bozularak küçüldü

HPQ-User
12-09-2008, 21:51   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

DERTLİ sormuş:
bütün heryerde yazılar,karakterler ve ikonlar v.s hepsi bozularak küçülüyor bazanda normalleşiyor
evet arkadaşlar sorunum kısaca bu ne yaptım ise maalesef bir türlü düzeltemedim çok şey yaptım olmayıncada format attım ama yine düzelmedi arkadaşlar bu sinir bozucu durum maalesef üç , dört aydan beri var ve bilgisayarı çok sevmeme rağmen artık tat vermiyor kafayı yedirecek insana pc yi aldığım casper bayine sordum bir çok insana sordum kimse böyle bir sorunla karşılaşmamış daha bu güne kadar
arkadaşlar lütfen bilgisi olan var ise bana yardımcı olursa çok sevineceğim sizlere sorunsuz kullanımlar dilerim.

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
windows vista home premium
işlemci:intel core 2 duo cpu e4500 @2.20ghz 2.19ghz
bellek:1.00 gb
sistem türü:32 bit işletim sistemi
dosya sistemi :ntfs

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 6.0; SLCC1; .NET CLR 2.0.50727; Media Center PC 5.0; .NET CLR 3.0.04506; InfoPath.2)

Ahmet_79
12-09-2008, 22:06   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
11,538 mesaj

http://www.kaspersky.com.tr/yuklemeler.html
virüs bulaşma ihtimaline karşı kis ile güvenli modda taratın derim kolay gelsin.

Fattur
12-09-2008, 22:09   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj

monitorden olabilir.Başka bir monitorde dene olmassa ekran kartından olabilir.Yazılımsal olabilieceğini sanmıyorum.Donanımsal olma ihtimali daha fazla

cinar844
13-09-2008, 18:50   |  #4  
cinar844 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
625 mesaj

dostum format attıktan sonra taratmaya gerek varmıdır acaba gerçi ben yinede senin isteğinle tarattım ama bişi çıkmadı ama şunu söyleyeyim dikkat ettimde bu bozulma microsoftun herhangi bir sayfanı açınca oluyor saygı

ahmet79
http://www.kaspersky.com.tr/yuklemeler.html
virüs bulaşma ihtimaline karşı kis ile güvenli modda taratın derim kolay gelsin.
cinar844
13-09-2008, 18:53   |  #5  
cinar844 avatarı
Yıllanmış Üye
625 mesaj

aslında dostum bende senin gibi düşünmüştüm yani ekran kartımda donanımsal bir sorundan şüphe etmiştim ama donanımsal bir sorun olsa bu sorun sürekli olmazmı birde deneyebileceğim bir başka bir monitör yok keşke olsa idi bir de dostum dikkat ettimde bu sorun microsofttun sitelerine girince meydana geliyor saygılar .

Fattur
monitorden olabilir.Başka bir monitorde dene olmassa ekran kartından olabilir.Yazılımsal olabilieceğini sanmıyorum.Donanımsal olma ihtimali daha
Kapalı Hesap (87147)
13-09-2008, 21:53   |  #6  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 1
154 mesaj

...öcelikler slmlar.kardeşim aldığın ürünün garantisi yok mu?soruna gelirsek iconsların büyülüp küçülmesi ekrandan da olabilir, ancak kesinlikle donanımınla ilgilidir çünkü hiçbir virüs öylesine büyük zararlar vermez pc ye, merak etme işlemcin ona göre tasarlanmıştır zaten bence bide Xp yi dene ama bilgisayar bu her tarafı farklı bi dünya Rabbim sabır versin.

