Battlefield 4 veya C.O.D Ghosts

CaptainReal
25-11-2013, 01:43   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj

Merhaba arkadaşlar, sizlere bir kaç sorum olacak. Başlıktan da anlayacağınız üzere sorularım bu iki oyun hakkında. Bir hafta sonra bu iki oyundan bir tanesini satın alacağım ancak kafama takılan mevzular var. Battlefield'da pay to win tarzı mı? Battlepack'ler gözümü korkuttu. Battlefield'ın sitesine girdiğimizde karşımıza 2 + 1 tane seçenek geliyor. İlk olarak normal Battlefield 4, sonra ise Digital Deluxe. Bunların farkı ne, her ikisinde de multiplayer oynama özelliği bulunuyor mu ? Gelelim C.O.D ile ilgili sorulara. İzlediğim gameplay videolarında C.O.D'un Battlefield'a göre daha hızlı bir oynanışı olduğunu gördüm, bu doğru mu? Ayrıca grafik yönünden biraz daha düşük kalıyor Battlefield'a göre. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? 

Ekstra bir sorum da sistem ile ilgili olacak. 

AMD FX X4 4100 3.6 Ghz işlemci
AMD Raedon 6850 2GB 256Bit GDDR5 ekran kartı
GSKILL 8GB 1333 Mhz RAM
1920x1080 monitör çözünürlüğü

sahibiyim. Sizce bu iki oyunu bilgisayarım kaldırır mı? Veya hangi ayarda kaldırır. Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

Son Düzenleme: CaptainReal ~ 25 Kasım 2013 01:55
Death Punch
25-11-2013, 14:28   |  #2  
Death Punch avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 42
373 mesaj

öncelikele merhaba  cod 10 (gots) ve battlefield 4 hakkında fazla bilgim yok çünkü oynamadım 

gelelim sistemine cod gots minimüm sistem özellikler:
Call of Duty Ghosts Sistem Gereksinimleri Minimum

Call of Duty Ghosts Sistem Gereksinimleri
Minimum
Call of Duty Ghosts minimum sistem gereksinimleri
İşletim Sistemi – O/S        Windows 7 64-Bit veya Windows 8 64-Bit (Call of Duty Ghosts 32-Bit/x86 işletim sistemlerini desteklemez.)
İşlemci/CPU        Intel Core 2 Duo E8200 2.66 GHz veya AMD Phenom X3 8750 2.4 GHz işlemci veya daha iyisi
RAM/Memory        6 GB RAM (19.11.2013 tarihinde yapılan resmi update ile 6 GB RAM alt sınırı kaldırılmıştır.)
Hard Disk        40 GB boş alan
Ekran Kartı – Graphics Hardware        DirectX 11 uyumlu NVidia GeForce GTS 450 ya da ATI Radeon HD 5870 ekran kartı veya daha iyisi (DirectX 10 destekli ekran kartlarında çalışmaz.)
DirectX        DirectX 11 veya daha yeni sürümleri

Kaynak: http://www.codturkiye.net/call-o ... leri/#ixzz2lev7QDC9

önerilen sistem:,

Call of Duty Ghosts Sistem Gereksinimleri Önerilen

Call of Duty Ghosts Sistem Gereksinimleri
Önerilen
Call of Duty Ghosts önerilen sistem gereksinimleri
İşletim Sistemi – O/S        Windows 7 64-Bit veya Windows 8 64-Bit (Call of Duty Ghosts 32-Bit/x86 işletim sistemlerini desteklemez.)
İşlemci/CPU       
Intel Core 2 Quad Q8400 2.66 GHz. veya AMD Phenom II X4 805 işlemci veya daha iyisi
RAM/Memory        8 GB RAM (19.11.2013 tarihinde yapılan resmi update ile 6 GB RAM alt sınırı kaldırılmıştır.)
Hard Disk        40 GB boş alan
Ekran Kartı – Graphics Hardware        DirectX 11 uyumlu NVidia GeForce GTX 660 Ti veya ATI Radeon HD 7950 ekran kartı veya daha iyisi (DirectX 10 destekli ekran kartlarında çalışmaz.)
DirectX        DirectX 11 veya daha yeni sürümleri

Kaynak: http://www.codturkiye.net/call-o ... leri/#ixzz2levWpxkM

battlefield minimum:
İşletim Sistemi: Windows Vista veya daha yenisi
İşlemci: AMD Athlon X2 2.8 ghz veya Intel Core 2 Duo 2.4 ghz
Hafıza: 4GB RAM
Ekran Kartı: AMD Radeon HD 3870 veya Nvidia GeForce 8800 GT
Ekran Kartı Hafızası: 512 MB
Sabit Disk: 30 GB boş alan

önerilen:

