Avast mı AVG mi?

M3L4NK0L1K
27-04-2010, 17:03   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj

Merhaba Arkadaşlar:
Bu konu çok tartışıldı.Fakat açılan konularda cevaplar hep başka antivirüs programları oluyordu.Bu iki antivirüs programı pek önemsenmiyor.Bende bu yüzden sadece bu iki antivirüs üzerine yoğunlaştırıyim dedim.Bu programların özelliklerini açıklayacağım.Ama ne olursa olsun tecrübe bilgiden üstündür.Sizler bu programlar hakkında bilgi sahibisiniz.Tecrübelerinizle hangisini seçmem konusunda bana yardımcı olursanız çok sevinrim.

AVG Anti-Virus 9.0 Build 814a2810:

Dünyanın en güvenli programlarını üreten AVG'nin yeni Windows antivirüs yazılımı. Ev veya küçük işyerlerinde kullanılmaya uygun şekilde tasarlanmıştır.

İçerdiği Koruma Sistemleri:
Anti-Virus: Virüslere, solucanlara ve truva atlarına karşı tam koruma.
Anti-Spyware: Spyware, adware ve kimlik hırsızlıklarına karşı tam koruma.
Anti-Rootkit: Rootkitlere karşı tam koruma.
Web Kalkanı & Link Tarayıcı: Tehlike içeren internet sitelerine karşı tam koruma.

Kolay Kullanım ve Otomatik Koruma

Gerçek zamanlı koruma, otomatik güncellemeler, çevrimiçi tehlikelere karşı düşük sistem harcamalı arkaplan taramaları, hasar görmüş dosyaların hızlı karantina altına alınması sayesinde verilen maksimum koruma hizmeti AVG Anti-Virus ile elinizin altında. Bilgisayarınızın internet ile alakalı bütün çevrimiçi hareketlerinin kontrol edilmesi ve bu hareketlerin size iletilmesi dahilinde sisteminizde sizden habersiz hiçbir dosyanın hareket etmemesi gibi önlemlerde bu yazılım ile alınmış oluyor.

AVG'nin taradığı bölgeler:
Tüm dosyalar.
E-postalar. (Mevcut bütün eposta programları ile desteklidir.)
Hazır mesajlaşma servisleri ve P2P paylaşım programları.
Dosya indirmeleri ve çevrimiçi faaliyetler. (Banka işlemleri veya alışveriş gibi)
Tıklayacağınız tüm linkler için arama sonuçları.

Güvenle Kullanabileceğiniz İnternet Güvenliği

Yeni internet kalkanı sayesinde internette tıkladığınız url adresleri anında kontrol edilir ve güvenilir olup olmadıkları kontrol edilir. Tüm linkler Google, Yahoo!, MSN arama sonuçlarında araştırılır ve mevcut tehlikeli giriş seviyeleri raporlanıp siz site linkine tıklayıp o siteyi ziyaret etmeden size sonuçlar bildirilir.

Kolay Sistem Yönetimi

Yeni sistem araçları sayesinde özel ayarlarınızı, bağlantılarınızı, internet tarayıcısı eklentilerinizi aynı yerden kontrol edip, düzenleyebilirsiniz.
Milyonlarca Kullanıcının Güvendiği En İyi Windows Koruması

AVG'nin ödüllü antivirüs teknolojisi dünya üzerindeki milyonlarca bilgisayar kullanıcısını koruyor.

Antivirüs Test Organizasyonlarından sertifikalıdır. (VB100%, ICSA, West Coast Labs Checkmark)

Avast! Pro Antivirus 5.0.507

Bugüne kadar avast! Professional Edition adıyla tanıdığımız profesyonel antivirüs yazılımı artık avast! Pro Antivirus adıyla karşımıza çıktı. avast! Pro Antivirus 5 ilk bakışta yenilenen arayüzüyle dikkat çekiyor. Eski sürümle karşılaştırıldığında çok daha profesyonel bir görünüme kavuşan program kullanım kolaylığını ön planda tutuyor. avast! 5 sürümünde geliştirilen özellikleriyle iddiasını sürdürüyor.

Antivirüs - Anticasus taraması Geliştirildi!
Program yeni sürümünde daha güvenilir bir koruma sağlayabilmek için her türlü zararlı yazılıma karşı daha güçlü hale getirildi.

Gerçek Zamanlı Anti-Rootkit Koruması
Programın benzersiz gerçek zamanlı koruması tüm kernel-modlu sürücüleri kontrol ederek tüm rootkitler daha sisteminize zarar vermeden bulunarak durdurulur.

avast! Ortak Kullanıcı IQ'su
Avast! kullanıcılarından gelen zararlı yazılım uyarıları analiz edilerek tüm kullanıcılar aynı tehditlere karşı korunur.

avast' Akıllı Tarama Özelliği Yeni!
Bilgisayarınızda yaptığı tarama sonucu beyaz listeye aldığı alanları değişiklik olmadıkça taramayan program bu sayede taranması gereken alanları %80 oranında azaltarak daha hızlı tarama sağlar.

