amd önce ısınmaları minimum dereceye indirsin işlemcimi sobamı üretiyor belli değil :sobayı bilemem de KEKO benim pc' nin ısısını düşürmek için ne yapmalıyım yardımcı olabilirsen sevinirim resim alttaki gibidir yanıyor cayır cayır.
2. resim kapak kısmıdır ısınma budur işte 21 derece 7/ 24 olup olmamasıda fark etmiyor en fazla 4 derece fark ediyor işlemde yaparsa sürekli tabi işlemine görede fark ediyor stes testinde 32 dereceyi görüyor rahat. yazın en yüksek 57 dereceyi görmeyi başardım gölgedeki sıcaklık ölçülen 49 dereceydi ve klimada kapalıydı.
kasa içindeki fanları kışın açmıyorum bile sadece 1 tane fan açık yazın 2 tane yanda 1 tanede dışarıya havayı çıkaran fan var açık.
Amd mi İntel mi...??
Çoğu yorum yanlış bilgi içerikli, ne kadar yazsam o kadar uzar. Intel de AMD de iyi işlemcilere sahip ama senin sorunun cevabı hangisi daha performanslı dersen şu an için intel hep önde gidiyor.
Bilgisayarı toplamadan çok uzun süre bekledim en son amd alacakken yeni bir haber okudum ve intel'in yeni Sandy Bridge işlemcileri piyasaya süreceğini gördüm. madem bu kadar uzun bir süre bekledim dedim biraz daha beklerim. yeni SB işlemciler çıktığında AMD'nin x4 ve x6 çekirdekli işlemcilere çok fark attığını gördüm, zaten PC'yi oyun oynamak için alıyorum üstüne SB işlemciler oyun için mükemmel performans sağlıyor.
Gelelim AMD'ye. AMD kötü bir firma değildir, elbette AMD nin intele göre daha iyi işlemcileri olmuştur. ve intelin aksine AMD fiyatları genellikle çok daha uygun olarak sunuluyor.
zaten KDV vergisini eklersek yurt dışındaki 400$ lık bir ekran kartı ülkemizde neredeyse + 100.8% değerinde geliyor. ve 850 TL koyduk diye. VAY Bu ekran kartı canavar derken yurt dışında önem bile vermiyorlar.
Birde bir PC dizerken sadece işlemci önemli değil.
Örneğin çoğu kişi bana gidipte (P8Z68) Nesil anakart almama karşı geldi. yok sen ne yapacaksın boşuna para koyuyorsun bilmemne...
Gidip intel i5 2500k sandy bridge işlemci aldım, evet 4 çekirdek o kadar abartılı değil ama önemli olan dediğim gibi bir tek işlemci değil. ve gidip (P8z68) anakartı da aldım.
Şimdi önümde uzun bir upgrade seçenekleri var.
Anakart ileriye dönük olduğu için. işlemcimi 2700K'ya kadar yükseltebilir ve Sandy bridge'den sonra çıkan Ivy Bridge işlemcileri küçük bir Bios update'le kullanabilirim.
Bu arada AMD uzun bir süre yeni işlemciler çıkarmayacak diye bir haber var, Ama AMD ekran kartları çok güzel. bence iki firmada çok başarılı önemli olan sizin ileriye dönük birşey almanız. gidipte birazcık ucuz diye almayın 1-2 sene sonra pişman olursunuz.
