antıkor virüslere karsı bagısıklama prog ?

zxsel
15-11-2009, 22:58   |  #1  
zxsel avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
903 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2008

ANTIKOR dıye bır  bagısıklama program var   bılırsınız arastırmalarım forumlar da uzmanlar genelde


zararlı kodlar barındırdıgı vede gereksız update yaptıgından basetmısler bu konu uzmanlarına soruyorum sızcede bu antıkor guvenlımı guvensızmı turk muhendısın ıcadı bır program

http://forum.bilisimruzgari.com/index.php?topic=30556.0

bır forumda ornek bılısım ruzgarı trt forumunda cok cıddı bu konu hakkında bıl gı  var sızce ne kadar dogru

asagıda forum suclaması bır sahıs?

Arkadaşlar;

Malumunuz, başımıza antikor diye bir yazılım (!) musallat oldu... Kaç gündür forumda bunun gürültüsü yapılıyor.

Öncelikle yazılım hakkındaki testlerimizin sonucuna değinmeden önce bazı açıklamalarda bulunmayı doğru buluyorum. Yazılımı (!) tanıtmak isteyen şahısı şahsen ne tanırım nede ona karşı şahsi bir düşmanlığım vardır. Ancak ben bir yönetici olarak forumda sukuneti sağlamak ve kuralları uygulamak zorundayım. Burada tanıtılan, önerilen, açıklanan bilgiler moderatör arkadaşlarımca sürekli denetlendiğinden diğer kullanıcılar verilen bilgileri doğru kabul ederek yaklaşıyorlar olaylara...İçinizde bir çoğunuz bizim önerimizle yazılım alıyor makina ediniyor... bizim aksi görüş belirttiğimiz bir çok konuda kullanıcı fikir değiştiriyor. bahsi geçen yazılımla ilgili başlığı görünce açıklamalardan tanıtım başlığını açan şahsın birden fazla başlıkta aynı konuyu laf cambazlığı ile tekrar etmesinden ve tüm mesajlarında aynı şirketi işaret etmesinden dolayı şüphelendim. Peşisıra yazılımı ve yazılımı ürettiği iddiasındaki şirketi araştırdım. Yazılım şirketi hakkında hiç bir yerde bilgi olmaması, sözüm ona bir web adresi dışında ulaşılabilecek bilgi içermemesi şüphelerimi dahada artırdı. Kısa bir araştırma sonrası şirketin 3 ay önce kurulduğunu, vergi kaydı bulunduğunu, ancak ticaret sicil kaydının olmadığını öğrendim. Yazılımın Türk Patent Enstitüsü kayıtlarında patent müracaatı yada Sanayi Bakanlığına Fikri ve Sınai haklar kanununa göre telif hakkı müracaatı yoktu... Bu tarz yazılımların bir web adresi olur ve genelde phising dediğimiz oltalama saldırılarında kullanılır. Kurban genelde şık ambalajı ve kaliteli bir logosu olan yazılımın sitesinden kendi eliyle yazılımı indirir ve sisteme kurar. istemci olan bu yazılım sistemden port talep eder ve güncelleme adıyla devamını getirir. Hal böyle olunca aklıma bunun bir oltalama yazılımı olabileceği fikri geldi.

