konuya açan arkadaş sıktı bunlar artık dediklerimiz sana bişi ifade etmiyor heralde.git intel al hadi aldıktanda sonra pişman oldum yok pc kasıyo yok pc sıcaklığı normalmi die konular açma.
Amd mi İntel mi...??
konuya açan arkadaş sıktı bunlar artık dediklerimiz sana bişi ifade etmiyor heralde.git intel al hadi aldıktanda sonra pişman oldum yok pc kasıyo yok pc sıcaklığı normalmi die konular açma.Bunları gerçekten bana mı söylüyorsun....
Ben bir gerçek peşindeyim....İntel i7 kullanan bir kullanıcıyım..
Eskiden AMD athlon işlemcili kasam vardı ne yapsam kasmazdı ama baya ısınıyordu tek işi benim istediğimi vermekti yani beni hiç zorlamadı...şimdi ise Laptop'ta i7 işlemci var GTA 4 oynuyorum kasıyor...Bunu işlemci yapıyor...Bende Merak Ettim Acaba Laptop olduğu için mi böyle yoksa bir intel gerçekten bu kadarmı performans veriyor diye merak ettim geldim açtım konuyu...Sen düşün bakalım gidip düşünmeden 1.000 TL basıp i7 mi alıcaksın yoksa 200-300 TL fark için AMD alıp ''ah ben ne yaptım keşke İntel alsaydım keşke birisinden yardım isteseydim diye pişman olmazmıydın...Ben bunun peşindeyim..Benim gibi düşünen kararsız olan yüzlerce kişiler var belki onlara yardımımız dokunuyordur...Size ne oluyor....
Senin bu forumda işin ne ben onu anlamadım...gelip burda bana hangi yüzle bu çirkin lafları söyleyebiliyorsun...
Deneyim soruyorsan @LENO7, phenom 2 serisi epey serin çalışıyor diyebilirim. Hemen hemen çıkan çoğu işlemciyi kullananlardanım farklı farklı bilgisayarlarda. Haklısın, eski amd işlemcilerde fazlaca bir ısınma problemi vardı. 2-3 nesil önceki athlon fx'lerde bile örneğin 3600++'da ısınma minimumken, 5000++'de en az iki katıydı. Bunda işlemcinin kullandığı watt'ın özel bir yeri var yanlız; alırken buna hiç dikkat etmiyor kullanıcılar, satıcılar da bilmediğinden hangisi denk gelirse mantığı oluyor özellikle amdlerde.
Yanlız dediğim gibi, bu yeni phenomları tutturmuş gibi amd. Tabi 6 çekirdeklilerden bahsetmiyorum. Bir çeviri ya da grafiksel ağır birşey çalıştırılınca yine alev alacak gibi oluyor kasa. Ama zaten i7'de de o kadar hardkor birşey çalıştırılınca o da gürgürlemeye başlıyor doğal birşey kanımca.
Yanlız dizüstü demişsin, dizüstlerinde ne i7 ne amdler masaüstündeki performanslarının çeyreğine erişemiyorlar zaten. E doğaldır da bu. Masaüstündeki i7 ile dizüstündekinin sadece fan boyutlarını bile karşılaştırsak hiçbir fazla teknik bilgi bilmemize gerek kalmıyor, o bakımdan konuyu dizüstleriyle değerlendirmemek lazım, apayrı bir konu o.
Demem o ki, i7 alınır. Ama yerine phenım 2 de alınabilir. Alınsa üzülünür mü, hayır üzülünmez. i7 alındığında aman aman birşey fark edilir mi, hayır edilmez. Zaten şu anda elimizdeki işlemcilerinin güçlerinin ancak yarısını kullanabiliyoruz en baba programlarda. Yeni işlemcilerin hiçbiri de bu sınıra kullanımda gelmedikleri için performans farklarını hissedebilmek çok çok detaycı olursak mümkün.