I Love GS
13-09-2008, 22:08   |  #7  
Yıllanmış Üye
448 mesaj

kendin uğraşcağına yolla tekni kservise baksınlar nesi var nesi yok
casperse ellettirme yanlız sadece sorunu tanılasınlar
casper servisinde iş yok daha çok bozarak gönderirler
garanti bittiyse yapalım mı diye sorucaklardıryapmayın yollayın dersin içine sinmesse yaptırırsın
ama bence kendi tanıdğın teknik servisciye yaptır
inş yardımcı olabilmişimdir

cinar844
13-09-2008, 22:16   |  #8  
cinar844 avatarı
Yıllanmış Üye
625 mesaj

amin kardeşim Allah razı olsun vistam orjinal korsan değil aslında xp kurmak istedim ama elimde cd yok bayiye gittim durumu anlattım onlar böyle bir sorunla daha önce hiç karşılaşmadık dedi bana bağlantını sök ve format at daha sonra da üç gün interneti kullanma dedi casper bayii bende bayramda öyle yapmayı düşünüyorum. aslında bir kere format atmıştım daha önce bunun için ama yukarıdada dediğim gibi maalesef değişen bişi olmamıştı hatta daha sonrada kaspersky ile de tarattım ama olmadı aslında bende donanımdan şüphe ediyorum çünkü duyduğum kadarı ile casperlarda sorun çok yaşanıyormuş aslında bayramda bayramda dediklerini yapacağım daha da olmazsa aslında hiç istemiyorum ama servise kasayı götüreceğim servise götürünce bir makinanın düzeni kalmıyor çünkü neyse kardeşim çok teşekkür ederim alakan için

jnsnh
...öcelikler slmlar.kardeşim aldığın ürünün garantisi yok mu?soruna gelirsek iconsların büyülüp küçülmesi ekrandan da olabilir, ancak kesinlikle donanımınla ilgilidir çünkü hiçbir virüs öylesine büyük zararlar vermez pc ye, merak etme işlemcin ona göre tasarlanmıştır zaten bence bide Xp yi dene ama bilgisayar bu her tarafı farklı bi dünya Rabbim sabır versin.
kalamarr
13-09-2008, 22:17   |  #9  
Yıllanmış Üye
561 mesaj

garantisi bitmiş pc ve benzeri elektronik eşyayı teknik servise yollamayın. benim başıma geldi. teknik servis 1 ayda yapıyor ve çok daha pahalıya patlıyor. güvendiğiniz bilgisayarcıya yaptır.(istanbul Anadolu yakası için yazıcıoğlu iyidir.) aynı saat içinde şak diye yapıyorlar ve daha ucuza patlıyor ve de istediğin yedek parçayı hemen buluyorsun ama serviste seni oyalıyorlar. yok yurt dışından getirteceğiz 1 hafta 2 hafta ....

cinar844
13-09-2008, 22:20   |  #10  
cinar844 avatarı
Yıllanmış Üye
625 mesaj

yardımcı oldun kardeşim Allah razı olsun bende az önce onu diyordum işte senin dediğin sebepten dolayı servise götürmedim ama kendimde maalesef ne yaparım bilmem bir tamirciye gidecem onlarda hariçten şimdi bir sürü para talep edecekler neyse olsun birde başkasına kasayı açtırdın diye garantiyi bitirdin demesinler sonra bana teşekkür ederim.

I Love GS
kendin uğraşcağına yolla tekni kservise baksınlar nesi var nesi yok
casperse ellettirme yanlız sadece sorunu tanılasınlar
casper servisinde iş yok daha çok bozarak gönderirler
garanti bittiyse yapalım mı diye sorucaklardıryapmayın yollayın dersin içine sinmesse yaptırırsın
ama bence kendi tanıdğın teknik servisciye yaptır
inş yardımcı olabilmiş
cinar844
13-09-2008, 22:22   |  #11  
cinar844 avatarı
Yıllanmış Üye
625 mesaj

eyvallah dostum tamda bende onu diyordum ben manisada ikamet ediyorum teşekkür ederim.

kalamarr
garantisi bitmiş pc ve benzeri elektronik eşyayı teknik servise yollamayın. benim başıma geldi. teknik servis 1 ayda yapıyor ve çok daha pahalıya patlıyor. güvendiğiniz bilgisayarcıya yaptır.(istanbul Anadolu yakası için yazıcıoğlu iyidir.) aynı saat içinde şak diye yapıyorlar ve daha ucuza patlıyor ve de istediğin yedek parçayı hemen buluyorsun ama serviste seni oyalıyorlar. yok yurt dışından getirteceğiz 1 hafta 2 hafta ....
Ahmet_79
13-09-2008, 22:59   |  #12  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
11,538 mesaj