Tanıtılan yazılımın (!) kendi kendini güncelleme yetisi olan ve bağışıklık kazanabilen bir güvenlik yazılımı olduğu bahsedilince bahsi geçen proğramın client dosyasını edindim. İş sözleşmem gereği bu programı üstüme zimmetli sisteme kurmam olanaklı olmadığından kendi sistemimde test edemedim. Aynı zamanda bu testin tek yanlı sonuç vermesini de istemediğimi belirtmek isterim. Bu nedenle yazılım güvenliği ile ilgilenen arkadaşlarımdan yardım talep ettim. Yazılım güvenliği ile ilgilenen arkadaşlarımın makinasına WMWare Workstation ile sanal XP Professional SP3 kurduk ve tüm güncellemelerini edindik. Ardından sisteme Avira Antivir Personal Edition kurduk (Vasat sayılabilecek bir koruma yetisine sahiptir. Genelde düşük konfügrasyona sahip makinalara önerilen ücretsiz bir koruma yazılımı) Ardından Avira da güncellendi. Programın bulunduğu memory sticks i takar takmaz mavi ekran (BSOD diye de bilinir) oluştu. HEUR/Malware hatasını görmek dışında sanal sistemde başka bir bilgi edinemedik. Asıl sistem yerinde duruyordu ama oda kendinden geçmek üzereydi (makinanın local port trafiği birden 5 kattan fazla arttı) Haliyle onunda sorunları olduğu belliydi. Ana sistem Kaspersky 2009 İnternet Securty ile korunmasına rağmen sanal sistem gibi çökmenin eşiğine gelince makinayı kapattık. Sistemi konsolda onarıp bu kez ters mühendisliğe sokmak için önce tüm sistemin yansımasını aldık. Ardından bu clientle doğrudan ana sisteme kurulum yaptık. Diassembler ile yaptığımız testlerde clientin kurulumundan sonra 43 farklı zararlının değişik adlarla sisteme yerleştiğini gözlemledik. Çoğunluğu "hack tool" olarak adlandırılan bu zararlıların varlığı üzerine durumu "acaba bu zararlıları referans alarak var olan diğer zararlıları tanıma eğilimnde mi?" sorusu ortaya çıktı. Bu kez elimize sanal zekayı aldık... Neye göre değerlendirilince "dünyanın en iyisi" olduğunu anlamadığımız kod kümesinde sanal zekaya ilişkin bir emare göremedik. Gelen dosyaları kendisnin kod bloğuna yazdığı dosyalarda taramak dışında bişi yaptığını gözlemleyemedik. Dahası bir firewall tanımlamasında bile yer alamayacak kadar agresif biçimde önüne çıkan her dosyayı tehdit olarak gösterdi. kaspersky a ailt dosyaları silmeye kalkıştı. Yani zararlı tespiti amacıyla bu kodların kendisine ön tanımlı olarak yüklenmediği çok açık.

Hal böyle olunca derhal başlığa müdahalede bulunup başlığı kilitledim ve kullanıcıların bu zararlı uygulama içeren programı edinmelerini engellemek için uyarı amaçlı olarak başlıga ait ilk mesaja not düştüm. Sonradan edindiğim bilgilere göre paronayak kullanıcı adlı kişi bu yazılımın satışını yapan ekipte yer alıyormuş. kilitlenen başlık 1 hafta sonra hortladı. kendisi ne kadar üslupsuz yazı yazıp yazılımı savunmaya kalkışırsa kalkışsın kendi kendini güncellemesi gerekmeden çalışamayacağını ilettim. Bir Türk firması olması ve olası hatlı analizlerin ihtimal dahilinde olabileceği düşüncesinden hareketle durumu son kullanıcılara son ana kadar aksettirmemeye çalıştım. Kullanıcının bana yönelik ağır hakaret içeren mesajları olmasına rağmen açmış olduğu benim adımı taşıyan başlığı etik olmayacağı gerekçesi ile (eleştiri kabul etmediğimiz izlenimi doğmasın diye) silmedim. beni aşağılamaya çalıştığı başlık yönetim tarafından 2 defa kilitlenmesine rağmen tarafımdan yeniden açılmıştır. En son "Paranızı biz ödüyoruz, siz başlık kitliyorsunuz.Elinize dizinize dursun..." şeklindeki ifalere üzerine konuyu özel mesajla üst yönetime ilettim. Başlığı silmemi kullanıcıyı ihraç etmemi belirten mesaj aldım. buna rağmen kendime yöneltilmiş ağır hakaret içern bir başlığı ve mesajları kendim silmeyi doğru bulmadım. moderatör olarak forumda yansız davranmak zorundayız. Bu başlığa ve kullanıcıya müdahalemin yansızlığımı zedeleyeceğinden dolayı duyduğum kaygı nedeni ile Faik arkadaşım başlığa ve kullanıcıya ait mesajlara müdahale etti.

