Acer Aspire 3935 Dokunmatik Tuş Sıkıntısı

YavuzBKK
07-10-2009, 05:42   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
16 mesaj

Merhaba Arkadaşlar,

Acer Aspir 3935 kullanıcısıyım. Klavyenin hemen üstünde wlan, bluetooht ve acer yedekleme dokunmatik tuşları var. Bunlar son bir haftadır arada sırada kafalarına göre 10 dk boyunca kendilerini açıp kapatıyorlar ve sonra tekrar normal çalışıyorlar. 10 dk içerisinde bazen bilgisayarı resetliyerek bazense sadece bekleyerek geçmesini bekliyorum.

Ayarlardan bu tuşları komple kapatıp windowsdan aç kapa yapayım diye baktım ama kapatma şansım var mı onu bulamadım. Bunlar Dritek'in Launch Manager adlı bir programı ile çalışıyorlar, şimdi msconfig den girip proğramın ayalarını denedim veya başlangıçdan kaldırdım, ama hala çalışıyor bu tuşlar.

Bu sorunu benim gibi yaşayan var mı? Çözüm veya bu tuşları komple kapama şansımı bilen?

Şimdiden yardımlar için teşekkürler
Yavuz

YavuzBKK
07-10-2009, 09:33   |  #2  
OP Taze Üye
16 mesaj

Arkadaşlar böyle bir sorun elektrik dalgalanmasından kaynaklanabilir mi?

Süleyman.
07-10-2009, 10:28   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Elektrik dalgalanmasından kaynaklanacağını sanmam. Sürücülerinizi güncelleyin.

ElectronicMusic
08-10-2009, 13:39   |  #4  
ElectronicMusic avatarı
Yıllanmış Üye
138 mesaj

Dokunmatik tuşları çalıştıran 5920de synaptics toucped programı sendede sanırım o olması gerekiyo.Değilsede launch manageri komple bilgisayarından kaldır,acerin dirver sitesine girip güncel sürücülerini indir.Launch manager ve synaptics touchped programını güncellemeni öneririm.

YavuzBKK
09-10-2009, 05:02   |  #5  
OP Taze Üye
16 mesaj
Alıntı: Süleyman.  
Elektrik dalgalanmasından kaynaklanacağını sanmam. Sürücülerinizi güncelleyin.
Merhabalar,

Evet elektrik dalgalanmasından kaynaklanmıyormuş. Düzenleyici almama rağmen sorunu tekrar yaşadım. Ama sanırsam böyle birşey herzaman lazım olabilir. Laptopu korumak için.

Bugün diğer driverları silip tekrardan yükleyeceğim. Sorunu giderdiği taktirde buraya yazarım.

Cevaplarınız için teşekkürler.

Yavuz

Son Düzenleme: YavuzBKK ~ 09 Ekim 2009 05:06
fasterdem
09-10-2009, 14:54   |  #6  
fasterdem avatarı
Yıllanmış Üye
404 mesaj

bu durum benimde başıma gelmişti.Gerçi benim notebook hp ama sorun aynıysa senin de işine yarayabilir.Ben durumumu hp mail atarak sordum.Bir gün sonra cevap aldım.Aldığım mailde durum ayrıntılarıyla açıklanmıştı.Üstelik gönderdikleri mailde biri bios diğer ikiside bu tuşlarla ilgili güncel driverda göndermişler sağolsunlar.Bu driverları kurmamı, ardından laptop bataryasını çıkarıp statik elektriklenmeye neden olmayacak kuru bi bezle silmemi, ayrıca batayra yuvasınıda o şekilde temizlememi önerdiler.Laptopu elektrik ve bataryadan çıkardıktan sonra açma kapama düğmesine 10 sn süre ile basılı tutmamı ve ardından bir kereye mahsus tu sanırım bilgisayarı batarya olmadan açmamı söylediler ve bende denilenleri yaptım sorun düzeldi.Sende dene istersen ama eğer düzelmezse acer a mail atıp konuyu sormanı öneririm.Saygılar...

YavuzBKK
10-10-2009, 09:09   |  #7  
OP Taze Üye
16 mesaj

Merhalar,

Launch Manager ve synaptics touch ped driverleri inceledim. Laptop 3 aylık olduğundan bendekiler hala en güncel versiyonları. Ama yinede sildim ve tekrar kurdum, aynı sorunu yaşadım.