Amd kullanıyordum intele Geçeceğim İnş. kim nederse desin işlemcilerin performansı ortada hemde firamaların kendi test sonuçlarıyla.Doğrudur intel pahalı ama şahsen ben artık yemiyorum o 8 çekirdekmiş 16mb cache miş bence intel al kardeş tepe tepede kullan derim.her kes intel'den AMD'ye geçer sen tersini yapıyorsun intel kazığını isteyerek yemeye bu kadar meraklı birini görmeyi hiç düşünmemiştim bol kazıklı günler...
keko diye hitap eden kro soğuk suya sok pc'nide,,,,,,,,
Amd almayın aga zart zurt sorunlarla uraşmayın P4 kullanın amd kullanmayın xD
Bu arada galiba amd'yi kötülemem aslında kötülemede değil ürün hakkında bildiklerimi söyleyince birilerinin zoruna gitti zoruna gidenin '''''''''''''
En basit yöntemle deneye bilirsiniz inanmayanlar
Sanal makina ile
xp vista linux ve machintos kurun bu işletim sistemlerinin hepsini çalıştırın görürüm o amd işlemciyi boşta ısınmaz ama yüke girdimi görürsünüz neymiş amd boşta ısınmayan işlemcinin bana bi faydası olurmu olmaz işimi isteklerimi karşılayacakki ödediğim ücretin karşılığını alayım
Amd tabanlı bir bilgisayara machintos Mac os x lion(en hafif ve kolay) sürümünü yüklemeye çalışında görün vereceği hataları işlemciden kaynaklı sorunları.. bu yüzden amd beş para etmez aga
Hakaret edenlere diyecek sözüm yok ailelerini tebrik ediyorum sadece çok güzel terbiye etmişler
Bizede böle terbiyesizleri engellemek düşer...
Para+performans+aşırı ısınmayan bir işlemci+uzun ömürlü bir işlemci=İNTEL....
Kimse Fanatiklik yüzünden marka savunmasın burda millet para veriyor boşta duran işlemciden alıntılar alıp atmasın buraya ÇOCUK DEğiliz...
Kimse kimseyide keriz yerine koymasın
Google var tatmin olmayan aaraştırsın sağlam kaynaklardan
AMD buldozer yapacaktı ne oldu buldozerlere sumu kaynattı nerdeler fasa fiso hepsi intelle kapışacam diye yırtıyor kendini daha İ5 Lere kafa tutamıyor neyi savunuyorsunuz daha...
Neyse arkadaşın biri KEKo diyerek kendini anlatmış ENGELLİYM şu ne olduğu belli olmayan şahsı...
İyi forumlar...
keko diye hitap eden kro soğuk suya sok pc'nide K````ndagerçekler acıdır hele birde gerçek kanıt varsa hepten zordur anlıyorum halini intelin kazıklarını sen ve senin gibi deneyimlilerden daha iyi kimse bilemez acın çok büyük anlıyorum. hani ne oldu 34 derece ısına 4 çekirdek ve 21 derece kolay değil kabullenmek intelde bile 29 dereceyi görüyor sistem en düşük eğer elime x6 modeli geçerse onuda kapak sayfası olarak yollarım sana ondada gördüğüm en düşük sıcaklık 17 derece. nedense model yükseldikçe ısı düşüyor fx kart adığımda onuda koyarım belki yarın belki yarındanda yakın. 32 nm ile daha düşük ısı değerlerinide görebileceğime eminim.
Amd almayın aga zart zurt sorunlarla uraşmayın P4 kullanın amd kullanmayınNOT : YAZINI DEĞİŞTİRMEKTE GEÇ KALDIN SENDEN ÖNCE ÇEKTİM.
senin ağzın bozuk olabilir alenen söyleyip yazacak kadar. sana küfürden aşağısı hakaret küfürden öteside saygıyı temsil ediyorsa biz ne yapalım seninde karekterin bu.