Burada açık seçik belirtmek isterim. Yöneticilerimiz maddi kazanç sağlamak için burada bulunmuyorlar. Tamamı gönüllülük esası ile sitede çalışan, özel hayatlarında okuyan ve çalışan sizin gibi kullanıcılarız. Foruma fedakarlık yaparak katkı sağlıyoruz. Kimimiz işinden zaman ayırıyor kimimiz aile ilişkilerine ayırması gereken zamandan... Burada TRT den maaş alan yönetici olmadığını belirtmek isterim.

Başığı açmış olmamın nedeni bu yazılımın şu hali ile şüpheli olması ve sisteme ilişkin kararlılığı bozması... Diğer kullanıcıların edinip veri ve donanım kaybına uğrama tehdidi nedeniyle uyarı amacıyla yazıyorum. Kaynak kodlarının diassembler ile tam edinimi olanaklı değil. Bu nedenle kodların içinde hack tool kitlerinin ne amaçla bulunduğunu açıklayana kadar bu yazılıma güvenmem kişisel olarak mümkün değil... Yazılım üreticisi firmanın vergi kaydı dışında kaydı bulunmuyor.Dolayısı ile yazılımın edinimini ve kullanımını kişisel olarak uygun bulmuyorum.

Kolay gelsin  bagısıklama antıvırus programı

http://www.antikorugs.com/p/news.php

cvp larını vede yorumlarınızı beklıyorum ama bu konu uzmanlarından=?

Son Düzenleme: zxsel ~ 15 Kasım 2009 23:35
Kruis
15-11-2009, 23:19   |  #2  
Kruis avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
496 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2009

Başlığı düzeltirsen sevinirim öncelikle.Antikor daha önce kullanıp test ettiğim işe yarar bir yazılım.Ücretli sürümünü test etme şansım olmadı fakat free sürümünde yaptığım testlerde de gayet başarılı olmuştur.
Antikor bağışıklama yazılımıdır yani antivirüs değildir.İçerisinde zararlı yazılımda yoktur.Test etmek bedava....

Bir kaç kişinin eleştirisi veya kötüleyişi o yazılımın kötü veya senin deyiminle traş olduğunu göstermez.

zxsel
15-11-2009, 23:33   |  #3  
zxsel avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
903 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2008

pekı arkadasın dedıgı eksık bılgı dıyelı m  avıra gıbı bazı tıp antıvırus kurdugumuzda  hack tool  uyarısı verıyor surekl ıbuna ne demelı?

Kruis
15-11-2009, 23:58   |  #4  
Kruis avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
496 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2009

http://www.virustotal.com/tr/ana ... e6b97b37-1257202618

Hani göremedim ben ? Varsayalım Hacktool görsün hacktool zararlı bir yazılım değil ki.Backdoorlu olmadıkça tabiki.Şifre kırıcılar,binderler,crypterler hepsi hacktooldur.Sisteme etkisi olmadıkça veri alış verişde başka bir yere veri öndermedikce zararlı bir yazılım olamaz.antikora güvenmiyorsan yanında ashhampoo , outpost gibi firewalller kullan.

Ahmet Ertuğrul
16-11-2009, 11:11   |  #5  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,651 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009

Bu yazılımın programcıları Chip Online'da tanıtım için konu açmışlardı. Birkaç kişi denedi. pcword bilgisayarımı bozdu demişti. Tam hatırlamıyorum, belki format da atmıştı. Konuyu aradım bulamadım. Bulan varsa buraya koysun. Oradaki diğer yorumları da okuyun.

Synchron
16-11-2009, 18:06   |  #6  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
34 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009

bilişim rüzgarında inceleme yaptığını söyleyen şahsın inceleme sonuçlarıyla ilgili hiç çıktısı yok! ayrıca, bilgisayarına olduğunu söyledikleri inceleme yapabilme kaabiliyetinde olan insanın yapacağı hatalar değil. bir de kafasına göre terimler uydurmuş "sanal zeka" mı? nerden okudun bunu yahu? :-D :-D. yazılım hakkında en ciddi inceleme doctus'da yapılmış ayrıca konu ile ilgili çıktılarla anlatmışlar. sizlere linki veriyorum http://doctus.org/showthread.php?t=37771
 
ayrıca chip yazarlarından sayın  kadir çamoğlu'nun da konu hakkında yazısı var. https://www.chip.com.tr/blog/kadi ... karisiyor_3200.html 
Kadir ÇAMOĞLU gibi bir üstad kendi köşesinde bu konuya yer vermişse herhalde birşeyler bildiğindendir.
 