Yanlız şöyle bir durum var amd demişken. Konunun başında yazılmış işlemci de amdeyse daha iyi çalışıyor diye. Malesef böyle birşey yok. Nvidia her haliyle amd kartlardan daha stabil, daha hızlı ve daha serin çalışıyor (yine dizüstleri apayrı bir konu bundan). Amd'lerde yıllardır süren, phenom serisi işlemciler ve son seri ekran kartlarında bile çözemedikleri bir sürücü ve yazılım problemleri var. 5 sene önceki bir intel işlemcisi hemen her sse komutuna sahipken, 2 sene önceki intelden 5 kat hızlı işlemci ancak 2-3 komut setini kullanabilmekte. Ekran kartlarında da ekran kartının gücünü azaltan ve alabildiğine işletim sistemi uyumsuz çalışan sürücüler sayesinde amd, resmen kendi kendinin kuyusunu kazıyor. Bu bağlamda amd işlemci kullanılsa da (ki en başta dediğim gibi özellikle phenom sonrası son derece başarılı), yanına kardeşi bir amd ekran kartı yerine düşmanı olması gereken bir nvidia takıldığında resmen işlemcinin rahatladığını görüyorsunuz. İster başarısız sürücü diyelim olaya, ister nvidia daha başarılı diyelim, bir kullanıcı olarak farklı farklı eski yeni birçok modelde benim hissettiğim bu yönde.
Bunları konu olarak yazmak yanlız çok boş aslında @LENO7. Çünkü yapımız gereği fanatik bir milletiz biz. Amd'ye birşey desen sanki babasının oğluymuş gibi savunanlar, intele laf atsan sanki öz kardeşine laf atmışsın gibi tepki verenler, nvidiaya berbat desen hayır mayır diye ortalığı ayağa kaldıranlar; bu fanatikliklerimiz olmasa bu tarz şu mudur bu mudur konuları belki yararlı olacak ama şu raddede konu çöplüğünden öteye gitmediği de işin bir gerçek ;)
Buraya kadar son notu yazıyım..
İşlemci olarak İntel en iyi işlemciler üretiyor..AMD ise İntel ne yaparsa onu taklit ediyor..
Yani kısacası herkesein dediği gibi bende bunu demek zorundayım..
Paran varsa İntel
Paran yoksa AMD
.........................
2'side cebindeki parayı almanın yollarını arıyorlar...
Yabancı şirketler...
Gerisi boş..
Bakışım şu yönde
İntel amerika kökenli bir firma israilde fabrikaları var döktüğün para müslümanların kafasına bomba olarak düşüyor intel firması israil savunmasına dünya kadar para ödüyor,,
Amd amerika kökenli bir firma almanyada fabrikaları var ona ödediğimiz parada amerikaya silah olarak dönüyor amerika'nın israilden aşşağa kalır yanı yok oda müsllüman kardeşlerimizin kafasına bomba atıyor verdiğimiz paralarla..
2 firmada aynı şeyleri boyayıp boyayıp önümüze sürüyor microsoftu saymıyorum bile onu allaha havale ediyorum
Bu arada microsoft'a döktüğümüz paralarda amerika savunmasına büyük ölçüde yansıyor bundan sonra windows hariç başka bir işletim sistemi kuracağım yada windows'u korsan kullanacağım..
Bizde alıyoruz amd veya intel işlemcilerini ekran kartlarını off ne sistem deyip basıyoruz havayı sadece hava bassak neyse ama bazıları çıkıp ana,avrat,bacı kalaylayıp gidiyor sadece yaptığımız bu aksini iddaa eden ?
Geri kafalı diyebilirsiniz çokta umrumda değil...
Arada kafam atıyor tv'de izleyince israilin amerikanın yaptığı katlimaları şeytan diyor tut kaldır at balkondan..
En basiti bugün israil filistini kırıyor hiç bir sebeb yokken masum kadın çocukların kafalarına roket saldırısı yapıyor 8 yaşında çocuk vücudu darmadağan olmuş halde(8 yaşındaki çocuktanmı korkuyor amerika veya israil neden öldürüyor günahsız sebileri ?
