İngiltere Bu Konuyu Konuşuyor.
Liverpool'da yaşayan 19 yaşındaki Oliver DRAGE, İngiliz polisi tarafından kişisel bilgisayarının araştırılması gerekçesiyle şifresini girmesini istedi , DRAGE şifresini unuttuğunu ifade etti ,bilgisayarını açamadı ve olanlar oldu.
İngiliz polisi cinsel istismar konusunda yaptığı çeşitli araştırmaları gerçekleştirirken , DRAGE nin misafiri oldu. Polis gencin bilgisayarını açmasını istedi ,DRAGE defalarca denemesine rağmen bilgisayarına 50 haneli şifre koyup, tümünü hatırlayamadığını ifade etti, bilgisayarını açamayınca mahkemeye çıkartıldı ve mahkeme heyeti 19 yaşındaki genci 16 haftalık hapis cezasına çarptırdı.
Liverpool polisi DRAGE nin bilgisayarını açmaya çalışıyor , Eğer verdiği ifadenin aksine cinsel istismar ile ilgili herhangibir materyale rastlanırsa , mahkeme heyeti şifresini bildiği halde vermek istemediği kararına vararak , DRAGE nin 16 haftalık suçunu yeni bir mahkeme ile ceza süresini arttıracak. Siz siz olun şifrenizi unutmayın : )
CHIP Online
Bilgisayar Şifresini Unuttu,Hapse Atıldı !
Türkiye'de olsa hemen bilgisayara el konulur.
Şifre kırılır.
Suç ispatlanır
Hapis cezası verilir sonra da ertelenir ya da paraya çevrilirdi
Türk dizilerinde bilişim farklı...
Kanıt dizisinde polisin eline hdd geçiyor
HDD bilgisayara takılıyor.
Ekranda vista veya win7 yüklenirken görünen windows loading file yazısı görünüyor sonra da direk ekrana gizli kamera kayıtları çıkıyor.
Adanalı dizisinde windows şifresi kırmak usb'den bağlanan harici Ipod gibi bir cihazla yapılıyor (hiç görmediğimiz bir gragik arabirimiyle)
BİZİM DİZİLER DE BU KONUYU BİRAZ Tİİ YE ALIYOR.
Bilgisayarla biraz ilgilenen insanların da bu tii ye almalar dikkatini çekiyor
sanırım bu çocuk çok başka şifre koymuş yada o polisler hiç bir şey bilmiyormuş
hiren boots cd Active@ Password Changer yaparak şifreyi kırarlardı ki başka bir dümen var o işte .
belki de hiç aklımıza gelmeyecek birşey vardır bu işte.
Yoksa onların da active password changer'den haberi vardır (bildiğim kadarıyla adli bilişim suçlarında parola kırmak için başka bir program kullanılıyor aklıma gelmedi)
ophcrack adlı açık kaynak kodlu bir yazılım var. Windows sürümlerine göre algoritma tableları bulunmakta. Boyutları karakter türüne göre değişir. Şöyle söyleyebilirim yaklaşık 10 karakterlik bir windows şifresini en dandik makinada bile bulması sadece 5 dk alıyor. Tabi sözü geçen 50 karakterlik bir şifre ve karışık sistemde bir karakter girişi yaptıysa bu biraz işi zorlaştırır. Tabi windows versiyonu da önemli Windows xp ler basit vista ve win7 lerde şifreleme daha zor. ama genede ophcrack her şeyi çözüyor tek sorunu vista ve win7 ler için gerekli olan algoritma tabloların boyutu 140 gb yi bile buluyor araştırın google da indirin kendi makinanızda deneyin....
ama yukarıda söz konusu olan şifre gerçekten 50 karakterlik ise bunu bulması gene uzun zaman alacaktır, ama bulacaktır......
evet doğru özellikle win 7 ise ohoooooo insan başında uyuyakalır
Yav ne gerek var uğraşmaya be... Hemen bir adet Linux dağıtımı edinilir , usb bellek veya cd'den çalıştırılır.
Linux üzerinden windows dosyalarına ulaşılıp ne var ne yok bakılır....
Olay bu kadardır... (bunu da biz mi söyleyelim ingilizlere be ya...)
