Bilgisayar Virüsleri Artık Tarih Oluyor VİDEO

Para_Noyak
03-05-2009, 21:36   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
25 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2009

Kaynak :                          http://www.flasgazetesi.com.tr/haberDetayMiddle.asp?ID=10669

Türkiye Yazılım Sektörünün güvenlik yazılımları alanındaki ilk firması olan Arf Teknoloji, dünyada ve ülkemizde yeni bir teknoloji olan Antikor güvenlik programını Kasım 2008 tarihinde duyurdu.
Türk Yazılımcıları Dünyaya Meydan Okuyor

Arf Teknolojiden Tarihi İddia: Virüsleri Tarihe Gömdük

Türk Yazılımcıların Dünyaya meydan okuyan ,Antikor’u Dünyada bulunan antivirüs programlarından farklı olarak hızlı tarama ve doğru teşhisleri ile ön plana çıkan ve herhangi bir veritabanına ihtiyaç duymadan henüz tanımlanmamış olsalar dahi virüsleri tespit edebilme yeteneğine sahip, Antivirüs programları size bildirmeden uygulamalarınızı silebilirken, Antikor kesinlikle böyle bir yönteme başvurmuyor, aksine bağışıkladığı uygulamayı virüs tehditlerine ve bozulmalara karşı koruyor.

Konu ile ilgili olarak görüşlerini aldığımız ARF Teknolojilerinin stratejik pazarlama ve Dış ticaret sorumlusu Erkan Demirkan; Türk yazılım firmasının çalışmaları ile ilgili olarak şu bilgileri verdi.

Bilgisayarlarınızda Virüsler Artık tarihe karışıyor.

Antikorun yapamayacağı hiç bir şey yok!

Arf Teknoloji, Antikor ile başardığı yüksek hızlı tarama işleminin yanı sıra “Antijen” teknolojisi ile de uygulamalarınızı tam koruma altına alır. Antijen, uygulamalarınız ile bütünleşerek uygulamalarınızı korurken size de rahat ve temiz bir kullanım sağlıyor. Antikor, dünyaca ünlü bilgisayar güvenliği firmalarının henüz bir çözüm bulamadıkları virüslere karşı da “Antijen” teknolojisi ile tam koruma sağlıyor.

Antikor nedir ve ne vaat ediyor ?

Antikor uygulamalarınızın her türlü virüs tehditine karşı kendilerini korumalarını ve kolaylıkla bertaraf etmelerini sağlamayı amaçlayan, bu konuda esneklikler sunan yeni bir teknolojinin adıdır.

Antikor bugün varolan ve gelecekte varolabilecek bütün virüs tehditlerinden tamamen korunmayı Vaad ediyor. Yani Arf Teknoloji kullanıcılarına şu mesajı veriyor; nasıl olurlarsa olsunlar virüs tehditlerinden korkmanıza artık gerek yok. Düşünün ki; verem aşısı olmuş bir insan verem olmaktan korkabilir mi ?

Antikor bir antivirüs programı değil diyorsunuz, peki Antikor’un antivirüslerden farkı nedir ?

Antikorun antivirüslerden ayrılan iki temel özelliği var.

1- Virüsleri tanımlamak için herhangibir veritabanına ya da güncellemeye ihtiyaç duymaması,

2- Uygulamaların tehditleri algılamak için ayrıca bir programa ya da tarama işlemine ihtiyaç duymamasıdır.

Neden Antikor gibi bir program yazma ihtiyacı duydunuz ?

Bunun sebebi aslında oldukça basit. Bugünki antivirüs programlarının hemen hepsi oldukça güçlü yöntemler içermelerine karşın virüs tehditleri gün geçtikçe artmaktadır. İşte Antikor bu açığı kapatmak için varoldu.

Antikor için bağışıklama sistemi diyorsunuz, bağışıklamaktan kastettiğiniz nedir ?

Bugün kastettiğimiz, her uygulamanın kendisine ait bir savunma sistemi bulunması, yakın bir gelecekte ise doğal bir bağışıklık sistemi gibi davranan yani virüslere karşı kendi savunma mekanizmasını geliştirebilen bir yeteneğin her uygulamaya kazandırılabileceğidir.

