amd mi yoksa intel mi alınmalı? oyun performansı için ? ayrıca yanın hangi ekran kartı seçilmeli ? görüşleriniz bilgileriniz neler?
AMD vs. Intel hangisi?
- 1
- 2
VALLAHA ARKADAŞIM BENCE İNTELE BOŞU BOŞUNA PARA VERME.SENELERCE NVİDİA GİBİ BİZİ VE PİYASAYI UYUTMUŞLAR.GİT BÜTCENE GÖRE BİR AMD ATHLON 2500+ VEYA 2800+ AL.ONA BİR ASUS A7N8X DELUXE ANAKART KOY İŞİN RAHAT OLUR.BİRDE POWERCOLOR ATİ RADEON XT 9600 EKLE ALSANA 4 SENE KULLANABİLECEĞİN BİR SİSTEM.
-------------------------------------------------------------------------
ATHLON XP 2800+,ASUS A78X DELUXE,256X2 KİNGSTON DDR 400,120 GB SEAGETE 7200.7 PATA,POWERCOLOR 9600 XT (680 MHZ),AOPEN HB006 350 WATT KASA
3D MARK 2001SE 12.900
Şimdi, bu tip "Boşuna para verme, kazıklıyorlar vs..." gibi tabirler yanlış bir kere. Ben size şunu söyliyeyim "Piyasada bulunan, paranızın yettiği işlemci en iyi işlemcidir." Herkes bütçesine göre... AMD 2500+ şu an için o fiyata alınabilecek en iyi işlemci bence de. Ama ben P4'ün üst seviye modellerini kullanırım o da benim tercihim. Performans derseniz de hodri meydan, hangi testi isterseniz, hangi AMD işlemci derseniz karşılaştırırız, bakarız hangisi daha performanslı diye . O verdiğim linke de bir tıklayın. Korkmayın yazı yok sadece resim (bizim milletimiz yazı okumayı pek sevmez de...)
İşlemci seçmek biraz sempati meselesi. Şuan intel daha performanslı, fakat amd 3000+,2000+ vs. bunlar modeli çalışma frekansı (MHz) değil. Testlerde intel önde gelmesinin sebebi saat frekans hızının (MHz) yüksek olmasından kaynaklanıyor. Bu yüzden işlemci alırken bilgisayarınızı hangi alanlarda kullanıyorsanız ona göre almanız gerekir. Benim tavsiyem oyun için alıcaksanız AMD, Eğer video düzenleme, yazılımlarla vs. uğraşcaksanız intel. Bu tabîi ki sadece benim görüşüm.
Saygılarımla;
Yok be abicim öyle "oyunda AMD'nin performansı daha iyi" diye bir şey. Bakın tıklayın verdiğim linke görün orada.
Cidden abi bir işlemci oyunlarda daha iyi diye nasıl genelleme yapılır...Hem Intel'i pahalı diye eleştirenler üst seviyelerde(3.2GHz falan) birer AMD ve Intel işlemciyi fiyat/performans olarak karşılaştırsın. Herkesin kesesine göre yani. AMD ya da Intel ne farkeder.
Cyrus vermiş işte link'i. Girin görün...
Bence de AMD 2500+ yılın işlemcisi. Fiyat/performans oranıyla göz doldurdu ve kullanıcıları sevindirdi. Ama Intel'in EE modeli de ciddi anlamda bir "Gizli Silah" tı. Kimse makyaj yapılmış bir Xeon işlemciden o kadar performans beklemedi belki ama testlerde cidden çok iyi iş çıkardı. Ancak yeni kral Athlon 64-Fx53 olacak gibi duruyor. Eh, biz de herhangi bir markanın fanatiği olmadığımız için "Kral öldü, yaşasın yeni Kral!" diyeceğiz belki de. Prescott'lar içinse bir şey söylemek için çok erken. Her yeni işlemci için sancılı dönemler olacaktır. P4 b serisi, Willamate serisi gibi...
+1 CYRUS
adam haklı, bencede paranın yettiği işlemci en iyisidir.
ama bu giriş seviyesi için AMD'nin daha ii olduğu gerrçeğini etkilemiyor
Paramın sokakta olduğunu sanmıyorum. Yanlış benzetme hatta haksız itham. O kadar kullanıcı enayi de bir sen ya da AMD kullanıcıları mı akıllı...
alınma yaw CYRUS adam öyle demek istemedi bence
sevmesende alışman gerek, malesef türkiyede böyle
Sert tepki falan yok. Özür dilemeni gerektirecek bir şey de yok. Tartışıyoruz...
Bence bu bir malı farklı iki yerden almak gibi,sadece diğeri o malı çok yüksek fiyata satıyor.Hem bilgisayar dergilerinin çoğunda işlmeci benhmarklarında amdnin bırazcık daha hızlı olduğu görünüyor.Kendimden örn. veriym.Bende xp1800+ var.Sisoft sandra benchmark programında p4 2ghz yi geçtiğini görüyorum.Sadece bu programla bi şey belli olmaz derseniz size onlarca benchmark programı söyleyebilirim.Hele aynı saat hızındaki amd ve inteli karşılaştırırsak dağlar kadar fark olduğunu görürüz.(Örn Amd 2500+ vs İntel p4 1.8ghz)E tabiki tercih meselesi....
