bilgisayar kilitleniyor.

Kapalı Hesap (154666)
05-04-2012, 14:14   |  #26  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 16
4,901 mesaj

Bilgisayarın hakkında özellikle donanım hakkında daha detaylı bilgilendirebilirsen yardımcı olabilirim.
Aygıt yöneticisi ekran görüntüsü başta olmak üzere speccy programı ile alınmış işletim sistemi ve diğer donanım bilgileri de gerekli.
Şu unsurları da bilmeliyim.
1 İşletim sistemini nasıl ve nereden yüklüyorsun.
2 Sürücüleri nasıl yüklüyorsun.
3 Zararlı yazılımlar için programların nelerdir.

mustafa2116
05-04-2012, 22:25   |  #27  
mustafa2116 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 64
3,012 mesaj

Sorun hakkında ek bilgiler:
BCCode: 1000007e

Bir aygıtın bağlantısıyla ilgili bir sorun kodu 10000 olan kısım 7 olan kısım bağlantı aşımını  farklı bir şekilde tamaladığını göstermiş. (7e)

BCP1: FFFFFFFFC0000005

Devrenin okumayla ilgili bir sorunda oluştuğunu belirtiyor ve devamıda sürekli aynı şekilde devam ediyor.

BCP2: FFFFF88005BB0D6E
....
BCP3: FFFFF880033A1918
...
BCP4: FFFFF880033A1180
...

Aygıt  her durumda devrede ama bağlantısıylailgili bir sorunu var.
Enerji az geliyor olabilir.

Genellemede okumaya yönelen bir sorun olarak devam ediyor.
Ram yada HDD olabilir.

İlk mavi ekran hatası dediğinden Kesinlikle hata olarak ele alma küçük bir devre çalışma sorunuda olabilir.

KaRa_PreNs
05-04-2012, 22:58   |  #28  
KaRa_PreNs avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
431 mesaj

mavi ekran hataları 3 aşamadan oluyor 1. si yazılımsal sorun 2. si ramlerden 3. sü hdd den dua etki yazılımsal olsun formatla gider ama ramden kaynaklı ise ilk baş ram gider ardından hdd yi tetikler aslında paylaştığın bilgi tam olarak çözümsüzdür sana hatanın code olarak çözümü için bi program önereceğim eğerki indiripte kurabilirsen kuramassan bilki ramdendir neyse vereceğim linkteki program mavi ekran hatasındaki kodu yakalıyor eğer o kodu burda paylaşırsan sana daha net yardımcı oluruz

şimdiden geçmiş olsun

superleggera
05-04-2012, 23:29   |  #29  
OP Üye
70 mesaj

ilgilendiğiniz için teşekkürler mr yamyam benden istediğin programı kurdum bu linkte istediğin bilgiler var sanırım.

işletim sistemini recovery kısmından kuruyorum.
buraya nasıl reim ekliyoruz onu bilmediğim için benden istediğin aygıt yöneticisinin remini çektim ama buraya koyamadım.işletim sistemininde özelliklerinin resmini ekip koyabilirim daha rahat edersin .kara prens senin söylediğinide en yakın zamanda deniycem mustafa ilgilendiğin için sanada teşekkür ederim keşke sorunum ramden olsada gidip alsam düzelse :( müzik dinlerken şarkılar devamlı tekliyor .oyunlarda falan pek bir sorun yaşamadım . windwosta programlar çok geç yanıt veriyor bazende hiç açılmıyor tıkladığım halde .ses kartının driverlarınıda değiştirdim kullandığım müzik programlarınıda ekran kartının driverlarınıda hatta biosu bile güncelledim .işletim sistemini değiştirmedim çünkü garantiden çıkabilir.daha alalı 8 ay oldu .gerçi değiştircek bi işletim sistemide bulamadım.arkadaşlardan ram alıp deniycektim ama benımkıler ddr3 onlarınkı ddr2 slotlar farklı o yuzden deneme yapamıyorum.64 bit işletim sistemini ilk kez kullanıyorum.acaba 32 bitlik işletim sistemi kursam sorunum çözülürmü.bunuda düşündüm .hp ye yolladım makınayı 3 kez 2 sınde sorun ısıdan dedıler bırınde format attık dedıler recoveryden atmayın oraı sılın yenıden kurun dıye belırtmeme ragmen ben ordan defalarca format attım dememe ragmen dedıgımı yapmadılar.makınada ısı fazla degıl speed fanla kontrol edıyorum cpuda normal sevıyelerde 50yı bıle gecmıyor donmalarda bazen kurtuluyor ama yıne dedıgım gıbı 50 lerı gecmıyor buda acaba ramden mı dıye dusunduruyor benı valla kafam durdur artık 2 hafta oldu hp hala cd yollıycakta recovery kısmına format atcaz .kesın recovery kısmından gerı format atan bır cddır bosa beklemıs olurum eger oyleyse hepinize teskkurler .