Bugün ve gelecekte var olabilecek virüslere karşı koruma sağlar mı ve ne ölçüde koruyabilir ?

Elbette zaten vaat ettiğimiz şey budur, uygulamalarınızı virüslerden tamamen kurtarabilir.

Programınız antivirüsler gibi bilgisayarınızda performans kaybına neden olmuyor, buna rağmen antivirüslerin yakalayamadığı virüsleri yaklayabiliyor. Bunun sebebi nedir ?

Bunun sebebi Antikor’un virüslere bakış açısının tamamen farklı olmasında. Antikor virüsleri tanımlamak için bıraktıkları imzaya değil genlerine bakar.

Antikor bütün işletim sistemini korur mu ?

Hayır maalesef şimdilik değil. Ama çok kısa bir süre zarfında bütün sisteminizin Antikor ile korunduğunu görebileceksiniz.

Antikor bütün programları bağışıklayabilir mi ?

Şimdilik kurulum uygulamaları hariç, evet.

Ne kadar süredir Antikor üzerinde çalışıyorsunuz ve Antikor’u şu anda hangi aşamada görüyorsunuz ?

Ağustos 2007 tarihinden beri Antikor’u geliştirmek için uğraşıyoruz. Bu aşamada Antikor’u yeni emeklemeğe başlamış bir bebek gibi görüyoruz. Yani şunu söyleyebiliriz ki yakın zaman içerisinde Antikor ile ilgili çok farklı gelişmelere şahit olacaksınız.

Antikor programınız antivirüs programlarında olduğu gibi uzun bir zaman içerisinde mi dosyaları tarayıp virüs tespitinde bulunuyor ?

Antikor zaten şu anda dünya üzerindeki en hızlı virüs tespit etme programıdır. Bir kaç dakika içerisinde bütün bilgisayarınızı tarayabilir ve olası tehditleri algılayıp size raporlayabilir.

Yeni bir virüs yayılmaya başladığında antivirüs programları ne kadar güncel olursa olsun o virüsü bulamayabiliyor ya da bulduğunda virüs amacına ulaşıp bilgisayara zarar vermiş oluyor. Peki Antikor’un bunun için bir çözümü var mı ?

Elbette; zaten Antikor böyle bir tehdidi ortaya çıktığı anda algılayabilecek yetenekle donatılmıştır. Eğer uygulamalarınızda bağışıklanmış ise o zaman korkmaya gerek kalmadan ve sessizce Antikor bu tehdidi sizin için bertaraf edecektir.

Antikor bir yedekleme programı mıdır ?

Hayır; hem çalışma hem davranış biçimi bakımından Antikor bir yedekleme programı değildir.

Antikor ile bağışıklanan programlarda çalışma esnasında Antikor’dan kaynaklanan yavaşlama olabilir mi ?

Hayır.

İnternetten bulaşan virüsler ya da flash disklerle bulaşan virüsler Antikor ile bağışıklanmış bir programa zarar verebilir mi ?

Bu tehdit bir virüsten kaynaklanıyor ise asla böyle bir şey mümkün olamaz.

Bir firma, şirket ya da kişi neden Antikor kullanmalı ?

Bu aslında kullanıcının uygulamalarının ve zamanının ne kadar kıymetli olduğuyla alakalı. Bugün ve gelecekteki virüs tehditlerinden zahmetsizce korunmak istiyorlarsa şimdilik bunun tek çözümü Antikor’dur.

Antikor teknolojisini, yazılım firmalarıyla paylaşmayı düşünüyor musunuz ? Yani, yakında Antikorla bağışıklanmış program satışlarını görebilir miyiz ?

Evet. Antikor dünyadaki güvenlik yazılımlarının aksine esnek ve geliştirilebilir bir teknolojidir. Yani bir firma istediği takdirde Antikor teknolojisini kendi yazacağı uygulamalarda rahatlıkla kullanabilir ve geliştirebilir.

Programınızla ilgilenen yerli ya da yabancı yazılım firmaları var mı ?