Son Düzenleme: black_flood ~ 07 Şubat 2012 23:00
gerçekler acıdır hele birde gerçek kanıt varsa hepten zordur anlıyorum halini intelin kazıklarını sen ve senin gibi deneyimlilerden daha iyi kimse bilemez acın çok büyük anlıyorum. hani ne oldu 34 derece ısına 4 çekirdek ve 21 derece kolay değil kabullenmek intelde bile 29 dereceyi görüyor sistem en düşük eğer elime x6 modeli geçerse onuda kapak sayfası olarak yollarım sana ondada gördüğüm en düşük sıcaklık 17 derece. nedense model yükseldikçe ısı düşüyor fx kart adığımda onuda koyarım belki yarın belki yarındanda yakın. 32 nm ile daha düşük ısı değerlerinide görebileceğime eminim.AMD nin sahibi galiba.. Niye zoruna gidiyor :D
Yürü git
İntele ben ödüom parayı sanane oluyor
benlemi çalışıyn
AMD=FOS
Neyse herkes istediğini kullanır
Bu arada İ7 işlemcin yakında elimde black çok para verdim benle çalışıyon yaSon Düzenleme: Kapalı Hesap (230144) ~ 07 Şubat 2012 23:01
TEK CÜMLE İLE ANLATIYORUM SANA
İNTELE VERİPTE ALICAĞIN İŞLEMCİNİN PARASINI AMDYE VERSEN ÇOK DAHA İYİ PERFORMANS ALIRSIN.
ÖRNEĞİN İNTELDEN 500 LLİK BİR İŞLEMCİ ALDIĞINI DÜŞÜN.AMD ALSAN AYNI PERFORMANSTAKİ İŞLEMCİYİ 350 YE ALIRSIN.GERİ KALAN 150 TLYİ BANA VERİRSİN BENDE HARÇLIK YAPARIM D
Ben Amd Fx 4100 İşlemci Asus Anakartla KUllanıyorum.Ekran Kartım amd hd 6670.Orta Seviye Bir Kart Ama Rahat Oynuyorum.
250 TLYE AMD FX4100 ALIRSIN AMA AYNI PERFORMANSI SUNAN BİR İNTEL İŞLEMCİ ALAMAZSIN ÇÜNKİ
İNTEL KALİTEYİ PAHALIYA
AMD KALİTEYİ UCUZA SUNAR.
TEK CÜMLE İLE ANLATIYORUM SANABen kaliteyi pahalıya alacam varmı itirazı olan...İNTELE VERİPTE ALICAĞIN İŞLEMCİNİN PARASINI AMDYE VERSEN ÇOK DAHA İYİ PERFORMANS ALIRSIN.
ÖRNEĞİN İNTELDEN 500 LLİK BİR İŞLEMCİ ALDIĞINI DÜŞÜN.AMD ALSAN AYNI PERFORMANSTAKİ İŞLEMCİYİ 350 YE ALIRSIN.GERİ KALAN 150 TLYİ BANA VERİRSİN BENDE HARÇLIK YAPARIM D
Ben Amd Fx 4100 İşlemci Asus Anakartla KUllanıyorum.Ekran Kartım amd hd 6670.Orta Seviye Bir Kart Ama Rahat Oynuyorum.
250 TLYE AMD FX4100 ALIRSIN AMA AYNI PERFORMANSI SUNAN BİR İNTEL İŞLEMCİ ALAMAZSIN ÇÜNKİİNTEL KALİTEYİ PAHALIYA
AMD KALİTEYİ UCUZA SUNAR.
kaç yıldır kullanıyorum memnunum intel anlıyor bu işten
kesko arkadaşım bende senin bütün sözlerine katılıyorum ama amd'yi bende küçümsemiyorum amd fakir insanlar için çalışıyor intel ise zengin insanların istediğini vermek için çalışıyor bence....en iyisi 100-150 TL için gidip amd işlemci almayalım bencede intel i7 alıcaktım ve şimdi tam kararımı verdim intel alıcam ama hangisini alıyım i5 mi i7 mi..aslında i7 iyi ama arada kaldım....ATI ekran kartlarını hep beğeniyordum ama herkes Nvidia ile inteli kullansınlar deyince bradada arada kaldım ...bence en iyisi ATI ekran kartı alıyım..aranızda intel ve ATI'yı birlikte kullanan var mı...?
