Asus Laptopa Sıvı Teması

DuaLCore
03-02-2011, 20:16   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
125 mesaj

Arkadaşlar bugün yalnışlıkla ayağım kola bardağına çarptı çeyrek bardak kola halıya döküldü asus laptopta bundan nasibini aldı bir kaç damla klavyeye temas etti ancak şu an pc m sağlıklı bir şekilde çalışıyor arkadaş anında bilgisayarı ters çevirdi bataryayı çıkardık ve kuruttuk.Pc şu an iyi çalışıyor ancak:
son 1 aydır ekranda renk dalgalanmaları yaşıyorum ve özellikle oyunlarda ekranda dalgalanmalar oluyor.(sıvı teması ilk defa bugün oldu bunlar ondan önceydi) ve "1 adet ölü pixel" im var.Şu an ne tuşlarda ne başka bir yerinde hasar yok ancak bu ilerisi için bir sorun teşkil eder mi(oksitlenme v.b olduğunu nasıl anlarım)yarın servise götürücem ama garanti dışı kalmasından korkuyorum.Ne tavsiye edersiniz?laptop gayet normal çalışıyor şu an tuşlarda sapasağlam

DuaLCore
04-02-2011, 08:34   |  #2  
OP Yıllanmış Üye
125 mesaj

konu güncel

Rashnu
04-02-2011, 11:34   |  #3  
Rashnu avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
347 mesaj

Oksitlenme olduğunu anlaman için laptopu açman lazım bunu da yapabilcek olsan sanırım buraya konuyu açmazsın :) Ki sıvı teması o kadar kolay belli olmaz :) sıvı teması olduğunda sıvının nereden girdiği de önemli :) sıvının dışarı akaçağı yönde çevirip bekleyin ve şaç kurutma makinası ile kurutun ... yada bir arkadaşınıza götürün .... servise kola veya su veya neyse su teması olduğunu söylerseniz kesinlikle servis dışı kalır. Saflık etmeyin :)

DuaLCore
04-02-2011, 12:27   |  #4  
OP Yıllanmış Üye
125 mesaj

hocam ilgin için teşekkür ederim asla bunu yapmam şu an gayet iyi pc dün oldu bu olay kolanın laptoptan geri akma gibi bir olayı olmadı sanırım damla olarak düştü klavyeye ters çevirince de haliyle damlalar geldi geri 1-2 damla ve capslock tarafı klavyenin sol alt kısmından girdi sanırım laptopumda ısınma numerik tuş tarafında ve ekran altındaki şeritte olurdu.Eğer sıvı teması olsaydı en azından belirtisi ne olabilirdi?

Son Düzenleme: DuaLCore ~ 04 Şubat 2011 12:28
Rashnu
05-02-2011, 09:11   |  #5  
Rashnu avatarı
Yıllanmış Üye
347 mesaj

Normal su gibi bişeyde hafif bir kireçimsi bir şekil ama zor görülecek derece ... colada biraz yapış yapış olabilir ama 1 damlada da pek belli olmaz haliyle

setra92
05-02-2011, 14:32   |  #6  
setra92 avatarı
Yıllanmış Üye
351 mesaj

bişey olmaz sakin ol olursa al götür servise söyleme kola döküldü diye.ben ıslak elle yazıyordum bişi olmadı  o kadar ıslandı klavye :D

Rashnu
08-02-2011, 15:27   |  #7  
Rashnu avatarı
Yıllanmış Üye
347 mesaj

Arkadaşım başlıkta laptop dan bahsetmiş arkadaş... ayrıca dalga geçeceksen sana özel konu açalım orda takıl

ukray
22-12-2014, 04:18   |  #8  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 1
34 mesaj

yapmanız gerreken basit pcyi söküp sıvı teması geçmişmi alta bir kontrol edin linkde veredm

Fly Birds
23-12-2014, 02:33   |  #9  
Fly Birds avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 22
557 mesaj
Alıntı: DuaLCore  
Arkadaşlar bugün yalnışlıkla ayağım kola bardağına çarptı çeyrek bardak kola halıya döküldü asus laptopta bundan nasibini aldı bir kaç damla klavyeye temas etti ancak şu an pc m sağlıklı bir şekilde çalışıyor arkadaş anında bilgisayarı ters çevirdi bataryayı çıkardık ve kuruttuk.Pc şu an iyi çalışıyor ancak:
son 1 aydır ekranda renk dalgalanmaları yaşıyorum ve özellikle oyunlarda ekranda dalgalanmalar oluyor.(sıvı teması ilk defa bugün oldu bunlar ondan önceydi) ve "1 adet ölü pixel" im var.Şu an ne tuşlarda ne başka bir yerinde hasar yok ancak bu ilerisi için bir sorun teşkil eder mi(oksitlenme v.b olduğunu nasıl anlarım)yarın servise götürücem ama garanti dışı kalmasından korkuyorum.Ne tavsiye edersiniz?laptop gayet normal çalışıyor şu an tuşlarda sapasağ

Birkaç damla sıvı klavyeye dökülmüşse sorun olmaz. Sıvı zaten buharlaşır ve oksitlenme gibi sorunla karşılaşmazsın.

ukray
24-12-2014, 04:13   |  #10  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 1
34 mesaj

hocam bbncede sorun olmaz ama sen yinede söküp  bir kontrol et detaylı anlatım linkide vereyim