50 Haneyle napıyormuş ya ?
Yav ne gerek var uğraşmaya be... Hemen bir adet Linux dağıtımı edinilir , usb bellek veya cd'den çalıştırılır.
Linux üzerinden windows dosyalarına ulaşılıp ne var ne yok bakılır....Olay bu kadardır... (bunu da biz mi söyleyelim ingilizlere be ya...)
windows veya linux kullandığı söylenmiyor.Veya bitlocker veya 3 parti bir yazılım ile diski şifreleyip şifrelemediği de,
herşey olabilir bu işin içinde.
Haklısın.
windows veya linux kullandığı söylenmiyor.Veya bitlocker veya 3 parti bir yazılım ile diski şifreleyip şifrelemediği de,
herşey olabilir bu işin içinde.
Bios üzerinden HDDye şifre koyup bitlocker vb bir programla bütün veriyi şifrelediyse kop kop:)
Merak ediyorum polis vs bitlocker gibi yüksek seviye (128bit) şifrelemeyi nasıl kırıyorlar :)))
Birde şöyle bir durum var; belki şifreyi verse daha fazla ceza alacaktı:)
bitlocker şifrelemesi
hdd ve bilgisayarlardaki DRAM yongaları -200 dereceye kadar soğutulduğunda kırılabiliyor
İlginç değil mi?
bitlocker yazılımsal olduğu gibi donanımsal bir şifrelemedir.
Yazılımsal bitlocker süper bilgisayarların çalıştırdığı bir yazılım ile
Donanımsal bitlocker -200 derecede yongalar donunca kırılabiliyor.(Ama zor tabii ki)
Windows BitLocker Sürücü Şifreleme, Windows işletim sistemi biriminde depolanan tüm verileri şifreleyerek, bilgisayarınızdaki verilerin daha iyi korunmasını sağlayan yeni bir güvenlik özelliğidir. (Bu Windows sürümünde, birim bir veya daha fazla sabit disk üzerindeki bir veya daha fazla bölümden oluşur. BitLocker, bir birimin bir bölüme karşılık geldiği basit birimlerle çalışır. Birime genellikle "C" gibi bir sürücü harfi atanır.)
Güvenilir Platform Modülü (TPM), bilgisayarın içine yerleştirilen bir yongadır. Şifreleme anahtarları gibi şifreleme bilgilerini depolamak için kullanılır. TPM'de depolanan bilgiler, dış yazılım saldırıları ve fiziksel hırsızlığa karşı daha iyi korunabilir.
BitLocker, Windows işletim sistemini ve kullanıcı verilerini korumak için TPM kullanır ve katılımsız kalan, kaybolan veya çalınan bilgisayarın kurcalanmamasını sağlar.
BitLocker, TPM olmadan da kullanılabilir. BitLocker'i TPM'siz bir bilgisayarda kullanabilmeniz için Grup İlkesi'ni kullanarak BitLocker kurulum sihirbazının varsayılan çalışma biçimini değiştirmeniz veya bir komut dosyası kullanıp BitLocker'i yapılandırmanız gerekir. BitLocker, TPM olmadan kullanıldığında, birimde depolanan verilerin kilidini açmak için kullanılması gereken şifreleme anahtarları bir USB flash sürücüde depolanır.
Bitlocker şifrelemesi kırmak:
Princeton Üniversitesi araştırma grubu tarafından yapılan bir araştırma sonucunda herhangi bir sabit disk üzerinde yer alan şifrelenmiş verilerin kolayca okunabilmesine yol açan kritik bir açık bulundu. Bulunan yöntem ise şaşırtıcı derecede basitti.
Uygulanan teknik güvenlik yazılımını çökerterek bilgisayardaki kritik seviyedeki şifrelenmiş bilgilerin dahi çözülmesine yol açabiliyor. Yapılan işlem ise bilgisayarın hafıza yongalarının buz tutacak seviyede dondurulmasına dayanıyor.
Grubun yaptığı açıklamada araştırmanın kötü niyetli kullanım amacı taşımasının aksine, olası hırsızlık vakalarının önüne geçmek adına bir önlem olması açısından önem taşıdığı belirtiliyor.
Nasıl başardılar?