kesko arkadaşım bende senin bütün sözlerine katılıyorum ama amd'yi bende küçümsemiyorum amd fakir insanlar için çalışıyor intel ise zengin insanların istediğini vermek için çalışıyor bence....en iyisi 100-150 TL için gidip amd işlemci almayalım bencede intel i7 alıcaktım ve şimdi tam kararımı verdim intel alıcam ama hangisini alıyım i5 mi i7 mi..aslında i7 iyi ama arada kaldım....ATI ekran kartlarını hep beğeniyordum ama herkes Nvidia ile inteli kullansınlar deyince bradada arada kaldım ...bence en iyisi ATI ekran kartı alıyım..aranızda intel ve ATI'yı birlikte kullanan var mı...?Arkadaşım ben burda amd yi kötülemiyorum hepimiz insanız allah katında fakir sözüne katılmıyorum intel veya amd herkesin zevki farklıdır
Ama işlemci işinde intel bana göre iyi diğer arkadaşlara görede amd'nin iyi yönleri vardır
SAnallaştırma işinde intel en öne çıkıyor en basiti...
İ5 kullanıyorum ati ekran kartı var bugüne kadar bir sorun çıkartmadı oyunlarda olsun bazı sistem isteyen programlarda olsun bana göre işlemcide intel ekran kartında amd iyi
Amd işlemcileri neden sevmediğime gelince
1.si ben mac'ın her sürümünü takip eden bir insanım yeni bir sürüm çıkınca hemen kurar bakarım nasıl bişey diye amd işlemci olsa uraş dur sorunlarla ama intel'tabanlı bir sistemde mac kurmak windows kurmak kadar basit
2.si ise ısı amd işlemciler ısınıyor
3.sü ise amd bulldozer işlemci çıkaracak bilmem kaç GHZ olacak dediler hatta tv'de haberlerde bile geçti konusu 2 yıl olacak hani nerde işlemciler fos çıktı...
Bende her insan gibi her zaman en iyisi olsun isterim..
Kullandığım İ5 sistemi toplayalı 3. yılına girecek ati ekran kartı mevcut bugün piyasadaki oyunların hepsini oynuyom hatta bitirdim bile bazılarını metro 2033 bu oyuna güçlü bir sistem lazım oynadım elimdeki ekran kartı ve işlemci ile 3 yıldır arıza sorun çıkarmadı halende kullanıyorum gittiği yere kadarda kullancam..Son Düzenleme: Kapalı Hesap (230144) ~ 07 Şubat 2012 23:48
kesko arkadaşım bende senin bütün sözlerine katılıyorum ama amd'yi bende küçümsemiyorum amd fakir insanlar için çalışıyor intel ise zengin insanların istediğini vermek için çalışıyor bence....en iyisi 100-150 TL için gidip amd işlemci almayalım bencede intel i7 alıcaktım ve şimdi tam kararımı verdim intel alıcam ama hangisini alıyım i5 mi i7 mi..aslında i7 iyi ama arada kaldım....ATI ekran kartlarını hep beğeniyordum ama herkes Nvidia ile inteli kullansınlar deyince bradada arada kaldım ...bence en iyisi ATI ekran kartı alıyım..aranızda intel ve ATI'yı birlikte kullanan var mı...?http://www.youtube.com/watch?v=wfis7_buOMoYukarıdakı lınktekı orneğı ıncelersen ASUS G53SX-DH71 notebook'un 4 çekırdeklı I7 ışlemcısı ve GTX 560M ekran kartı var. MSI GT685'ın ıse 2 çekırdeklı ışlemcısı ve GTX580M ekran kartlı notebook'u var. Vıdeoyu ızlersen I5 ışlemcılı notebook'un oyundan aldığı FPS değerının daha fazla olduğunu goreceksın. Yanı ışlemcının etkısı var ama en buyuk etkı ekran kartından. O yuzden I5 2500K yeter sana I7 almana gerek yok. Boşuna fazla para verme I7'ye
Son Düzenleme: Tekno_Loji ~ 07 Şubat 2012 23:49
http://www.youtube.com/watch?v=wfis7_buOMoEvet buna katılıyom fazla ücret ödemenede gerek yok...Yukarıdakı lınktekı orneğı ıncelersen ASUS G53SX-DH71 notebook'un 4 çekırdeklı I7 ışlemcısı ve GTX 560M ekran kartı var. MSI GT685'ın ıse 2 çekırdeklı ışlemcısı ve GTX580M ekran kartlı notebook'u var. Vıdeoyu ızlersen I5 ışlemcılı notebook'un oyundan aldığı FPS değerının daha fazla olduğunu goreceksın. Yanı ışlemcının etkısı var ama en buyuk etkı ekran kartında. O yuzden I5 2500K yeter sana I7 almana gerek yok. Boşuna fazla para verme I7'
Ama ileriye dönük sistem kurmak istiyorsanda İ7 düşünebilirsin..