Son Düzenleme: Synchron ~ 16 Kasım 2009 19:48
PcMaKeR
16-11-2009, 21:27   |  #7  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2005

Antikor şunu yapıyor.
Sistemdeki önemli dosyaları tarıyor bunları yedekliyor ve durmadan arkaplanda bu dosyaların virusler tarafından değiştirilip değiştirilmediğini kontrol ediyor.
 
Gayet mantıklı bir çözüm. Yalnız şu var.
Bazı sistem dosyaları o an kullanılıyor olduğundan antikor bu dosyaya zorlama yapabiliyor kontrol etmek için ve standart en kötü uyarıyı yiyorsunuz: Mavi Ekran Beyaz yazı.
 
Hani siz aşı olursunuz sisteminiz bağışıklık kazanır ya o mantık düşünün. Sağlam dosyalar güvenle duruyor ama program vaadettiğini veremiyor buda programı verimsiz hale getiriyor.
 
Kadir Çamoğlu bir yazılımı inceledi diye o yazılım mükemmel değildir. Daha ne profesyoneller var. Güvenlik yazılımı şaka değildir ve vaadettiğini verebilmeli. Çoğu büyük şirket vaadettiğini veriyor ama insan insandan üstündür.
 
Bana göre bu programı kullanmak mantıklımı şuan için hayır. Deneyip zararlarını çekmek size kalmış.

Synchron
16-11-2009, 21:46   |  #8  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
34 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009
Alıntı: PcMaKeR  
Bazı sistem dosyaları o an kullanılıyor olduğundan antikor bu dosyaya zorlama
 
hangi sistem dosyaları mesela?

ihtiyar_kurt
16-11-2009, 21:56   |  #9  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
29 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2009
Alıntı: PcMaKeR  
Sağlam dosyalar güvenle duruyor ama program vaadettiğini veremiyor buda programı verimsiz hale getiriyor.
 
sağlam dosyalar güvenle duruyorsa program nasıl vaadettiğini veremiyor onu anlayamadım.

ayrıca anladığım kadarı ile antikor işletim sistemine müdahale etmiyormuş, programın yazarları sitelerindede belirtmişler. konuyu irdelemek açısından belirtmek istedim. kolay gelsin.

arpanet
16-11-2009, 21:57   |  #10  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
37 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2009

arkadaşlar önceki konunun linki burada.

https://www.chip.com.tr/forum/bu- ... 872_wp1.html#594734

bu program kesinlikle uzmanlara göredir.İlk kullanmamda bende sıkıntılar yaşadım tabiki.Formatlamak bu programı kaldırmak için yetmiyor.Çünkü bağışıklanmış olan (formatlama harici olan disklerde kalıyor) dosyaların bağışıklığı kaldırılamıyor.Programın yeniden kurulup bağışıklamanın kaldırılması gerekiyor.
Özelliği itibariyle katı bir filtrelemeye sahip.Net cevaplar veriyor.Zararlı yazılımların dosyalara zarar vermesini engelliyor.Aslen yaptığı koruma budur.Burada bir husus açılmalıdır.Arkadaşlarım benim sistemimde falan antivirüs var bana zararlı bulaşamaz diyorlar.Antivirüs olması veya taratılması sonucu virüs bulunamamsı virüs olmadığı anlamına gelmez.Sadece virüs veri tabanlarında tanımların bulunmadığı anlamına gelir.Onun için yapay zekaya sahip bir yazılımın ( previx csi ,antikor) bulduğu şüphelilerin virüs olma ihtimalide hep vardır.Buna karşın benim winrar ve 7 zip le yaptığım katılımsız kurulumlardaki dosya yapısı farklı olduğu için neredeyse 10 av den 5i zararlı yazılım var diyebiliyor.
Ben şunu hiç anlayamadım.Bu progamı deneyenlere hiçbir lafım yok yalnız denemeyenler nasıl kötü tehlikeli diyebilirler.Türklerin böyle birşeyler yapamayacağına inanılıyor da ondan mı? bu önyargı nedir.Optimist yaklaşanlara ve deneyimi olanlara bu saldırı niyedir.
Son olarak ben bu programın kullanıcısıym ve memnunum.Ama son sözümü söylerken yineliyorum bu PROGRAM UZMAN KULLANICILAR İÇİNDİR şuan.Acemi kullanıcılar her zaman için sıkıntı yaşarlar.Aynı şekilde hali hazırda son kullanıcıya hitap edecek kapasitede değildir.Biraz daha geliştirmeye ihtiyacı var.
not:Bu program türkiyeden yeterli ilgiyi göremedi.Çünkü tanıtım konularının hemen hemen tamamı karalama amaçlıydı.Hali hazırda üreticisinin microsoftla görüşmeleri sürüyor denemeler yürütülüyor.Şayet başarılı bulunursa windows çekirdeğinin korunmasında kullanılabilceği de söyleniyor.Ben takip ediyorum.Bir gelişme olduğunda bilgilendiririm.
saygılarımla..