Kurduktan sonra bataryayı çıkarttım, bataryasız açtım kapattım, sonra bataryalı da kullandım. Aynı sorun tekrar etti. Bataryayı çıkardığımda ekranı sildiğim bezlede yuvaları falan temizledim. Ama açılıştı 10 sn basmak bende sadece bilgisayarı açıp kapattı. HP'nin hangi özelliği devreye giriyor onu yapınca?

Şimdi birde Bios update e bakacağım. O da olmadı artık format atacağız son çare olarak.

Şu anda ne touchped ne de launch manager yüklü. Buna rağmen dokunmatik tuşlar hala çalışıyor. Sadece ekrana sembolleri gelmiyor. Bu tuşları kapatmanın bir yolu yok mu? Klavye ayarlarında falan arandım bulamadım??

Teşekkürler & Selamlar
Yavuz

fasterdem
10-10-2009, 21:38   |  #8  
fasterdem avatarı
Yıllanmış Üye
404 mesaj

dediğim gibi kardeşim bence birde acer a mail atıp sıkıntını anlat.eminim sana doğru ve kesin çözüm yolunu anlatacaklardır.Kolay gelsin...

YavuzBKK
12-10-2009, 07:59   |  #9  
OP Taze Üye
16 mesaj

Merhabalar,

Acer Türkiye destek birimine mail attım. Donanımsal bir hata olabileceğini ve servise getirmemi söyledir. Onun üzerine birkaç soru daha sordum ama maillerin yarısını cevapladılar ve bir diğer yarısını cevaplamadılar. Şahsen beklediğimden kötü bir destekti.

Dün gece birde format attım bilgisayara. Driverlar ile yetinmedim. Ne yazıkki 5dk önce sorunu tekrarladı. İşin kötü tarafı 4-5 saat kullanıyorum 1 kere yapıyor sorunu, bazen ise saat başı tekrar ediyor. Servise götürdüğüm ve bakacakları o 15dk da bunu yapma ihtimali acaba ne kadar.... Soru

Bakalım Acer'ın uluslararası garantisi ne kadar iyi çalışıyor...

fasterdem
12-10-2009, 09:42   |  #10  
fasterdem avatarı
Yıllanmış Üye
404 mesaj

Mail atmakla bence çok doğru bir hareket yapmışsın.Sana daha önce söylediğim gibi çoğu durumda işe yarıyor.Şimdi senin yapman bilgisayarını en yakın Acer servisine müraacat etmeni ve bilgisayarını elden teslim ederek sorununu net bir şekilde anlatmanı, ayrıca Acer a attığın maili ve cevabını da göndermeni tavsiye ederim.Umarım sorunun çözülür.Buraya da sonucu ve Acer dan gördüğün hizmet kalitesini objektif bir şekilde paylaşmanı rica ederim.Saygılar...

YavuzBKK
12-10-2009, 18:45   |  #11  
OP Taze Üye
16 mesaj

Bilgisayarı götürür görütmez buraya yorumda bulunacağım

Selamlar

akcabardak
01-12-2009, 13:38   |  #12  
Taze Üye
2 mesaj

Aynı sorunu bende yaşıyorum. laptopımı geçtiğimiz temmuz sonu vatan bilgisayardan aldım ve ilk 15 gün içinde bu sorun oldu, vatana götürdüm ve yenisi ile değiştirildi. aldığım yeni cihazda da 1 ayı dolar dolmaz aynı sorun oldu, vatan aracılığı ile servise gitti ve 30 iş günü dolmak üzereyken serviste işlemi bitti. Servisten bana geleli 2 hafta olmadı ve yine aynı sorun mevcut. Tekrar servise yollayacağım, siz sonuç alabildiniz mi?

iceberg987
01-12-2009, 16:19   |  #13  
Yeni Üye
21 mesaj

sorunla ilgili en ufak bilgim yok çünkü benim böyle dokunmatik tuşlarım yok . son derece çağ dışı bir bilgisayar kullanıcısıyım :D

bu aralar yeni bir bilgisayar alazcam nasipse ..ama bu yazılardan sonra acer almayı kesinlikle düşünmüyorum bu marka bilgisayar yapımından pek anlamıyorlar diye düşünüyorum ... toshiba ve sony i tek geçerim 200 fazla veririm sorun yaşamam diye düşünüyorum :)

