Call of Duty 7 duyuruluyor!

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
dextercan
29-04-2010, 23:39   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,624 mesaj

Activision ile Infinity Ward arasındaki savaş devam ededursun, karanlık bulutları dağıtmak isteyen Activision, Call of Duty serisinin yeni oyununun yarın gece yayınlanacak bir videoyla duyurulacağını açıkladı.

Call of Duty serisinin yapımcıları ile Activision arasındaki büyük savaş ederken, seri de kendi kendine gelişmeye ve ilerlemeye devam ediyor. Serinin birkaç oyununun altında imzası bulunan ve son olarak da Call of Duty: World at War’u geliştiren Treyarch, yedinci oyun üzerindeki çalışmalarını son sürat devam ettirirken, oyunun neye benzediğini ilk olarak Cumartesi sabahı göreceğiz. SpikeTV’de su yüzüne çıkarılacağı açıklanan yeni oyunu merakla bekliyoruz. Videoyu yayınlanır yayınlanmaz LEVEL Online’da bulabileceğinizi hatırlatalım.
Alıntı: http://www.level.com.tr/index.ph ... -duty-7-duyuruluyor

Me Not Working Hard
30-04-2010, 00:19   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
749 mesaj

Neden Böyle Paylaşımlar Yapıyorsunuz Şimdi Görüntüeri Göremessem Uyuyamam :D
Güzel Haber Ama Şuan Crysis'2 Oyununu O Kadar Sabirsizca Bekliyorumki Bu Haber Hep Alışık Oldugum Şey

gokhan38
30-04-2010, 00:54   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
1,097 mesaj

heyecanla bekliyoruz.

Karub
30-04-2010, 01:41   |  #4  
Karub avatarı
Yıllanmış Üye
2,652 mesaj

Modern Warfare gibi olur umarım :)
Ama Crysis 2 Cod'u sollayıp geçecek gibi duruyor. Gerçi henüz video'yu görmedik ama yinede Crysis, Cod'a rakip bile olamaz :)

Recep Baltaş
30-04-2010, 11:12   |  #5  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj

Crysis ile CoD herhalde sadece bizim ülkemizde karşılaştırlıyor. Bunu nasıl başarıyorsunuz anlamıyorum. Şimdi biri çıkıp GTA IV ile Crysis'i karşılaştırırsa hiç şaşaırmam.

Evet, Crysis 2'nin süper bir konusu olacak ama bir sn. Yoksa CoD her yıl aynı şeyi pişirip önümüze mi koyuyor? Evet ya cidden...bu gidişle siz CoD 10 görürsünüz.

Ülkenin yarısının Half-Life'ı Haylayf diye telaffuz ettiğini, GTA IV'ü oynayanların %90'ının boş boş gezip araba çaldığını ve görevleri yapmadığını düşünrsek...

Ha bir de tüketim konusu var. Bizde oyunlar oynanmak yerine "tüketiliyor".

Ayda bir orjinal oyun alıp, o oyunu hakkıyla oynamak yerine internette ne kadar oyun varsa indirip abur cubur tüketmek de bir başka sorunumuz...

GameRMan
30-04-2010, 11:46   |  #6  
GameRMan avatarı
Yıllanmış Üye
3,045 mesaj

Crysis ile COd farklı kulvarlarda koşuyorlar. Karşılaştırılma söz konusu bile olamaz bencede. Ancak şu varki , Cod serisi inanılmaz akıcı ve donanım dostu. Crysis serisi gibi donanım düşmanı değiller. Ben İmzam daki sistemle crysis i çok akıcı oynamak istiyorsam mevut ekran kartımı değiştirip, HD 5970 gibi bişey yada Nvidianın GTX serisinin en iyi kartından birini almam lazım. Bende ci crysis oynamak icin o karta 1.000 tl vermem. Bunun mantıgı yok. Oyun kaç paraki gereksinimleri bu kadar yüksek olsun. Crysis i full doyumda oynayacak adamda 3.000 TL lik makina lazım. Bu da saçmalığın daniskası. Bu donanım düşmanlığının önüne bir an önce geçilmeli.