Antikor’un çok ciddi iddaları var. Vaat edilenler gerçekten ciddi şeyler. Virüslerden kurtulmak bu kadar kolay mı ?

Eğer Antikor ile uygulamalarınızı bağışıkladıysanız evet.

Neden güvenlik alanında yazılım yapmayı tercih ettiniz ?

Ülkemizde yazılım alanında faaliyet gösteren gerçekten ciddi ve köklü firmalar olmasına karşın, güvenlik yazılımları alanında çok az uygulamanın geliştirilmiş olması ve bu uygulamaların hiçbirinin bu firmalar tarafından yapılmamış olması bu alanda büyük bir boşluğu açığa çıkarmakta. Arf Teknoloji bu boşluğu layıkı ile doldurabileceğine inandığı için bu alanı seçmiştir.

Yakın zamanda dünyada birçok ülkede havaalanlarından bankacılık sektörüne, savunma sistemlerinden askeri programlara kadar insanların hayatlarını ciddi anlamda etkileyen virüs saldırıları meydana geldi. Bu programların güvenliğini Antikor sağlasaydı ne değişirdi ?

Tabi bu çok ciddi bir tehdidin gün yüzüne çıkmış hali. Daha dün hatırlayalım çernobil virüsü buna benzer zararlar meydana getirmiş hatta bir çoğumuzun bilgisayarının kullanılmaz hale gelmesine sebep olmuştur. Bu gibi ciddi tehditler virüslerden geldiğine göre, korunmak için doğru adresin Antikor olacağı açıktır. Eğer Antikor kullanılıyor olsa idi bu haberlerin hiçbirini bugün konuşuyor olmazdık.

ARF teknolojileri hakkında daha fazla bilgi edinmek için internet sitelerine girmeniz yeterli.


Virüsleri tarihe gömen bu teknolojinin video görüntülerini ilerleyen saatlerde sitemizde bulabilirsiniz.

kaynak : http://www.flasgazetesi.com.tr/haberDetayMiddle.asp?ID=10669

xmenevren
03-05-2009, 21:47   |  #2  
xmenevren avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
916 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

hiç inanmam baş edemzler

Süleyman.
03-05-2009, 21:50   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009

Bu filmi izlemiştik daha önce.

Para_Noyak
03-05-2009, 21:51   |  #4  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
25 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2009

Bende inanmamıştım ama videoyuda seyrettim programıda kurdum, bilerek virüs bulaştırdım banamısın demedi :)  delirecem ya böyle birşey mümkünmü ? yoksa rüyamı görüyorum ...

Süleyman.
03-05-2009, 21:54   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009
Para_Noyak
Bende inanmamıştım ama videoyuda seyrettim programıda kurdum, bilerek virüs bulaştırdım banamısın demedi :)  delirecem ya böyle birşey mümkünmü ? yoksa rüyamı görüyorum ...
Konuya yabancı değiliz demek istemiştim:


Son Düzenleme: Süleyman. ~ 03 Mayıs 2009 21:55
Para_Noyak
03-05-2009, 21:59   |  #6  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
25 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2009

onu bende biliyorum ama bu forumdada özür dilemiş (aşağıda linki var). bende ilk başta şüphelendim. Ama denemedende yapamadım. konuya vakıf kişilerden okadarda kötümser açıklamalar gelmemiş. ayrıca onlarda böyle bir güvenlik programı olabileceği konusunda çekimser görünüyorlar gibi .. ama ben kullandığımamı inanayım yazılanamı ..




Mustafa@PC
03-05-2009, 22:08   |  #7  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2008

Bence rüya yada çok büyük bir hayal,

İmza veri tabanına bakmıyoruz diyo yazıda,genlere bakıyoruz diyo,ama genlerde çeşit çeşit,her virüs aynı tür kodları taşımıyorki,üstelik hızla ve sürekli değişen web dünyasında yeni gelişme ve "genlere" güncellemeden nasıl karşı koyucak o da merak konusu.kaspersky,avira,esed,.....vb onlarca antivirüs lab.
saatte bir güncelleştirme yayınlıyorlar.Sezgisel koruma olabilir,ama onunda güncellenmesi lazım "bence".

