Overclock denememi sizinlede paylaşmak istedim.
Sistemim eski bir sistem: amd sempron 3000+ 1.80 ghz 128k L2 bellek soket 754- 512DDR ram- ati x300 vga-Epox NVIDIA nForce4 chip setli anakart- 500watt güç kaynağı.soğutmak için çok özel yöntemler kullanmadım.sadece işlemci fanının üzerine 2 tane daha fan silikonla yapıştırdım. Kasanın kapaklarını açıtım. Yüksüzken 62 yük altındada en baba 85 oluyo.Super pi dede görüldüğü gibi işlemci kendini aşmış durumda. Ben bu işlemciyi benden daha iyi o/c yapan birini bulamadım. bulan olursa cevap olarak yazarsa sevinirim.
amd sempron overclock (rekor galiba)
- 1
- 2
bendede amd sempron 3000+ 1,80ghz var bide overclocku bilsem ama anlamıyorum işte napıyım..Sen eski demişsin ama ben bu işlemciyi vistada uçuruyorum ram 512 hehe...
Doğrusu bu skora ulaşmak çok uzun zamanımı aldı.
diger konuda da gormustum guzel OC. ama resim biraz gec yukleniyor.
tebrik ederim güzel over yapmıssın gercekten
saçmalamayın ya.ben şimdi tekrar o sunucu yapmaya çalışsam tekrar o/c yapmak zorunda kalıcam tekrar ince ayar, yok fanları tekrar takıcam bi ton iş.Bide o sonucu yapıyorum tam bitiyo pat mavi ekran geliyo hata mesajı baştan başlatmak zorunda kalıyorum. Valla zar zor çektim bu fotoyu öle dijitalle falan çok zor olur, çünkü bilgisayar o hızda çok kısa bir süre stabil kalabiliyo. test bitince hemen clockgen programıyla mhz yi düşürüyorum.Sonra bilgisayarda testi başlatmadan önce 30 dk falan boş bırakıyorum ısısı iyice düşsün diye. Yani bu işlemciyle böyle bi skoru yapmak öle kolay değil.her istediğin zaman yapamıyosun.yada yapıyosn kapanıyo.
ayrıca photoshop programını kullanmayı bilmiyorum ve resimin photoshop olmadığı bariz ortada.
KUWETMİRA90ayrıca photoshop programını kullanmayı bilmiyorum ve resimin photoshop olmadığı bariz ortada.bariz fotoşop oc den anlamadığın her halinden bellibu arada ps bilmene gerek yok paint dede yapılıyor
peki voltaj olayini aciklar misin? 1.4 ile nasil basardin bunu. imkansiz gibi birsey.
Birader sen bu işleri pek bilmiyon heralde cpu voltajı 1.72 cpuz'nin voltajı doğru gösterdiği nerde görülmüş bişey. Cpuz cpu'nun normal çalışma voltajını gösterir. Hemde orda yazan gerilim benim o/c yapılmamış gerilim bile deği normalde 1.44v ile çalışıyo.
http://ripping.org/benchmarks.php?act=records
şu linke bi göz gezdir.amd nin süperpi rekoruna iyi bak. kime ait ve hangi işlemciyle kırılmış. senin sistemin aynısını kuralım hatta 2 yerine 10 fan olsun yada istersen ln2 kullanalım soğutmada masrafların tümü benden. sen bu skoru tekrarla veya yakın bi skor al yine kabulüm. üstüne birde 1'e 5 veriyorum. ne dersin???
Sen LN2 yi kap gel bak o zaman 10 sn yapcam.
bende cpu-z gayet duzgun olcum yapiyor. hic saptigini gormedim. hatta dinamik olarak olcuyor. az once 1.44 den 1.55 yaptim kusuratini, virgulun sagindaki en ufak bir oynamayi bile gosteriyor.
gerçekten kaliteli bir ps çalışması olmuş arkadaşım tebrik ederim dünya rekoruna 600mhz bir fark atabilmişsin ps ile bu üstün başarından dolayı Hwa oc team yada OcTeam Türkiye'den teklifler alırsın
sallamanında bir sınırı olmalı insan bir bakar daha uygun bir skor yazar oraya yani bu kadar da sallanmazki
benim intel e6700 işlemcim 3,5ghzde 14,734 yapıyor nasıl oluyorda bu skora kavuşuyorsun benim ekran görüntüm burada ps felanda yok
cpu-z sapıtması normaldir olabilen bişeydir. ama sempron 3000+ ile 20 sn altına inilemeyeceğide bir o kadar doğrudur. benim anlamadığım ve merak ettiğim böyle şeyler yapınca şahısların eline ne geçtiğidir. madem bu kadar iddalısın o mhz de pi bitireceğine önce bi cpu-z validate alırsın o işlemciyle ulaşılabilen en yüksek mhz rekoruna sahip olursun. sonrasında max mhz in biraz altındada pi alırsın muhtemelen zaten o işlemciyle alınan en iyi pi skorunada sahip olursun. noldu yani şimdi madalyamı taktılar sana? oc den anlamayanları kandırır durursun anca işte bide tabi kendini
Bi kere sen hiç konuşma sus o işlemciyle 3.5ghz de tıkanmışsın 14 sn falan olmamış yani sen iyice bi ögren o/c yapmayı sonra gel tekrar konuşalım.
ya freeman yeni üyesin yoplam 4 mesaj atmışsın mesajların 3'ü bende yeter abi inanmazsan inanma kafana silah dayayıp inandıracak halim yok yani resme bak inanmak yada inanmamak sana kalmış bişe. Tutupda saat başı ben sana inanmıyorum diye mesaj atmak saçma yani.
KUWETMİRA90Bi kere sen hiç konuşma sus o işlemciyle 3.5ghz de tıkanmışsın 14 sn falan olmamış yani sen iyice bi ögren o/c yapmayı sonra gel tekrar konuşalım.bak kardeş ben tıkandığımı kabul ediyorum ve cpu-z validationuda veriyorumdelikanlıysan ver sende cpu-z validationunu ben bu işte uzmanın demiyorum ama dünya rekoru ortadayken daha önceden görmediğim birinin tutupta dünya rekorunu 1,40volt ta semprom 3000+ ile 3,5ghz de kırdım demesi beni şüphelendirir bu işte iyi olmasamda iyi olanları bilirim ve skorları az çok takip ederim bir kere ben 3,5e çıkarken bile hemen hemen her adımda ekran görüntüsü alıyordum ve cpu-z validation yapıyordum sen madem bu kadar iddalı bir iş yapıyorsun senin daha sık bir şekilde ekran görüntüsü ve cpu-z görüntüsü alman gerekir
ben öğrenip gelirim ama sen bu olayı açıklığa kavuşturup biraz zor gelirsin
dostum bu foruma yeni üye olmam pekte önemli olmasa gerek diye düşünüyorum. al bakalım bi validate de benden ayrıca sana birde spi 1m skoru ekliyim yeterince bilgi sahibi olursun ona görede biraz destekli sallarsın bundan sonra
c2d e6700 max mhz tr#2 - c2d max mhz genel olarakta tr#3 oluyo aynı zamanda
- 1
- 2