Arkadaşlar bugün yalnışlıkla ayağım kola bardağına çarptı çeyrek bardak kola halıya döküldü asus laptopta bundan nasibini aldı bir kaç damla klavyeye temas etti ancak şu an pc m sağlıklı bir şekilde çalışıyor arkadaş anında bilgisayarı ters çevirdi bataryayı çıkardık ve kuruttuk.Pc şu an iyi çalışıyor ancak:
son 1 aydır ekranda renk dalgalanmaları yaşıyorum ve özellikle oyunlarda ekranda dalgalanmalar oluyor.(sıvı teması ilk defa bugün oldu bunlar ondan önceydi) ve "1 adet ölü pixel" im var.Şu an ne tuşlarda ne başka bir yerinde hasar yok ancak bu ilerisi için bir sorun teşkil eder mi(oksitlenme v.b olduğunu nasıl anlarım)yarın servise götürücem ama garanti dışı kalmasından korkuyorum.Ne tavsiye edersiniz?laptop gayet normal çalışıyor şu an tuşlarda sapasağlam
Asus Laptopa Sıvı Teması
Oksitlenme olduğunu anlaman için laptopu açman lazım bunu da yapabilcek olsan sanırım buraya konuyu açmazsın :) Ki sıvı teması o kadar kolay belli olmaz :) sıvı teması olduğunda sıvının nereden girdiği de önemli :) sıvının dışarı akaçağı yönde çevirip bekleyin ve şaç kurutma makinası ile kurutun ... yada bir arkadaşınıza götürün .... servise kola veya su veya neyse su teması olduğunu söylerseniz kesinlikle servis dışı kalır. Saflık etmeyin :)
hocam ilgin için teşekkür ederim asla bunu yapmam şu an gayet iyi pc dün oldu bu olay kolanın laptoptan geri akma gibi bir olayı olmadı sanırım damla olarak düştü klavyeye ters çevirince de haliyle damlalar geldi geri 1-2 damla ve capslock tarafı klavyenin sol alt kısmından girdi sanırım laptopumda ısınma numerik tuş tarafında ve ekran altındaki şeritte olurdu.Eğer sıvı teması olsaydı en azından belirtisi ne olabilirdi?
Arkadaşlar bugün yalnışlıkla ayağım kola bardağına çarptı çeyrek bardak kola halıya döküldü asus laptopta bundan nasibini aldı bir kaç damla klavyeye temas etti ancak şu an pc m sağlıklı bir şekilde çalışıyor arkadaş anında bilgisayarı ters çevirdi bataryayı çıkardık ve kuruttuk.Pc şu an iyi çalışıyor ancak:
son 1 aydır ekranda renk dalgalanmaları yaşıyorum ve özellikle oyunlarda ekranda dalgalanmalar oluyor.(sıvı teması ilk defa bugün oldu bunlar ondan önceydi) ve "1 adet ölü pixel" im var.Şu an ne tuşlarda ne başka bir yerinde hasar yok ancak bu ilerisi için bir sorun teşkil eder mi(oksitlenme v.b olduğunu nasıl anlarım)yarın servise götürücem ama garanti dışı kalmasından korkuyorum.Ne tavsiye edersiniz?laptop gayet normal çalışıyor şu an tuşlarda sapasağBirkaç damla sıvı klavyeye dökülmüşse sorun olmaz. Sıvı zaten buharlaşır ve oksitlenme gibi sorunla karşılaşmazsın.