Savunma Kalkanı Yeni!
Bilgisayarınızdaki tüm aktiviteyi gözlemleyen program şüpheli işlemleri rapor/bloke eder.

Mail Kalkanı
Alınan ve gönderilen tüm e-postaları zararlı yazılım tehlikesine karşı tarar. Program taramayı MS Outlook için geliştirdiği bir eklentiyle, diğer e-posta servisleri için ise POP3/IMAP4/SMTP proxy'leriyle gerçekleştirir. Yeni versiyon gmail.com, sympatico.ca gibi SSL tabanlı e-posta servislerini de destekliyor.

Web Kalkanı
Tüm gezilen web sayfaları,internet indirilen dosya ve java scriptler tarayıcınızı yavaşlatmadan taranır.

P2P Kalkanı
ABC, Ares, Azureus, BearShare, Bit Torrent, BitComet, BitLord, BitPump, CZDC++, Direct Connect, eDonkey, eMule, iDC++, iMesh, Kazaa, Kceasy, LimeWire, Morpheus, Opera's DC++, Overnet, Qtrax,
Shareaza, SoulSeek, StrongDC++, uTorrent, Vuze, WinMX, Winny2, Zultrax gibi P2P programlarıyla indirilen tüm dosyalar kontrol edilir.

Anlık Mesajlaşma Kalkanı
AIM (AOL Instant Messenger), Gadu-Gadu, gaim/Pidgin, Google Talk, ICQ, IM2 Messenger, Infium, Miranda, mIRC, MSN/Windows Messenger, Odigo, PalTalk Messenger, Psi Jabber Client, QIP, QQ, SIM, Skype, Tlen, Trillian, WengoPhone, XFire, Yahoo! Messenger gibi anlık mesajlaşma servisleriyle indirilen dosyalar kontrol edilir.

Network Kalkanı
Ağ tabanlı tüm virüslere karşı koruma sağlar.

Sessiz/Oyun Modu Yeni!
Tüm tam ekranlı uygulamalar otomatik olarak algılanarak pop-up dahil bilgisayar ekranınızda açılacak her türlü uygulama bloke edilir.

Hızlandırılmış Güncelleme Yeni!
avast! 5'te güncellemeler sırasında kullanılan bellek miktarı azaltılarak güncelleme hızı artırılmışır.

CPU Optimizasyonu Yeni!
Çok çekirdekli CPU'larda daha hızlı çalışan avast! 5 disk alanında daha az yer kaplar ve daha az enerji harcar.

Grafiksel Kullanıcı Arayüzü Yeni!
Programa eklenen grafiksel arayüzde gerçek zamanlı tarama raporları görülebilir. Grafik raporlama arayüzünün kullanımı oldukça kolaydır.
avast! Free Antivirus'den farklı olarak sahip olduğu özellikler şunlardır:
avast! Sandbox Yeni! Web tarayıcıları gibi çalıştırılabilir programları ve şüpheli çalıştırılabilir programları ve web sitelerini güvenli bir ortamda çalıştırarak sisteminizi korur. 32 bit ve 64 bit işletim sistemlerinde çalışır.
avast! Free Antivirus yazılımından daha hızlı güncelleme sağlar.
Yüksek riskli web sitelerinde gezebilme imkanı tanır.

Oy verme hakkı sizin, istediğinize oy verin arkadaşlar.Açıklamaları sadece bilgi verici olsun die ekledim.Ama önemli olan sizin tecrübenizle hangisini önerdiğiniz.Şimdiden Teşekkürler... 

Anket
Son Düzenleme: M3L4NK0L1K ~ 27 Nisan 2010 20:30
Kapalı Hesap (135391)
27-04-2010, 17:13   |  #2  
Kapalı Hesap
2,758 mesaj

2side deil.

Mert_06
27-04-2010, 17:25   |  #3  
Mert_06 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,082 mesaj

evt 2 side değil. eğer ücretsiz antivirüs istiyorsanız Avira Antivir Personal ı, paralı istiyorsanız, kaspersky 2010 u tavsiye ederim

IceManF1
27-04-2010, 17:25   |  #4  
IceManF1 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,542 mesaj

Avast berbat bir program.Kesinlikle önermem.Kendini bile bazen virüs olarak seçiyor.
AVG idare eder.AVG daha iyi.

