Ati nin yayımladığı testler pek doğru çıkmış gözükmüyor çoğu testlerde GTX295 önde
http://www.guru3d.com/article/radeon-hd-5870-review-test/
ATİ 5870 test sonuçları
Ati nin yayımladığı testler pek doğru çıkmış gözükmüyor çoğu testlerde GTX295 önde5870x2 ile öne geçer
http://www.guru3d.com/article/radeon-hd-5870-review-test/
Son Düzenleme: hüseyin kurt ~ 23 Eylül 2009 20:07
testlere bak da önce sonra konuş geçer demekle geçmiyor
Ati yine anca X2 felan ile geçer tek GPU ları para etmiyor
Geçen ki konuda üstüne basa basa söyledim inanmayın Atin'nin yayınladığı testlere diye,
dediğimiz gibi de çıktı:)
Ne yaygara kopmuştu; HD 5870, GTX 295'ten iki kat güçlüymüş vesaire...
Dedikodulara bakmamak lazım.
Ekran kartı lasmanlarında genelde yapıyor bunu, bir hafta sonra foyası çıkıyor tabi ortaya, ee nede olsa milyar $'lar dönüyor ortada az değil.
Fiyatları Tamamen Belli Oluncada Fiyat Performans Olarakta Bakıcağız Duruma...: ))
Fiyatı iyi yada yüksek olur o ayrı bir konu onu tabiki o şekilde değerlendirmek gerek,
burda dananın kuyruğunun koptuğu yer Ati'nin yayımladığı testlerin fos çıkması:)
Çıkaracakları 5890'lada Geçemezlerse İlginç Bi Durum Olur ATI İçin ATI'nin Kendi Söylemlerine Göre...: ))
Şimdi çift gpu lu gtx 295 ile tek gpu lu ve tam oturmamış 58xx serilerini karşılaştırmak mantıklımı bana biriniz anlatsın.
o kart tam optimize edilmiş driver ve uygun test programı ile 295 in eline defteri kalemi verir git öğren gel der.
Donanımdan anlayan kişileriz. Her ne kadar Nvidia dostu olsam da atiye çamur atmayalım.
o ekran kartındaki tek sorun bellek arayüzü darboğaz yaratıyor.
Ati: 256 bit Nvidia :2x 448 bit
yüksek veri işlemek için darboğaz olmamalı. ATI nin tek derdi bu. hala akıllanmadılar.
Soğutması da dandik şimdi birde ordan vuralım.
güzel bir su soğutma ve dengeli bir overclock ile gtx 295 i alt edecek kart. hem daha ucuza.
doğruya doğru.
Bir şey daha bazı oyunlar mesela call of duty 2 den sonra çoklu mimariye destek vermeye başladı. mesela gtx 295 çift gpu dan oluştuğu için call of duty 5 te mesela birinci oluyor ikinci ise 4870x2 çift gpu yine 3 ise 5870 tek çekirdek. ama çok fazla fark yok aralarında.
Şimdi çift gpu lu gtx 295 ile tek gpu lu ve tam oturmamış 58xx serilerini karşılaştırmak mantıklımı bana biriniz anlatsın.. Yorumları okurken bunları cevap olarak yazmayı düşünüyordum ki bana fırsat bırakmamışsın. Nedir bu acelecilik, bu sonuçları görünce neden alttan vurmuşlar ki anlam veremedim. Özellikle deneyimli arkadaşlardan bunları görünce epey şaşırdım doğrusu.o kart tam optimize edilmiş driver ve uygun test programı ile 295 in eline defteri kalemi verir git öğren gel der.
Donanımdan anlayan kişileriz. Her ne kadar Nvidia dostu olsam da atiye çamur atmayalım.
o ekran kartındaki tek sorun bellek arayüzü darboğaz yaratıyor.
Ati: 256 bit Nvidia :2x 448 bityüksek veri işlemek için darboğaz olmamalı. ATI nin tek derdi bu. hala akıllanmadılar.
