hp g6 1030st notebook i5 480M 4gb ddr3 ram ati rodeon hd 6470M ekran kartı 2.66ghz Windows 7 home basic 64 bit işlemci
bilgisayarım genelde müzik dinlerken donup kalıyor bazen açalı 10 dakka olmadan bazende birkaç saat sonra .yani sorunun ısıdan kaynaklı olduğunu sanmıyorum. oyun oynarken böyle bir sorunla karşılaşmadım .bilgisyar kilitleip kaldığında ne görev yönetcisi nede başka birşey yanıt vermiyor klavye mouse da dahil .acaip bir gürültü oluyor DIRTTTTTTTTTTTTT diye ve susmak bimiyor bir süre sonra geçer diye bekliyorum ama ses aşırı rahatsız edici oluyor ve fişi çekmek zorunda kalıyorum .sizce sorun ne olabilir ? yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.
bilgisayar kilitleniyor.
daha önce disk birleştirme yaptım hddyi ve ramleri biostan test ettim ama bir sorun bulunmadı makinamda virüste yok .defalarca recovery kısmından formatta attım .bugun görev yöneticisinde bir şey fark ettim performans kısmında fiziksel bellek mb kısmı
toplam 3893 (ki 4 gb ramim var bu kısım normal bence )
önbelleğe alınan 1219
kullanılabilir 2465
boş 130 (bu kısım baya dikkatimi çekti ve makina bir süre sonra tekrar kilitlendi bu kısmı bana açıklayabilirmisiniz belki sorun burdadır .Sorunun bunla bir ilgisi olabilir mi ilgilendiğiniz için teşekkürler.
% 5-10 luk kısım ramlerde disk bellek olarak kullanılır.
64 bit işletim sistemlerinin tümünde bu özelliğin neden etkin olduğunu çözemedim.
ister 10 gb isterseniz 1 gb ram kullanın bunun %5 ile %10 disk belleği olarak seçilir.
Böylelikle Ram içindeki Dosyalar belli bir sistematiğe oturturulur.
4 gb de % 10 409mb olmakta.
yaklaşık okarak sizin bilgisayarınız % 6-7 lik bir miktar Dosya sistemi üretmiş.
32 bit işletim sisteminde böyle olaylara çok fazla rastlanmıyor anlaşılan Windows yeni bir sistem deniyor..
İşletim sisteminizin birleştirmesini ve düzenlemesini yapmanıza karşın hata verdeğini tekrar söylemişsiniz.
sfc scannow sekmesini deneyin belki sistemdosyaları hasarlanmış yada değiştirilmiş olabilir.
scf scannow kısmını biraz daha ayrıntılı anlatırmısın ne yapmam lazım anlayamadım ?
görev yöneticisi kısmında fiziksel bellek kısmındaki görüntüyle ilgili bi sorum daha olcak boş alan su an 40 larda bu kısmın dusuk gorunmesı bı sorun olur mu yada bır sorun yaratır mı ?
kullanılabılır 2207
önbellege alınan 2233
toplam 2839
bos alan 40
XP de komut çalışıyor ama Vistada Yani benim sistemde çalışmıyor.
Win7 de ise çalışıp çalışmadığını hiç deenmedim.
Yapacağın işlem şu şekil
Çalıştırı açın ve
sfc \scannow yazıp entere basın windows onarım penceresi açılcaktır.
İşletim sistemi onarım yapılacaktır..
denedim windows7 de çalışmıyor malesef
pekı sence recovery kısmı bozuk olabılırmı cunku formatı sureklı aynı yerden recoveryden atıyorum boyle bır ıhtımal var mı sence ?
valla hemen herseyı denedım genelde muzık dınlerken takılıyor medıa player yerıne ı tunes u kullanıyorum muzıklerdekı kucuk takılmalar ortadan kalktı ama bılgısayarın kılıtlenme sorununu bı turlu cozemedım. hp ye maıl attım bana recovery cd sı yollıycaklarmıs . acaba recovery kısmını sılıp yenıden mı olustrcak yoksa recovery kısmında tekrar format mı atcak bu kısmı tam bılmıyorum .denemedıgım bı tek baska ısletım sıstemı yuklemek kaldı . oyun oynarken falan takılmıyor donanımda bır sorun yok sanırım umarım sorun yazılımdan kaynaklanıyordur sence hpnın yollıycagı cd recvery kısmını sılıp yenıden yuklememı mı saglar yoksa aynı sekılde format mı atar ?
yada bu sorunu duzetmem ıcın baska bı onerın var mı duymak ısterım ?
valla laptop harddiskini bulmam çok sorun lu bi deneme baya pahalı :D arkadsların makınalrındakı hdd lerde benımkıne uymuyor.hpye maıl attım yollıycakları cd recovery kısmını sılıp yenıden kuruyormus yanı recoverydekı wındows bı nevı yenılencek galıba buda ıse yaramazsa sence sorunu nasıl aşarım ?
farklı bir windows ile format atıp sıfır halde belli bir süre 3-5 gün kullanın
Eğer bir kasılma alırsanız disk problemli demektir.
Yeni bir HDD alın öyle deneyin.