Kimse yanlış anlamasın olursa alkışlarım,sevinirim...
Biraz daha açıklama olması lazım...

H@ckerCesur
03-05-2009, 22:22   |  #8  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,881 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008

Aslında mantıklı bir fikir. Tüm virüsleri tanıyıp temizlemek yerine sisteme aşı yapıp bagışıklık kazandırmak. Sistem dosyalarını korumaya almak daha mantıklı.

Olmayacak birşey degil. Bana mantıklı geldi...
Virüsler sisteme bulaşıyor. Peki sisteme bagışıklık kazandırırsak zarar verme oranları düşmez mi ? Aha buraya yazıyorum 10 yıla kadar virüsler problem olmayacak ve antivirüse gerek kalmayacak.

Mustafa@PC
03-05-2009, 22:28   |  #9  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2008
H@ckerCesur
Aslında mantıklı bir fikir. Tüm virüsleri tanıyıp temizlemek yerine sisteme aşı yapıp bagışıklık kazandırmak. Sistem dosyalarını korumaya almak daha mantıklı.

Olmayacak birşey degil. Bana mantıklı geldi...
Virüsler sisteme bulaşıyor. Peki sisteme bagışıklık kazandırırsak zarar verme oranları düşmez mi ? Aha buraya yazıyorum 10 yıla kadar virüsler problem olmayacak ve antivirüse gerek kalmayacak.

Doğru söylüyorsun teorik olarak mantıklı,

Ama işletim sistemin ve web statik bir yapıda değil sonuçta heran değişiyor yeni virüs kodları ürüyor,şu confickerin bile 3-4 tane türevi çıktı,şöyle düşün "x" hastalığının aşısını oldun,kurtuldum dedin,dışarıdan xin yeni bir versiyonu olan "xy" diye bir tehdit geliceği zaman ne yapıcaksın...

Benim kafama yatmayan şey sadece "güncelleme" olmaması yoksa çalışma prensibi olarak bağışıklama yapılabilir yada sezgisel koruma ama arada bir güncellenmesi lazım

Para_Noyak
03-05-2009, 22:29   |  #10  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
25 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2009

herifler yapmış valla ... aklım almıyor desem yeridir. akıl almaz derecede hızlı virüs tespiti yapıyor. dosya yapısı bozuk olanları şüpheli sınıfına koyuyor. kendi isteğine göre programdan eminsen bağışıklıyorsun ama H@ckerCesur un dediği gibi tüm sistemi ne zaman bağışıklarlar. bağışıklasınlarda virüslerdende antivirüslerdende kurtulalım. İşin komik tarafı bu programı Türkler yapmış :D  
canı gönülden kutluyorum. Sistemide bağışıklayında kurtarın bizi ejnebi antivirüslerinden ...

Hallederiz_87
03-05-2009, 22:32   |  #11  
Hallederiz_87 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
934 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2008

İnanmam yazılım vs satmak içindir virüs'ü her kim yayıyorsa çok ağır cezalara çarptırılması gerekir.Zonk
Net:ortamının acilen denetim altına alınması gerekir

01apachi
03-05-2009, 23:15   |  #12  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,618 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

o virüsü bulan avastsa... ohooo..oo..

mk1
04-05-2009, 12:00   |  #13  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
481 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2009

gerçekleri hayallerden ayıran şey ona inanmak ve çalışmaktır. inşallah iyi yerlere gelir.

Son Düzenleme: mk1 ~ 04 Mayıs 2009 12:01
sponsored
04-05-2009, 13:27   |  #14  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

avast kurulu makinaya kurmakta sakınca olabilir mi arkadalar

akicom
04-05-2009, 13:30   |  #15  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
361 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2009

yaw gerçekten böyle bişey varmı virus banamısın demiyo

Banned
04-05-2009, 14:57   |  #16  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
303 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

bence virüsleri tamamiyle temizleyen bi program yapsalar dahi öyle pat diye herkese sunmazlar.sunarlarsa nerden nasıl para kazanacaklar benim kanımca virüs önleyici yazılımcılar bile yazılımlarında virüse acık kapı bırakıyolarki her seferinde güncelleme adı adı altında baska yazılımlarla para kazanmak icin yoksa diyoki virüs bile bulassa pc nize ee neymis efendim yazılımı güncellemeniz gerekiyodu fln filan
zaten anti virüs programlarının hepsi sistemi virüslerden temizlese bile zaten sisteme kendi virüsünü bırakıyor pc nizdeki verileri kopyalayıp yazılımın merkezine iletiyor
bu konuyada dikkatinizi cekmek isterim..