Soğutması da dandik şimdi birde ordan vuralım.
güzel bir su soğutma ve dengeli bir overclock ile gtx 295 i alt edecek kart. hem daha ucuza.doğruya doğru.
ne bileyim iki gündür senin mesaj gibi mesajlar geliyor.Önceki mesajları bilemiyorum tabii ama " Internetten sizin pclere bağlanıp daha yazmadan klavyeye dokunanparmaklardan beyninize erişip düşünceleri alıp buraya aktarıyorum " böyle bir yetenek es geçilmemeli. Bu yetenek varken, kimse mesaj yazmasına gerek yok o zaman. Aman dikkat, Allah nazardan saklasın !!!!
Internetten sizin pclere bağlanıp daha yazmadan klavyeye dokunan parmaklardan beyninize erişip düşünceleri alıp buraya aktarıyorum :P
devrik cümle uzmanı oldum.
Tamam Serdar haklısın, fakat ilk kanı ATI akıttı; Rambo 5. :P
Şimdi çift gpu lu gtx 295 ile tek gpu lu ve tam oturmamış 58xx serilerini karşılaştırmak mantıklımı bana biriniz anlatsın.
On beş yirmi gündür her yerde bazı test sonuçları dolaşıyor; Yok efendim HD 5870 Nvidia'nın en güçlü kartı olan GTX 295'ten iki kat güçlüymüş vesaireymiş şeklinde. Özellikle de ATI'ciler iyice coşmuşlar ve Nvidia'ya bol keseden verip veriştiriyorlardı. Şimdi bu bağımsız testlerde durumun farklı olduğu anlaşılınca işler değişti. Tabi bizim foruma yansımadı bunlar; belli bir kalitesi var sonuçta. Yoksa şahsen benim 40 nm. DX 11 destekli ilk kartlara diyecek birşeyim yok. :)
Hatta daha Nvidia hakkında bir sürü şeyler söyleniyor; 40 nm. DX 11 GPU üretimleri fiyaskoyla sonuçlanmış, piyasaya sürülmesi 2010'un ilk çeyreğine sarkacakmış vesaire şeklinde. Bakalım bunlar da ne kadar doğru göreceğiz.
Benim "Ne oldu?" demem yukarıda bahsettiğim abartı dezenformasyona karşı yani.
. Yorumları okurken bunları cevap olarak yazmayı düşünüyordum ki bana fırsat bırakmamışsın. Nedir bu acelecilik, bu sonuçları görünce neden alttan vurmuşlar ki anlam veremedim. Özellikle deneyimli arkadaşlardan bunları görünce epey şaşırdım doğrusu.Sanırım geçen hafta açılan konuyu görmediniz,Ati bu kartı ballandıra ballandıra Gtx 295 ile kıyaslayıp bak ben gtx 295'e %10 ile %15 arasında fark atıyorum diye kendi uyduruk testlerini yayımladı,
bizde o zaman dedik ki bekleyin tarafsız test merkezlerinin (techPowerUp ve guru3d Gibi) sonuçları bir gelsin ona göre yorum yaparız nedeni ise Ati 4870x2 de hileli sürücü ile gtx 295'i geçiyorum diye iddaa etti ve bir hafta sonra testlerde hileli sürücü kullandığı tespit edildi ve Ati de bunu kabul etti bir hata oldu falan filan diye geçiştirdi
yani uzun lasın kısası bu kartı gtx 295 ile biz değil Ati kendisi kıyasladı ve yine aynı olay tekrar etti geçiyorum dediği kartın %10 ile %15 civarında altında kaldı
Yoksa gerek performansı gerek getirdiği yenilikler ile %58xx serisi güzel, kimsenin kötü dediği yok yanlış anlaşılmasın Ati nin dedikleri fos çıktı bunu iyi ayırt edelim.