Çağımız hiç şüphesiz bilgisayar çağı. Şunu da biliyoruz ki herkesin ihtiyaçları farklıdır... Kimisi bir günün 16 saatini bilgisayarla geçirir kimi ise 1 saat...
Peki siz bilgisayar başında oldugunuzda neler yapıyorsunuz ?
Çağımız hiç şüphesiz bilgisayar çağı. Şunu da biliyoruz ki herkesin ihtiyaçları farklıdır... Kimisi bir günün 16 saatini bilgisayarla geçirir kimi ise 1 saat...
Peki siz bilgisayar başında oldugunuzda neler yapıyorsunuz ?
grafik, film, müzik,internet, uygulama yazma (java tabanlı "symbian" için)
genelikle bunlarr
Tüm günüm boş olsa tüm günümü pc başında geçirebilirim.Genelde World of Warcraftın private serverlerinde takılırım.Onun dışında yeni çıkan oyunları oynarım.Ve aklıma pc gelincede zamanımı chip'te merak ettiklerimi öğrenmek,sorunu olanlarada yardım etmekle geçiririm
Müzik dinliyorum, Ebook'lar okuyorum, Program yazıyorum (C,C++,Python),
Internette geziyorum, Ebook indiriyorum, ve GTA San Andreas oynuyorum .
Ben de yemek, uyku, wc dışındaki tüm işlerimi pc den yapıyorum.
Sabah ilk işim milliyet,hurriyet,sabah,zaman,haberturk sitelerini gezmek,acil sonra hemen chip dalmak bir türlü çıkamamak,mailller gönderip okumak,msn,googleda araştırma,sık kullanılanlar bölümündeki sitelerimin tümünü gezmek,belgesel türü yazıları,kıtaları,yabancı şehirleri,ülkeleri incelemek,çeşitli proğramları araştırmak, kurmak, kaldırmak :D
ben bilgisayar bölümü öğrencisi olduğum için ister istemez tüm günümü bilgisayar başında geçiriyorum helede şu aralar kod yazmaya başladık çok yorucu zaman buldukça chip e girmeyi de unutmuyorum tabii ki de
Bu aralar sadece gazete siteleri ve chip forumu takip ediyorum.
Yalnız buradan bir konuya değinmek isterim.Chip forum eski havasından gerçekten günbe gün uzaklaşıyor.Aktif üye sayısında önemli düşüş var.Biran önce forumu canlandırmak lazım diye düşünüyorum.
Selçuk İslamoğlu artık şu yenilikleri biran önce hayata geçirseniz iyi olucak.
Phantom26Yalnız buradan bir konuya değinmek isterim.Chip forum eski havasından gerçekten günbe gün uzaklaşıyor.Aktif üye sayısında önemli düşüş var.Biran önce forumu canlandırmak lazım diye düşünüyorum.mümkünmü bi konu bile acsan hemen önyargılı arkadasların saldırısına ugruyosun su an site icerisindeki genelde takılan arkadaslar asrasında içten ice bi rekabet var kimse belli etmemeye calısıyo ama benim gibi bi cok arkadasda eminim bundan rahatsız..
ayrıca buda dikkate alınması gereken bir konudur..
tavsiyem chip e giren arkadaslardan önyargılarını girerken kapıya asmaları..
film, müzik ve sürekli takip ettiğim bikaç siteye(chip, ekşi, frmtr...) girmek dışında bi halt yapmam. sadece gayet güzel ve kaliteli oyun olursa oynarım farklı olarak o kadar.
merve_mervemümkünmü bi konu bile acsan hemen önyargılı arkadasların saldırısına ugruyosun su an site icerisindeki genelde takılan arkadaslar asrasında içten ice bi rekabet var kimse belli etmemeye calısıyo ama benim gibi bi cok arkadasda eminim bundan rahatsız..önyargıdan çok bi hazımsızlık var. Ben önce cevap yazacam. Yok benim konum üstlerde kalsın gibi bi ton şeyler. Ama şu sıralar iyiye gidiyo yavaş yavaş.
ayrıca buda dikkate alınması gereken bir konudur..
tavsiyem chip e giren arkadaslardan önyargılarını girerken kapıya asmaları..Forumdaki üye sayısına gelince, chip online bence en iyisini yapıyor. Linkleri filan konuları içerigi ziyaretcilere de açtıgı için bence tam kahraman.
Katılan üyeler yeter de artar bile
Son Düzenleme: H@ckerCesur ~ 08 Mayıs 2009 22:50
pcde chıpe giriyorum
şunuda nerak eden olur belki killa hakandan üzerimizde gözleri dinloyorum
:))
JADEXChıpteykende gönül isterki hep güzel konulara yazmakla geçsin zaman ama olmuyor işte bir kaç gereksize hakkettiğini yazmadan olmuyor o zamanda al tartıştartısmamı bilmem ama benim bildigim bisey varsa oda uzun zamandır gördügüm kadarıyla senin msj yazdıgın her konu dallanıp budaklanıp icinden cıkılmaz bi hale geliyor
düsündürücü..