Burak Torun
04-05-2009, 15:07   |  #17  
Burak Torun avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,679 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

bunu daha eset,kaspersky,symantec,avira,avast... yapamamış gelip şimdi bu program mı yapıcak bu chipteki hayalinizdeki programa benzedi :D

PcMaKeR
04-05-2009, 15:10   |  #18  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2005
halflife2gman
bunu daha eset,kaspersky,symantec,avira,avast... yapamamış gelip şimdi bu program mı yapıcak bu chipteki hayalinizdeki programa benzedi :
ya yapmışlarsa. Kaspersky symantec yapamadı die bu adamlarda mı yapacak. Küçümsemeyin arkadaşlar. Kaç kere söyledim. Hiçbir kimseyi küçümsemeyin.

Kasperskydakiler bilgisayarın yaratıcısı mı tövbe tövbe konuşturmayın insanı kötü kötü. düşünün bir ya. Bu programı sen yapmış olsaydın ? Birisi saçma saçma bu olmamış pff bu mu yani dese hoşuna gider mi?

BeğenmedimBeğenmedimBeğenmedim

Burak Torun
04-05-2009, 15:48   |  #19  
Burak Torun avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,679 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

Ben bu firmayı az da olsa küçümsüyorum çünkü bugüne kadar tanıyan pek yoktur. Bu virüsleri tarih etme gibi bir iddiası olduğuna göre iyi bir firma olması gerekir.

Kaya Erdoğdu
04-05-2009, 20:25   |  #20  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,281 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2008

avast'ın reklamını yapmışlardır kesin :)

gokhan38
04-05-2009, 22:27   |  #21  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
1,097 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2009

biraz fazla abartılmış gıbı ama yınede desteklıyoruz boyle cabaları bızım destegımızle daha ıyısını yapabılırler .

tolter
05-05-2009, 08:57   |  #22  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
1,603 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

virüssüz pc nin zevki olmaz

PcMaKeR
05-05-2009, 10:05   |  #23  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2005

Adramiti hangi işletim sistemi bir kaç saniyede hackleniyor. Nasıl bir düşünce bu. o açığı bulmak günlerini alıyor. Eğer dediğin şuysa doğru: Açığı bulur günlerce uğraşır.
Sonra küçük bir program yazar virusu sokar. ama o açık 1 - 2 saniyede bulunmuyor. Sen gibi bilgili bir insan bunu dememeli.

Bu programı dün inceledim. 4 mb ram yiyor. Program basit bişi. Borland Database kullanmışlar hiç yakıştıramadım. Kendi database lerini oluşturmamışlar büyük bir acı gereçkten...

Para_Noyak
05-05-2009, 16:29   |  #24  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
25 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2009
PcMaKeR
Adramiti hangi işletim sistemi bir kaç saniyede hackleniyor. Nasıl bir düşünce bu. o açığı bulmak günlerini alıyor. Eğer dediğin şuysa doğru: Açığı bulur günlerce uğraşır.
Sonra küçük bir program yazar virusu sokar. ama o açık 1 - 2 saniyede bulunmuyor. Sen gibi bilgili bir insan bunu dememeli.

Bu programı dün inceledim. 4 mb ram yiyor. Program basit bişi. Borland Database kullanmışlar hiç yakıştıramadım. Kendi database lerini oluşturmamışlar büyük bir acı gereçkten...

bende yakıştıramadım, borland database kullanmak yüzkızartıcı bir suç :)  bende senin acına katılıyorum :)

murat-bey
05-05-2009, 16:53   |  #25  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
12 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

truva atı gibi daha cok antivirus var hepsini nasıl tarıh olacak