YavuzBKK
06-12-2009, 05:31   |  #14  
OP Taze Üye
16 mesaj
Alıntı: akcabardak  
Aynı sorunu bende yaşıyorum. laptopımı geçtiğimiz temmuz sonu vatan bilgisayardan aldım ve ilk 15 gün içinde bu sorun oldu, vatana götürdüm ve yenisi ile değiştirildi. aldığım yeni cihazda da 1 ayı dolar dolmaz aynı sorun oldu, vatan aracılığı ile servise gitti ve 30 iş günü dolmak üzereyken serviste işlemi bitti. Servisten bana geleli 2 hafta olmadı ve yine aynı sorun mevcut. Tekrar servise yollayacağım, siz sonuç alabildiniz mi?
merhabalar,

ne yazıkki hala cözemedik sorunu. Ben yurtdışında yaşadığımdan biraz daha zor yürüyor servis işleri. Şimdi farklı bir servise götüreceğim. Bakalım orada ne olacak.

Selamlar
Yavuz

YavuzBKK
06-12-2009, 05:59   |  #15  
OP Taze Üye
16 mesaj

http://windows7forums.com/window ... f-constantly-2.html

başkaları da yaşıyor bu problemi ve acer çözüm bulamıyor. Şu dokunmatik tuşları kapatmanın bir yolu olsa ne kadar sevincem. Ben onlar olmadan da kullanırım :((

YavuzBKK
06-12-2009, 06:34   |  #16  
OP Taze Üye
16 mesaj

http://forums.pcworld.com/index. ... h-acer-aspire-3935/

Çözülmeyen bir başlık daha.

s3rhat_67
28-12-2009, 01:01   |  #17  
Taze Üye
2 mesaj

merhabalar
bu sıkıntı bende de var hemde ne sıkıntı bilgisayardan tüm hevesim kaçtı alalı 7 ay oldu yurt dışındaydım ve garanti kağıtlarını kaybettim bimeksten almıştım ne yapcam bilmiyorum...

YavuzBKK
13-01-2010, 16:46   |  #18  
OP Taze Üye
16 mesaj

serhat arkadasim,

ben de yurtdisindayim ve tayland yetkisi servisine verdim laptopu. Kagitlar olmadan laptopu servise goturebiliyorsun. Onlar seri numarasindan nereden aldigini ve ne kadar servis suresi oldugunu soyluyorlar asna. Bu cumartesi laptopu geri alacagim, insallah sorunsuz olarak gelecek, ayni zamanda turkiye acer service bugun problemimizi anlatan bir mail attim. Bir cevap aldigimda cevabi buraya kopyalacagim.

Yasagidin sorun bu linkdeki gibi mi? Bendeki aynisi:

Selamlar
Yavuz

YavuzBKK
16-01-2010, 03:57   |  #19  
OP Taze Üye
16 mesaj

Arkadaşlar Laptopu dün acer servisden aldım. Mediaboard u değiştirmişler. Bakalım dün 1 bugün 2 kullanıyorum, şimdilik bir sıkıntı ile karşılaşmadım. Ama birçok kişi 2 hafta sonra sorunun tekrar ortaya çıktığını söylüyor. Göreceğiz.

Birde Bios update ile de çözdüğünü söyleyenler var. Yeni bios v1.09 çözüyormuş. Ben hala v1.04 ile kullanıyorum laptopu.

Selamlar
Yavuz

s3rhat_67
18-01-2010, 01:44   |  #20  
Taze Üye
2 mesaj

merhaba

efet yavuz kardeş aynı sıkıntı, ben 1 aydır tr deyim geçen hafta servise gönderim yeni yazıyorum size, dün bilgisayarım geldi ve hiç bişey yapmamışlar bilgisayarda arıza tespit edememişler yarın telefon açıp tekrar gönderecem... foruma yazarım...

selamlar
serhat

akcabardak
22-01-2010, 13:08   |  #21  
Taze Üye
2 mesaj

Laptopım 3. seferdir aynı sorundan serviste yatıyor. En son teslim aldığımda zannediyorum o dokunmatik paneli değiştirmişler fakat bu seferde bluetooth'a dokunduumda wireless, wireless a dokunduumda bluetooth açılıyordu :S hemen ertesi gün geri götürdüm, ben türkiyedeyim ve yasa gereği 1 yıl içinde aynı arızan 2 seferden fazla servise giderse para iadesi talebinde bulunabiliyoruz fakat acer aynı sorun olduğu halde çözümünde farklı şeyler yazdığı için bunu kabul etmiyo, bu durumda bir yıl içinde aynı sorundan 4 defadan fazla servise gitmesi gerekiyo iade için.
Bir de şöyle bir şey duydum, bazı servisler (acer da dahil) 30 iş günü dolmak üzereyken hiçbir işlem yapmadıkları halde yapmış gibi gösterip size teslim ediyorlarmış. Bu sorunu yaşamış bir kişi, ürününü teslim alırken kontrol etmiş ve sorunun çözülmediğini görünce ürünü kabul etmeyip teslim alma formunu imzalamamış, gerekli bakanlığa şikayet dilekçesi yazarak bi şekilde sonuca ulaşmış. Bunu daha önce duymuş olsaydım son seferde daha iyi kontrol eder teslim almaz bu şekilde hakkımı arardım, yine de iade için gerekli yolları denicem ben, bi gelişme olursa buraya yazarım.

