sen kimsin evladım?
yarana mı bastım da gocundun?
şuraya açıkça adını, mesleğini ünvanını yaz da
isimsiz kahraman olma.
diplomanı, itibarını, tecrübeni saklama bizden.
belki de yanlış hesaplamışımdır, %99 değil, %98 dir,
bir yanlışım varsa özür diler düzeltirim.
ben bu ülkede 20 yıldan fazladır diplomalı bilişim uzmanılığı yapıyorum. bir sürü şehirde bulundum, bir sürü firmayla, her türlü üniversiteden mezunla çalıştım.
program yazamayan odtü mezunları, kendi bilgisayarını düzeltemeyen itü mezunları gördüm. onların kurduğu serverlerin alev alıp yandığını gördüm. IRQ switchlerini deneme yanılmayla setleyenleri gördüm. topraklı pirizin farkını bilmeyen mühendisler gördüm.
sen 0 %99 a kefil misin? avukatları mısın? farklı bir istatistiğin varsa senin raporun nedir?
%1e girememiş olmaya mı bozuldun yoksa sen tek başına %1 den fazlasını mı temsil edebileceğini iddia ediyorsun.
yoo herkes iyi eğitim alıyor ve herşeyi biliyor, sen ukalalık yapyıyorsun mu diyorsun bana? bu ülkede kaç tane işini bilen tecrübeli hoca var üniversitelerde?
git bak, hemen hepsi zamanında fırsat bulup branş değiştirmiş kendi branşını bile düzgün kavrayamamış bürokratlardır.
bu ülkede teknik servis hizmeti veren firma sahiplerinin eskiden karpuzculuk veya başka alakasız ne iş olsa yaptığını inkar mı ediyorsun?
eskiden çalıştığım pazarlamacı patronlardan biri bizi tehdit etmek için sürekli işi kapatıp karpuzculuk yapmakla tehdit ederdi, sonra firmasını vestele bile sattı trilyoner oldu.
neredeyse her ilçeye tecrübeli branş hocası bile olmadan bilgisayar programcılığı açıldığını, eline avometre bile almadan mezun olan bilgisayar mühendislerinin piyasada cirit attığını inkar mı ediyorsun?
ACPIyi bilmesi gereken bilgisayarcı diye kime denir bir açıkla, satıcıya mı? patrona mı, programcıya mı, mühendise mi?
bizim üniversiteler dünyada ilk bine giriyor da benim mi haberim yok, türkiyede bilim ve teknoloji geliştiriliyor da ben mi göremiyorum. yoksa oturacak bir bilgisayar bulmak için bile okulda kıvrananlar bizler değil miydik?
türkiyede sadece 100 bilgisayarcı mı var ki ben %1 oluyorum, sen ilkokul matematiği de mi okumadın?
evet seni dinliyorum, belki de ben 40 yıldır bu ülkede yaşamıyorum, sadece bir alisünasyon görüyorum, aydınlat beni sayın R3QU3M.