİSİ ÇIKTI BURDAN YOLA ÇIK
zaten q6600 4 çekirdekli değil sanal olarak 4 çekirdek yani gerçek 4 çekirdek değil yanı 4 çekirdekli programları açar ama 4 çekirdek performansını wermez
Bu sanal olayını çözmüş değilim şunu deseniz anlayacağım Doğal 4 çekirdekli değil yani nedir iki adet çift çekirdeği tek pakete entegre etmişler sanl demeniz için yazılımsal olrak varmış gibi gösterilen örneğin Hyper Treading teknolojisi onda bir adet fiziksel bir adet sanal işlemci var ancak Q6600 fiziklsel olrak Dört çekirdeğe sahip baştada dediğim gibi İki adet çift çekirdeği tek pakete sığdırmışlar yani sanal manal değil şimdi arkadşın sorusuna gelirsek şuan için çizim mühendislik programları dışında pek de 4 çekirdeği destekleyen program yok buna oyunlarda dahil ancakbu tabi yeni oyunlarda desteklenmeyecek anlamına gelmesin benim şahsi kanaatim 8400 den yanagerçi bir fiyat indirimnden bazı siteler bahsetti ama Türkiye piyasasına ne zaman yansır o bilinmez
arkadaşlar yorumlarınız için teşekkürler işlerim nedeniyle uzun süredir bakamadım foruma işlemci konusuna gelince Core2Quad Q6600 işlemciyi aldık performansı çok süper.....
hadi hayırlı olsun bide 3.4 yada 3.6 ya o/c yaptın mı uçarsın.
Önceden yeni bir konu açmıştım cevap veren olmamıştı. e6600 işlemcim var. bios ayarlarından hızı arttırılıyormuş ama elektrik fazla harcar diyorlardı. ben bunu yapamadım yardımcı olacak varsa sevinirim. (ultimate kullanıyorum)
by_rexÖnceden yeni bir konu açmıştım cevap veren olmamıştı. e6600 işlemcim var. bios ayarlarından hızı arttırılıyormuş ama elektrik fazla harcar diyorlardı. ben bunu yapamadım yardımcı olacak varsa sevinirim. (ultimate kullanıyorum)elektrik fazla harcar da 10 yılda 10 ytl fark ödersin anca yani fark büyük değil
mustafa91elektrik fazla harcar da 10 yılda 10 ytl fark ödersin anca yani fark büyük değhocam tayyibin zamlarını da hesaba kattınmı 10 ytl derken
- 1
- 2