Bilgisayarlardaki DRAM yongaları geçici olarak veriyi saklayabiliyor. Bilgisayarın elektrik bağlantısı kesildiğinde ise şimdiye kadar bu bilgilerin silinerek yok olduğu düşünülüyordu. Ancak araştırma sonuçlarıyla hafıza yongalarının aslında verileri birkaç saniye hatta bir dakika içerisinde geri getirebildiği gösterildi.
Yongalar buz tutacak seviyede soğutulduktan sonra (-196 °C) verilerin ve anahtar bilgilerin sızdırılabildiğini örnekleriyle gösteren grup, olası tehlikelere ve nitelikli veri hırsızlığı olaylarına da dikkati çekiyor. Rapora göre donma sonrasında yongalar o anki durumlarını uzun süre muhafaza edebiliyorlar. Bu da ilgili yongaların makinede tekrar çalıştırılıp üzerlerindeki bilgilerin kolayca okunabilmesine imkan tanıyor.
Şifrelenmiş verilere genellikle şirketler, devlet kurumları ve olası çalınma riski nedeniyle kullanıcıların dizüstü bilgisayarlarında sıklıkla rastlanabiliyor. Apple kendi ürünlerinde FileVault şifreleme özelliği ile, Microsoft ise Vista'da BitLocker ile şifrelemeyi sağlıyor. Her iki yol da hükümet yazılımları başta olmak üzere "Gelişmiş Güvenlikli Şifreleme Sistemi" sertifikasıyla pek çok yerde kullanılıyor. Ancak yapılan araştırmada iki sistemin de çökertilebildiği açıkça gösteriliyor.
Süper bilgi:) Çok teşekkür ederim. -200 e soğutmayı nasıl akıl ettiler şaşırdım :D
TPM her bilgisayarda yok maalesef bi monsterın üst seviye bilgisayarında gördüm. Bitlockerı bir zamanlar usb ile yapmıştım :) kontak anahtarı olmadan açılmıyor gibiydi:) bir müddet sonra bilgisayarımda devlet sırrı saklamadığımı keşfedince vaz geçtim :) Birde sadece bilgisayar çalınır veya kaybolursa işe yarıyor aksi halde bir işe yaradığı yok.
Mesela şöyle olsaydı:
Şifrelediğim parttaki dosya ağdan veya internetten çekilse ve çekilen bilgisayarda dosya şifreli olsa süper iş görür ve süper güvenli olur. Düşünsene keyloggerın log dosyası bile şifrelenmiş olacak ve karşıya gönderdiğinde yine şifreli olacak :D:D
bizde olsa böyle birşey direk HDD i söküp giderler . zaten haberlerdede görüyoruz.
verileri şifreleyeceğine evidence emilinator un son sürümüyle gutmann metoduyla komple hdd yi silseydi en azından verilerin kurtarılması 4-5 ay sürerdi ve bu süre içinde hapsede girmezdi
verileri şifreleyeceğine evidence emilinator un son sürümüyle gutmann metoduyla komple hdd yi silseydi en azından verilerin kurtarılması 4-5 ay sürerdi ve bu süre içinde hapsedeAdam baskın yemiş polis başında iken dur gutmann metodu ile veri silecem mi diyecek?
O kadar zamanı ve bu işten haberi olsaydı bilgisayarı ya da HDD'yi kaybederdi ortadan verileri de silinmemiş olur du,hapse de girmezdi.
Bilgisayarında bir işler karıştırdığı için şifreyi ya da şifrelemeyi daha önceden yapmıştır o.
Sen bu yorumla program reklamı yaptın şimdi.
Ben hapse gireceğimden şüphelensem o kadar zamanım da varsa HDD'yi en ufak visasına kadar sökerim :)
Yav ne gerek var uğraşmaya be... Hemen bir adet Linux dağıtımı edinilir , usb bellek veya cd'den çalıştırılır.Bu iş gerçekten bu kadar kolay mı ?
Linux üzerinden windows dosyalarına ulaşılıp ne var ne yok bakılır....Olay bu kadardır... (bunu da biz mi söyleyelim ingilizlere be ya...)
çok saçma bişey hardisk şifresi kırılamassa kırımiliğer labautarda incelenir ve ne var ne yok herşey içinde çıkar örnek bizim kırımiliğer labautarımız olmamasına rağmen recuva ile bile kurtarabiliyoruz herşeyi kalmışki polisler labautarda bulamasın