Recep Baltaş
30-04-2010, 13:19   |  #7  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
9,635 mesaj

Crysis 2 öyle olmayacak...

Recep Baltaş
30-04-2010, 13:52   |  #8  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
9,635 mesaj

Psychonaut968, işte ben de bundan bahsediyorum. 

Herkes oyuncu diyor kendine...Hayatında bir defa orjinal oyun almamış bir kişi nasıl gerçek oyuncu olabilir? Oyunlar sadece indirip tüketmekten ibaret değildir. Oyunlar konusuyla, içeriğiyle çok şey barındırıyor.

Oyun oynamanın spor sayıldığı ülkeler var. Neyse..Bu konu çok uzun bir konu...

AtoX
30-04-2010, 14:35   |  #9  
AtoX avatarı
Yıllanmış Üye
517 mesaj

Neden Crysis ile Cod karşılaştırılmasın ki. İkisi de neredeyse aynı şey. Crysis biraz daha bilim kurgu. Geri kalan herşey aynı.

GameRMan
30-04-2010, 14:39   |  #10  
GameRMan avatarı
Yıllanmış Üye
3,045 mesaj

1- http://www.exa.com.tr/ocz/power_supply/ocz_fatality-343-8718.html

BU ürüne verilen isim bir şahısın ismi Fatality gamer modüler ürün. Fatalitiy kimdiir. Linkte anlatmaya çalışmışlar. Fatality adlı kişi; TÜm dünyanın oyunu spor olarak görmelerini vede bu sporda asla mahrum kalmamalarını istemektedir. Bu adam, DÜnyayı dolaşıp tüm ülkelerde oyunun sadece oyunanmak için oynanmaması gerektiğini ve spor olarak gösterilmesinin şart olduğunu söylüyormuş. Bunu niye paylaştım. Ben de işte oyunları bu adam gibi görüyorum. Oyun oynarken sanki yaşıyorum. Bunun tamamen , fiziksel olmasa bile zihinsel bir spor olduğuna inanıyorum. Türkiye'de bunu artık anlamalı. Belki bir çok arkadaşımız anlıyordur ancak, Eminim anlamayanların sayısının en az 50 misli daha fazladır.

Son Düzenleme: GameRMan ~ 30 Nisan 2010 14:45
Hacialioğlu
30-04-2010, 14:50   |  #11  
Hacialioğlu avatarı
Yıllanmış Üye
294 mesaj

Tek oynadığım oyunlardan biri crysis call of duty nin serilerini oynadım ama crysis ın verdiği zevk in 10 da 1 i kadar vermedi  crysis ismiyle belli olduğu gibi cry  System :)) sistem ağlatan gerçekten çok üstün donanımlara gereksinim duyuyor arkadaşımzın dediği gibi çok sağlam bir ekran kartı takmak lazım ama takarsakda oyunun görüntü kalitesi gerçekten mükkemmel oluyor bazı insanlar oyunu oyun için değil sadece görüntü bakımından oynuyor ne kadar gerçekçi o kadar güzel birde türk yapımı bu kadar fazla grafik istiyen başka oyun şuana dek oynamadım fazla oyun meraklısı değilim ama favorim crysis ...

Bu esnada çıkış tarihi belirlendimi crysis 2 nin ? 

-MHG-
30-04-2010, 16:04   |  #12  
Yıllanmış Üye
641 mesaj

Crysis 2 en geç Aralık 2010'da çıkacakmış.Yani sadece aralık verildi.Sanırım Eylül-Aralık.

Psychonaut968
30-04-2010, 18:13   |  #13  
Yıllanmış Üye
1,757 mesaj

Evet.Yılbaşında çıkabilir diye duymuştum.Crytek'ten yılbaşı hediyesi. :D

Bu arada yazdığım yorumu sildim yanlışlıkla... Sayfa yavaş açılınca üstste iki kez aynı mesaj atılmış gibi gördüm.

heatblast
30-04-2010, 18:45   |  #14  
Yıllanmış Üye
2,260 mesaj

cod serisi bu sefer  1945-1990 yılları arasındaki savaşları yamsın vietman, Irak-İran... gibi savaşları yapsın
yada 1, dünya savaşıda olabilir