superleggera
05-04-2012, 23:45   |  #30  
OP Üye
70 mesaj

herhangi bir virüs programı kullanmıyorum ama microsoftun programıyla düzenli olarak ayda 1 tarama yapıp geri kaldırıyordum :D en son taradım virüs yok malesef :(

Kapalı Hesap (154666)
06-04-2012, 01:04   |  #31  
Kapalı Hesap
4,901 mesaj

Almış olduğun resmi önce imageshack sitesine yüklemelisin.
O site sana bir link verecek hotlinks forum olarak bu bağlantıyı kopyala ve buraya yapıştır.
Her forum sayfalarının altında bu link (imageshack) vardır

superleggera
06-04-2012, 11:55   |  #32  
OP Üye
70 mesaj
superleggera
06-04-2012, 11:59   |  #33  
OP Üye
70 mesaj
Kapalı Hesap (154666)
06-04-2012, 12:21   |  #34  
Kapalı Hesap
4,901 mesaj

İşletim sistemin Win7 home basic olarak görülmektedir. Bu sürümlerde birçok özellik bulunmamaktadır. Özellikle aero ve grafikler zayıftır. Bu işletim sistemi acaba bilgisayarla birlikte mi verildi yoksa sonradan mı yüklenildi bilemeyeceğim. Test amaçlı öncelikle win7 home premium veya win7 ultimate gibi bir işletim sistemi yükledikten sonra bilgisayar davranışlarını test etmelisin.
Bilgisayarın fatura bilgilerini ve COA etiket bilgilerini detaylıca kontrol etmelisin. Sana lisanslanan windows sürümü hangisidir.

superleggera
06-04-2012, 12:43   |  #35  
OP Üye
70 mesaj

windows 7 home basic bana isanslanan işletim sistemi . bu işletim sistemiini bilgisayarla birlikte verdiler ama hard disk içinde recovery diye bi kısımda bulunuyor kullanıcılar daha rahat format atsın dıye boyle bı kısım olusturmuslar ordan bu kısmı cdye cekemıyorsun.belki biliyorsundur recovery ile format nasıl atılır.yoksa orjınal windows 7 cdm yok olsa bır dakka durmam gıder wın7 ultımate falan bulur format atr denerım olmazsa orjınal wın7homebasıcı gerı yuklerım . ama garantı kapsamında oldugu ıcın o kısmı sılmek ıstemıyorum.hp bana kurtarma seti yollıycak güya onların yolladıgı cd bu recovery kısmınada format atcakmıs ikibuçuk hafta oldu ama hala cdler gelmedı yurtdısından gelıyormus vesaire.

superleggera
06-04-2012, 12:54   |  #36  
OP Üye
70 mesaj

hp nin sitesinde bilgisayar bu özelliklerde görülüyor yani ram ekleyemiyeceğim yazılı.

misal bu sitede mksimum 8gb ram yukleyebılecegım ve turboboost ozellıgı oldugu yazıyor

acaba ram ekliyebilirmiyim neyse ram ekleme şu an için önemsiz bence eğer makınam wındows 7 yı de zorlancak ozellıklere sahıp degılse baska ısletım sıstemıne gecerım wındows 7 olması benım ıcın onemlı degıl ama bence bu makına wındows7 yı rahat calıstırabılcek ozellıklere sahıp.

Kapalı Hesap (154666)
06-04-2012, 13:22   |  #37  
Kapalı Hesap
4,901 mesaj

Bilgisayarın win7 ultimate sürümünü kaldırabilecek düzeyde. Sadece ekran kartın biraz zayıf. Belki de bu yüzden home basic sürümü verilmiştir. İstemiş olduğun recovery dvd si gelince üst seviye bir win7 sürümü yükleyip deneyebilirsin. Bu sayede üst düzey windows sürümlerini bilgisayarında test etmiş ve sonuçları görmüş olursun.
Buna rağmen.
Eğer laptopuna takabileceğin başka bir harddiskin var ise bu harddiski takıp muhtelif işletim sistemleri yükleyebilirsin. Sadece win7 değil linux u da test edebilirsin. Bu şekilde bilgisayarının davranışlarını tam olarak değerlendirebilirsin. Eğer böyle bir imkanın yoksa ben k-lite codek paketini yüklemeni ve bilgisayarının davranışlarını test etmeni öneririm. Elbette ki windows deneyim puanın ve direct-x testlerini de yapmalısın.