Amerika ırakta 10 milyondan fazla masumu kırdı petrol var diye
Yokmu bir türk mhndis çıkıp işlemci üretecek 1 çekirdek 1.00 GHz de olsa onu alırım oc yapıp en son yapabileceği kadar zorlarız
Bari ödediğimiz para ülkede kalır...
alıyoruz intel amd hava basıyoruz herkes şapkasını önüne koysun dşşünsün bende girdim amd intel tartışmalarına arada ipinucunu kaçırdımda oldu ama özür diledim bir çok kişiden..
dabbe1
eğer bu yazıyı okuyorsan geçen angut kelimesi kullandım sana karşı özür dilerim herkesin önünde.. artık yapmayalım böyle şeyleri..
SAVAŞA
HAYIR
KATİL AMERİKA YANDAŞI İSRAİLİ KINIYORUM...
Allah 4 büyük kitapında tek bir konuya fazla değinmiştir
Öldürmeyeceksin der...
Görüşüm bu yönde isteyen eleştirir umrumda da değil...
Size şunu söleyeyim sadece benim sizden hiç bir farkım yok benimde sizden ben kuranı kerimin dilinden anlayan arapçayı anlayan biriyim
3.dünya savaşı hristiyanlar tarafından çıkacak hristiyan bir ülke müslüman bir ülkeye saldıracak
Dalga geçebilirsiniz gidin okyun allahın kelamı orda..
Kuranı kerimde uçaklardan bahsediliyor hristiyanlar okuyup okuyup önümüze sürüyor bizde satın alıyoruz...
Biz neden okumuyoruz?
İnsanları dil,din,ırk ayrım yapmam müslüman neyse hristiyanda odur allah böyle emrediyor....
NEDEN SAVAŞLAR NEDEN SUÇSUZ İNSANLAR ÖLÜYOR SUÇLUDA OLSA KİMSE ÖLÜMÜ HAKETMİYOR
CANI VEREN ALIR...
Sinirlerim fırladı en iyisi bi sigara içmek
uzun zamandir amerikan mali almiyorum.Dolayisiyla israile para akmiyor.Kola pepsi amerikan mali almiyorum.Zune hd tek hatam oldu keske almasaydim.Kisacasi kafayi calistirip silahlanmazsak, kendi arabamizi silahlarimizi, tanklarimizi ve diger teknolojileri kendimiz yapmazsak disardan alirsak, savas ciktiginda butun yabanci aletler yazilimla durur filistin gibi somurge altina girersin.Biz kendi ellerimizle dusmanlarimizi besliyoruz buyutuyoruz.
Kusura bakmayin ama ilk okula giden bir cocuga sorsan o radari oraya kurma der.
Sozde irandan bizi kuruyucak.Amerika o radar sayesinde Tutkiyenin ne boku varsa gorecek resmen radar usttu kamera gibi.Turkiyenin tum ucaklarini tanklarini gemilerini neyi var neyi yok herseyi amerika gorucek.
Adamlar insansiz hava aracini Turkiyeden indirmek icin amerikadan kontrol edip indirebiliyor yere.Bu yeni kurulan radar ne yapar gerisini siz dusunun.Resmen gozleniyoruz artik bravo size.
uzun zamandir amerikan mali almiyorum.Dolayisiyla israile para akmiyor.Kola pepsi amerikan mali almiyorum.Zune hd tek hatam oldu keske almasaydim.Kisacasi kafayi calistirip silahlanmazsak, kendi arabamizi silahlarimizi, tanklarimizi ve diger teknolojileri kendimiz yapmazsak disardan alirsak, savas ciktiginda butun yabanci aletler yazilimla durur filistin gibi somurge altina girersin.Biz kendi ellerimizle dusmanlarimizi besliyoruz buyutuyoruz.Dostum arada düşünüyorum bakıyorum işlemciye ya diyorum bu kadarcık bir parçayı koca türkiye yapamıyormu
Neden bizim ülkemiz bmw mercedes gibi sağlam araba üretmiyor işlemci üretmiyor
yaşım 28 halen bulamadım bu soruların cevaplarını
Dostum arada düşünüyorum bakıyorum işlemciye ya diyorum bu kadarcık bir parçayı koca türkiye yapamıyormuulkede vahsi cok amele cok, bilmis cok, cahil cok, aklina gelen butun dengesizler bu ulkede yasiyor.Hirsizda cok.