Son Düzenleme: arpanet ~ 19 Kasım 2009 21:34
Ahmet Ertuğrul
16-11-2009, 22:07   |  #11  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,651 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009
Alıntı: hasankir1401  
Benim bahsettiğim buydu.

Orada vermişler bu bağlantıyı da.

Synchron
16-11-2009, 22:12   |  #12  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
34 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009

genelde program ve geliştiricileri hakkındaki yazılar karalamaya yönelik. neden böyle bir çözüm olmasın ki? bakın daha yakın zamanda MIT üniv. birkaç profesör uygulamaların kendilerini onarması fikri üzerine tartışma başlattılar. antikor'un üreticileri de bunu iddia etmiyoarlar mı? bu insanlar eğer bunu başardılarsa, bunu yermek mi gerekir? ha program öyle böyle kardeşim, yeni bir uygulama bu! elbette mükemmel olmayacak, keşke olsa. geliştiricileri eleştrilerin hepsini değerlendirip yaptıkları işi geleceğe taşıyacaklardır herhalde. peşin fikirli olmayalım, yoksa zor durumda kalabiliriz. saygılar.

canerkurt
17-11-2009, 09:04   |  #13  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
25 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2009

Merhaba,
Arkadaşlar bende bu konu hakkında hasakir1401 isimli arkadaşımıza hak vermeden geçemeyeceğim. Programı bende test ettim vekullanmaktayım. Emsalleriden yani Prevx ve ThreadFire ile kıyasladım.Ki notlarımıda sizlerle paylaşmıştım. Antikor tüm yapay zeka sistemlerinden daha agresif ve daha net sonuçları olan bir program.Bunu söylemek istemiyorum aslında ama koruduğu programı gerçektende %100 koruyor, hatta korumayı bırakın zararlılardan kaynaklı bozulmaları tamir ediyor.

Değerli Arkadaşlar, hasankir1401arkadaşımızın dediği gibi antikor Türkiye'de tutulmadı. Sitelerinde 122 binden fazla download olmasına rağmen, uygulamanın tartışılmaya başlandığı hemen her konuda kötülemek, Türklerin haddinemi böyle birşeyyapmak, yalan söylüyorlar vb. söylemlerle karşılaştı. 
Uzman olan arkadaşlarımızında göreceği gibi, sistem dosyalarına müdahale dahietmeyen bir uygulamayı, sistem dosyalarını bozmakla suçlandığını okuyoruz.
Değerli Arkadaşlar, yapay zeka ve güvenlik yazılımları konusunda araştırma ve inceleme heyacanı içeriside biri olduğumu daha önce belirtmiştim. Antikor programının kendi alanında en azından şu an için dünyada tek olduğunu düşünüyorum. Ayrıca şunuda belirtmeliyim ki hiçbir antivirüs antikordan daha net tespit yapamaz.
Antikorun çalışma mantığı ile ilgili arama motorlarında ingilizce aramalaryaptığımızda (immune system for computers) karşımıza ilginç bazı bilgiler çıkıyor. Örneğin   http://www.research.ibm.com/anti ... alife4.distrib.html   bu linktede göreceğiniz gibi IBM gibi bir dünya firmasının 1997 den beri üzerinde çalıştığı bir sistemi günümüzde uygulayan ve geliştiren bizim sürekli hakaret ettiğimiz, forumlarda hemen her konuda ezdiğimiz antikor ekibinden başkası değil.
Tüm bunların dışında bende hasankir1401 arkadaşımız gibi bu konuda çalışma yürüten arkadaşların geliştirdikleri sistemle Windows işletim sistemlerini virüs giremeyecek hale getirdiklerini genelde Microsoft geliştiricilerinin katıldıkları forumlarda okudum. Microsoftlada iletişimde olduklarını kendileride ifade etmişler. Onlara destek amaçlı ChipOnline da konu açmayı ve mümkünlüğünü tartışmayı düşünüyorum.
Sonuç olarak sanıyorum ki biz tarihe şahitlik ediyoruz. Bilişim alanında bu sistemlerin hayata geçmesi şahsen beni gururladıracaktır.
Not: Amacım kesinlikle kimseyle polemiğe girmek değildir. Tecrübelerimi ve gördüklerimi paylaşmaya çalıştım. Saygılarımla.