İşletim Sistemi: Windows 8 64 Bit
İşlemci: AMD 6 çekirdekli işlemci veya Intel 4 çekirdekli işlemci
Hafıza: 8 GB RAM
Ekran Kartı: AMD Radeon HD 7870 veya Nvidia GeForce GTX 660
Ekran Kartı Hafızası: 3GB
Sabit Disk: 30 GB boş alan

yani sen bu iki oyunu orta yada low ayarda oynarsın 

ama ultra oynamak istiyorum diyorsan 2 seçeneğin var : 1) ekran kartını oc yapabilirsin 2) yeni ekran kartı 

eğer oc yapacaksan hız aşırtma diye geçiyor

Hız aşırtma, bir bilgisayar donanımının üretici firmanın belirlediği fabrika çıkış değerlerinden daha yüksek hızlarda çalışmasına zorlanması ve o hızlarda stabil şekilde çalışması işlemine verilen isimdir.

bilmiyorsan hiç uğraşma (tavsiyemdir) bilene bırak bunu için programlar  var :

Asus GPU Tweak:

gputw

Asus marka ekran kartları dışındaki modeller için de kullanabileceğiniz GPU tweak oldukça basit ama kapsamlı bir hız aşırtma programıdır. Eş zamanlı olarak GPU/Bellek hızlarını izleyebildiğiniz programda aynı zamanda manuel voltaj ayarı ve fan devir ayarı da mevcut. Eğer Asus marka bir ekran kartınız varsa GPU Tweak tam size göre. Aynı zamanda değişik OC profilleri de yaratabilir. Hızaşırtma modunda istediğiniz zaman geçiş yapabilirsiniz.

MSI Afterburner:

msiaft

En sevdiğim ve uzun süre kullandığım Afterburner da en az GPU Tweak kadar hatta ondan da iyi bir hız aşırtma yazılımıdır. Mkanuel voltaj ve fan devir ayarı olan Afterburner son güncellemeden sonra işlemci hız ve sıcaklık bilgilerini de eş zamanlı olarak gösterebiliyor. Özellikle Nvidia ekran kartı kullananlara Afterburner'ı şiddetle öneriyorum. GPU Tweak'teki ayrı profil oluşturma seçeneği Afterburner'da da mevcut.

AMD Overdrive:

amdovr

Hız aşırtma işine yeni başlayan Radeon kart kullanıcıları için Overdrive oldukça faydalı bir program diyebilirim. Yapmanız gereken tek şey programı kurup "Autoclock" seçeneğini seçmek. Program karta fazla voltaj vermeden çıkabileceği en yüksek hızları belirleyip ayarlama yapabiliyor.

Eğer acemiyseniz Overdrive ile başlamanız şiddetle tavsiye edilir.

Sapphire Trixx:

saptr

AMD radeon ekran kartları kullananlar arasında oldukça popüler olanb Trixx özelikle uç seviye hız aşırtma işleri için bire bir. Bu işlerde ustalaştıkça Trixx gibi programlar sayesinde harikalar yaratabilirsiniz. Bu arada, profil oluşturma seçeneği Trixx'te de mevcuttur.

Size program önerilerimi yaptım. İsterseniz ekran kartınıza uygun olanları seçip kullanabilirsiniz. Yalnız uyarıyorum: Sakın frekansları onar onar arttırmaya kalkmayın. Tüm rakamlar ufak ufak arttırılmalı:) Eğer OC işini sağ salim yapabilirseniz ardından 3D Mark gibi benchmark programı kurup test yapın ki stabiliteyi yakalayıp yakalayamadığınızı görün.

oc nasıl yapılır: http://forum.donanimhaber.com/m_1550398/tm.htm

eğer yeni ekran kartı alacaksan psu, bütçeni ve anakartını belirtitsen daha rahat yardımcı olabilirim

okinkurt
25-11-2013, 16:34   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 308
4,897 mesaj

O sistem cod ghost u rahat kaldırır seri hala IW Engine kullanıyor yani fazla bir gelişim göstermedi zaten bf4 e gelirsek single ını rahat oynatır mp da medium detay oynatabilir diye düşünüyorum 2 oyundan hangisi alınmalı dersen açık ara bf4 .

AndcrewTR
25-11-2013, 16:46   |  #4  
AndcrewTR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 102
1,268 mesaj

Battlefield'da Premium Membership (Özel Üyelik) olayı var. Bunu aldığınızda size bazı fazladan özellikler veriyor. Oynayanlardan duyduğum kadarıyla bu özellikler oyunda çok işine yarıyormuş.

