arkadaşlar bilgisayarımı yenilemeye karar verdim.ramımı ve ekran kartımı değistiricem.anakartım gigabyte GA-8IPE1000-G.biraz araştırma yaptım ve ddr ile agp falan filan onlarla karşılaştım.bilgisayayarım sanırım ddr ve su anki ekran kartım fx5200 yani agp:(.ramimi 2 gb 800 mhz falan istiyorum...ekran kartımı ise 512 mb 128 bit oyunları kaldırabilecek bisey istiyorum...bana onerebileceğiniz varmı?birde ekran kartındada o ddr olayları gecerlimi???
bilgisayarımı yenilicem?
işlemci derken pek anlamamda:D
cpu intel pentium 4 falan 3.0 ghz yada amd
cemtalasarkadaşlar bilgisayarımı yenilemeye karar verdim.ramımı ve ekran kartımı değistiricem.anakartım gigabyte GA-8IPE1000-G.biraz araştırma yaptım ve ddr ile agp falan filan onlarla karşılaştım.bilgisayayarım sanırım ddr ve su anki ekran kartım fx5200 yani agp:(.ramimi 2 gb 800 mhz falan istiyorum...ekran kartımı ise 512 mb 128 bit oyunları kaldırabilecek bisey istiyorum...bana onerebileceğiniz varmı?birde ekran kartındada o ddr olayları gecerlimi???agp den Pci ya geçicek olanakların yoksa önerdiğim ekran kartı şudurSon Düzenleme: Netwampiri ~ 25 Haziran 2008 19:01
hmm anakartın ddr2 ram desteklememesi kötü ddr 2 ramler ddr ramlere göre hem daha ucuz hem daha performanslı aynı şekilde pci-e ekran kartlarıda agp ekran kartlarına göre daha ucuz ve daha performanslı bana sorsan komple değiştir derim ama komple değiştiricek durumun yoksa yine anakartına uygun bişeyler söyleyim
KINGSTON 1 GB DDR 400 MHZ PC 3200 CL3 RAM 65,58 YTL
bütçeni bilmiyorum ama alabileceksen bundan iki tane al.
Ekran kartı olarak ta
SAPPHIRE HD2600PRO 512MB DDR2 AGP EKRAN KARTI
cemtalasama bunda ddr2 yazıo???Anakartındaki DDR Ram ile ekran kartının DDR ı arasında bi ilişki yoktur anakartın ddr 1 olabilir Ekran kartın slotu agp oldukca uyuyorsa yani gddr3 bile olurSon Düzenleme: Netwampiri ~ 25 Haziran 2008 19:01
cemtalasama bunda ddr2 yazıo???ekran kartı ddr larıyla ramin alakası yok yani anakartın ddr2 ram desteklemesede ddr2 agp ekran kartı alabilirsin.
hmmm tesekkurler bi sorum daha war benim su anki ramlarım 256 lık 2 tane kingston onun uzerıne koyarsam bi ise yararmı cunku orda sankı 4 tane giris var?
evet ama bildiğim kadarıyla mhz leri aynı olması gerekiyor seninkiler kaç mhz?
cemtalashmmm tesekkurler bi sorum daha war benim su anki ramlarım 256 lık 2 tane kingston onun uzerıne koyarsam bi ise yararmı cunku orda sankı 4 tane giris var?Sen o 2 sini çıkar yerine 1 tane 1 GB kingston tak yeterli. hiç uğraşma 2 tane 256yla filan.Son Düzenleme: Netwampiri ~ 25 Haziran 2008 19:01
everest diye bi program var o programdan sistem ile ilgili bütün bilgileri öğrenebilirsin.
Buda linki http://www.inndir.com/program.php?id=24352
o program bende var zaten:)ordan ogrendım bunları ama onda su yazıyor
Bellek Yuvaları
DRAM Yuvaları #1 256 MB (PC3200 DDR SDRAM)
DRAM Yuvaları #2 256 MB (PC3200 DDR SDRAM)
birazdan belki babamla cıkıcam eve cok yakın zaten vatan computer ordan aldırmaya calısıcam:D
bide bu guc olaylarında sorun yasarmıyım?
buldummm 200 mhz mis:( ben en ıısı 1 tane 1 gb lw yetiniyim:)
bir soru daha sorucam:Dbilgisayarım cok ısınıyor ve cok ses cıkartıyor.ram ve ekran kartını alınca bu sorun duzelırmı.cunku asırı ses cıkartıo:(
işlemcinin fanın güç kaynağının fanını kasanın fanını temizle biraz da olsa azalır ses.