32 bittede aynı problem devam etti yine müziklerde takılmalar oluştu yaklaşık 1 saat falan kullandım sonra sorunun windowsla çözülmeyeceğine karar verdim ve tekrar orjinal 64 bit windowsa döndüm acaba 2 gb ram satın alsam windows çalışırmı ? 2gb ramle bu makina çalışırmı? harddiskte alıp denerdim ama çok pahalı 2gb ram satın alıp deniyebilirim ne yapıyım sizce? ilgilendiğiniz için teşekkürler ?
bilgisayar kilitleniyor.
hp g6 1030st notebook i5 480M 4gb ddr3 ram ati rodeon hd 6470M ekran kartı 2.66ghz Windows 7 home basic 64 bit işlemciDikkate alınacak kadar zaten bir ramin var.
bilgisayarım genelde müzik dinlerken donup kalıyor bazen açalı 10 dakka olmadan bazende birkaç saat sonra .yani sorunun ısıdan kaynaklı olduğunu sanmıyorum. oyun oynarken böyle bir sorunla karşılaşmadım .bilgisyar kilitleip kaldığında ne görev yönetcisi nede başka birşey yanıt vermiyor klavye mouse da dahil .acaip bir gürültü oluyor DIRTTTTTTTTTTTTT diye ve susmak bimiyor bir süre sonra geçer diye bekliyorum ama ses aşırı rahatsız edici oluyor ve fişi çekmek zorunda kalıyorum .sizce sorun ne olabilir ? yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.4 gb.
bende 2 gb var ve bir donma yaşamıyorum.
32 bittede aynı problem devam etti yine müziklerde takılmalar oluştu yaklaşık 1 saat falan kullandım sonra sorunun windowsla çözülmeyeceğine karar verdim ve tekrar orjinal 64 bit windowsa döndüm acaba 2 gb ram satın alsam windows çalışırmı ? 2gb ramle bu makina çalışırmı? harddiskte alıp denerdim ama çok pahalı 2gb ram satın alıp deniyebilirim ne yapıyım sizce? ilgilendiğiniz için teşekkürler ?Sorunun donanım uyumsuzluğu netleşmiş oldu.
ram alsanızda sorunun devam edeceğini düşünüyorum.
Çünkü hata işletim sisteminin içinden geliyor.bulunduğu alanla ilgili gibi görülüyor.
HDD üzerinde bir arızaya benziyor.
Okumadan kaynaklanıyor gibi.Bişi sorcam hangi programları kullanıyorsun.
??
Aklıma birolay geldi bilgisayarda bir programkurmuştum her hlata karışıyordu baya uğraştırmıştı beni bir dahada kurmadım onu.
Sendede olabilir böyle bişi.CD den gelen drivers yardımcılarından yada başka birşeyden olabilir.
ve yine kiitlendi fişi çekmek zorunda kaldım...:(( belki bu resim yardımcı olur olaygörüntüleyicisi.
http://download.chip.eu/tr/HD-Tune-2.55_228230.html
bunu bir dene HDD sağlığını görmeye çalış..
media player kullanıyordum onda takılmalar daha fazla oluyor bende i tunes kullanıyorum bunda giç olmazsa takılma olmuyor.direkt kilitleniyor yani media playerlada kiltlenmeler oluyor.internet için google chorome kullanıyorum video izlemek için klite mediaplayer classic kullanıyorum.başkada bir program kullanmıyorum.müzikleri harici harddiskten dinlediğimdede aynı takılmalar oluyor.ram değiştirmemin bi faydası olmazmı ?çok can sıkıcı bir durum pes edicem artık.
bunlarda kullandığım makinada yüklü olan programlar.
buda error scan alanı hepsi yeşil hddm sağlam mı şimdi?
bugun boyle bır mavı ekran uyarısı aldım ati ekran kartının programını ve drıverını sılerken .yenı bır drever yuklıycektım.bılgısayar kılıtlendı ve mavı ekran hatası verdı.
