Aslında bu başlık altında başka yazı yazmayacaktm ve başka tarayıcılar hakkında olumsuz yorum yapmayı da kesinlikle istemiyordum... Gel gelelim tam da geceliklerimi giymiş yatacaktım ki şurdaki haber beni de yaz, beni de yaz... Diye tutturdu; ben de kıramadım tabii :)
İnternette forumları veya dergilerde, gazetelerde teknoloji haberlerini az çok takip edenler sık sık; Google'dan gizlenmek, kişisel bilgilerinizi Google'dan saklamak, Google'ın verilerimizi topladığı 10 kaynak gibi başlıkları, makale ve haberleri görmüşler, okumuşlar ve belkide bizzat uygulamışlardır... Google'dan korunmak için çeşitli tarayıcı eklentileri bile yazıldı... Google'dan kişisel bilgileri gizlemek artık nerdeyse profesörlere tez konusu olacak noktaya geldi...
Bunu bile bile Google Chrome kullanmak demek çok afedersiniz Google ve iş birlikçilerinin kucağına oturmak demektir... Eğer illa ki Chrome kullanmak istiyorsanız ChromePlus öneririm. Onda casusluk araçları yok ve o da tıpkı Chrome gibi Chromium tabanlı. Hem de ondan daha güncel Chromium versiyonunu baz alıyor...
Opera için burada ayriyetten yazmayacağım zira yazdığım zaman rahatı bozulanlar ve uykuları kaçanlar oluyor...
IE ve Safari acınacak halde oldukları için onlara birşey demeyeceğim