kolay gelsin arkadaşlar benim sorum biraz saçma gelebilir size ama ben bilgisayarın açılmamasını istiyorum ama bunu sisteme zarar vererek yapmak istemiyorum yani geri döndürülebilir bişey olmasını istiyorum acaba ne yapabilirim
bilgisayarın AÇILMAMASInı sağlamak
Bilgisayarın kasasının güç fişini saklayın
evde çok fazla bilgisayar , elektronik eşya yoksa yedeğide yoktur ...
yada arkada psu da bi swich vardır onu kapat olmadı pc nin işin den ram veya işlemciyi sök
yada atx soketlerden birini sök geçisi olarak yani
yanlız az verim derken çok verme psu patlıyo
babama bozuk deyip kullanmasını engellemek için istiyorum beni çok kızdırdıda çözümlere gelince güç kablosunu saklayamam anlar kasanın arkadan kapama düğmesi yok kasadan bişiler sökmek de zor geliyo en sonki işlemciye az volt verme olayı mantıklı geldi ama zarar vermesin işlemciye onu bi ayrıntılı şekilde açıklarmısınız
Açma-kapama tuşunu anakarta bağlayan "Power switch"i çıkarın; hem riske girmemiş olursunuz, hem de küçük bi değişiklikle ufaklıklara karşı büyük başarı sağlarsınız :D
Kasa açıkken yakalanırsanız bile "tamir etmeye uğraşıyorum" dersiniz.
Minare - kılıf meselesi ;) ...
en güzel yolu Pcnin Power tuşundan (açma tuşu) anakart a bağlanan ufak jumper ı yerinden çıkartın. düğmeye basınca bilgisayar kesinlikle açılmayacaktır. uzman kişiler bile dikkat etmezse farkında olmayabilir.
anakartın HDD ye yakın olan kısmında Panel soketleri bulunun ve orda bir kaç bağlantı bulunur
Reset,Power LED, Hdd,PW-yada Power yazılı olan kuçuk kablosu kasanın önkısmına giden jumperlar vardır. bunlardan Power olanı anakartdaki bağlantısını çıkarın.
tabi nerden çıkartığınızıda unutmayın.
çok teşekkürler son öneriler çok mantıklı geldi
arkaşım biz yaptığımız gibi bozmasınıda biliriz bu aleti
ama voltaj işi en zor olanı sigortalarla falan oynaman lazım
frtnydnbabama bozuk deyip kullanmasını engellemek için istiyorum beni çok kızdırdıda çözümlere gelince güç kablosunu saklayamam anlar kasanın arkadan kapama düğmesi yok kasadan bişiler sökmek de zor geliyo en sonki işlemciye az volt verme olayı mantıklı geldi ama zarar vermesin işlemciye onu bi ayrıntılı şekilde açıklarmısınımrb babanızın bios ile ilgili bilgisi yokise boot seçeneklerinden hdd'yi kaldırın bilgisayarınız windows'u göremediği için açılmayacaktır.. sisteminize herhangibir zararı dokunmazzz??
01apachimrb babanızın bios ile ilgili bilgisi yokise boot seçeneklerinden hdd'yi kaldırın bilgisayarınız windows'u göremediği için açılmayacaktır.. sisteminize herhangibir zararı dokunmazzz??yanıııııveyada halen dısket surucusu kullanıyor ısen ıcıne mıdı atılmıs bır dısketı yerlestır ve boot olarak flopy ı goster tır tır tır etsın acılmasın..
ALTUNOLUKyanıııııbuda güzel!!veyada halen dısket surucusu kullanıyor ısen ıcıne mıdı atılmıs bır dısketı yerlestır ve boot olarak flopy ı goster tır tır tır etsın acılmasın..
hem belki korkar bida dokunmazz
Son Düzenleme: 01apachi ~ 23 Ağustos 2008 23:32
arkadaşım illede voltaj yöntemini denicek sen anlatyım:
1.ilk önce yalıtıldığından emin ol amagına terlik eline deliksiz bilastip bir eldiven tak yoksa çarpıolırsın!
2.ama sigortayı indir.
3. pc ye giden sigortayı csnin psu gücünden daha düşük bir sigorta ile değiştir.
böylece pc her çalıştığında ilgili sigorta atatar ancak önermem hem tehlikeli hemde baban lısa zaman da eve bir elektrikçi çağarı ama benden söylemesi!
güzel çözüm peki mıdı atılmış disketi nasıl yapabilirim
demek istediğin sigorta ise elektrikçilerde vardır ama okadar düşüğünü zor bulursun zaten baban kısa sürede çakar
inNteAcoMEdemek istediğin sigorta ise elektrikçilerde vardır ama okadar düşüğünü zor bulursun zaten baban kısa sürede çakarveyada halen dısket surucusu kullanıyor ısen ıcıne mıdı atılmıs bır dısketı yerlestır ve boot olarak flopy ı goster tır tır tır etsın acılmasın..bunun için
frtnydngüzel çözüm peki mıdı atılmış disketi nasılArkadasım bozma ıslemının ıncelıklerı şöyle..şimdi bır adet hanı su dugun calgıcılarının orgta dıstıkı dıstık dıe caldıgı muzık efektı varya heh onda buluon dıskete atıosun ve dısket surucusunde takılı kalıyor o
Bıosa gırıyorsun ve boot hdd olan yere floopy'ı getırıosun reset atıo sıstem ve acılmıo
çok ilginç deneyeyim bakalım
suluga gerek yok ama konu hakkikatten komedi:
peki son soru ama kolay disketi nasıl boot edebilirim
tamam hallettim arkadaşlar herkese teşekkürler yarın babamın yüzünü görmeyi bekleyelim artık
Baban sunu tamire gotur diyecek kadar akıllıdır herhalde :)
babanız disketi içinden çıkarmayı akıl edemicek kadar düşüncesiz olamaz herhalde. o zaman napıcaksın.????
kimse alınmasın ama burda kendi Babanı küçük düşürmek onca kişinin arasında hiçde hoş değil bence. iyi birisi ol ne sıkıntın varsa babana düzgünce söyle
emin ol böylesi daha iyi olur.