öncelikle hayırlı akşamlar arkadaşım nasılsın görüşmeyeli? bence şöyle bilgisayardan iyi anlayan bi tanıdığın filan yokmu oralarda sana bazı püf noktaları bire bir göstersin biz burdan ne kadar anlatsakta bazı şeyleri gözle görmen gerekir neyse tekrar hayırlı akşamlar saygılar.

cinar844
13-09-2008, 23:04   |  #13  
cinar844 avatarı
Yıllanmış Üye
625 mesaj

Hayırlı akşamlar kardeşim çok teşekkür ederim sende iyisindir inşallah ne olsun bilgisayar ile uğraşıyoruz ne yapalım yok ki yakınınmda böyle anlayan bir arkadaş keşke olsa idi ama yok ne yapalım buda benim şanssızlığım neyse alakan için çok teşekkür msn de göremiyorum seni çok tandır neyse sana kolay gelsin sorunsuz kullanımlar dilerim .

ahmet79
öncelikle hayırlı akşamlar arkadaşım nasılsın görüşmeyeli? bence şöyle bilgisayardan iyi anlayan bi tanıdığın filan yokmu oralarda sana bazı püf noktaları bire bir göstersin biz burdan ne kadar anlatsakta bazı şeyleri gözle görmen gerekir neyse tekrar hayırlı akşamlar saygılar.
Banned
13-09-2008, 23:05   |  #14  
alierenerdal avatarı
Banlandı
361 mesaj

Arkadaşım en iyisi ekran kartını veya monitorunu bi servise götür servis yoksa değiştir Çünkü bu Görüntü birimiyle ilgili bir sorun...Bir de faydası olur mu bilmem ama çözünürlük ve ekran kalite ayarlarını düşük yaparak denemeye çalış...Şimdiden kolay gelsin

Banned
13-09-2008, 23:08   |  #15  
alierenerdal avatarı
Banlandı
361 mesaj

birde şunu soriyim Ekranın Lcd mi Eğer Lcdyse işin zor...

cinar844
13-09-2008, 23:10   |  #16  
cinar844 avatarı
Yıllanmış Üye
625 mesaj

dostum çok teşekkür ederim ekran kartını servise ben sökerek götürebilirmiyim dersin yapabilirmiyimki birde ekran kalite ayarlarını nasıl düşük yaparım benim şu anda ayarlarım 1024*768 bunun altımı olacak yoksa bunun üzeri rakamlarmı olacak çok teşekkür ederim dostum.

prodog
Arkadaşım en iyisi ekran kartını veya monitorunu bi servise götür servis yoksa değiştir Çünkü bu Görüntü birimiyle ilgili bir sorun...Bir de faydası olur mu bilmem ama çözünürlük ve ekran kalite ayarlarını düşük yaparak denemeye çalış...Şimdiden kolay
cinar844
13-09-2008, 23:16   |  #17  
cinar844 avatarı
Yıllanmış Üye
625 mesaj

evet dostum ekranım lcd kullanıyorumn on yedi inç

prodog
birde şunu soriyim Ekranın Lcd mi Eğer Lcdyse işin zor...
cinar844
14-09-2008, 18:44   |  #18  
cinar844 avatarı
Yıllanmış Üye
625 mesaj

yokmudur arkadaşlar bu konuda bir bilgisi olan veya başına gelen veya duyan bir arkadaş yardım lütfen

cinar844
15-09-2008, 20:53   |  #19  
cinar844 avatarı
Yıllanmış Üye
625 mesaj

iyi akşamlar arkadaşlar yokmudur gerçektende bu konuda bir arkadaşın bir bilgisi veya başına gelmişliği

HPQ-User
DERTLİ sormuş:
bütün heryerde yazılar,karakterler ve ikonlar v.s hepsi bozularak küçülüyor bazanda normalleşiyor
evet arkadaşlar sorunum kısaca bu ne yaptım ise maalesef bir türlü düzeltemedim çok şey yaptım olmayıncada format attım ama yine düzelmedi arkadaşlar bu sinir bozucu durum maalesef üç , dört aydan beri var ve bilgisayarı çok sevmeme rağmen artık tat vermiyor kafayı yedirecek insana pc yi aldığım casper bayine sordum bir çok insana sordum kimse böyle bir sorunla karşılaşmamış daha bu güne kadar
arkadaşlar lütfen bilgisi olan var ise bana yardımcı olursa çok sevineceğim sizlere sorunsuz kullanımlar dilerim.