Ama ikisinide önermem.
Ücretsiz antivirüs istiyorsan Avira kullan.
http://www.free-av.com/en/downlo ... free_antivirus.html

Son Düzenleme: IceManF1 ~ 27 Nisan 2010 20:34
-MHG-
27-04-2010, 17:38   |  #5  
Yıllanmış Üye
641 mesaj

İkisi arasında Avast ama Avira'yı öneririm.Avast'taki virüs uyarıları bazen gereksiz olabiliyor.-Virüs uyarı sesine zaten yorum yok!-

Son Düzenleme: -MHG- ~ 27 Nisan 2010 17:47
kyotoprotokolü
27-04-2010, 18:15   |  #6  
kyotoprotokolü avatarı
Yıllanmış Üye
1,327 mesaj
Alıntı: M3L4NK0L1K  
Merhaba Arkadaşlar:
Bu konu çok tartışıldı.Fakat açılan konularda cevaplar hep başka antivirüs programları oluyordu.Bu iki antivirüs programı pek önemsenmiyor.Bende bu yüzden sadece bu iki antivirüs üzerine yoğunlaştırıyim dedim.
Yahu Arkadaşımız Konunun başında ne demiş;

"Bu Konu çok tartışıldı Fakat ikisini soruyorum başka cevaplar alıyorum" demiş (Yukarıda da var zaten)

HâLâ bazılarımız ikisi de değil diyor. Tamam ikisini de tercih etmeye bilirsin. Benim de tercihim değil bana göre de öyle. Ama sonuçta konuyu açan arkadaş İkisi arasında bir anket yapmış ve başka seçenk koymamış.
İkisi de değil deyin fakat bir de bu soruyu da yanıtlayın.

Bence de daha iyi anti virüs yazılımları var fakat İkisi arasında Avast'ı tercih ederim

Roadrunnner
27-04-2010, 21:01   |  #7  
Yıllanmış Üye
694 mesaj

İkisi arasında AVG derim.Avast'ın Pro sürümünü hiç kullanmadım ama Avast yüzünden bilgisayarı kaldırıp camdan aşağı atacaktım az daha...Daha sonra da Avira'ya geçtim.Şimdilik iyi gidiyor ama inşallah Avast gibi başıma işler açmaz.İşte Free sürümde başıma gelen bir olay ve yapılan yorumlar:

Kapalı Hesap (158417)
27-04-2010, 21:57   |  #8  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 8
1,060 mesaj

Hiçbiri
Nis2010 yada kıs2010 derim.

nikobelic
27-04-2010, 22:59   |  #9  
Yıllanmış Üye
127 mesaj

avast kendini bile virüslü gösteren bir program ilk 50ye giremez...

Phoenix_
27-04-2010, 23:04   |  #10  
Yıllanmış Üye
895 mesaj

illa ücretsiz olacaksa Avira Antivir(her gördüğü şeye virüs dese de :)) )

ücretli ise hepsi aynı yola çıkıyor bence kutusu hoşuna gideni al :D :D :D

Nicoll
27-04-2010, 23:08   |  #11  
Nicoll avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
1,352 mesaj

1- Oyumu Avast'tan yana kullandım.

2- Bunlara bak:

3- Benim tavsiyem:

Önce Avast'ı kur ve eş zamanlı sistem korumasını kapat, en çok kaynak tüketen o. İnternetle ilgili olanların hepsi açık kalsın...

Sonra Antivir kur, tüm ayarları var sayılanda kalsın. Bu şekilde yaptığın zaman internetten gelebilecek zararlılara karşı çift motorlu antivirüs kullanmış olacaksın ama sistem performansı nerdeyse tek antivirüs çalıştığı kadar etkilenecek... Böyle bir korumayı ücretlilerde bile bulamazsın... BeğendimKahkaha

Ayrıca güvenlik duvarı antivirüsten daha önemlidir... Eğer modeminde güvenlik duvarı yoksa ve Windows'un dandik güvenlik duvarına güveniyorsan acilen Comodo Firewall kurmanı öneririm...

murat2010
27-04-2010, 23:57   |  #12  
murat2010 avatarı
Yıllanmış Üye
287 mesaj

İkisi arasında AVG iyidir... <

alpagun
28-04-2010, 12:08   |  #13  
alpagun avatarı
Yıllanmış Üye
492 mesaj

"Avast mı, AVG mi ?" diye başlık atıp anket yaparsanız, ben de şu soruları sorma hakkını kendimde
bulurum .

1- Dünya da başka antivirus programı kalmadımı ki, bu iki programdan birisi hakkında "İyi" denmesini bekliyorsun ?
2- Hangisinin "Kötü" olduğunu bilmiyorsan, diğerinin "İyi" olacağını nasıl tahmin ediyorsun ?
3- Bunlardan birisinin kötü, ya da ikisinin de iyi olduğuna inansaydın; bir anket başlatmaya ihtiyaç duyarmıydın ?
4- İkisinin de "Süper program" olduğunu kabul ederek, hangisinin "En süper" olduğunu öğrenmek istiyorsan...
5- "Anket" açmadığını varsaydığımızda; en kötü ihtimâlle, iki "iyi" den daha az olan "iyi" yi seçmiş olacaksın.
6- Bu durumda da, pek fazla bir kaybın olmaz.
7- Yoksa bilgisayarında devletin gizli belgelerini mi saklıyorsun ?
:))

Son Düzenleme: alpagun ~ 28 Nisan 2010 13:02
M3L4NK0L1K
28-04-2010, 13:01   |  #14  
OP Taze Üye
7 mesaj
Alıntı: alpagun  
"Avast mı, AVG mi ?" diye başlık atıp anket yaparsanız, ben de şu soruları sorma hakkını kendimde
bulurum .

