Forumlarda en çok açılan konudur. İntel Vs. Amd. Açıkcası ilk üye olduğumda ben de açmıştım. Çünkü hiçbir bilgim yoktu o zamanlar AMD konusunda. Nedense bilgisayarcılar bile İntel kullanıyor. Gerçi son zamanlarda AMD toplayan arkadaşlarım var bilgisayarcı.
Amd mi İntel mi...??
Amd v.s. intel demiyorum bana fx 4170 ile core i7 3770 k kafa kafaya deyice deliriyorum.
Lafım sana değil konu başlığına.
Bende bazı kişilere kızıyorum.
Bu başlık kavga konusu zaten ortalığı bir kaç fanboy çıkar ve konu kilit olur
senin sentetiklerde biraz ilginçmiş yazılarını okumadan atıncada bir de açık teste bakalım derim
http://www.ocaholic.ch/xoops/htm ... p?itemid=779&page=3
http://www.ocaholic.ch/xoops/htm ... p?itemid=779&page=4
http://www.ocaholic.ch/xoops/htm ... ?itemid=779&page=10
http://www.ocaholic.ch/xoops/htm ... ?itemid=779&page=11
sentetikte sadece %7 fark atabiliyor 3770K oda normal İ7 serisinin en güçlülerinden birisi olmasına karşın oyunlarda fark yemiş bariz şekilde ama sadece oyuna göre değerlendirildiği için forumda normalde bir açıklama yapmaya gerek yok kesin sonuçlar ortada 130 dolara 4170 ' mi yoksa 350 dolarlık intelmi kelimesinin açıklamasına yeterli olacaktır sanırım. para harcamadan en iyisini isterim diyene 4170 fazlası ile yetiyor ama tuvelet kağıdı kadar bol param var diyenede neredeyse aynı performans denecek şekildeki i7 % 7 lik farkı zaten nerede görebildiğinizi ifade etmek bile zor gerçekte. intelin sentetikte geçipte gerçeklikte o kadar güçlü sonuçlar verebildiğini pek göremedim 8 senedir.
Bu tamamen amd fanboylarının hazırladığı test tarafsız test edilği zaman görücez.
3D MARK 11 testinde açık bir şekilde rakamlar oynanmış.
kesinlikle intel kullan amd ile arasında daglar kadar fark var..
yeni çıkanlar 2. nesil buldozer olacak. bilinmeyen yada anormal bir durum değil şuan için ve verilen yol haritasında 2014 yılındada yeni nesil buldozer 3 sınıfı hazır olacak.
ayrıca taraflı test nasıl olur bilinmeyen birşey değildir. eğer ki bir firma istediği parayı alamz ve intelin işlemcilerindeki sorunlardan bahsetmeye başlamışsa durup dururken ve nasıl bir işse yine istediği parayı alıncada yerden yere vurduğu sandy bridge 3 serisini göklere sığdıramıyorsa aynen bu şekilde bir durum söz konusu.
tüm türkiyede neden intelin 3. seri ürünleri çok ısınıyor sorunlu diye spekülasyonlar yapıp 75 derecenin altında çalıştıramadıklarını söyleyipte daha sonraki testlerde herşey gayet olumlu ve işlemci ısıları 30 derecelere düşürüldü sandy bridge 3 serisinin mereak ediyorum donanım haber firması kaç bin dolarcıklan bianda patlak verdirdiği olayları ört pas edip sustuda en iyi intel oldu bir anda.
hatta donanım haberin bu yayınından sonra herkezin ağzı açık kaldıydı nasıl iş diye bu ama malesef yalan olduğunuda gördüm sandy bridge serisinde ısı mısı yokmuş gayet iyi çalışıyor yani akdenizin sıcağında 40 derecede çalışmasından normal bir durumda söz konusu değil.
intelin dağıttığı paradan zaten sadece 5' te biri sana verilse her yeri yeşil görmeye başlayacağından emin olabilirsin. ben sattarsam intel parada geliyor yalan yok ama yılda yaptığım 1 tane satışa 5 dolar yazıyorlar orasıda ayrı konu i7 serisi olursa normal. extermelerde 25 dolara kadar çıkabiliyor işlemci başına kotayı aşarsa aracı firma satışta. amd' ninde aynı strateji ile iyi para bastırmadan rakibine göz yummasıda bana enterasan geliyor.
Neden ısınıyor stok fanla salaklar oc yapıp sonra işlemci ısınıyor v.s. benim arkadaşım 3570k aldı önceki bilgisayarı fx 8150 işlemciliydi hiç ısınmıyor oyunlarda olsun v.s. bilinçsiz kullanıcılarda işlemci yanıyor bile
Öncelikle konuya katılmak istemesem de birkaç şey yazmak istiyorum.
Şu ana kadar 3 tane İntel işlemcim oldu. E2180, E2200 ve i3 2120. Bu 3 işlemcide de hiç bir zaman ısı sorunu yaşamadım. Geçenlerde adamın biri 5 milyarlık sistem istediğinde gtx680, i5 gibi işlemcileri midi atx kasaya koyarsan tabi ısınma olur.
Amd'ye de lafım yok. Düşük bütçeli kişilere çok iyi hitap eden ve paranın karşılığını veren bir firma. Ama İntel alabilecekken AMD almak bence yanlış.
Ben de İzmit'teyim. Sıcaklıklar burada 35-40 derece arası ama işlemci 38 derece ben de anlamadım neden böyle
HDD çok ısınıyor benim yaz ayında. Normalde 36-32 derece arasıydı hep. Şu an 40
Benim şimdiki sıcaklık değerlerim.
Ağzımla üfledim işlemciye sonra süpürgeyle çektim 10 derece daha arttı sıcaklık
Ama notebookta ısınıyor gine
Gelmiş özel msj atmış 1-2 kişi neden cevap veremiyorsun diye tuhaf insan
Cevap verilecek bir şey yok yazdıklarımda AMD'yi eleştiriyorum diye ergenler kızıyor
İntel fanı, Amd düşmanı yazmaya gerek kalmasın diye ekleyeyim yuvarlak hesap 8-9 sene aralıksız Amd kullandım. Kasamı bile kırmızı temalı boyamıştım bir ara.
Şu anda da elimin altında 1060 ve 960T, 260 var, ayrıca i7 870 ve 2600k kullanıyorum. Bunlardan önce de 9850Be, 955Be, i3 560 'da vardı Daha da önceleri Athlon Xp, Fx-55, 3100 vardı vs... hatta birini hatıra olarak anahtarlık yaptım Bunların 2 katı kadar da anakart değişti
Bu arada Amd'cileri delirteyim biraz Benden ala Amd'ci var mıdır forumda meraktayım aslında
Amd sigara gibidir, içerken keyif alırsın bırakmak istemezsin ama bıraktıktan 2 ay sonra nefes alışında bile rahatlama hissedersin Çok içince de kanser ediyor adamı işte