Başlat'ın "ş"si sorunu!
- 1
- 2
Yabancı sitelerden bulduğun bir tema ise olması normal. Çünkü yabancı harflerde ş harfi yoktur.
Sorun şu:
Daha önceden yüklediğim ve sorunsuz kullandığım temalar bozuldu
soulmyKullandığın temanın fontu türkçe destekelmiyor. Başka tema kullanmalısın.
seretanSorun şu:hımmmmmmmm önceden bi sorun yoktu yani. Bilemiyorum valla.
Daha önceden yüklediğim ve sorunsuz kullandığım temalar
ordakine taktıysan al bu programla değiştir "baslat" yap
Başlat Butonuna İsminizi Yazın
1. http://delphi.icm.edu.pl/ftp/tools/ResHack.zip programı indirin ve çalıştırın.
2. programın hemen sol en üstteki menüsünden open'a basın ve C:/WINDOWS/explorer.exe dosyasını açın.
3. ve soldaki menülerden sırası ile ***String Table****37***578. satırdaki 'start' yazsını istediğiniz şekilde değiştirin.
4. 'Compile ******' diyin ve bunu programın yine save as butonun kullanarak ''myexplorer.exe'' olarak C:/WINDOWS/system32/ altına kaydedin.
5. programı kapatın.
6. başlat/çalıştır/ regedit yazın ve enter diyin sora sırası ile.
7. HKEY_LOCAL_MACHINE\ SOFTWARE\ Microsoft\ Windows NT\ CurrentVersion\ Winlogon altındaki 'shell' değerine çift tıklayın ve burdaki 'explorer.exe' yi 'myexplorer.exe' olarak değiştirin.
8. registry'i kapatın ve bilgisayrınza bi oturum aç kapa yapın bakalım nasıl olmuş
cvp için sağolun ama bnm çözümüm değil
büyük ihtimalle C:windowstaki yazı dosyalarında bi değişim oldu o yüzden ş görünmüyor.. bu sorunu nasıl düzeltebilirm ya da sorun bu mudur?
sorun bu olabilir. Sorunun çözümü için xp cdsini boot ederek windowsu onar.
aklıma o geldi şimdi..repair çözücek sanırım..
DOSTUM SEN BUNU TUNE UP PRORAMINDANMI İNDİRDİN
temanı ayarları eğer yabancı site ise ayarları farklıdır...
arkadaşlar sorun indirdiğim temadan değil
yazı(font)klasörü indirmiştim..onu yükledikten sonra böyle oldu..
o klasörü yedeklemediğim için geri dönemiyorum..o klasör lazım bana..xp home için
bu arada tune up kullanıyorum..
chkdsk /r komutu sanırım windows cd si ile bootlayıp repair yaptığımız zamanki ile aynı işlerimi yapıyo yanılmıyosam..yaptım ama düzelmedi sorun hala duruyo
bi de boot ederek yap o zaman..
arkaşım yazıtipin türkçeyi desteklemediği belli bunun üzere yoğunlaşın bi yol soyleyim: normal xp temasını biliyorsunki herşeyi deği şiyor bahsi geçen tema da ötle olabilir bilgik bi temeysa şunu ya:p masaüstü<özellikler>görünüm> ilgili temayı seçip gelişmiş deyin ve ardanda öge kismından menüyü seçiniz ve yazı tipi kısmından türkçe bir yazı türü seçiniz.
not: yazı tiplerinin türkçe olup olmadığı şöyle anlaşılabilir:denetim masası> yazı tiplerinden ilgili yazı tipini açarak türkçe karakterlerin bulunmaması türkçe desteklemediği anlamına gelir. bu arada bu temanın bi adı yok mu?
bu arada yazı tiplerinin hepsini denedim hiçbirinde değişmedi
xp home kullanan ve C:windows\font klasöründe bu dosyalardan bazıları olan arkadaslar varsa bana msn veya e-mail ile gönderebilecek var mı??özelden mesajlaşalım
ben kullanıyorum windows xp hom editıon servis pack 3
sana bişey söyleyimmi o klasör programın fonylarının bulunduğu klasör herhalde işimleri itibarıyle tr durmuyorlar. sen C:windows\font klasöründen o klasöre türkçe font akrar bida denetr fonyu seçtiksen sonra ekranın sol altköşedetr yazmasına dikkat et tr yazmıyosa çevir tr seçenek yoksa denetim masası> bölde ve dil seçenekleri> diller>ayrıntılar bölümünden tr q veya f ekle gerisini sil ve pc yi yeniden başlat
umarım sorun hallolmuştur dostum
3 hafta önce aldığım yedek vardı onu yükledim 10dk'da 4-5 saatimi harcadım bunu nasıl çözeceğimi öğrenmek için ama olmadı..
herkese teşekkürler
seretan3 hafta önce aldığım yedek vardı onu yükledim 10dk'da 4-5 saatimi harcadım bunu nasıl çözeceğimi öğrenmek için ama olmadı..Her ne kadar her yerde uyarılsa da kullanıcıların büyük kısmı, bu tür yazılımlar veya temalar yüklerken yedek almıyorlar. Fakat siz almışsınız. Tebrik ederim.
herkese teşekkü
- 1
- 2