arkadaşlar bu gün ne oldu bilmiyorum ama kaç aylardan beridir çok şükür bilgisayarım bu kadar normal olarak kalabildi oh be ne kadarda güzelmiş yahu bilgisayarda ne kadar rahat ve akıcı çalışıyor anlatamam ama korkuyorumda acaba diyorum bu sihir ne zaman bozulacak diye ama keşke artık bu kadar süre normal kaldığına göre belkide düzelmiştir inşallah diyorum evet inşallah düzelmiştir diyorum
bozularak küçüldü
sevincim kısa sürdü be kardeşim yine bozuldu ne yapalım bu konuda da bir bilgisi olan arkadaşlar da olmayınca bir süre daha böyle takılacağız ondan sonrada ne yaparım bilmem artık serviste katlettiririzmi pc yi bilemem artık
ahmet79ne oldu gene kardeşim
böyle bir sorunu daha önce yaşamış bir arkadaşın haberini almak istemiştim aslında ben daha çok ekran kartından şüphe etmekteyim birazcık sistem bilgisi ile acizane ama yok diyorum birde başka şey diyorum aslında yani bu sorunun bir olması bir olmaması bir bozulup bir düzelmesi nasıl açıklanır bilmem ama bilgisayarımda dengesizllik var aldığımdan beri on bir aydan beri aslında türlü sorunlar yaşadım onlar geçti gitti belki güncellemelerle hal oldu bilmiyorum ama bu VİSTA yı aslında pek kimse tavsiye etmiyor ben çok sorun yaşadım sırf bu sorun için format attım ama yine de düzelmedi format atar atmaz açıldı pc ve yine aynı hayret ettim sanırım formata rağmen benim sorunum donanım olsa gerek diye düşünüyorum ama hangi parçada bilemem format atalı bir ay oldu ben beş gün önce sürücüleri öğrendim ve yükledim ama daha da bir sapıttı pc internet bağlanamadım sonra bağlantılardan modemin içine geldim fabrika ayarlarına döndümde ondan sonra sorunsuz bağlanabildim ve dahada kötüsü bu sorun daha da kötü oldu hani yazılar bazan arada sırada normale dönüyordu ya bu sefer sürücülerden sonra hep bozuk kaldı maalesef saatin yanında o kadar uğraşmama rağmen eskiden ekran kartımın simgesi bulunuyordu ama ne yaptım ise göremedim aslında sürücüden sonra gözüküyordu ama sonra kayboldu görev çubuğuna özelliklerden bilirsiniz göster dedim ayarlarda ama yok göstermedi dinlemedi beni pc daha sonra bende bütün sürücüleri kaldırdım şimdi hiç bir sürücü yok şunuda belirtmeden geçmeyeyyim biraz uzun oldu ama insan dolunca daha önce quick time foramatına ait foto ve videoları sorunsuz izleyebiliyordum bir kaç tane codec içerikli player ve codec, dönüştürücü kurdum amacım aslında sadece bu formatı değişip divix te oynatabilmekti olmadı bende sonra onların hepsini kaldırdım ama sonra daha önce pc ye kurduğum quicktime programı ile şakır şakır izlerken program bile açılmıyordu artık defalarca indir kaldır sonra nazlı da olsa açıldı ve şimdi izleye biliyorum fakat aynı anda ben media player ve media center ile bile izliyordum ama şimdi ise imkansız belki işinize yarar mesala media playerda izlemek istediğimde şöyle bir uyarı alıyorum codec bileşeni alınıyor diyor bekliyorum sonra alındı diyor ama çalmıyor oynatmıyor ve ortada şöyle yazıyor Windows Media Player dosyayı yürütemiyor. Player, dosya türünü veya dosyayı sıkıştırmak için kullanılan codec bileşenini desteklemiyor olabilir. diyor. evet aynen böyle yazıyor acaba diyorum mesele bu codec sorunlarındanmı kaynaklandı diyorum ama formatla bu sorun bitmiş olması lazım dimi neyse başınızı ağrıttım teşekkür ederim.
herhalde çaresi olmayan bir hastalık olsa gerek canım herhalde öyledir.