1- Dünya da başka antivirus programı kalmadımı ki, bu iki programdan birisi hakkında "İyi" denmesini bekliyorsun ?
2- Hangisinin "Kötü" olduğunu bilmiyorsan, diğerinin "İyi" olacağını nasıl tahmin ediyorsun ?
3- Bunlardan birisinin kötü, ya da ikisinin de iyi olduğuna inansaydın; bir anket başlatmaya ihtiyaç duyarmıydın ?.
4- İkisinin de "Süper program" olduğunu kabul ederek, hangisinin "En süper" olduğunu öğrenmek istiyorsan...
5- "Anket" açmadığını varsaydığımızda; en kötü ihtimâlle, iki "iyi" den daha az olan "iyi" yi seçmiş olacaksın.
6- Bu durumda da, pek fazla bir kaybın olmaz.
7- Yoksa bilgisayarında devletin gizli belgelerini mi saklıyorsun ? :)

Şöyle açıklayayim.Ben zaten başka bir güvenlik programı kullanıyorum.Ama sürekli tartışılan bu iki güvenlik programlarını hep merak ediyordum.Biraz araştırma yaptıktan sonra bir anket açmayı düşündüm.Bu anketteki amacım bu iki güvenlik programı arasında kullanıcıların (sizlerin) en çok hangisini tercih ettiğini ve yazarsa sebebini öğrenmek.Fazla abartmaya gerek yok.Oyunuzu kullanın,varsa yorumunuzu yapın.Bu kadar basit. İyi Forumlar...

alpagun
28-04-2010, 13:27   |  #15  
alpagun avatarı
Yıllanmış Üye
492 mesaj
Şöyle açıklayayim.Ben zaten başka bir güvenlik programı kullanıyorum.
Sadece bu cümle dahi, sorunuzu ciddiye alıp ankete katılan, size cevap yazan üyelere yapılmış bir saygısızlıktır.
Ama sürekli tartışılan bu iki güvenlik programlarını hep merak ediyordum
Ankete konu ettiğiniz programları kullanmıyor fakat merâk ediyorsunuz ?!?!
Bu iki programın "Hep tartışıldığı"nı iddia etmişsiniz.
Ben böyle bir tartışma yapıldığına hiç şahit olmadım.
Fakat Kaspersky ile Norton mukayesesi çok yapılır.
Bu anketteki amacım bu iki güvenlik programı arasında kullanıcıların (sizlerin) en çok hangisini tercih ettiğini ve yazarsa sebebini öğrenmek.
Verilen cevaplara dikkat...!
Çoğu üye kendisini, ikisinden birisini tercih etme zorunda hissetmiş.
Kullanmayan ise pek çok
Aynen sizin gibi.
Kullanmıyanlar, neden bir tercih yapma ihityâcı hissetsinler ?
Fazla abartmaya gerek yok.Oyunuzu kullanın,varsa yorumunuzu yapın.Bu kadar basit. İyi Forumlar...
Bana ne yapacağıml söyleme durumunda değilsin.
Kullanmadığım programlar için neden oy kullanayım.
Yorumlar senin 'direktif'lerin doğrultusunda yapılırsa,
Üyeleri yönlendirmiş olursun.
Maksadım mesaj da "Açık" aramak değildi.
Fazla alınganlık yapmışsın.

Son Düzenleme: alpagun ~ 28 Nisan 2010 13:49
M3L4NK0L1K
28-04-2010, 15:10   |  #16  
OP Taze Üye
7 mesaj

Arkadaşım belamısın?Neden her forumda senin gibi konu kirletici var çok merak ediyorum.İstediğim programı kullanmakta, istediğimi merak edip anket açmak da bana kalmış.Sana ne oluyor.Oyunu kullanıcaksan kullan yoksa mesaj yazıpda insanların bilgi kazanması gereken yerde senin gibi şahışların yüzünden sinir olmalarına neden olma bari.Neyi merak edip etmiceğimde seni ilgilendirmez.Kullanan kullanmayan herkes oy kullansın diye bir şey de yazmadım.Ayrıca mesaj yazan üyelere saygısızlık yaptığımı idda etmişsin.Ben o araştırma yaptıktan sonra bile niye anket açıyorum sence?Ben söyliyeyim sen düşünemezsin;kullanıcıların tecrübelerine,yazdıklarına ve yazacaklarına saygı duyduğum önemsediğim için.Sen hemen saldırıp konuyu kirletmek yerine biraz düşünseydin bunu anlıyabilirdin.Şurdaki mesajlarında görüldüğü gibi insanların açtığı konuları kirletmekten başka bir işe yaramayan bir zat olduğun belli.Daha fazla mesaj yazıpda kimliğini belli etme istersen.