Tanım:
Battlefield 4 Premium üyeliği ile daha fazlasına sahip olun, daha fazlası olun. Beş genişleme paketinin tamamına iki hafta önce erişin, ve haftalık içerik ve 12 ek Battlepack ile aksiyonun tüm yıl sürmesini sağlayın. Server'lardaki önceliğiniz sayesinde savaşlara daha hızlı girin ve Premium etkinliklere dahil olun. Özel kamuflajlar, boyalar, amblemler, künyeler ve daha fazlası ile Battlefield 4 tecrübenizi kişiselleştirin.

Öne çıkan özellikler

• Yeni multiplayer haritalar ve oyun içi içerikler sunan beş dijital genişleme paketi.
  • Bütün genişleme paketlerine iki hafta erken erişim sayesinde rekabette bir adım önde olma şansı.
  • Özel kamuflajlar, boyalar, amblemler, künyeler ve daha fazlası ile oyunu kişiselleştirme imkânları.
  • Server sıralarında öncelik.
  • Her hafta yeni içerik.
  • 12 bonus Battlefield 4 Battleback.

Yazının kaynağı

Çoklu oyuncu modunu kullanmak için ek paketleri satın almana gerek yok. Sadece oyunu alırsan da çoklu oyuncu modlarını kullanabilirsin.

Digital Deluxe'un ne olduğunu çözemedim. Bilgili arkadaşlar bu konuda yardımcı olacaktır.

Call of Duty serisi her zaman Battlefield'e göre grafik bakımından düşüktür. Call of Duty daha çok tekli oyuncu moduna ağırlık verir. Senaryoları iyidir. Bol görevlidir. Fakat çoklu oyuncu modu olarak Call of Duty, Battlefield'ın çok gerisinde kalmıştır. Battlefield'daki gerçekçilik, efektler, haritalar, araçlar Call of Duty'de yoktur.

Tek oyuncu severim, sağlam hikayesi olsun. Arada sırada girer bi çoklu oyuncu atarım diyorsan; Call of Duty Ghosts.
Çoklu oyuncu severim, daha büyük ve gerçekçi savaşlar isterim, bir de kısa ama idare eden hikayesi olursa tam olur diyorsan; Battlefield 4.

Ha, bu arada Battlefield 4'te şu an birçok sorun (bug) olduğu söyleniyor. Bu sorunlar güncellemelerle giderilir fakat ne zaman tam olarak çözülür bilinmez.

Son olarak; sistemin iki oyunu da rahat açar. Call of Duty Ghosts'da ayarları köklersin. Battlefield 4'te ayarları biraz düşürürsün.

Not: Ben olsam Battlefield 4 alırdım.

Son Düzenleme: AndcrewTR ~ 25 Kasım 2013 16:49
CaptainReal
25-11-2013, 17:46   |  #5  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj

HP Pavilion p6 007, cevap için teşekkür ederim. Şuan için yeni bir ekran kartı almam pek söz konusu değil. Overclock belki çözüm olabilir ancak ekran kartının aşırı ısınmasından korkuyorum, fan hızını arttırarak bunu engelleyebilirsin diyorsan deneyeyim. Gerçi daha önce hiç yapmadım ancak OverDrive'ı kullanarak sanırım bir şeyler yapabilirim. Eğer hiç bulaşma dersen çevremde bilen birisi var mı diye araştırırım. 

okinkurt, cevap için teşekkürler.

AndcrewTR, cevap için teşekkür ederim. singleplayer oynamak için değil de daha çok multiplayer için alacağım oyunu. O yüzden Battlefield daha iyi sanırım.

AndcrewTR
25-11-2013, 17:55   |  #6  
AndcrewTR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 102
1,268 mesaj
Alıntı: CaptainReal  
HP Pavilion p6 007, cevap için teşekkür ederim. Şuan için yeni bir ekran kartı almam pek söz konusu değil. Overclock belki çözüm olabilir ancak ekran kartının aşırı ısınmasından korkuyorum, fan hızını arttırarak bunu engelleyebilirsin diyorsan deneyeyim. Gerçi daha önce hiç yapmadım ancak OverDrive'ı kullanarak sanırım bir şeyler yapabilirim. Eğer hiç bulaşma dersen çevremde bilen birisi var mı diye araştırırım. 

AndcrewTR, cevap için teşekkür ederim. singleplayer oynamak için değil de daha çok multiplayer için alacağım oyunu. O yüzden Battlefield daha iyi sanırım.

Ekran kartı için hız aşırtma (overclock) şu anda gerekli değil bence. HD6850 günümüz için yeterli.

okinkurt
25-11-2013, 21:15   |  #7  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 308
4,897 mesaj
Alıntı: CaptainReal  

O karta yapacağın o.c nin fazla getirisi olmaz ve kartı bozma ihtimali var 5-6 fps için bu riske girmeye değmez az detayları kısarsın olur .