Nvidia nın her yeri kalite olsa ne yazar Türkiyede kaç kişi var atıyorum GT300 1000$ olucak bu kartı alacak olan bunu düşün mantıklı yorum yap millet az paraya yüksek performansı AMD nin kartlarında buluyor onu alıyor.Oyun desteği olmasa atinin teknoloji yıldızları nvidia yı silip atar donanım olarak AMD nin kartları nvidia dan öndedir.
Mantıklı düşünelim:
Oyunu seviyorsan ekran kartına parayı dökeceksin.
ATI Oyunlarda Nvidia dan geride geliyor(5800 serisini karıştırmıyoruz nvidia nın dx11 li kartı yok hala)
ATI Grafik Programlarında Nvidia nın gerisinden geliyor.
Ekran kartına iş yıkmayan normal pc kullanıcısına ekran kartı almaya gerenk yok. onboard ekran kartlı bir anakart yeter. intel o konuda işini iyi yapıyor...
Kısaca GT300 serini 1000$ olacağı nerden belli. ATI önce hamle yaptı. Elindeki malları satabilmek için düşük fiyattan vermeli...
Donanımsal olarak önde mi. şimdi nm si düşük diye donanımsal olarak önde diye ati yi övme. adamlar hala 256 bit te sıkışıp kaldı. işlemciyi geliştiriyor ama ekran kartı rami ile arasındaki arayüz hızı yerlerde sürünüyor.
OYun dışında siler süpürür öylemi Tabi tabi:
Maya 2008 programında 6 milyon ince tüy bulunan 1600 * 1200 pixcellik bir oyuncak ayıyı benim 8800GTX 6 dk da renderladı
X1950 XT 9 dakikada modelledi.
İşlemci: e6750
Ram: 4 GB 800 MHZ Hyper-X
Anakart P965 Gigabyte DS4 modeli.
Ki değerlere bakarsan x1950XT benim ekran kartından hızlı gözüküyor ama boş.
Sen burda istediğin kadar AMD nvidianın önünde de. Nvidia hep son gülen oluyor...
Edit: Mayada DX 10 desteği yoktu ve windows xp de denenmişti bu yani directx 9 da denenmişti. Directx 9 da ati 1950 xt öne çıkıyor deniyordu yalan.
Bir ay sonra arkadaş 2600 pro aldı bu sefer aradaki fark 50 saniyeye düştü ama 8800 gtx im hala öndeydi.(maya için directx 10 yaması ve windows vista 64 bit test sonucu.)