Yada LİNUX tabanlı bir işletim sistemiyle USB üzerinden bilgisayarınızı kullanabilrisiniz. Bunun için UBUNTUYU tavsiye edebilirim.
ilgilendiğin için sağol artık hoden glecek cd yi bekliyim ona göre buraya ne olup bittiğini yazarım kaldığımız yerden devam ederiz .idt high defination audio aygıtının driverini sildim ve bu hd ses özelliği olmayan microsoftun hd ses aygıtını çalıştırabilmesi için sade driverinı kurdum makınamın recovery kısmında mevcutmus bı kac drıver daha gorunuyo sectım .itunes yukledım ses daha kısık gelıyo yani idt driverındakı gıbı canlı ve yuksek degıl.itunesta ekolayzırı ayarlıyorum ve basları arttırdıgımda sankı kilitlenmeler ve muzıkte donmalar gerı gelıyo ama tam emın degılım umarım ses kartım yada hoperlorlerım bozuk degıldır :(onu degıstırmek ıcın komple anakartı degıstırmelerı gerekır vede bu sorunun ses karından olup olmadıgını bulabıleceklerınıde sanmıyorum işlemciyi ses kartını bunun gıbı seylerın saglam olup olmadıgını test edebılecegım bı yazılım var mı bılıyormusun ?
ramler belkide biostaki testi geçtikleri halde uyuşmazlık yaratıyodur diycem ama bilmiyorum bulamadım ram almayı düşünüyorum sence 2 tane 2 lik mi alıyım yoksa 1 tane 4 luk mu? hangı marka onerırsın ? arkadasların ramlerını alıp takmayı dusunuyorum 2 gb bu makınayı kaldırırmı ? test etmek için bulabılecegım maksımum bu kadar ? hp hala cd yı yollamadı inşallah windowstandır sorun :(
2 tane aynı ram alacağına 1 tane 4 gb ram al daha iyi olur gelecekte ram çoğaltırken sorun olmaz!!
diğer yandan sorunun nerden olduğu henüz belli değil Ram lerle alakalı bir sorun olsaydı bilgisyarın açılış esnasında da çok sık mavi ekran yaşardı.
mavi ekranı görsem hıc olmazsa sorun surdan dıcem ama mavı ekran cıkmıyo kılıtlenıp kalıyo fısı cekmedende duzelmıyo.ram yukseltmesı yapamıyorum cunku makınamın maksımum ram kapasıtesı 4 gb sımdı gıdıp ram alsam ramlerde sorun yoksa elımde kalcak bosa almıs olcam arkadasların ramıde ddr2ymıs slotlar farklı :) cok sanslıyımdır.artık yapcak bıseyde gelmıyor aklıma hpnın cd lerını beklıycez :( o cdlerınde duzeltcegını sanmıyorum ama aklına bısey gelırse duymak ısterım .speed fanı kurdum ısı normal hdd ve ram saglm gorunuyo programlar gec yanıt verıyo. tıkladıgım halde acılmıyo gec acılıyo yanıt vermıyormus gıbı gorunuyo .
valla işlemci bacaklarındaki hasarlar sanmıyorum cunku hıc goremedım ıslemcıyı :D laptop oldugu ıcın hacmadım :D belkıde olabılır nasıl bır hasar oluyor ? tarfı etmek ıstedıgın ? oksıtlenme falan gıbımı acaba ? evet bende hdd de okuma ve yazma hatası oldugunu dusunuyorum ama işte bu aptal bıos testını gectıgı ıcın hp yenı hdd vermıyo testlerde sorun cıkması lazımmıs baska programlarlada denedım hdd hep saglam gorunuyo benımde aklıma dedıgım gıbı wındowsun yuklendıgı recovery kısmının yada wındowsun bozuk odugundan baska bısey gelmıyo yada bu idt high defination la ilgili bir driver sorunu var hiç dikkat etmedım ses kartı kısmını keşke dikkat etseydım realtek alsaydım :( eskı makınada hp dv6500 realtek ses kartı var hıc boyle bı sorun cıkarmadı ıcınde wındows vısta var sen bılırsın acaba windows vista tum surumler 64 ve 32 bıt vista cdsını ınternetten hangı sıteden ındırebılırım servıce packsiz? internette çöplüğe dönmüş eskisi gibi aradaığını bulamıyosun orjinal cdde dunyanın parası 250 tl ıstıyolar windows 7 için 460 tl ıstıyolar :D ulkemız bu kadar gelısmedı aslında eskıden bılgısayarı aldıgımızda yanında ısetım sıstemı cdsınıde verırlerdı sımdılerde kalkmıs bu uygulama cok kotu bısey kullanıcı acısından bosuna hddende recovery kısmı yer kaplıyo.ilgilendıgın ıcın tesekkurler.
Torrentten Windows Vista diye aramayı deneyin.
Windows Vista x86-x64 tr.torrent diye aratın Hangi sürümünü arıyorsanız çıkacaktır.
Vistadan gayet memnunum Herkes hantal diyor ama dikkatimi çeken işlemi çok fazla güvenli hareket ediyor.
Diskte bile dikkatli hareket ediyor aynısını Windows 7 de gördüm ama üst sürümlerinde var.
az önce mavi ekran hatası aldım
Sorun imzası:
Sorunlu Olay Adı: BlueScreen
OS Sürümü: 6.1.7600.2.0.0.768.2
Yerel Kimlik: 1055
Sorun hakkında ek bilgiler:
BCCode: 1000007e
BCP1: FFFFFFFFC0000005
BCP2: FFFFF88005BB0D6E
BCP3: FFFFF880033A1918
BCP4: FFFFF880033A1180
OS Version: 6_1_7600