Arkadaşlar başlığada yazdığım gibi antivirus ne seçsem?
Öncelikle ESS kullandım.Sonra NIS 2009 a geçtim şu an hala onu kullanıyorum.Ama bugun bi biraktim pcyi free sonra NIS tehditler bulundu ve çözüldü diye bişeyler zırvaladı.Trojan Horse u bulup halletmiş.Ama bunu taa şimdi fark ediyor ve ben ne zaman pcyi bırakırsam boşa öyle buluyor.Şimdi bende antivirus değiştirmeye karar verdim.Ama ne kullanıyım trojanlar için zone alarm iyi diyorlar.Bir yanda KIS2010 u falan dene diyorlar.ESET diyor bazıları ama bilemedim size soriyim dedim.Ben KIS 2010 la eset smart security yi kullaniyim diye düşündüm.Bide zone alarmla eset smart security yi kullanmayı düşündüm.Ama Kaspersky da zone alarm da kasıyor.Bunu hatırlayınca tabi ne yapcagimi sasirdim.Bu arada benim icin is bilgisayarı diil oyun bilgisayarı bu yüzden bana FPS mi ve oyunlardaki performansımı düşürmeyecek bir şey istiyorum.Çünkü COD serisi oynadığım için FPS benim için önemli bide site işine giriyorum yakında trojan çıkınca korktum bi önceki sitem en az (abartmıyorum) 10 defa hacklendi:DBu arada torrent kullanıcısıyım.Neyse önerilerinize acilen ihtiyacım var.
Sistem Özellikleri:
4 GB Ram
ASUS HD Series 4800 sapphire ekran kartı yaklaşık toplam bellek 2426 yazıyor.
Intel Core 2 Duo 2.80 ghz bi işlemci var
Gigabyte su dual bioslu anarkartı fln var iste.
İşletim sitemi:Windows Vista Home Premium SP2 var.
Arkadaşlar acil ihtiyacım var önerilerinize!
Antivirus Ne Seçsem :S
Öncelikle kasmasını istemiyorsan ESS 4 ya da Avira Free kullanmalsın..
Gerçi sistemin iyi KIS 2010 o sistemle kasmaz bence..
ESET'in bellek kullanımı gerçekten çok çok az..Oyun oynarken bir sıkıntın olacağını sanmıyorum.
Ancak alternatif olarak da Avira Antivir'i tercih edebilirsin..
Ama en iyisini ama illaki en iyisi olsun diyorsan NORTON 360 v3.0..Diğerlerine göre fiyatı tabiki daha pahalı ama bence hak ediyor..
Arkadaşlar benim kesin bir şeye ihtiyacım var yani mesela ne diyim oyun oynamamı etkilemeyecekse KIS 2010 aliyim.Ama hangisini yüklersem iyi ibr koruma elde ederim çünkü hiç bir program tam koruma yapamaz.
mm peki norton 360 v3 ne KIS2010 kullansam veya ESET SS ile KIS2010 nasıl olur bu arada hepinize ilginizden dolayı teşekkür ederim...
Bence hiçbirşey kullanma sen.
Neden dersen hiçbir öneriyi beğenmeyecek ve gene bildiğini yapıcaksın. :)
ess ilr kis i birarada kullanırsan çok saçma birşey yapmış olursun ve çakışma da olabilir. Ya ess kullan yada kis.
Hepinize yorumları için teşekkür ederim KIS 2010 kuracağım.Arasıra ad-aware gibi programları açıp onlarlada tarama yapmak iyi oluyor onuda sürekli açık tutmayacağım oyunlarda da performans düşüklüğü yaşarsam Norton 360 deniyecegim olmadı bu dersem de ESS devam Görüşmek üzere ...
eger ucretsız program ıstıyorsan ya avıra antıvır personal yada eset yanı nod32 kullan derım 3.secenek avast tır
kaspersky ucretlı alanlara tavsıye ederım ama pc az kassın vede ucretsız olsun vede 1yıllık lısansı olsun dersen tabııkı avıra ustelık cok basarılıdır...