superleggera
06-04-2012, 23:53   |  #38  
OP Üye
70 mesaj

aslında ekran kartım amd rodeon 6470m ama ben intel ekran kartını kullanıyorum catlyst centerdan ıstedıgını secebılıyorsun ekran kartım 1gb .harici bir hard dıskım var ama ıcınde fılımlerımde var bellı bı kısım bosluk yetermı bılmıyorum.daha once hıc denemedım harıcı harddıske nasıl wındows kurulur bılmıyorum.bu klıght codec paketı derken ne demek ıstedın bıraz daha detaylı anlatırmısın ne yapmam gerek? bi kkaç link ve yapmam gerekenlerın sırasını yazarsan sevınırım teşekkurler.

mustafa2116
07-04-2012, 01:03   |  #39  
mustafa2116 avatarı
Yıllanmış Üye
3,012 mesaj

İŞletim sisteminiz  64 bit Aklıma gelen küçük  Bir olaya göre cevap vermem gerekirse bunuda yaşamıştım

İşletim sistemi Donanımsal bir uyumsuzluğa uğrayabilmekte  örneğin 64 bit işletim sistemi anakartına 64 bit oolarak seslenebilir ama anakartın 64 bit desteğine açık ama 64 bit desteğinden mahrum olabilmekte. Bunun Aynısını ekran kartın içinde diyebilirim

olay şöyle.

Arkadaş bilgisayarını getirmişti bana 64 bit kur demişti  kurduk Herşeyi destekliyordu ama ekran kartı uyumsuzluk göstermeye başladı yazılımlar bir birleriyle uyumlu hareket etmiyordu Driversi yükledim ama bir çok uygulamanın ekranı ya yoktu yada kayıktı.

Biraz araştırdım sorunun donanım  bit desteğinden oladuğunu gördüm.

Sorunu ucuz atlatmıştık mecburan 32 bit kurduk sorun çıkmadı.

bu tür bir bit hatası alıyor olabilirsin.

32 bit işletim sistemi deneyebilirsen sorunun çözülebilir.
Aklıma bu hiç gelmemişti.

Aklıma geldiği kadarıyla şu hatalarda oluyor.

64 bit  basic kullandığından bir  çok eklenti eksik bu da ayagıt yazılımının çalışmasını engelleyebilir.

yine bunun 64 bit halini anakarta uyguladığımızda da anakartınızın 64 bit desteğine sahip olup destek işlemini iştletim  sisteminden almasıda muhtemel buda. işletim sisteminin kendi kontrolünne kalıyor  zaten yarım bir işletim sistemi olduğundan bu da 64 bit desteğini anakarta verirken hata yaptırıyor olabilir.

Diğer ve son aklıma gelen hata ise ekran kartının bit değeriyle işletim sisteminin bit değeri çakışıyor olabilir. Bizim yaşadığımız gibi.
Belki sende ekranda uygulama kaymaları olmuyor ama işletimsistemi donanımsal hatalar veriyor olabilir.

Deneyebilirsen yedek bir işletim sistemi kur. 32 bit bir işletim sistemi olsun yada 64 bit ultimate türünü bir dene.
Not: bunları mutlaka İkinci yada üçüncü diske  deneyin çünkü bu bir deneme eğer uyarsa bu şekilde devam edebilirsiniz.

Kapalı Hesap (154666)
07-04-2012, 01:57   |  #40  
Kapalı Hesap
4,901 mesaj

Yaf mustafa helal olsun.
benim gözümden kaçmış. 64 bitlik win7 home basic sürümü.
Doğrusu ağlasammı gülsemmi bilemiyom.

aslında ekran kartım amd rodeon 6470m ama ben intel ekran kartını kullanıyorum catlyst centerdan ıstedıgını secebılıyorsun ekran kartım 1gb .harici bir hard dıskım var ama ıcınde fılımlerımde var bellı bı kısım bosluk yetermı bılmıyorum.daha once hıc denemedım harıcı harddıske nasıl wındows kurulur bılmıyorum.bu klıght codec paketı derken ne demek ıstedın bıraz daha detaylı anlatırmısın ne yapmam gerek? bi kkaç link ve yapmam gerekenlerın sırasını yazarsan sevınırım teşekkurler.