Emre_1645
30-04-2010, 19:29   |  #15  
Yıllanmış Üye
1,056 mesaj

evet yeni cod duyuruldu. adı:Call Of Duty:BlackOps... 9 Kasımda Çıkacak..

secrex
30-04-2010, 20:14   |  #16  
Üye
78 mesaj

yahu bırakın şu orjinal oyun alalım muhabbetini, 100 tlye yakın oyun satacaklar, ee bizde alacağız. Ucuz satsın kardeşim.. Ben gidicem o kadar para verip, 3-5 saat süren oyun alıcam, patronlarda özel uçaklardan inmeyecek. Adam gibi fiyatla satana kadar tek lira orjinale vermem.. varsın olsun oyuncu olmayalım, tüketici olalım. Sanki oyun firmalarına göre biz tüketici değiliz. Sanki bize ekmek-su veriyorlar.. Behh.

Recep Baltaş
30-04-2010, 20:39   |  #17  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
9,635 mesaj

Orjinali 29 dolar beyefendi. Siz bulamıyorsanız uygun fiyata biz ne yapalım?

Evet, korsana devam edin ki size yol, su , elektrik olarak geri gelsin...

Korsana verdiğiniz paraların gittiği yeri hiç araştırdınız mı?

HActeX
30-04-2010, 22:00   |  #18  
Yıllanmış Üye
1,275 mesaj

Arkadaşlar CAll of Duty Modern Warfare 2 TR yaması olan varsa upload edebilirmi  birkaç siteye bektım ama yok

ErKaN-23
30-04-2010, 22:10   |  #19  
ErKaN-23 avatarı
Yıllanmış Üye
931 mesaj

Teknolojisini kendin üretmezsen (birkaç istisna dışında) dışarıdan alırsın. İthal maliyetine birde vergileri eklersin. Halkına da ayda ancak 1 kitap veya filim alacak parayı bırakırsan, korsan kaçınılmaz olur.

secrex
30-04-2010, 23:07   |  #20  
Üye
78 mesaj

Valla crysis 2 EA'nın sitede 49.95 $.. TL olarak 75 lira eder.. Evet orjinale devam edelim ki, patronlar özel uçaklarının döşemelerini altın işlemeli yaptırsın.

dextercan
01-05-2010, 02:36   |  #21  
OP Yıllanmış Üye
1,624 mesaj

Bu akılda devam edin siz.Sonra derler neden Türkiye'de oyun sektörü gelişmiyor, oyunlar çok pahalı alamıyoruz; işte sizin gibiler yüzünden .Bırak bunları ya bu oyunlar açıklandığında günde 1 tl koysan kenara 4 kez alırsın aynı oyunu.Crysis gibi oyunun fiyatı 29tl şimdi.Korsan alıyorun ki bu bir kere emek hırsızlığı.Ayda bir orjinal oyun alsan oyunu herşeyiyle oynasan hikayesi olsun multiplayer olsun.Güncellemeleri saymıyorum.Multiplayer desteği ile o oyun seni 4 5 ay götürür.Hem orjinal oyunun verdiği arşiv hissini saymıyorum bile.Ama sende böyle bir his ulaşmaz internetten indir o kadar sorunla uğraş ki çoğu korsan oyun kırpılıyor.Mesela geçenlerde dragon age aldım 2 ay para biriktirmiştim.55tl ye gittim aldım.1 ay daha biriktirip ek paketini alacağım.Sonra geçenlerde Mass Effect aldım 20tl.Oyunun ana görevlerini ve hikayeyi tamamladım ama bir sürü yan görev var.Ben oyunu tam olarak bitirdiğimde ME2 fiyatıda bu seviyelere iner.Bioware tarafından yayınlanan patchlerle gelen yan görevleri saymıyorum.Sonra Company Of heroes almıştım bu sene içinde 20tl.GOTY sürümü ek hatiralar falan var.Oyunun camping modu uzun zaten.Skirmish modunda oynuyorum.Daha ne isteyeyim.Diğer ek paketleride fiyatları gayet iyi.Orjinal alacağım oyunlar listesine yazdım sırayla alarak hepsini oynuyorum.
Diyceksin ki COD serisi çok pahalı.MW2 açıklandığında dediğim gibi bir köşeye 1 tl atsaydın çokdan alırdın ki şimdi bile yapabilirsin.O kadar çok gereksiz şeylere para veriyorsun sonrada gelmiş burda yok patronlar bilmem ne yazıyorsun.Klavyesi olan yazıyor kardeşim.Bu kadar açıklama değmezdi sizin gibilere ama tutamadım yazdım.Bu arada 20tl altı bir çok efsane oyunlarıda bulabilirsin.Hiç yokdan Crysis ilk oyunu 29tl.Al multiplayerda 1 sene idare et.