Son Düzenleme: M3L4NK0L1K ~ 28 Nisan 2010 15:51
alpagun
28-04-2010, 17:20   |  #17  
alpagun avatarı
Yıllanmış Üye
492 mesaj

Anlaşıldı muhterem.
Seni daha fazla zorlamayalım.
Bazı sorular sordum.
Cevap yerine saldırmayı seçmişsin.
Uzatmanın alemi yok.
Geyik muhabbeti bana göre değil.
Buyur anket senin..!

Sefa Adak
28-04-2010, 20:00   |  #18  
Yıllanmış Üye
1,824 mesaj

Ben Avast kadar igrenc otesi bi A-V gormedim.Ama Free dersen AVG veya Avira derim..

Atilla Sarıtaş
28-04-2010, 20:21   |  #19  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
5,871 mesaj
Alıntı: Clayns_seco  
avast kendini bile virüslü gösteren bir program ilk 50ye giremez...
Aynısı banada oldu :D
Ücretli : Kaspersky Internet Security 2010 / Norton Internet Security 2010 / G-Data Internet Security 2010
Ücretsiz : Avira AntiVir

Phoenix_
29-04-2010, 17:03   |  #20  
Yıllanmış Üye
895 mesaj

ya gerçekten bu forum sıkıyor artık .her başlık kirli .şimdi lütfen beğenmiyorsan git denmesin :)).
Yazın her gün giriyordum ilk üye olduğumda zaten.Sonra sorduğum sorulara cevap alamaz oldum,bir başlık açılınca türevleri mantar gibi çoğalmaya başladı.hani 1 aydır hiç girmiyordum bomboş olmama rağmen.artık foruma arada giriyorum,RSS den takip ediyorum siteyi sadece.

yani yapmayın lütfen ama kırışmayın arkadaşlar güzel güzel konuşun sorununuz varsa "Ö.M GÖNDER" butonu ile sorun forumu germeyin lütfen tekrar.

MY_KIL
29-04-2010, 19:00   |  #21  
Yıllanmış Üye
351 mesaj

işi gücü yok gelmiş gereksiz yere kalın yazılar yazıyor birde başkasına forum kirletici diyor, başka derdi yok kullanmadığı antivirusleri düşünüyor birde kavga ediyor şekildeki alıntıda görüldüğü gibi bela mısın vs tarzında mesaj yazıyor işe yarar bilgilerin paylaşılması yerine kavga etmek kim kimi yesin beni ilgilendirmez ama gereksiz polemikler ve kavgaların en büyük zararı diğer üyelerin sıkılması forumdan soğuması olur forumu diğer üyelerin gözünde irite etmektir forum yönetimi daha dikkatli olmalı böyle durumlarda daha agresif olmalıdır çünkü kimsenin seviyeyi bozmaya hakkı yoktur ayrıca bu forum "kimsenin tekelinde değildir" avast mıymış avg miymiş adam ikisini de sevmiyorsa mutlaka birini seçmek zorunda mı? "herkes istediğini yazmakta özgürdür"