Sorun imzası:
Sorunlu Olay Adı: BlueScreen
OS Sürümü: 6.1.7600.2.0.0.768.2
Yerel Kimlik: 1055
Sorun hakkında ek bilgiler:
BCCode: d1
BCP1: 0000000000000028
BCP2: 0000000000000002
BCP3: 0000000000000000
BCP4: FFFFF8800588B650
OS Version: 6_1_7600
Service Pack: 0_0
Product: 768_1
Sorunu açıklamaya yardımcı olan dosyalar:
C:\Windows\Minidump\041212-46644-01.dmp
C:\Users\Hewlett\AppData\Local\Temp\WER-63851-0.sysdata.xml
Çevrimiçi gizlilik bildirimimizi okuyun:
http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=104288&clcid=0x041f
Çevrimiçi gizlilik bildirimi yoksa, lütfen çevrimdışı gizlilik bildirimimizi okuyun:
C:\Windows\system32\tr-TR\erofflps.txt
HDD üzerinde bir sorun ya yok yada Uygulamayı çalıştırmadın :)
Şaka bir yana HDD üzerinde bir sorun görünmüyor.
Hata kodu ise aygıt başma hatasını söylüyor.
Öyle bir yeri söylüyor ki Umarım orasından değildir desem iyi olur.
Anakart güç kayanağına geri dönüt vermiş ve anakar işlemciyi başlatamamış. 28 yazan nokta dönütün anakartta yaşandığını söylüyır sonraki 0 lar ise tamamen yeniden başlatma
ffff alanı ise biosun kendisini ifadeediyor başlamış ama bir sorun var.
yani anakartımda problem mi var demek oluyor ? anakartımı nasıl test ederim sağlam olup olmadığını yada bir sorun olduğunu nasıl anlarım ?
yine sinir oldum yaa napcam bu makineyle anlamıyorum kalakaldım ne zaman kilitlenceği hiç belli olmuyo bazen 10 saat acık kalıyo hıc bısey olmuyo bazen acıyorum 10 dakka gecmeden kilitlenip kalıyo keşke sorunu sureklı yapsada fırlatıp atsam o derece yanı yada sorunu sureklı yapsada servıse verıp bakın devamlı boyle dıyebılsem ram testı hdd testı yapıolar belkı bıde format atıyolar gerı yolluyolar.ısdan dıyıp gecıstırıyolar bılmemne yok fan temızlıgı yapıldı bı sorun gorulmedı dıyolar ya ben bılgısayar kullanmayı bılmıyorum yada bunlar işlerine geldiği gibi davranıyolar yada teknik servisleri çok kötü çözemedim yani bu makinanın yenısını iade etmelerı cokmu zor anlamadım müşteri memnuniyeti diye bişey kalmamış müşteri daima haklıymış peh ... idt nini acaba hd driveri kasıyodur belki diye onuda kaldırdım. ama pek bişey değişmedi misal bi program açıyorum aynı anda müzik çalıyor program baya bi geç açılyor .aynı şekilde aynı işlemi tekrarlıyorum müziği durduruyorum program şıp diye açılıyor hdd testlereden geçıyor ram testlerden gecıyor ekran kartı testlerden geçıyor bıos en guncel surum.geriye ne kaldı windowslarıda denedım win 7 ultimate yuklemedım bi tek.işletim sistemlerı arasında pek bı fark olcagını sanmıyorum çalışma acısından aynı sorunu ondada verıcegını dusunuyorum. format atmaktanda sıkıldım artık.harici hddye windows kurucam son olarak ama bişey değişceğini sanmıyorum. yine buraya gelişmeleri yazarım beni yönlendirirseniz sevinirim denemediğim bişey kaldımı bilmiyorum?
anakrtın markasını nasıl öğrenirim yada bunun için bir driver falan varmıdır ? çalışmasını daha iyi hale getircek yazlımsal bişeyler yapabilrmiyim laptoplarda bu nasıloluyor bi bilgin var mı bu konuda?
bios güncellemesi yapsam ne değişir ? bi işe yara mı sence ?
Sorunun Bir noktadabir yerde enerji eksikliği gibi hdd sağlam.
En iyisi bir bilgisayarcıya götür. Bundan sonrası donanımsal soruna giriyor.Ve donanımsal sorunda biz sana şunu dene desekte bu kez tüm bilgisayarı riske atarız.
Bios güncellemeysiyle sadece aygıtların daha verimli çalışmasını sağlarsın normalde çalışan aygıtın bir miktardaha verimli çalışması sağlanılabilir.
bi bilgisayarcıa götürceksem servis garantisinden çıkmış olur daha 15 ay garantisi var servistekilere bu mavi ekran hatasını yolladım bakalım ne dıycekler keşke hiç açılmasada servistekiler yenisini falan vermek zorunda kalsalar :) artık öyle bir hale gelmesini bekliycez herhalde.