üstelik bide bayansın!
burdaki yazında hala gecmiste kalan bi tartısma icin hala gönderme yapman
senin sözünle;
gereksizce
artı bu cevabıda sonu kadar hakettigini düsünüyorum
konuyu acan arkadas icinde konu dısı yazıdan ötürü de
ayrıca özür dilerim..
JADEXBenim yazım hakeden herkese göndermeydi demek ki sende onların içindesin o kadar üye dururken hemen üstüne alınıp cevap yazdığına göre asıl bu düşündürücü!konuyu acan arkadas sormus ki genelde pc basında ne yapıyorsunuz..Şimdiye kadar bir iki konuda tartışma yaşadım onda da bilen biliyor neden tartışma çıktığı.
bence sizin vereceginiz cevap herkesle bol bol tartısıyorum olması gerekirdi..
bugün kapanmıs konuları okurken isminiz ve yorumlarınız dikkatimi cekti hepside ilginc
özeliklede yazerken kullandıgınız vurgulu yazı tipi ilk etapta o dikkat cekiyo itici yani..
belki siz farkında degilsiniz
ama su bir gercekki geriye dönüp kapanmıs konulara verdiginiz cevaplara bakarsanız eger tartısmanın ortasında oldugunuzu acıkca görebilirsiniz..
yazarken kırıcı degil lütfen yapıcı olun
son olarakta
bu konuyuda dallanıp budaklandırmadan sizi sukunete davet ediyorum..
bir yerde durmak gerek o cizgiyi asmak farklı yazı ve cevaplara götürür kisileri
kendini bilen birisi olarak o cizginin üstünde durdugumu biliyorum..
işim bu makinam çok zorunlu olmadıkça kapanmıyor. 24 saat açık ve birden fazla makinada çalışıyorum. oyun, gezme dışında her şey yapıyorum. cep telefonsuz yaşayan varmıdır bilmem ama untulduğunda duyulan eksikliği makinasız bir ortamda ben yaşıyorum makina olsun da ne olursa olsun makinama ulaşabileceğim bir nokta işte. belki iyi bir benzetme olmayacak ama matrix te yer alan telefonla bir yerlere ulaşma gibi. internet olduğu sürece makinam elimin altında her elimin altında gibi hissediyorum. 3G reklamındaki her şey cebinizde dediği gibi.
Bilgisayarda neler yapıyorum?
Yaşıyorum, kısa ve öz olurdu herhalde. İşimle hayatımın karıştığı yer olsa gerek.
Internet olmayınca bilgisayar pek bir şey ifade etmiyor doğal olarak. Alışverişimden, iletişime herşey bilgisayarlarla daha kolay. Ama beni en çok bilgisayara bağlayan şey, öğrenmenin sınırlı olmaması...
Biraz nefes almak için bu Perşembe Cuma Antalya'ya gideceğim. İşim gereği ama 2 gün bile olsa bilgisayardan uzaklaşacağım için yine de seviniyorum.
Sabah 7 de açılış. Cyptload eklenmiş filmleri indirmeye başlar.(kapanana kadar)TV den beğendiğim programları Aver TV den kayıt ederim. Filmlerin rip ve yükleme işleriyle uğraşırım. Mail okumayı sevmediğimden tüm mail adreslerimin kapasiteleri dolmuş durumda. Günlük gazeteleri, Film sitelerini, Playchess.com da satranç, Maraton Türk, Chip online girdiğim siteler. Boş zamanlarda film izlerim. Artık eskisi gibi her programı indirip pc yi çöplük haline getirmiyorum. Güvenli siteleri dolaşıyorum. Akşam 12 gibi kapanış.
Arkadaşlar girdiğiniz ilginç sitelerden bahsetseniz ne güzel olurdu :)
Selçuk İslamoğluBilgisayarda neler yapıyorum?Yani perşembe cuma forumda olmayacaksınYaşıyorum, kısa ve öz olurdu herhalde. İşimle hayatımın karıştığı yer olsa gerek.
Internet olmayınca bilgisayar pek bir şey ifade etmiyor doğal olarak. Alışverişimden, iletişime herşey bilgisayarlarla daha kolay. Ama beni en çok bilgisayara bağlayan şey, öğrenmenin sınırlı olmaması...
Biraz nefes almak için bu Perşembe Cuma Antalya'ya gideceğim. İşim gereği ama 2 gün bile olsa bilgisayardan uzaklaşacağım için yine de seviniyorum.
neyse senin adına sevindim. Gerçekten çok çalışıyorsun. Dinlenmek te lazım arada. Bir arada ben çıksam tatile iyi olacak.
sabah 8 gece 11 pazar günüm bile yok.
Bende 2 günde bir bilgisayar basına oturuyorum oturdugum zaman da genellikle web tasarım ile ugrasıyorum arkadaslarımın sitelerinde sorun oluyor onlarla ugrasıyorum chip'in ücretsiz yazılımını indiriyorum ve yeni makaleleri okuyorum böyle zamanım geçiyor :)))