Son Düzenleme: canerkurt ~ 17 Kasım 2009 09:09
PcMaKeR
17-11-2009, 11:14   |  #14  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2005

Yapay zeka nedir arkadaşlar.
Kendi kendine düşünme karar verme uygulamadır.

Bu programdaki yapay zekaysa bende adımı değiştiririm. Yapay zeka diye birşey yok bu programda. önceden belirlenen komutları alıp uygulayan uygulamaya yapay zeka demeyin.

Sistem dosyaları diyince aklınıza ne geliyor:Windows ve System32 altındaki windows için önemli dosyalar.
Mesela o an windows bir sistem dosyasını kullanıyorsa antikor o anki denetlemede yanlış bir işlem yapıp mavi ekran verdirebiliyor.

Bu arada arkadaşımızın biri uzmanlar içindemiştir. Ne anladım ben o programdan. Zaten uzman olan kişi antikora gerek duymaz ve sistemine yüklemez. PC de bir program kurulacaksa ve güvenlik adınaysa en kötü kullanıcı deneyimi düşülmeli ve ona göre program yazılmalıdır.

Adam banka işlemlerini yapabiliyor ama güvenlik konusunda o kadar uzman değil. Şimdi bu adama sen uzman değilsin ama bu program işini görür fakat uzman olmadığından kullanma mı diyeceksiniz. Saçma.

Bunları düşünün biraz ve öyle konuşun. Herkez uzman değildir. Heleki güvenlik konusunda...

Synchron
17-11-2009, 13:12   |  #15  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
34 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009
Alıntı: PcMaKeR  
Yapay zeka nedir arkadaşlar.
Kendi kendine düşünme karar verme uygulamadır.
Bilgisayarlar düşünemez, hesaplar! Sözedilen program, uygulamalara ait verileri inceleyip bir sınıflandırmaya tabi tutuyor (sonuç üretiyor) ve bu sonuçlar başka metodlarla doğrulanabiliyor ise peki buna ne denir?

Son Düzenleme: Synchron ~ 17 Kasım 2009 13:19
PcMaKeR
17-11-2009, 20:45   |  #16  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2005

o sonuçları o üretmiyor. kendi veritabanı var o veritabanından karşılaştırma yapıyor. benle yapay zeka tartışma.
belirli kurallarda ilerleyen programlarda yapay zeka yoktur.

ihtiyar_kurt
17-11-2009, 20:59   |  #17  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
29 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2009
Alıntı: PcMaKeR  
Yapay zeka nedir arkadaşlar.
Kendi kendine düşünme karar verme uygulamadır.
ya bu ne komedi arkadaş... bilgisayar kendi kendine düşünürmü :D :D 

bu da ayrı bir filozof .. yani şimdi ben kendi kendime düşünüp karar veriyorsam ve uyguluyorsam benim zekam yapay zekamı :D

forumlarda beşbin tane yazı yazınca kendini bill gates mi sanıyorsun sen. yapay zekanın tanımını yapta ben de öğreneyim. kişisel sayfana tonla konuda uzmanlık yazınca kendini uzmanmı sandın. hele şu alıntı yaptığım sana ait yapay zeka tanımını bi okusana :)  neremle güleceğimi şaşırdım valla akşam akşam :D

bide kullandığın pc kendi kendinemi düşünüyor :D  benim pc de kendi kendine düşünüyordu şimdi düşünce suçundan mapus yatıyor :D

