Beyler bosuna yorulmayin kateli pahali dediginiz mazemeleri toplarsiniz, sonuc husran olur.Ucuz diye toplarsiniz yine sonuc husran olur.Simdi sunu iyi bilmemiz gerekli bazen hiz faktorunun sadece islemciye bazen anakarta bazen ramlere bazen power sp bazen ekran kartina, bazen hdd,ye hatta ve hatta kurdugunuz isletim sistemine veya driverlara bagli olabilir.Yani Amd ben ovuyorum ama duzgun bilesenler toplanmadiginda sonuc husran olur bu inteldede boyledir.
Simdi sizlere garip gelicek ama bence uygun ucuz kartlar genelde sorunsuz oluyor.Cunku uzerinde az ozellik barindiriyor.Saglam bir ana kart buldunuz islemci uymuyor.Anakart ile islemci uyumsuz oldugunda, bord isiniyor, yanmasin diye islemcinin hizini dusuyor buda takilmalara neden oluyor oyunda.Ozellikle fx 8150 cok kaliteli bir anakarta cok iyibir sogutucuya ihtiyac duyuyor ve en dusuk 600watt guc kaynagi gerekli.
Ayni sekilde ekrankarti islemci ve anakart birbirlerine darbogaz yapiyor.Peki bunu nasil anlariz genelde bilgisayarinizi yeni aldiginizda oyunlarda takiliyorsa muhtemelen bundandir.
Fx serisinde bisey dikkatimi cekti asus genelde sorun cikartiyor fx serisi anakartlarda gigabyte msi kullanin.