Bilgisiz tartışma kavgayı,
Bilgi ile tartışma ise bilgilenmeyi doğurur.
Her işlemcilerin anladığı komut yapısalları vardır. Bu yapısallar üretici firmalar tarafından geliştirilir ve test edildikten sonra piyasaya sürülür. Bu yapısalların basitçe açıklaması CPUZ programında görülebilmektedir. Ben örnek olarak P4 işlemcisinin komut yapısallarını işaretledim. Yeni nesil işlemcileri incelersek bu yapısalların daha fazla olduğu gözlemlenmektedir. İşte bu durum da o işlemcinin hem hızına etki etmektedir hem de yapısaldaki komutların işleme kabiliyetleri geliştirilmiştir.
Basit bir kıyaslama yapacak olursak
Önceki nesil işlemcilerden olan 3.0GHz P4 işlemcisinin komut yapısallarının azlığı dolayısı ile daha sonra çıkmış olan core2 duo işlemcilerden 2.0GHz olanından bile yavaş çalışmaktadır. Çünki işleyebildiği komut kümecikleri daha azdır.
Yeni nesil İ5 ya da İ7 gibi işlemcilerin ise bu yapısalları daha fazladır Bu yüzden eski nesil işlemcilerden daha hızlıdır.
İşte AMD ya da İntel işlemcilerin bu komut yapısalları birbirine benzer olsa da aralarında komut işleme farklılıkları bulunmaktadır. Bu komutları bizler kendi basit uygulamalarımızda kullanmaya ihtiyaç duymasak ta profesyonel sistemlerde bu komut kümecikleri çok önem taşımaktadır.
3.0 GHZ 4 çekirdekli XEON işlemcisi ile 3.0 GHz İ5 işlemcisi bu yüzden asla aynı paraya satılmadığı gibi komut dizinlerinde belli farklar olan AMD işlemcileri de fiyat ve uygulama olarak farklıdır.
Yine de kavgaya gerek yok çünki zamanının MOTOROLA işlemcileri gelişmiş olsaydı bu gün İNTEL ya da AMD kavgası olmayacak herkes tek bir iyi işlemcide buluşacaktı.