Sagol arkadaşım ama ben KIS le baslayacagim trialla
KIS 2010 da iyidir fakat siz yanlış bir düşünce ile NIS 2009'un kötü olduğu sonucuna varmışsınız. Boştayken taramada bulduğu tehditlerin neler olduğuna bakarsanız hepsi de internet çerezleridir. Yani daha önce bulamayıp sonradan aklı başına gelerek bulduğu birşey değildir. NIS en başarılı güvenlik yazılımlarından biridir. NIS 2010 veya KIS 2010 öneririm.
Ben Norton Antivirus'ten şaşmam hiç. Ama madem kullandın ve memnun kalmadın; sana önerebileceğim alternatif güvenlik yazılımı Panda dır.bence ikisini de kullanmayın. KIS,Avira ya da GData'dan şaşmayın... (üçünü de bir arada kullanın demiyorum tabii ki ama içlerinden biri her zaman yüklü bulunsun PC'nizde)Son Düzenleme: PC.Kopat ~ 16 Eylül 2009 21:04
bence ikisini de kullanmayın. KIS,Avira ya da GData'dan şaşmayın... (üçünü de bir arada kullanın demiyorum tabii ki ama içlerinden biri her zaman yüklü bulunsun PC'nizde)Yanlış bilmiyorsam GData ile kaspersky aynı veri tabanını kullanmaktalar. Başka bir deyişle aralarında bu anlamda fark yok. GData ve Kasper bilgisayarın sistem kaynaklarını çok fazla zorluyor. ESET'i ise bedava verseler kullanmam.Bundan yaklaşık beş yıl evvel ben de sizler gibi Kaspersky den şaşmam diyor, her ankette/forumda övüyordum. Günün birinde bilgisyara bir virus bulaştı. Aradan epey zaman geçtiği için şimdi adını tam hatırlayamayacağım. Windows içinde bulunan kimi dosyaları kopyalayarak habire çoğalıyordu. Bunları siliyor, bilgisayarı kasper ile full taramadan geçiriyordum. her şey 'Temiz' görünürken ertesi gün aynı dosyaların tekrar çoğaldığını görüyordum.
Bir foruma karşılaştığım durumu ayrıntılı biçimde yazdım. Aldığım cevap şu idi.
Bu virus kendisini kaspersky'nin exe. dosyasına benzeterek, sistem içindeki bir sürü daoyayı kopyalayıp çoğaltmakta imiş. Kaspersky tarama esnasında tüm kopyaları silmekte fakat, virus'u kendi exe dosyası olarak gördüğü için bırakmaktaymış.
Cevap yazan arkadaş bana, 'Bir BELEŞ Avira kur kurtul' dedi. Gerçekten avirayı kurup bilgisayarı taratınca virus kayboldu. O zamandan bu tarafa Kasparsky kullanmam.
Daha sonra bir arkadaşın tavsiyesi üzerine Panda alıp kullandım. Tabii yasal lisanslı olarak. Bir yıl boyunca bilgisyara tehlikeli diyebileceğim bir zararlı bulaşmadı. Bu bir yıl içinde sadece kendi hatâmdan dolayı bir defâ format attım. Virus/Trojan sebebiyle değil yani.
Norton da aynı korumayı sağlıyor. Üstelik çok az RAM harcayarak.
Sâbit fikirli olmamak gerek.
Son Düzenleme: alpagun ~ 16 Eylül 2009 22:27
Microsoft Security Essentials tavsiye ediyorum hem ücretsiz hemde şu ana kadar kullandıgım en iyi virüs tarayıcı diyebilirim bu konuda bahsedilen büütn programları kullandım en iyisi bu bence bi kac kez de test yaptım diger virüs programlarıyla karşılaştırdım bundan kacan tek bi virüs bulamadım bu programmı kullnadıgımdan beri virüsleri unuttum :D
Öncelikle kasmasını istemiyorsan ESS 4 ya da Avira Free kullanmalsın..Artık KIS kasmıyor.Bak istersen ;)
Gerçi sistemin iyi KIS 2010 o sistemle kasmaz bence..ESET'in bellek kullanımı gerçekten çok çok az..Oyun oynarken bir sıkıntın olacağını sanmıyorum.
Ancak alternatif olarak da Avira Antivir'i tercih edebilirsin..Ama en iyisini ama illaki en iyisi olsun diyorsan NORTON 360 v3.0..Diğerlerine göre fiyatı tabiki daha pahalı ama bence hak ediyor..