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
windows vista home premium
işlemci:intel core 2 duo cpu e4500 @2.20ghz 2.19ghz
bellek:1.00 gb
sistem türü:32 bit işletim sistemi
dosya sistemi :ntfs

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 6.0; SLCC1; .NET CLR 2.0.50727; Media Center PC 5.0; .NET CLR 3.0.04506; InfoPath.2)

kalamarr
15-09-2008, 20:56   |  #20  
Yıllanmış Üye
561 mesaj

mümkünse bozulup küçüldüğü zaman ekranın fotoğrafını yakalayıp buraya koyar mısın? belki görürsek anlayabiliriz.

cinar844
15-09-2008, 21:10   |  #21  
cinar844 avatarı
Yıllanmış Üye
625 mesaj

http://www.upshare.net/download.php?id=EBB5A4808&setlang=tr dosyayı bu şekilde bu paylaşım sitesine yükledim bunumu demek istemiştin dostum teşekkür ederim.

kalamarr
mümkünse bozulup küçüldüğü zaman ekranın fotoğrafını yakalayıp buraya koyar mısın? belki görürsek anlayabiliriz.
kalamarr
15-09-2008, 21:25   |  #22  
Yıllanmış Üye
561 mesaj

buraya bu fotoğrafı koymuşsunuz ama ne bozuk anlayamadım? birde birşey fark ettim ekran çözünürlüğünüz çok düşük. çözünürlüğünü arttırın. kaç hz'lik monitörünüz varsa ona göre hz arttırın ama ben bunun dışında bir sorun göremedim.

Bu konuyla alakası yok ama daha hızlıca sayfaları açmak istiyorsanız Firefox indirin ve ie'den hemen vazgeçin. eklentilerle firefox reklam engelliyor, hatta noscript eklentisiyle tüm scriptler kontrol altında tutulabiliyor. eklentilerle bir tarayıcının ne kadar gelişebildiğini görünce çok şaşıracaksınız.

http://www.mozilla-europe.org/tr/firefox/

Son Düzenleme: kalamarr ~ 15 Eylül 2008 21:35
cinar844
15-09-2008, 21:29   |  #23  
cinar844 avatarı
Yıllanmış Üye
625 mesaj

evet dostum normalde düzgün gibi gözüküyor fotoda ama bu sayfanın görüntüsü altı ay kadar böyle değildi bütün hepside daha büyük ve daha canlı ve daha net idi sanırım bu fotodan anlaşılmıyacak imkanımız olsa idi bizzat monitöre bakma şansın olsa idi ama o da yok ama emin ol orjinal bir görüntüğ değil o çok teşekkür ederim.

kalamarr
http://img206.imageshack.us/my.php?image=adsc4b1zzd7.jpg

buraya bu fotoğrafı koymuşsunuz ama ne bozuk anlayamadım?

cinar844
15-09-2008, 21:34   |  #24  
cinar844 avatarı
Yıllanmış Üye
625 mesaj

tam olarak ne dediğini anlamadım dostum ekran çözünürlüğü derken şunumu demek istedin 1024x768 ayarlı monitörüm onyedi inç monitörün kaç hz lik olduğunu maalesef bilmiyorum çok teşekkür ederim.

kalamarr
buraya bu fotoğrafı koymuşsunuz ama ne bozuk anlayamadım? birde birşey fark ettim ekran çözünürlüğünüz çok düşük. çözünürlüğünü arttırın. kaç hz'lik monitörünüz varsa ona göre hz arttırın ama ben bunun dışında bir sorun göremedim.
kalamarr
15-09-2008, 21:41   |  #25  
Yıllanmış Üye
561 mesaj

benim 15.4 inç ekranım var 1280X800 61 hz yenilemesi var. senin 17 inç monitörünün daha fazla çözünürlüğü olması lazım. ekran kartın ne? şuan sanki vistayı kurmuşsunda ekran kartı driverınıda kurmamış gibisin. çözünürlük ilk ayarlarda kalmış gibi

Son Düzenleme: kalamarr ~ 15 Eylül 2008 21:44