Arkadaşlar aklınıza gelen ilk komik cümleyi yazın..
DİKKAT!
LÜTFEN CÜMLELER ORJİNAL OLSUN
Aklına gelen ilk komik cümle nedir?
- 1
- 2
Almış Eline Bir Çiçek Sevecek Sevmeyecek, Ulan EsoluEsek Çiçek Nerden Bilecek...
AŞKIM GEL BİZE GİDELİM
YOK OMAZ YİYİYORSA SEN GEL BİZE
duyduğum en komik cümle erman toroğluna sunucunun işte sahaların gelmiş geçmiş en usta düdüğü demesi olabilir.
hamza123AŞKIM GEL BİZE GİDELİMimzan tam görünmüyor, ayarla istersen
YOK OMAZ YİYİYORSA SEN GEL
Adam sandık eşşeği alnımıza değdi...
ufuksAdam sandık eşşeği alnımıza değdi...iyiki gerisini getirmemişsin
SANSSIZ BEDEVi, CÖLDE KUTUP AYISINA RASTLARMIS...
Giden gitmiştir gittiği gün bitmiştir ben gideni değiL giden beni kaybetmiştir...
ben o yollardan geçerken sen pisuğe kaşuklan vuriyidun...
tercümesi arkadaşlar:
Ben o yollardan geçerken sen kediye kaşıkla vuruyordun...
demek(yani bebektin.)...
bizim yaşlılarımız çok kullanır bu lafı ve benim çok hoşuma gider.Sizde bir konuda tecrübesiz birine ders verirken kullanabilirsiniz.afallayıp kalır
Annanem Sinirlenince (dedeme ) ALLAH CEZA VERSİN FUSKUL KAFANA DERDİ...
çok gülerdik...
bilirsiniz karadenizli yaşlıların tartışması bir başka olur...
saygılar..
byzih o fuskul değil fuşki dur
erkancbyzih o fuskul değil fuşki duryöreden yöreye değişiyor ya fuskul olabilir...bizde de o dediğinden.
fuşki....fuşki'yi ben eskiden fuş(içi boş) anlamında
zannederdim meğerse başka bişeymiş ya....
erkancbyzih o fuskul değil fuşki durBizim orda (Giresun) fışkı.
ufuks o kadar fark olur ama temelde aynı mana gerçi burada edebiyatçı olan sensin yani tereciye tere satar bir hale gelmiyeyim
Yok ya FUSKUL diyor...
Bu arada Trabzon Akçaabatlıyız... Hiç gidemedim ama Neyse...
belki değişik söyleniyordur...
saygılar...
erkancufuks o kadar fark olur ama temelde aynı mana gerçi burada edebiyatçı olan sensin yani tereciye tere satar bir haleYok tabi ki fark olur.Mesela İç Anadolu'da "nörüyon" var başka nerde bulabilirsin?
"Beni başkan seçin çatıyı yıkıp havuz yaptıriyim"
Okul yullarındaki başkanlık sözü
"sayın müşteriler korkmayın! otelimizde hamam böceği yoktur! çünkü fareler hepsini yedi"
yazın ortasında full dolu otobüste yoğunluktan dolayı kapı açılmayınca otobüs şoförü sesini daha iyi duyurmak için lütfen karıya dayanmayın diye var gücüyle bağırmıştı. tabi bazıları kapı anladı bazıları da cidden karı anladı adam birden bağırınca.. neyseki muavin durumu toparladı o da otomatik karı çarpar dedi gülerek :)
jeomaniayazın ortasında full dolu otobüste yoğunluktan dolayı kapı açılmayınca otobüs şoförü sesini daha iyi duyurmak için lütfen karıya dayanmayın diye var gücüyle bağırmıştı. tabi bazıları kapı anladı bazıları da cidden karı anladı adam birden bağırınca.. neyseki muavin durumu toparladı o da otomatik karı çarpar dedi gülerek :)oylamaya sunarsak en espirili cümle budur...zavallı şöför ben yerinde olsam işi bırakırdım..
- 1
- 2