Neden bizim ülkemiz bmw mercedes gibi sağlam araba üretmiyor işlemci üretmiyor
yaşım 28 halen bulamadım bu soruların cevaplarını
Kisacasi daha elektirik uretmeyeyi bile beceremeyen dunyanin en pahali elektirigini satan bir ulkeyiz.Daha elektirik uretemiyoz, islemci, arabami ureticez.
bizim Universiteler japon pazarindan aldiklari chin mali arabalari birlestirerek robot savaslari ile kendilerini avuturken gavurlar gorunmez mersedesi kesfettiler.yakinda hayvana benzeyen robotlar uretecekler.
skynet bunu gelistirdi, google otonom araclarla dunyayi gezdi kor adamlar icinde gidiyor.Microsft apple android google nokia samsung sony ortaligi kavurdular.bizim arcelik le celiknaz yeni evlenmisler cokta tin.
Turklerin en iyi bildigi 2 sey yalan soylemek ve dolandirmak.Bu iki seyden vazgecersek ancak ilerleriz.
Brezilya tarim ulkesi.Abd ingiltere almanya sanayii ulkesi.Yani nereye bakarsan bak herkez ya tarim yada sanayidir.
Turkiye ne ulkesi.Sanayi desen degil.Tarim desen domatezin kilosu 4tl tarimda degil peki ne.
Bu kadar dogal kaynak dunyanin hangi ulkesinde var.Turkiye Ataturkun biraktigi gibi kaldi 000000000000000 ilerledi.Ataturk keske uzun yasasaydi simdi daha gelismistik.
tarim oldu hayvancilik bitti yakinda hic uretmeyiz hep hazir aliriz gdo lu urunlerri.Amerika bedava bir fiyata tonlarca bor u yurt disina cikariyor.Biz vermezsek bor ucagi bile kalkmaz fuzesi bile ucmaz.Dedimya dusmanimizi biz besliyoz diye.
Son Düzenleme: Kapalı Hesap (230144) ~ 10 Nisan 2012 03:08
Arkadaşlar Ben Olsam Intel Alırdım..
Intelinde Ucuz Kaliteli Serisi Core2 Var 250TL Civarında.
Uyumlu Anakartlar (Turbo Boost Vs. Olanlarda) 150TL Max.
Ben 313+250 TL Ye Full Sistem Yenileyeceğim.
Gigabyte Ankart Modeli:GIGABYTE GA-G41M-COMBO INTEL G41 DDR2/DDR3 FSB 1333MHZ COMBO VGA ANAKART (102TL DDR2+DDR3 Turbosuz) Veya ASUS P5G41T-M LX INTEL G41 DDR3 1333 (O/C) 1333FSB VGA ANAKART (Turbolu 97TL)
MSI 9800GT
Xilence 500W Güç Kaynağı
4GB Metal Kaplamalı Ram
INTEL C2DUO E7500 2.93GHz 1066MHz 3MB 64BIT 775p
Toplam 313+279 (pazarlıkla 250 YE İner) Sistem Yenilemesi Yapabilirsiniz.
Amd Önermiyorum Amd Toplasanda Aynı Fiyat Bununlada Aynı Fiyat :O
Samsung alırım genelde fiyatı ucuz ve performanslı ürünler satıyor ve param koreye gidiyor.Araba olarakta olursa almanlara gider
Arkadaşlar Ben Olsam Intel Alırdım..senin anlattıkların komedi dans üçlüsünün oyununa benzemiş. bir kere core 2 duo biteli yıl oldu ona uygun üretilen ürünlerinde fişi aslında çekileli çok oldu fakat eldeki stok fazlaları nedeni ile halen piyasada bulunabiliyor.Intelinde Ucuz Kaliteli Serisi Core2 Var 250TL Civarında.
Uyumlu Anakartlar (Turbo Boost Vs. Olanlarda) 150TL Max.
Ben 313+250 TL Ye Full Sistem Yenileyeceğim.