kayaistif
01-02-2010, 00:12   |  #22  
Taze Üye
1 mesaj

Arkadaşlar merhaba. Bende aynı bilgisayardan aldım ve şuan serviste değişim için onay bekliyormuş. Bir defasındada bana tamir etmeden teslim etmişlerdi tamir ettik diye. Ben İstanbul, Kadıköy-Hasanpaşa daki yerine teslim etmiştim bilgisayarı. Bana tamir ettik dediklerinde gittim ürünü almaya ve baktim ki hiç şarzı yok mecburen imza attım ve ürünü teslim aldım. Ve bana 'test etmeden teslim aldım' diye imza atın biz size yardımcı oluruz demişlerdi. Aman dikkat edin bunlar dolandırıcı arkadaşlar. Benim bilgisayarım tam olarak 3 aydır serviste bekliyor. Ve bir daha asla ACER bilgisayar almam ve alacak olan varsada almaması için elimden geleni ardıma koymam arkadaşlar. Siz de siz olun böyle teknik servisi beş para etmez ürünleri üç kuruş daha az para vereyim diye sakın almayın. Benim azım çok kötü yandı bu işten. Benimde dokunmatik tuşlar arızalıydı ve üst kapak ile alt kapak birbirini tam olarak örtmüyordu. Yani biraz çaplık vardı bilgisayarda. Ve müşteri hizmetleride sizi insan yerine koymuyor arkadaşlar hiçbir iş yaptıkları yok sadece ve sadece işleri zaman almak ve müşteryi laf oyunlarına getirmeye çalışıp kandırmak. Asla ve asla ACER bir bilgisayar almam ve kimseyede almasını tafsiye etmiyorum arkadaşlar. Almayın ve aldırıpda kimsenin günahına girmeyin...!!! Bence yerli markalar en iyisi ve servis ağı çok geniş, böyle beş para etmez firmaların ürünlerini almam asla bir daha. Gerçekten arkadaşlar içim çok yandı dile kolay 90 gündür bekliyorum. Yarında tüketici hakları mahkemesine gideceğim üsküdarda. Dilekçemi yazdım madi ve manevi tazminat dava mıda açacağım arkadaşlar. Böyle firmaların tozunu attrımak lazım...

YavuzBKK
15-02-2010, 17:49   |  #23  
OP Taze Üye
16 mesaj

Arkadaşlar benim laptopumdaki son durum:

Tayland'da servise gonderdım. Sözde kartları değiştirmişler. Sorun 1 gün sonra tekrar doğdu. Uluslararası forumlarda da bunu cözemediklerini okuyorum, hatta tayland'da 2-3 vatandaşla görüştüm. Onlarında çözümü yok bu işe.

Şimdi nisan'da türkiye ye gelmeyi bekliyorum. Bimeks e gideceğim. Allahdan daha 1 yıl daha garantisi var, birazda orada uğraşacağız...

Sizlerde bir gelişme var mı?

Selamlar
Yavuz

flashback99
31-05-2010, 20:22   |  #24  
Taze Üye
1 mesaj

Bende de Acer 3935 modeli Acer var.

Sorunu çözmek için BIOS 1.09 'a yükselttim ancak faydası olmadı.

Sonra Acer Launch Manager'ı uninstall ettim ondan sonra sorun çok azaldı bazen sistemin ilk açılışında oluyor bazen deuyku konumundan uyandırdığımda oluyor.

Bir de Blutooth Software'nin en güncel versiyonunu yükleyin.

En güncel Blutooth Software Download Linki Vista için :

Bunları bir deneyin bakalım...

tekin212
17-07-2011, 18:53   |  #25  
Taze Üye
1 mesaj

sorunu çözen bir arkadaş varsa yardımcı olursanız sevinirim