Burak Torun
17-11-2009, 21:03   |  #18  
Burak Torun avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,679 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009
Alıntı: ihtiyar_kurt  
ya bu ne komedi arkadaş... bilgisayar kendi kendine düşünürmü :D :D 

bu da ayrı bir filozof .. yani şimdi ben kendi kendime düşünüp karar veriyorsam ve uyguluyorsam benim zekam yapay zekamı :D

forumlarda beşbin tane yazı yazınca kendini bill gates mi sanıyorsun sen. yapay zekanın tanımını yapta ben de öğreneyim. kişisel sayfana tonla konuda uzmanlık yazınca kendini uzmanmı sandın. hele şu alıntı yaptığım sana ait yapay zeka tanımını bi okusana :)  neremle güleceğimi şaşırdım valla akşam akşam :D

bide kullandığın pc kendi kendinemi düşünüyor :D  benim pc de kendi kendine düşünüyordu şimdi düşünce suçundan mapus yatıyor :

Vikipedi:Bir bakış açısına göre, programlanmış bir bilgisayarın düşünme girişimi...
Serdar abinin tanımı doğru ayrıca terbiyeni takın. (Neremle güleceğimi şaşırdım akşam akşam...)

Son Düzenleme: Burak Torun ~ 17 Kasım 2009 21:04
ihtiyar_kurt
17-11-2009, 21:12   |  #19  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
29 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2009

vikipedi: programlanmış bir bilgisayarın düşünme girişimi...
PcMaker: Kendi kendine düşünme karar verme uygulamadır.

şimdi bu tanımlar birbirinin aynısımı.  bence vikipedi yanlış tanımlamış :)

PcMaKeR
17-11-2009, 21:13   |  #20  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2005
Alıntı: ihtiyar_kurt  
...
Hımm sende yapay zeka yok anlaşılan...
 
http://tr.wikipedia.org/wiki/Yapay_zek%C3%A2
Okumasını öğren sonra zamanla olur.
 
buda ingilizcesi azıcıkta ingilizce öğren.
http://en.wikipedia.org/wiki/Artificial_intelligence
 
Deduction, reasoning, problem solving
 
Planning
Learning
 
Biraz da Kartal Göz, I Robot, Terminator
bu üç filmi izle.
 
Şuan akıllı robotlar var: Asimo birazcık araştır. Burda laf üreteceğine biraz düşün ve sonra gel çamur at.

PcMaKeR
17-11-2009, 21:25   |  #21  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2005

Son olarak şu sayfayı iyi oku. sindire sindire oku.
http://www-formal.stanford.edu/jmc/whatisai/whatisai.html
Yapay zeka insan zekasını pc ye geçirmeye çalışmaktır ve kolay bir uygulama değildir. heleki antikor gibi bir programa yapay zekası var diyen adam pc yi bırakmalıdır. Yapay zeka başlı başına bir bilgisayar bilim dalıdır ve veritabanına bak uygulamayı karşılaştır ha bu güvenli ha bu güvensiz geç gitsin demekle yapay zeka bitmez.
 
Yapay zekanın üç görevi vardır.
Sorun, Çözüm üretme(düşünme ki en zor kısımdır) ve problemi çözme.
Bu üç fiil insan zekasında var olan bir yapıdır ve pc ye aktarması kolay değildir hiç kolay değildir. şuan robotlar arasındaki asimo bile tam bir yapay zeka sergileyememektedir.
 
nasıl bir insan doğduktan sonra öğrenmeye başlıyorsa iyi geliştirilmiş bir yapay zekada aynı mantıkta ilerler.
 