Gigabyte Ankart Modeli:GIGABYTE GA-G41M-COMBO INTEL G41 DDR2/DDR3 FSB 1333MHZ COMBO VGA ANAKART (102TL DDR2+DDR3 Turbosuz) Veya ASUS P5G41T-M LX INTEL G41 DDR3 1333 (O/C) 1333FSB VGA ANAKART (Turbolu 97TL)
MSI 9800GT
Xilence 500W Güç Kaynağı
4GB Metal Kaplamalı Ram
INTEL C2DUO E7500 2.93GHz 1066MHz 3MB 64BIT 775p
Toplam 313+279 (pazarlıkla 250 YE İner) Sistem Yenilemesi Yapabilirsiniz.
Amd Önermiyorum Amd Toplasanda Aynı Fiyat Bununlada Aynı Fiyat :
amd sistemin hangi işlemcisi olursa olsun core2 quadlara kafa tutan x2 leri varken i3 serisinden daha iyi işlemcileri i3 fiyatına alıp kullanabilmek varken değmez intele yatırım yapmaya asla fakat bir noktayada değinmek isterim türkiyede yok ama fx buldozer serisinin 8150' nin dahi kafa tutmaktan ziyade 2600 ile bile doğru düzgün yarışamazken sentetikte fx 4170 çoğu alanda kafa kafaya 3770K ile. türkiyede bu ürünün satılmaması biyük hayal kırıklığı sadece ve bunun arkasında tekelciliğin olmadığını düşünmek neredeyse imkansız. piyasada İ7 3770K ile kafa kafaya bir işlemcinin olması istenecek en son şey türkiyede intelin dağıttığı paraların önünde büyük bir takoz eğer piyasaya girerse. yurt dışından 130 - 140 dolar civarında fiyata sokulabiliyor. 4.2 ghz default saat hızı ile gelen ve ısı sorunu olmayan enterasan türdeki bir ürün.
black_flood 3770 k ya fx 8150 anca rakip oluyor 4170 ne ya i3 bile geçiyor onu
Amd işlemci alıpta her gece 6 ay sonra bu işlemciye nolacak diye düşünmeden uyuyorum.Bu bile inteli seçme sebebim.
Oyunsa AMD iş se intel ama gene grafikle ilgili birşeyse amd
Oyunsa amd diyorlar ama şunu anlamıyorum intel pentium dual core e 6600 hd 6850 takıp bu işlemci ile battlefield 3 ü high ayarda açmıştım.Amd nin aynı dengi işlemci gayet vasat.
black_flood 3770 k ya fx 8150 anca rakip oluyor 4170 ne ya i3 bile geçiyor onuhiç baktınmı testlere arkadan sallamak kolay yurt dışında rakip olarak 3770k KULLANILIYOR 4170' İN VAR SAYILAN HIZI ZATEN 4.0 GHZ' İN ÜSTÜNDE çarpan kilidi yok ve türkiyede satılmayan bir ürün yurt dışında 4 çekirdekli sistem olarak en çok tercih edilen ürün fiyatı ile 5 tane amd sistem kurulabiliyor olması ve İ7 ler ilede kafa kafaya olması ayrı bir konu. 3770K ile nerede denk gelebiliyor 8150 merak ettim. 8150' yi resmen eziyor 3770K sentetikte gerçekteki hali hariç olayın.
Bakmadım arkadanda sallamıyorum en amd fanboyu olduğun ortada amd fx 8150 bile core i7 3770 k hiç bir türlü yetişemez.Bunlara söylerken intel fan boyluğuda yapmıyorum amd nin 8 zayıf çekirdeği var ve fx 4xxx serisinde bu 4 zayıf çekirdek 2 çekirdek gibi çalışıyor hadi bunuda yalanla intelin core i3 2100 2 çekirdekli işlemcisi bile fx 4100 ile yarışıyor 4170 olsa kaç yazar aynı mimari olduktan sonra core i7 ile amd fx 4170 i kafa kafaya demeni çok yalnış buluyorum.
Senin i7 ler ile kafa kafaya lafına kızıp tomshardware.com daki tüm yorumları okudum adamalar nedense gine core i3 2100 bile daha iyi demiş.