Aynı saat hızlarında karşılaştırmak yanlış. O zaman AMD de 3.4 GHz hızında çalışan işlemci yapsın da göreyim. AMD'nin pazarlama stratejisine göre AMD 3200+, en az Intel'in P4 3.2GHz'lik işlemcisine denk geliyor. Ama testlerde geri kalıyor(hemen hemen hepsinde). Daha önce de dedim. Yaptığınız o/c'la ya da default, 2800+'dan 3500+'ya kadarki AMD işlemcilerinizi getirin istediğiniz işlemci testinde benim sistemle karşılaştıralım. Hatta sizin için tek kanal bellek kullanayım. Hatta PAT'ı da kapatayım. AMD sadece ofis uygulamalarında öne geçecektir. Onun dışında özellikle C serisinin yanından bile geçemez. Denemesi bedava...
Amd belki 1sene sonra 3.4ghzlik işlemci yapacak,İntelinde 5ghzlik işlemcisiyle kıyaslanacaktır.Siz benim bu sandra sonuçlarım hakkında ne düşünüyorsunuz??Ha şuda bi gerçek bence intel çipsetli anakartlar vianınkinden çok daha ii.Ama İntele verilecek paranın aynısıyla AMD alınacak olunursa AMD çok daha ii bir işlemci olacaktır.Haksız mıyım?
Hem siz belli bir amd işlemci aralığı söylüyorsunuz.Ben genel olarak söyledim.Benchmark sonuçları için site vermişsiniz.Bende www.tomshardware.com.tr den bakmanızı öneriyorum.
ilginç bu amd intel muhabbeti böyle gidecek sanırım fener cimbom muhabbetini bile aşmış, ama ben şöyle bakıyorum, yaklaşık 13 - 14 yıldır bilgisayar kullanıyorum elimdeki programı çalıştırdığı sürece ve fiyatıda uygun olduğu sürece bence sorun yok. ilk makinem 386 idi, daha sonra bir 486 cyrix 8 ram makineye bak 1000$ ın üzerinde fiyatı vardı 2x cd rom o zamanlar çuvalla para :)) sonra PIII 866 800$ civarı diyebiliriz, şimdi amd 2700+ yarın kimbilir ne, arkadaşlar biz tüketiciyiz işini görecek ucuz olacak garantisi sağlam olacak bence olay bu 3 yıl garantisi war aldığım işlemcinin. birde şu var ben bu makineyi 3 yıl kulanmamki zaten :))) sonra görüşürüz.....
alıntı:
Gönderen : amdAmd belki 1sene sonra 3.4ghzlik işlemci yapacak,İntelinde 5ghzlik işlemcisiyle kıyaslanacaktır.Siz benim bu sandra sonuçlarım hakkında ne düşünüyorsunuz??Ha şuda bi gerçek bence intel çipsetli anakartlar vianınkinden çok daha ii.Ama İntele verilecek paranın aynısıyla AMD alınacak olunursa AMD çok daha ii bir işlemci olacaktır.Haksız mıyım?
Hem siz belli bir amd işlemci aralığı söylüyorsunuz.Ben genel olarak söyledim.Benchmark sonuçları için site vermişsiniz.Bende www.tomshardware.com.tr den bakmanızı öneriyorum.
Umutallica'nın dediği gibi bu tartışma bitmez aslında. Diğer forumlarda da çok uzun uzun tartışmalar yapılıyor böyle. Ama bak sevgili amd, ne diyorum... Bırak dergilerin ya da sitelerin yaptığı testleri gel gerçek dünya testleri yapalım. Çıkar istediğin işlemciyi yap testleri gönder screen shotları ya da ver linkleri karşılaştıralım.
AMD hizi ve kaliteyi Intel'den ucuza sunar bizlere; intel de cok kalitelidir ve fiyati AMD'den biraz daha pahali olabilmektedir.Bence herkes kendi bütçesine göre işlemci seçeneğinde bulunsun.
Tamam arkadaşlar bu konu çok uzadı..Haklısınız.Her iki tarafında haklı olduğu yerler war die düşünüyorum.[:I]Tek bir gerçek varki ikiside çoook ii işlemci.Ama...
arkadaşlar bence aslında konu uzamadı tartışılması gereken bi konu CYRUS THE VIRUS un dediklerine katılıyorum bunları en iyi kendi karşılaştırmalarımızla çözebiliris. intel performans olarak daha iyi olabilir ama ben kendi adıma şu anda yeni sistemimde intelden amd ye geçiyorum çünkü benim bütçeme uygun ve arkadaşlarımın bilgisayarlarından denediğim kadarıylada benim ihtiyaçlarımı karşılıyor o yüzden benim için en iyisi amd şu anda ( tabi bi de en son amd alan arkadaşım ısınma sorunu çekti, ben de artık yok zannediodum ama yeni fan takviyesi yapmak zorunda kaldı) intelin kalitesi de ortada !!!
- 1
- 2