öncelikele merhaba cod 10 (gots) ve battlefield 4 hakkında fazla bilgim yok çünkü oynamadım
gelelim sistemine cod gots minimüm sistem özellikler:
Call of Duty Ghosts Sistem Gereksinimleri Minimum
Call of Duty Ghosts Sistem Gereksinimleri
Minimum
Call of Duty Ghosts minimum sistem gereksinimleri
İşletim Sistemi – O/S Windows 7 64-Bit veya Windows 8 64-Bit (Call of Duty Ghosts 32-Bit/x86 işletim sistemlerini desteklemez.)
İşlemci/CPU Intel Core 2 Duo E8200 2.66 GHz veya AMD Phenom X3 8750 2.4 GHz işlemci veya daha iyisi
RAM/Memory 6 GB RAM (19.11.2013 tarihinde yapılan resmi update ile 6 GB RAM alt sınırı kaldırılmıştır.)
Hard Disk 40 GB boş alan
Ekran Kartı – Graphics Hardware DirectX 11 uyumlu NVidia GeForce GTS 450 ya da ATI Radeon HD 5870 ekran kartı veya daha iyisi (DirectX 10 destekli ekran kartlarında çalışmaz.)
DirectX DirectX 11 veya daha yeni sürümleri
Kaynak: http://www.codturkiye.net/call-o ... leri/#ixzz2lev7QDC9
önerilen sistem:,
Call of Duty Ghosts Sistem Gereksinimleri Önerilen
Call of Duty Ghosts Sistem Gereksinimleri
Önerilen
Call of Duty Ghosts önerilen sistem gereksinimleri
İşletim Sistemi – O/S Windows 7 64-Bit veya Windows 8 64-Bit (Call of Duty Ghosts 32-Bit/x86 işletim sistemlerini desteklemez.)
İşlemci/CPU
Intel Core 2 Quad Q8400 2.66 GHz. veya AMD Phenom II X4 805 işlemci veya daha iyisi
RAM/Memory 8 GB RAM (19.11.2013 tarihinde yapılan resmi update ile 6 GB RAM alt sınırı kaldırılmıştır.)
Hard Disk 40 GB boş alan
Ekran Kartı – Graphics Hardware DirectX 11 uyumlu NVidia GeForce GTX 660 Ti veya ATI Radeon HD 7950 ekran kartı veya daha iyisi (DirectX 10 destekli ekran kartlarında çalışmaz.)
DirectX DirectX 11 veya daha yeni sürümleri
Kaynak: http://www.codturkiye.net/call-o ... leri/#ixzz2levWpxkM
battlefield minimum:
İşletim Sistemi: Windows Vista veya daha yenisi
İşlemci: AMD Athlon X2 2.8 ghz veya Intel Core 2 Duo 2.4 ghz
Hafıza: 4GB RAM
Ekran Kartı: AMD Radeon HD 3870 veya Nvidia GeForce 8800 GT
Ekran Kartı Hafızası: 512 MB
Sabit Disk: 30 GB boş alan
önerilen:
İşletim Sistemi: Windows 8 64 Bit
İşlemci: AMD 6 çekirdekli işlemci veya Intel 4 çekirdekli işlemci
Hafıza: 8 GB RAM
Ekran Kartı: AMD Radeon HD 7870 veya Nvidia GeForce GTX 660
Ekran Kartı Hafızası: 3GB
Sabit Disk: 30 GB boş alan
yani sen bu iki oyunu orta yada low ayarda oynarsın
ama ultra oynamak istiyorum diyorsan 2 seçeneğin var : 1) ekran kartını oc yapabilirsin 2) yeni ekran kartı
eğer oc yapacaksan hız aşırtma diye geçiyor
Hız aşırtma, bir bilgisayar donanımının üretici firmanın belirlediği fabrika çıkış değerlerinden daha yüksek hızlarda çalışmasına zorlanması ve o hızlarda stabil şekilde çalışması işlemine verilen isimdir.
bilmiyorsan hiç uğraşma (tavsiyemdir) bilene bırak bunu için programlar var :
Asus GPU Tweak:
gputw
Asus marka ekran kartları dışındaki modeller için de kullanabileceğiniz GPU tweak oldukça basit ama kapsamlı bir hız aşırtma programıdır. Eş zamanlı olarak GPU/Bellek hızlarını izleyebildiğiniz programda aynı zamanda manuel voltaj ayarı ve fan devir ayarı da mevcut. Eğer Asus marka bir ekran kartınız varsa GPU Tweak tam size göre. Aynı zamanda değişik OC profilleri de yaratabilir. Hızaşırtma modunda istediğiniz zaman geçiş yapabilirsiniz.
MSI Afterburner:
msiaft
En sevdiğim ve uzun süre kullandığım Afterburner da en az GPU Tweak kadar hatta ondan da iyi bir hız aşırtma yazılımıdır. Mkanuel voltaj ve fan devir ayarı olan Afterburner son güncellemeden sonra işlemci hız ve sıcaklık bilgilerini de eş zamanlı olarak gösterebiliyor. Özellikle Nvidia ekran kartı kullananlara Afterburner'ı şiddetle öneriyorum. GPU Tweak'teki ayrı profil oluşturma seçeneği Afterburner'da da mevcut.
AMD Overdrive:
amdovr
Hız aşırtma işine yeni başlayan Radeon kart kullanıcıları için Overdrive oldukça faydalı bir program diyebilirim. Yapmanız gereken tek şey programı kurup "Autoclock" seçeneğini seçmek. Program karta fazla voltaj vermeden çıkabileceği en yüksek hızları belirleyip ayarlama yapabiliyor.
Eğer acemiyseniz Overdrive ile başlamanız şiddetle tavsiye edilir.
Sapphire Trixx:
saptr
AMD radeon ekran kartları kullananlar arasında oldukça popüler olanb Trixx özelikle uç seviye hız aşırtma işleri için bire bir. Bu işlerde ustalaştıkça Trixx gibi programlar sayesinde harikalar yaratabilirsiniz. Bu arada, profil oluşturma seçeneği Trixx'te de mevcuttur.
Size program önerilerimi yaptım. İsterseniz ekran kartınıza uygun olanları seçip kullanabilirsiniz. Yalnız uyarıyorum: Sakın frekansları onar onar arttırmaya kalkmayın. Tüm rakamlar ufak ufak arttırılmalı:) Eğer OC işini sağ salim yapabilirseniz ardından 3D Mark gibi benchmark programı kurup test yapın ki stabiliteyi yakalayıp yakalayamadığınızı görün.
oc nasıl yapılır: http://forum.donanimhaber.com/m_1550398/tm.htm
eğer yeni ekran kartı alacaksan psu, bütçeni ve anakartını belirtitsen daha rahat yardımcı olabilirim