ErKaN-23
01-05-2010, 07:45   |  #22  
ErKaN-23 avatarı
Yıllanmış Üye
931 mesaj
Alıntı: dextercan  
sende devam et bu kafayla çook kolay biter bu hukuk fakültesi,

Psychonaut968
01-05-2010, 11:34   |  #23  
Yıllanmış Üye
1,757 mesaj

Korsan oyun alımımın orijinalin 5-6 katı olduğu bir ülkede de ''Yahu ülkemizde oyun sektörü yerlede sürünüyor!'' ya da ''Yahu kardeşim niye hiçbir oyunda Türkçe dil seçeneği yok?'' gibi yakınmalar duymak da en tuhafı herhalde...

Adam oyunun orijinalinin alınmayacağını bildiği bir ülkenin dil desteğini niye koysun?

Ayrıca oyun fiyatlarının korsan kullanım yüzünden pahalı olduğunu anlayamıyoruz galiba.Atıyorum firma 500.000 kopya satarsa kara geçecek.Ama biliyor ki korsan yüzünden bu miktara ulaşması çok uzun sürecek ve bu arada harcadığı parayı geri kazanamayacak.Bu sebeple oyunun fiyatını olması gerekenden daha fazla arttırmaktan bir çözüm kalıyor mu firmanın elinde? 300.000 satıyor mesela ama fiyat yüksek olduğundan kara geçiyor.

Aslında durum biraz tuhaf.Firmalar korsan yüzünden fiyatları yüksek tutarken firmalar fiyatı yüksek tuttuğu için korsan kullanım bu kadar yaygın.Dextercan'ın dediği gibi o kadar zor değil orijinal almak.''Steam''den haberiniz yok sanırım.Tabi,korsan oyun aldınız,1 haftada bitti,multiplayer da oynayamıyorsunuz,eee?Sildiniz mecburen çünkü yapacak bir şey kalmadı.Tabi her oyun böyle sanabilirsiniz ama orijinial bir oyunun sizi nasıl aylarca oyalayabileceğinden haberiniz yok...

secrex
01-05-2010, 13:47   |  #24  
Üye
78 mesaj

YaHU dextercan, sana ne kardeşim, almıyorum.. Adama bak değmiyorsa bizim gibilere YAZMA. SEnden açıklama isteyen mi oldu. Değmezmiş ama yazmış.. Allah razı olsun... iyi ki yazdın.. Vah vahh.. Sanki insanlığın devamı için çook büyük birşey üretiyorlar.. Ekmek,su sanki..

Son Düzenleme: secrex ~ 01 Mayıs 2010 13:51
beckahma
01-05-2010, 22:59   |  #25  
beckahma avatarı
Yıllanmış Üye
1,052 mesaj
Alıntı: secrex  
Valla crysis 2 EA'nın sitede 49.95 $.. TL olarak 75 lira eder.. Evet orjinale devam edelim ki, patronlar özel uçaklarının döşemelerini altın işlemeli yaptırsın.
Aynı oyunu sen yap, sende bin özel uçağa. Adam biz üzülmeyelim diye hayatını kötü koşullarda geçirecek değil ya?
Oyunu oynarken güzel demek kolay ama yapan adam özel uçağa binince mi sorun oluyor? Yoksa korsan oyun satıcılarının oyunu tekrardan yaptığını falan mı sanıyorsunuz?