Bilip bilmeden insanlara çamur atmayın. 5k+ mesajmış. can sıkıntısına yazdım canım ben o kadar mesajı. 3 haftalık üye tutmuş mesaj sayıma laf atıyor. oku bütün mesajlarımı sonra gel yorum yap yada sus hakkında kötü düşünmeyelim...
 

ihtiyar_kurt
17-11-2009, 21:25   |  #22  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
29 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2009

robotlara nereden geldi bu konu :)  uygulama yapay zekalarından bahsetmiyormuyduk.

dediğin gibi bende yapay zeka yok, benimkisi normal zeka.

burda laf üretmek sana has bir nitelik, haddimi aştıysam özür dilerim. altıbin konu yazmak seni bill gates yapmış. maşallah.

PcMaKeR
17-11-2009, 21:39   |  #23  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2005

Olmak isterdim bill gates ama inşallah bir gün bende olacam evet.
Robotlara gelmesinin sebebi yapay zeka.
 
2 senedir ilgilendiğim ama içine girdikçe adamı delirtecek bir konu. ki yapay zeka ile uğraşanlar sen ben gibi adamlar değil kayışı kopartmış kişilerdir.
 
Hani bazen yanlışlarda doğrudur ya. (Kuantum) işte yapay zekada buna kasıyorlar. şuan için elleri bağlı. kuantum pcler çıkmaya başladıkça açılır.
 
Benim dikkat çekmeye çalıştığım nokta şu: Bilgisayar dünyasında normal bir programın yapay zekası en fazla veritabanına bağlıdır. ve bu veritabanı bir insan tarafından oluşturulur. bu yapay zeka değildir.
 
Bu program yapay zekadan yoksun. Eğer böyle birşey olsaydı emin ol o adam symantec, kaspersky gibi firmalara elini öptürürdü. Standart Türk aklını kullanmışlar. Havalanmışlar. Yok şöyleyiz yok böyleyiz gibisinden. Bir program borlandın database ini kullanırmı hiç heleki bizde yapay zeka var diyen bir geliştirici.
 
Konu bundan ibaret işte.

Synchron
17-11-2009, 21:41   |  #24  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
34 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009
Alıntı: PcMaKeR  
o sonuçları o üretmiyor. kendi veritabanı var o veritabanından karşılaştırma yapı
 
neresinde bu veritabanı?

canerkurt
17-11-2009, 22:34   |  #25  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
25 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2009

Merhaba,
Bilgim dahilinde sizinle notlarımı paylaşmak istiyorum.
Antikor bir anti virüsmüdür ? Hayır.
Antikorun Antivirüsler gibi veritabanı varmı ? Hayır
Veritabanı olmayan bir program, tanımlamaları nasıl yapar ?
Antikor zararlıları nasıl tespit ediyor ? Birileri ona zararlı tespit etmeyi öğremiş.
Anti virüslerin veritabanında bulunan binlerce virüsü, Antikor veritabanı olmadan bulabiliyor.
Evet birileri Antikorun zararlıları nasıl tespit etmesi gerektiğini öğretmiş,yani bahsi geçen program öğrenip uygulayabiliyor. Çok gelişmiş olmasa bile ki bana göre dünyadaki emsallerine nazaran çok çok iyi, Prevx,ThreatFire, Norton Antibot ve Kaspersky nin sezgisel metodlarından daha net sonuçlara sahip. Yukarıda bir arkadaşımız Symantec, Kaspersky el öper filan gibi cümleler kurmuş. Büyük konuşmak ve iddalaşmak karakterimde olmamasına rağmen arkadaşımızın bu söylediği olabilir.Nedeni ise şu, inceleme yapan arkadaşlar için söylüyorum bugün dikkatimi çeken birşey bu, Antikora virüs bulaşamıyor. Avast, Kaspersky,Norton,Avg bu saydıklarımın hepsi virüsler tarafından bozulabiliyor fakat Antikor bozulmuyor. Uzman arkadaşlarım bu ilginç parafımı değerlendirirse sevinirim.
Burdan şu sonucu çıkarıyorum, birileri Antikora virüsleri tespit etmeyi öğretirken kendi kendisini korumasınıda öğretmiş.

Not:SayınArkadaşlar kimse ile polemiğe girmek istemediğim gibi böyle güzelbir forumdave tüm dünyanın üzerinde çalıştığı yapay zeka konusundakendimizi geliştirmeyiümit ediyorum. Saygılarımla.

Son Düzenleme: canerkurt ~ 17 Kasım 2009 22:41