Geçtiğimiz hafta içerisinde donanım dünyası ilginç bir iddia ile çalkalandı. Malumunuz AMD'nin bu aralar finansal konumu pekte iç açıcı değil. İşte buradan hareketle sektör içi uzmanlara ve firmaya yakın kaynakalara dayandırılarak yapılan bazı spekülATIf haberlerde, AMD'nin bundan sonra son derece maliyetli olan çip üretim işinden çekileceği, sadece ar-ge ve tasarım çalışmalarını yapacağını üretim işini ise zaten işbirliği içerisinde olduğu TSMC ve Charetered Semiconductor gibi firmalara yaptıracağı söylenirken tabi üretim işinden çekilen firmanın üretim tesislerini yani fabrikalarını da satabileceği belirtiliyordu.
AMD hiç vakit kaybetmeden bu iddialara cevap verdi. Firmadan gelen açıklamalara göre, AMD kesinlikle fabrikalarını satmayı düşünmüyor ve kendi tesisleri üzerinden üretim yapmaya devam edeceğinin altını çiziyor. Hatta bilindiği gibi AMD, geçen sene satın aldığı ATi'nin grafik işlemcileri için de ara üreticileri devre dışı bırakıp 55nm üretim teknolojisine geçiş ile birlikte grafik işlemcileri kendi fabrikalarında üretmeyi planlıyor.
işte acıklama bu AMD yi kotulemek ıcın yapılan haberlerdı bunlar en basından berı yalandı AMD&ATI NO! MANUFACTURER yasasın AMD