[URL=http://img51.imageshack.us/i/800pxxc68000agr.jpg/][/URL]
Amd ısınıyo diyen kişiler ya hiç amd kullanmamış yada kuyruk acıları var kendi intel işlemcileri cayır cayır yanıyor die amd ye çamur atıyolar 6 senelik amd Athlon 64 3000+ işlemcim yazın kasada sadece dışarıya veren 1 tane fan olmasına rağmen 1 saate yakın bir stres testinde tutdum en son 53 dereceyi gördü.forumda biraz araştırma yapın bir ton konu var intel kullanıcılarının aştığı işlemcim yanıyor die.LENO7 artık sana kalmış seçim yapmak.Saf çekirdekli işlemciler varken ne olduğu belirsiz sanal çekirdekli işlemcilere para vermekte pek mantıklı bir şey değil.O sentetik testlerdeki sonuclara aldanma.Arkdaşlarımın pc lerinden örnek vereyim istersen biri amd athlon ıı x2 250 diğeri ise intel core duo 2 e7500 kullanıyor(pc ler yeni 1 senelik fln) intel kullanan arkım fazla pc den anlamıyor ve pc nin çok kastığını söylüyordu pc de w7 home starter vardı dedim bi format atalım belki düzelir w7 ultimate 64 bit yükledik xp sp3 yükledik yok allah yok düzelmiyo stock fanla 50 derecenin altına inmiyo termal macun deistirdik temizledik gene yok.crysis warhead giriyor alltada facebook unu acıp bırakıyor oyunu asagı atıp faceye bakıyım diyor sonra pişman oluyo keske acmasadın mouse imleçini çarpıya götürene kdr 5 dk geciyor artık bıktım dedim napıyosan yap bune böle. amd kullanan arkımın pc si ise 35-40 derece arası ve 2 tane silkroad online acıyo + facebook + youtube ye giriyoz banamısın demiyor takır takır çalışıyo.Anlayacağın o testlerde ne kdr iyi olursa olsun bnm masaüstündeki işlemleri hangisi seri yapıyosa onur alırım test sonucları ne işime yarıcak.Yok illa ben kazık yicem boşa para verecem diyorsan git al hiç tereddüt etme.
AMD İntel diye birşey yok.İkisde sevdiğim markalardır.AMD daha ucuz olduğu için tercih ediyorum.Türkiyede pc kullanan kişilerin %80i işlemcinin ne olduğunu modeli felan nedir felan bilmiyorlar...Yani Türkiyede extreme gamer ya da proffesional kullanıcılar çok az.AMD ve intelde ikimizde işimizi görecektir.Ama amd daha ucuz
2600k ya 600-700 lira vereceğimize 400tlye phenom II X6 serisinde iyi kötü birşeyler alabiliyoruz.
Bu işlemcide türkiyedeki kullanıcıların özelliklerini karşılacak nitelikdir.Şu an Pentium 4 kullanıcının bir hayli fazla olduğunu var sayarsak......
Ne intel nede amd taraftarıyım. onları sadece kullanırım hangisi işime gelirse ve bütceme uygunsa onları alırım.
Yorumlarınız çok saçma ya, arkadaşlar boşuna tartışıyorsunuz testler ortada.
Sözde bulldozerl bomba olacak olan işlemci vs intel 4 çekirdekli sandy bridge i5-2500k
http://www.anandtech.com/bench/Product/434?vs=288
Sözde 6 çekirdekli işlemci vs intel 4 çekirdekli sandy bridge i5-2500k
http://www.anandtech.com/bench/Product/203?vs=288
Berkay arkadaşım peki ram, ekran kartı vb. diğer donanımlar en iyisindenmiydi...? Onlar da aynı özelliktenmiydi..?o kısmı muamma malesef amd' nin işlemcilerinde grafik tabanlı komutseti desteğide mevcuttur ekran kartlarındaki 3dnow,3dnow2, vs gibi birçok komut işlemciye gömülü gelir. intelin en yüksek en pahalı grafik kartı ile sentetikte aldığı değer çok uçuk olabilir amd' ye oranla am çoklu uygulama işlemlerinde amd çok açık ara farkı gömer üstünede tur bindirebilir. onboard gpu testlerinde amd çok açık ara öndedir ve bu performansı bir intelin yakalayabilmesi için en az 4xx ati yada nvidia 8x vgaya ihtiyacı var.
Ne intel nede amd taraftarıyım. onları sadece kullanırım hangisi işime gelirse ve bütceme uygunsa onları alırım.SORMA ger
Yorumlarınız çok saçma ya, arkadaşlar boşuna tartışıyorsunuz testler ortada.Sözde bulldozerl bomba olacak olan işlemci vs intel 4 çekirdekli sandy bridge i5-2500k
http://www.anandtech.com/bench/Product/434?vs=288Sözde 6 çekirdekli işlemci vs intel 4 çekirdekli sandy bridge i5-2500k
http://www.anandtech.com/bench/Product/203?vs=288
eksinimi duyduğum için soruyorum o testlere gerçekten neren ile bakntın kafan ilemi yoksa arka tarafını monitöre dönüpbaşını bacaklarının arasına alarak mı baktın sen ???
