Çoğu yorum yanlış bilgi içerikli, ne kadar yazsam o kadar uzar. Intel de AMD de iyi işlemcilere sahip ama senin sorunun cevabı hangisi daha performanslı dersen şu an için intel hep önde gidiyor.
Bilgisayarı toplamadan çok uzun süre bekledim en son amd alacakken yeni bir haber okudum ve intel'in yeni Sandy Bridge işlemcileri piyasaya süreceğini gördüm. madem bu kadar uzun bir süre bekledim dedim biraz daha beklerim. yeni SB işlemciler çıktığında AMD'nin x4 ve x6 çekirdekli işlemcilere çok fark attığını gördüm, zaten PC'yi oyun oynamak için alıyorum üstüne SB işlemciler oyun için mükemmel performans sağlıyor.
Gelelim AMD'ye. AMD kötü bir firma değildir, elbette AMD nin intele göre daha iyi işlemcileri olmuştur. ve intelin aksine AMD fiyatları genellikle çok daha uygun olarak sunuluyor.
zaten KDV vergisini eklersek yurt dışındaki 400$ lık bir ekran kartı ülkemizde neredeyse + 100.8% değerinde geliyor. ve 850 TL koyduk diye. VAY Bu ekran kartı canavar derken yurt dışında önem bile vermiyorlar.
Birde bir PC dizerken sadece işlemci önemli değil.
Örneğin çoğu kişi bana gidipte (P8Z68) Nesil anakart almama karşı geldi. yok sen ne yapacaksın boşuna para koyuyorsun bilmemne...
Gidip intel i5 2500k sandy bridge işlemci aldım, evet 4 çekirdek o kadar abartılı değil ama önemli olan dediğim gibi bir tek işlemci değil. ve gidip (P8z68) anakartı da aldım.
Şimdi önümde uzun bir upgrade seçenekleri var.
Anakart ileriye dönük olduğu için. işlemcimi 2700K'ya kadar yükseltebilir ve Sandy bridge'den sonra çıkan Ivy Bridge işlemcileri küçük bir Bios update'le kullanabilirim.
Bu arada AMD uzun bir süre yeni işlemciler çıkarmayacak diye bir haber var, Ama AMD ekran kartları çok güzel. bence iki firmada çok başarılı önemli olan sizin ileriye dönük birşey almanız. gidipte birazcık ucuz diye almayın 1-2 sene sonra pişman olursunuz.