Arkadaşım belamısın?Neden her forumda senin gibi konu kirletici var çok merak ediyorum.İstediğim programı kullanmakta, istediğimi merak edip anket açmak da bana kalmış.Sana ne oluyor.Oyunu kullanıcaksan kullan yoksa mesaj yazıpda insanların bilgi kazanması gereken yerde senin gibi şahışların yüzünden sinir olmalarına neden olma bari.Neyi merak edip etmiceğimde seni ilgilendirmez.Kullanan kullanmayan herkes oy kullansın diye bir şey de yazmadım.Ayrıca mesaj yazan üyelere saygısızlık yaptığımı idda etmişsin.Ben o araştırma yaptıktan sonra bile niye anket açıyorum sence?Ben söyliyeyim sen düşünemezsin;kullanıcıların tecrübelerine,yazdıklarına ve yazacaklarına saygı duyduğum önemsediğim için.Sen hemen saldırıp konuyu kirletmek yerine biraz düşünseydin bunu anlıyabilirdin.Şurdaki mesajlarında görüldüğü gibi insanların açtığı konuları kirletmekten başka bir işe yaramayan bir zat olduğun belli.Daha fazla mesaj yazıpda kimliğini belli etme istersen.
Son Düzenleme: MY_KIL ~ 29 Nisan 2010 22:20
M3L4NK0L1K
30-04-2010, 12:23   |  #22  
OP Taze Üye
7 mesaj
Alıntı: MY_KIL  
işi gücü yok gelmiş gereksiz yere kalın yazılar yazıyor birde başkasına forum kirletici diyor, başka derdi yok kullanmadığı antivirusleri düşünüyor birde kavga ediyor şekildeki alıntıda görüldüğü gibi bela mısın vs tarzında mesaj yazıyor işe yarar bilgilerin paylaşılması yerine kavga etmek kim kimi yesin beni ilgilendirmez ama gereksiz polemikler ve kavgaların en büyük zararı diğer üyelerin sıkılması forumdan soğuması olur forumu diğer üyelerin gözünde irite etmektir forum yönetimi daha dikkatli olmalı böyle durumlarda daha agresif olmalıdır çünkü kimsenin seviyeyi bozmaya hakkı yoktur ayrıca bu forum "kimsenin tekelinde değildir" avast mıymış avg miymiş adam ikisini de sevmiyorsa mutlaka birini seçmek zorunda mı? "herkes istediğini yazmakta özgürdür"
İşte üstte görüyorsunuz.Heyrşeye çare bulundu virüse de antivirüs bulunduda şu üstte gördüğünüz varlıklara bi çare bulamadılar.Ayrıca hangi programı düşünüp düşünmiceğimde size kalmamış.En azından bir şeyler araştırıyorum.Bazı zatlar ise boş gezenin boş kalfası ona buna sataşmaktan başka bir işe yaradıkları yok.Biraz kibar lisan kullanmakla adam olunmuyor.Zaten ismindende ne olduğu anlaşılıyor.Konuyu baştan sona okursanız kimin haklı olduğunu anlarsınız.Fakat sözüm diğer üyelere.Çünkü bu iki zat ifla olmazlar...Birçok foruma üyeyim.Tümündede çok iyi insanlar var.Anlayışlı ve düzgün insanlar.Buradada öyle ama arada bir kaç kılçık çıkmazsa olmuyormuş meğer.İstediğiniz olsun.Siz istediğiniz seviyesizliği ve saygısızlığı yapın.ÜSttteki arkadaşın bir sözüne katılıyorum.Görevliler işlerinde daha dikatli olmalıdır.Olmuyorsa da Türkiyede forum bitmez.Ama tekrar söylüyorum.Allah aşkına konuyu baştan sona okuyun.Kimin haklı olduğunu anlarsınız.alppagun adlı üye:

"Avast mı, AVG mi ?" diye başlık atıp anket yaparsanız, ben de şu soruları sorma hakkını kendimdebulurum .1- Dünya da başka antivirus programı kalmadımı ki, bu iki programdan birisi hakkında "İyi" denmesini bekliyorsun ?2- Hangisinin "Kötü" olduğunu bilmiyorsan, diğerinin "İyi" olacağını nasıl tahmin ediyorsun ?
Mesajının başlangıcına bakın.Böyle kaba başladığı halde ben nasıl cevap verdim;

Şöyle açıklayayim.Ben zaten başka bir güvenlik programı kullanıyorum.Ama sürekli tartışılan bu iki güvenlik programlarını hep merak ediyordum.Biraz araştırma yaptıktan sonra bir anket açmayı düşündüm.Bu anketteki amacım bu iki güvenlik programı arasında kullanıcıların (sizlerin) en çok hangisini tercih ettiğini ve yazarsa sebebini öğrenmek.Fazla abartmaya gerek yok.Oyunuzu kullanın,varsa yorumunuzu yapın.Bu kadar basit. İyi Forumlar... 
Bu sözlerde herhangi bir kabalık görüyormusunuz?Neyse anlıyan anladı.Anlamayan da üstte gördüğünüz gibi değişik sesler çıkarıyor.Kendinize iyi bakın.Bunun gibi insanlar içib sinirlenmeye değmez.Bir anket açalım diyorsunuz çöpe çeviriyolar.Fazla uzatmaya gerek yok.Herşey ortada.Bu mesajdan sonrada hesabı kapatıcam.Mesajıma saygı duyup düzgünce oy kullanıp yorum yazan arkadaşlara canı gönülden teşekkür ediyorum.Diğer iki zatıda dicek bişi bulamıyorum.Kalın sağlıcakla...

alpagun
30-04-2010, 14:26   |  #23  
alpagun avatarı
Yıllanmış Üye
492 mesaj

Muhterem;
Biz alttan alıp mevzûyu uzatmayalım derken kaşınıyorsun. Sorduğum soruların hiç birisini cevap vermediğin gibi, "Yavuz hırsız" misâli beni de "Konu kirletici"(!) ilân ettin. Yazdıklarım ve yazdıkların yerinde duruyor. Mesalarımda, yazıldığı günki imlâ hatâlarını düzeltme amaçlı müdâhele dışında, hiç bir değişiklik yoktur.

