antıkor virüslere karsı bagısıklama prog ?

PcMaKeR
23-11-2009, 20:16   |  #51  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2005

Neymiş DEP Servis değilmiş.
Microsoft o konuyu güncellemedi. Windows XP sp2 ve windows server 2003 sp1 den sonra çıkan bütün windowslarda dep vardır.
dep ilk önce amd den çıktı vs vs gider bu konu. Başlı başına bir olay dep.
 
Benim şu konuda sinirlendiğim konu şu: Yapay zeka. Eğer basit bir veritabanı karşılaştırması ve program yada dll koruması güncelliği karşılaştırması yapay zekaya giriyorsa benim programlarımda da yapay zeka vardır. En basit programda da yapay zeka vardır. Eğer bir programın tutmasını istersen bu programda yapay zeka var gibi şeyler söylememelidir insanlar.
 
Nortonun Sonar Teknolojisi de Yapay zeka o zaman. Eset in smart securyside yapay zekadır. Bilmeden konuşmamak gerekir. Hesap makinasıda yapay zeka ona bakarsan sorulan matematiksel soruları alıp daha önceden çarpma bölme çıkartma toplama işlemlerine göre sonuç üretir.
 
Bu konu elastik nere istersen ora çekilir.

Burak Torun
23-11-2009, 20:23   |  #52  
Burak Torun avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,679 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

Aşağılamak istemem ama antivirüsler içerisinde en çok yol geçen hanı olan Norton. hem bi dünya sistem kaynağı tüketecen hemde virüs kaçıracaksın. Elbette bilgi edinilmesi için yazdığının farkındayım.Bilgi Fizan'da olsa üşenmem gider alırım, o konuda müsterih ol.

Norton ve bellek tüketmek... Hehe Norton tüm güvenlik paketleri arasında en az bellek tüketendir. Yol geçen hanı imiş. O yüzden AV-Comperatives ve VirusBtn testlerinde hep ilk 3'te yer alıyor.

Son Düzenleme: Burak Torun ~ 23 Kasım 2009 20:25
PcMaKeR
23-11-2009, 20:40   |  #53  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2005

Bir konuda haklılar 2008 ve öncesi versiyonlarında eğer xp kullanıyorsan aşırı kasıyordu Burak. Norton360 ile birlikte çekirdek yenilemeye gittiler SONAR Engine baya geliştirildi. En güçlü sonar engine internet securty versiyonunda var.

Synchron
25-11-2009, 09:13   |  #54  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
34 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009

Kendi tespitlerimi ve incelemelerimi paylaşıyorum ki; konu hakkında gerçek bilgi sahibi arkadaşlarla paylaşım sağlayarak insanları bilgilendirelim.
 
Açıldığı her forumda benzer tavırlarla yaklaşıldığından dolayı yanlış anlaşılmaya sebebiyet vermemek için konu üzerinde fazla durmuyorum. Ancak bahsi geçen programın veri tabanı karşılaştırması yaptığı söylenmiş burada bir çelişki var. Söylemeden geçemeyeceğim. Şöyle ki; program ilk kez kurulduğunda "dBase" isminde bir klasör oluşturuyor ve içerisinde BDE ile hazırlanmış Paradox tabloları var. Bu tabloların ilk kurulum sonrası toplam boyutu 12.4KB. Bu içerisinde doğrulama tablosu ya da imza barındırdığı söylenen veritabanı için çok çok küçük boyutlar demektir. Programın tamamı (BDE bileşenleri hariç, ) 4.25MB ve bu da bu tip bir yöntem için çok küçük boyut demektir. Ayrıca; programın bütün bilgisayardaki dosyaları taraması 1-2dk'yı (benim makinada böyledir, zira makinamda 279942 nesne tespit etmektedir) geçmemektedir. Veri doğrulayıcı algoritmaların etkinliği düşünüldüğünde, varolan bütün programların doğrulayıcılarını hesaplamak daha uzun zaman alacaktır. Hele ki; CRCxx'nin etkinliğini yitirdiği MDx gibi doğrulayıcı algoritmaların geliştirildiği günümüzde bu zaman daha da uzayacaktır.
 
Diyelim ki; program söz konusu tespitlerini bu tablolardan karşılaştırarak yapıyor. O halde, ilk yüklemede boş olduğu bilinen bu tablolara karşın üretilen sonuçlar nasıl elde ediliyor?
 
Bağışıklama sonrası tabloların boyutlarında büyüme gözleniyor, buradan da anlaşılıyor ki; bağışıklama ile ilgili verilerin bazıları buraya kaydediliyor. Eğer bağışıklama işlemi yapılmazsa tabloların boyutlarında herhangi bir değişiklik olmuyor.
 
Program güncelliği denetleme ancak koruduğunu söylediği uygulamalar üzerinde işe yarar! PcMaKer'in bahsettiği "program ya da dll koruması güncelliği" her uygulamanın başlık yapısı içerisinde CRC bulunduğu için doğrudur. Ancak; program yazmakta kullanılan çok az derleyici bu değeri oluşturmaktadır. CRC ya da MD5 gibi veri doğruluk kontrol değerleri kolayca değiştirilebildiği için virüs tespitlerinde genelde hiçbir anlamı yoktur.
 
Yapay zeka konusuna gelince. Bahsedildiği gibi "elastik" bir konu değildir. Daha önce de belirttiğim gibi konunun ne olduğu, çalışma alanları, alt dalları belirlenmiş bir bilim dalıdır. Bu bilim dalında hepimizin kafasında canlanan öğrenebilen sistemler bulunduğu gibi, bir probleme özgü çözümler ve sonuçlar elde etmeyi sağlayan sistemler de bulunmaktadır.
 
Daha önceki tespitimi yineliyorum. Virüsler gibi zararlıları tespit etmek öyle zannedildiği kadar basit değildir. Bu gibi zararlıları tespit etmek, bilgi ve tecrübe gerektirir. Konunun daha belirginleşmesi, bilmeyen arkadaşların tanımı öğrenmesi ve bilen arkadaşların fikirlerini paylaşmaları için uzman sistem'in tanımını da veriyorum. Uzman sistem: Bir problemi o problemin uzmanlarının çözdüğü gibi çözebilen bilgisayar programları geliştiren teknolojidir. Uzman sistemler problem çözümü için bilgi tabanı kullanırlar. Bu bilgi tabanı zannedildiği gibi basit karşılaştırma değerleri içermez. Bilgi tabanı, çözüm üreten uzmanın bilgi ve deneyiminin bilgisayar tarafından anlaşılabilmesini sağlayan veilerden oluşur.
 
Bilgi paylaşımı için burada olan arkadaşlara saygılar, selamlar.

PcMaKeR
25-11-2009, 12:01   |  #55  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2005

güzel bir düşünce ve araştırma ;)
"Bahsedildiği gibi "elastik" bir konu değildir. "
yapay zeka nın mantığı karışıktır ;)

A_Jerusalem_N
25-11-2009, 14:37   |  #56  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
230 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

valla ben kendi bilgisayarımda kullandım ama bir sorun olmadı hiç