HPQ-UserDERTLİ sormuş:
bütün heryerde yazılar,karakterler ve ikonlar v.s hepsi bozularak küçülüyor bazanda normalleşiyor
evet arkadaşlar sorunum kısaca bu ne yaptım ise maalesef bir türlü düzeltemedim çok şey yaptım olmayıncada format attım ama yine düzelmedi arkadaşlar bu sinir bozucu durum maalesef üç , dört aydan beri var ve bilgisayarı çok sevmeme rağmen artık tat vermiyor kafayı yedirecek insana pc yi aldığım casper bayine sordum bir çok insana sordum kimse böyle bir sorunla karşılaşmamış daha bu güne kadar
arkadaşlar lütfen bilgisi olan var ise bana yardımcı olursa çok sevineceğim sizlere sorunsuz kullanımlar dilerim.Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
windows vista home premium
işlemci:intel core 2 duo cpu e4500 @2.20ghz 2.19ghz
bellek:1.00 gb
sistem türü:32 bit işletim sistemi
dosya sistemi :ntfsİnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 6.0; SLCC1; .NET CLR 2.0.50727; Media Center PC 5.0; .NET CLR 3.0.04506; InfoPath.2)
HPQ-UserDERTLİ sormuş:
bütün heryerde yazılar,karakterler ve ikonlar v.s hepsi bozularak küçülüyor bazanda normalleşiyor
evet arkadaşlar sorunum kısaca bu ne yaptım ise maalesef bir türlü düzeltemedim çok şey yaptım olmayıncada format attım ama yine düzelmedi arkadaşlar bu sinir bozucu durum maalesef üç , dört aydan beri var ve bilgisayarı çok sevmeme rağmen artık tat vermiyor kafayı yedirecek insana pc yi aldığım casper bayine sordum bir çok insana sordum kimse böyle bir sorunla karşılaşmamış daha bu güne kadar
arkadaşlar lütfen bilgisi olan var ise bana yardımcı olursa çok sevineceğim sizlere sorunsuz kullanımlar dilerim.Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
windows vista home premium
işlemci:intel core 2 duo cpu e4500 @2.20ghz 2.19ghz
bellek:1.00 gb
sistem türü:32 bit işletim sistemi
dosya sistemi :ntfsİnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 6.0; SLCC1; .NET CLR 2.0.50727; Media Center PC 5.0; .NET CLR 3.0.04506; InfoPath.2)
format attım düzelmedi diyorsun ?? o zaman hard format at yani hdd komlpe sil ve yeniden biçimlendir öyle dene bu yöntem ile yaptım dersen o zaman şunu sorayım ie sayfasındamı yaşıyorsun bu sorunu eğer öyle ise şu yolu denemeni rica ediyorum
ie sayfasında görünümü tıkla açılan yerden metin boyutuna gel sağa bir sekme açılır oradan bak metin boyutu ne diye orta ise sorun değil ama değilse o zaman orta yap veya daha büyük olarak ayarla...
2. durum ise şöyle yani ie de ve diğer her pencerede bu sorunu yaşıyorum dersen masa üstünde sağlıklyarak görünüm ayarlarına gel ekran boyutunu değil yani daha büyük bir ekran boyutu kullanıyorsan da bu şekilde bir sorun yaşarsın tafsiye edittiğim ekran boyutu 1024x768
öncelikle dostum beni kahreden sorunum için zahmet edipte ilgilendiğin için çok teşekkür ederim.o söylemiş olduğun ayarların hepside normal ayarlarında ama sen dostum hard format at demişsin ben format atarken c ve d yi biçimlendir demiştim o şekilde format atmıştım bu ay sonu bayinin isteği üzerine bu sorunun sebebi olması ihtimaline karşı internet bağlantıyı çıkarıp tekrar format atacağım ve bağlantıyı üçgün kullanmayacakmışım bu benim son çırpınışım olacak ondan sonrada tekrar bayiye gidip alın diyecem ne gerekiyorsa yapın ama yine de emin değilim aslında çünkü servise gidipte temelli maf olmasından korkuyorum
dostum senin dediğin gibi format atacağım ama o zamanda c ve d yi bölme sorunum olmazmı gerçi ben format nasıl atılır anlatımlarından o meseleyi öğrenmiştim yaparım sanıyorum
yalnız sorum şu dostum bu bilgisayar ilk çalıştığında yaklaşık olarak üç beş dakika bağırıyor ve ondan sonrada normal sesi geliyor sence dostum sorun bundan dolayı olabilirmi diye takılmaya başladı yakın zamandan beridir aklıma
tekrar teşekkür eder çalışmalarında üstün başarılar dilerim Allahtan
cendermeformat attım düzelmedi diyorsun ?? o zaman hard format at yani hdd komlpe sil ve yeniden biçimlendir öyle dene bu yöntem ile yaptım dersen o zaman şunu sorayım ie sayfasındamı yaşıyorsun bu sorunu eğer öyle ise şu yolu denemeni rica ediyorum
ie sayfasında görünümü tıkla açılan yerden metin boyutuna gel sağa bir sekme açılır oradan bak metin boyutu ne diye orta ise sorun değil ama değilse o zaman orta yap veya daha büyük olarak ayarla...
2. durum ise şöyle yani ie de ve diğer her pencerede bu sorunu yaşıyorum dersen masa üstünde sağlıklyarak görünüm ayarlarına gel ekran boyutunu değil yani daha büyük bir ekran boyutu kullanıyorsan da bu şekilde bir sorun yaşarsın tafsiye edittiğim ekran boyutu