Bir anket açalım diyorsunuz çöpe çeviriyolar.
Copy/Paste ettiğin (Ç)alıntı yazıları burada "Araştırıp yazdım." diye yutturmaya çalışacağın yerde, yeni üye olduğun bu forumda "Arama" butonunu kullansaydın, aynı konunun daha evvel  06.05.2009 ve 10.05.2009 tarihlerindende açılıp tartışıldığını öğrenmiş olurdun.

Ben konu kirletmedim. Fakat sen daha evvel tartışılan konuları kafana göre tekrar açıp forum kirletiyorsun

Evvelâ yazdıklarında tutarlı olmalısın. Bak konuyu açarken ne yazmışsın ?

Merhaba Arkadaşlar:Bu iki antivirüs programı pek önemsenmiyor.
Daha sonra bana cevap verirken de, şöyle demişsin.
Ama sürekli tartışılan bu iki güvenlik programlarını hep merak ediyordum.
Bu iki farklı mantığı benim gibi "Konu kirletici"ler anlayamaz.
Lütfedip  bir açıklayıverseniz...!
Ben zaten başka bir güvenlik programı kullanıyorum.
Bu anketteki amacım bu iki güvenlik programı arasında kullanıcıların (sizlerin) en çok hangisini tercih ettiğini ve yazarsa sebebini öğrenmek.
Söz konusu programları kendin kullanmıyorsun.
Önemsenmediklerini de biliyorsun
Ama bizlerin "Kullanıcı" olduğunu hemen anlamışsın
Eğer bütün bu tutarsızlıkların sebebi kendin değilsen, buradaki insanları aptal yerine koymuş olmuyor musun ?

Son Düzenleme: alpagun ~ 30 Nisan 2010 14:29
M3L4NK0L1K
30-04-2010, 16:28   |  #24  
OP Taze Üye
7 mesaj

Copy/Paste ettiğin (Ç)alıntı yazıları burada "Araştırıp yazdım." diye yutturmaya çalışacağın yerde, yeni üye olduğun bu forumda "Arama" butonunu kullansaydın, aynı konunun daha evvel  06.05.2009 ve 10.05.2009 tarihlerindende açılıp tartışıldığını öğrenmiş olurdun.Ben konu kirletmedim. Fakat sen daha evvel tartışılan konuları kafana göre tekrar açıp forum kirletiyorsunEvvelâ yazdıklarında tutarlı olmalısın. Bak konuyu açarken ne yazmışsın ? 
Bak 'alpagun'.Konunun başında belirttiğim mesajları anlamamandan başlıyim.Bazı kullanıcılar free (ücretsiz) sürüm güvenlik programı kullanırlar.Ama piyasada en iyi free sürüm program Avg ile Avast vardı eskiden.Avira çok kalitesiz çalışırdı (bizzat ben kullandım.)Şimdi ise Avira tümünden iyi oldu.Avira kendini toparlamadan önce insanlar Avg mi Avast mı diye çok tartışırlardı.Şimdi ise pek önemsenmemeye başlandı.Çünkü Avira çıktı.Benim anket açma sebebim ise;Derin bir şekilde anlatıyım.Ücretli bir güvenlik programı alamayacak olan bir tanıdığım vardı.Bende kendi güvenlik programımı ona atamıyorum.Tek pc lik.Onun içinde ona free sürüm bir program bulmam gerekti.Avira bilgisayarında bazı sorunlara yol açtığı için Avg ve ya Avast'ı kullanması gerekiyordu.Benimde bu iki program arasında hangisi tercih edilir diye bir merakım vardı.Bir anket açayım dedim.Başındada dedim.Bu iki program arasından seçim yapın dedim.Daha önceki konuları araştırdım.Sen gibi tutarsız değilim.Fakat onlarda hep seçimin dışına çıkmış sen gibi konuyu dağıtmışlardı.Bende başından söyliyim bu iki program seçimi dışına çıkmasınlar dedim.Bu bi anket.Sadece insanlara soru soruyoruz.Fikirlerini değiştirmiyoruz.
Gelelim insanlara yutturmaya çalışıyorsun lafına.Sen suç atmak için bahane arıyorsun ki bu kadar basit şeyleri nasıl yorumluyorsun.Araştırdım yazdım derken kendim yazıcak halim yok.Güvenlik yazılım uzmanı değilim.Tabikide açıklamalarını yazdım. 