oradaki betterleri öncesinde kiminde en düşük kimisinde ise en yüksek diyor ve hepsinde hem phenom x6 hemde buldzoer neredeyse % 87' sinin tamamen almış durumda bazı yerlerde intel gömmüş farkı ama sayılı yer.Rage vt_benchmark - 1920 x 1200
Time in Seconds to Transcode Textures - Max Threads - Lower is Betterbu testte bile amd'nin aldığı puan 0 olarak temsiledilmiş durumda intel ise 0,21
ve yanındaki yazıyıda en üste taşıdım en düşük değer en iyi amd 0 puan aldığına göre ve en düşük değer olduğuna göre en iyi sonucu almış durumda.
daha buna benzer bir çok noktada amd lider İNTEL AMD firması karşısında gerçekte teferruattan başka hiçbir haltı temsil edemiyor. htc sistemlerdeki ARM işlemcileri üreten firmanın pc işine girmesini çok ama çokk istiyorum sırf intelin yerlebir oluşunu görebilmek için.
Bende bu Testlere bir türlü inanamayan arkadaşlara şaşıyorum amd de intelde kafadan veriyor sanırım bu test sonuçlarını o kadar 3dmark vantage testleri boşuna yapılıyor o zaman böyle bişey varmı yahu.Onuda geçtik onlar sentetik testler diyen arkadaşlar var güncel haberlere bakıyorumda bu firmaların sentetik olmayan test sonuçlarıda var ve yine intel önde.Burada amd alacak arkadaşlarada hak veriyorum ama ben biraz ex-gamer modunda bir kullanıcı olduğum için i7 2700k kullanıyorum.
tam olarak arkadaşlarımın sistemlerini bilmiyorum ama ikisindede ddr2 800mhz 2 gb ram var intel olan pc de atı hd 4650 var amd olan pcde nvidia 9400gt ekran kartı bulunuyor.Sentetik testler boşunamı yapılıyor demişsinizi sonuçlar istediği kadar iyi olsun benm kullandığım uygalamaları hangisi daha seri ve daha hızlı yapıyorsa ben o işlemciyi alırım.Isınma konusuna gelince amd ısınma sorunu die bişey yok bazı kişilerinki ısınıyo olabilir ya termal macunu eskimiştir ya fanı iyi oturmamıştır yada teknik bir sorun vardır(bu intel içinde geçerli) ne eskide nede şimdi ısınma problemi yok 6 yılıık Amd athlon 64 3000+ işlemcim en son 53 dereceyi gördü.İntele gelelim intelde de bir sıcaklık sorunu yok sıcaklıkları amd ile üç aşağı beş yukarı aynı.yukarda x6 ve bulldozer ve i5 2500k testlerini koymuşsun daha nereye bakacağını bilmiyosun konusuyosan intel i5 2500k 4 cekirdek olarak geciyor ama ben i5 2500k yı gerçek 2 çekirdeği olduğu için 2 çekirdek olarak değerlendiriyorum.orda phenom II x6 ya fark attığı yerler olabilir ama yani bide bunun ilerisini düşünün 6 çekirdek destekleyen ve kullanan bir program cıktığını varsayın bakalım 500 tl veripde aldığınız o i5 2500k 400tl lik phenom II x6 ile başa çıkabiliyormu.
kardeşim ben pentium g840 kullanıyorum oyunlardaki amd tarafı eşdeğeri phenom x4 955 3dmark falandada phenom x4 920 gayet memnunum benimki 2 çekirdek phenom x4 4 çekirdek ama eşitler neden intel daha iyi çakirdek üretiyor zaten oyun sistem gereksinimlerinde çok görmüşsündür intelden core 2 duo 2 çekirdekli amdden phenom x3 3 çek,rdekli