k-lite codec paketi.
İçerisinde videolar ve seslerle ilgili codec yazılımları bulunur. Ücretsizdir.
Eğer bilgisayarında bazı video ve ses kodekleri bulunmazsa bu tür sorunlar olabilmektedir.
Alttaki linkten k-lite codek paketini indir ve bilgisayarına kur.

mustafa2116
07-04-2012, 02:21   |  #41  
mustafa2116 avatarı
Yıllanmış Üye
3,012 mesaj
Alıntı: Mr_YAMYAM  
Yaf mustafa helal olsun.
benim gözümden kaçmış. 64 bitlik win7 home basic sürümü.
Doğrusu ağlasammı gülsemmi bilemiyom.

k-lite codec paketi.
İçerisinde videolar ve seslerle ilgili codec yazılımları bulunur. Ücretsizdir.
Eğer bilgisayarında bazı video ve ses kodekleri bulunmazsa bu tür sorunlar olabilmektedir.
Alttaki linkten k-lite codek paketini indir ve bilgisayarına kur.

Olay başımdan geçmişti  senin yazılarını okuyunca  ordan aklıma geldi.
1 kere yaşadığımdan tekrarlamayıncada unuttum.
Aslında hatırlamama sen neden olsun Yani sevin.

Kapalı Hesap (154666)
07-04-2012, 02:23   |  #42  
Kapalı Hesap
4,901 mesaj
Alıntı: mustafa2116  
Olay başımdan geçmişti  senin yazılarını okuyunca  ordan aklıma geldi.
1 kere yaşadığımdan tekrarlamayıncada unuttum.
Aslında hatırlamama sen neden olsun Yani sevin.
O zaman
Birimiz hepimiz içiniz.

carcarrebarıs
07-04-2012, 10:25   |  #43  
Yeni Üye
37 mesaj

Kardeşim Çalıştırı Aç => dxdiag yaz => çıkan sayfada Ekran De => Orada Fotografı Bana Gönderebilir Misin ?
Veya Ekran Dedikten Sonra Direct Özelliklerinin Hepsi Etkin Mi ? Onu Söyle.

Son Düzenleme: carcarrebarıs ~ 07 Nisan 2012 10:26
mustafa2116
07-04-2012, 10:38   |  #44  
mustafa2116 avatarı
Yıllanmış Üye
3,012 mesaj

Sorunu Çözmek oldukca Kolay Olabilir aslında ama arkadaşta bilgisayarın tam olarak ne yaptığını anlayamamış  Bizde bu nedenle tıkandık kaldık.

Hatanın nerden olacağını söyleyebiliyoruz ama kesin orasıdır diyemiyoruz.
CD  bekliyor hele bi CD gelsin formatını yeniden onunla atsın belki recover alanının bozukluğundan kaynaklanıyor olabilir. Elimiz kolumuz bizimde bağlı kladı bu nedenle.

mustafa2116
07-04-2012, 10:38   |  #45  
mustafa2116 avatarı
Yıllanmış Üye
3,012 mesaj
Alıntı: Mr_YAMYAM  
O zaman
Birimiz hepimiz içiniz.
:) aynen

Kapalı Hesap (154666)
07-04-2012, 14:22   |  #46  
Kapalı Hesap
4,901 mesaj

Ben yine de arkadaşımıza bir öneri daha sunmak istiyorum.
Otimus ayarlarından veya bios üzerinden onboard ekran kartını tamamen kapatıp NVİDIA yı direk kullan. test için öncelikle yüksek kartın kullanımı hata oranını azaltacaktır.

superleggera
10-04-2012, 14:26   |  #47  
OP Üye
70 mesaj

hp den cdler geldi recovery kısmını yeniden oluşturdu ve gb olarak değeri falan değişti neyse müzikteki takılmalar devam ediyor makinayı henüz tam kullanamadım ama yine diğer uygulamalar cevap vermiyor müziği açıyorum internette bi sayfa açıyorum mesela şu an forum sayfasına yazı yazmaya çalışıyorum yazdığım karkterler felan çok geç çıkıyor müziği durduruyorum hız farkı oluyor herşey sanki normale dönüyor .dediğiniz gibi birde 32 bit yükliyim deniyim umarım düzelir bir sorun çıkarmaz.

superleggera
10-04-2012, 15:17   |  #48  
OP Üye
70 mesaj

hangi nvidia yamayam ? başkasına cevap attın galiba?

superleggera
10-04-2012, 15:21   |  #49  
OP Üye
70 mesaj

carcarebarıs istediğin görüntü

mustafa2116
10-04-2012, 23:43   |  #50  
mustafa2116 avatarı
Yıllanmış Üye
3,012 mesaj