Söz konusu programları kendin kullanmıyorsun. Önemsenmediklerini de biliyorsun Ama bizlerin "Kullanıcı" olduğunu hemen anlamışsınEğer bütün bu tutarsızlıkların sebebi kendin değilsen, buradaki insanları aptal yerine koymuş olmuyor musun ? 
Şu cümlelerinden anlaşıldığı gibide suçluyacak birşey bulamadığın için saçma sapan cümleler sarfediyorsun.Kimin tutarsız olduğunuda gördük.Sende gördün ki ben tüm tutarlılıklarımla konuyu açmışken sen ve senin gibilerin yüzünden konu ne hale geldi.Tebrik ederim.Sorularına cevap vermedim evet ama neden bir bak.

"Avast mı, AVG mi ?" diye başlık atıp anket yaparsanız, ben de şu soruları sorma hakkını kendimdebulurum .1- Dünya da başka antivirus programı kalmadımı ki, bu iki programdan birisi hakkında "İyi" denmesini bekliyorsun ?2- Hangisinin "Kötü" olduğunu bilmiyorsan, diğerinin "İyi" olacağını nasıl tahmin ediyorsun ? 
İlk cümlede dikkatini çekerim.Nasıl anket açıcağımıda ne anketi açacağımıda sana sormıyacağım,sana hakkı veren kim?İlk sorularında insanı gayet çileden çıkarıcı.Amacın belli konuyu kirletmek.Ama ben böyle olduğu halde nasıl bir cevap verdim bak.

Herhangi bir kabalık görüyormusunuz...? Peki sen ne yaptın;

Şöyle açıklayayim.Ben zaten başka bir güvenlik programı kullanıyorum.
Sadece bu cümle dahi, sorunuzu ciddiye alıp ankete katılan, size cevap yazan üyelere yapılmış bir saygısızlıktır.
Saygısızlık yaptığımı söylemişsin.Mesajın başındada söyledim merak ettim ve bir tercih meselesini oya dökmek istedim.Yani kendim kullanıcam diye birşey söylemedim.Üyelerin mesajlarına saygı duyuyorum,güveniyorum ki yorumlarını ve oylarını görmek için anket açtım.Bunu anlıyamadıysan ne diyim artık.Buda senin bana saldırdığının ap açık kanıtıdır.Bu açıklamaları yazarken beni böyle bir şey için uğraştırdığınız için nasıl sinir olduğumu tahmin bile edemezsin.Yinede herhangi bir kaba kelime yazmadım.Sen ise ''Yılan Dili'' gibi ince ama acıtan sözlerinizle insanları sinirlendirmeyi çok iyi beceriyorsunuz.Objektif bir şekilde konuya bakan zaten kimin haklı olduğunu anlar.Konuya uyup istediğim gibi cevap yazan ve ya oy kullanan arkadaşlara tekrar teşekkür ediyorum.alpagun ve MY_KIL adlı şahışlarada dicek bir şey bulamıyorum.Bu insanlar için bırakın bu kadar açıklama yapmayı inanın tek bir harf yazmaya bile değmez.Fakat bu insanların, benim gibi konu açmış amacı temiz sadece bir araştırma yapmak isteyen insanları karalamasına izin vermek istemedim.Diğer üyelerimiz ve forum görevlileri böyle bir tartışmada ve konunun amacından çıkıp kirlilik haline gelmesinde bir payım varsa şahsım adına özür diliyorum.MY_KIL adlı şahsa zaten bir şey demiyorum.mejasındanda anlaşıldığı üzere yazmaya değmez.alpagun'e gelince bir özür dileyip çekilsen belki fazla göze batmazdın ama ileri gidip haksız yere daha da tartışmaya girdin.Ve ''kaşınıyorsun'' gibi kelimeleri kullanmanda seviyesiz biri olduğunu belli etti.Neyse fazla uzatmıyim her şey ortada.Mesaj değiştirme dediğinide açıklıyim ben  de hiç mesaj değiştirmedim.Varsa değiştirilmiş yazım yanlışındandır.Bende sen gibi seviyemi bozup ağar sözler sarfedebilirdim ama tercih etmedim.Çünkü kötü söz sahibine aittir.Benim kullandığım ''seviyesiz'' gibi kelimeler bu insanların yaptıklarından dolayı rütbesidir.Diceklerim bu kadar.Bu gibi mahluklar olduğu sürece forumu kullanacağımı zannetmiyorum.Çünkü tekrar konu açsam yine aysını yapacaklarından eminim.Bu gibi saygısızlıkları yapmayan değerli üyeler sizler kendinize iyi bakın ve böyle mahluklar için kendinizi yormayın değmez.Kalın sağlıcakla.

Son Düzenleme: M3L4NK0L1K ~ 30 Nisan 2010 16:40
alpagun
30-04-2010, 18:14   |  #25  
alpagun avatarı
Yıllanmış Üye
492 mesaj
...alpagun'e gelince bir özür dileyip çekilsen belki fazla göze batmazdın...
Peki haşmetmeap...!
"Özür" dileyip çekiliyorum.
Söz, artık senin açtığın hiç bir konuya yazmayacak ve göze batmayacağım.
:))