Merhaba arkadaşlar,
fiyat/performans oranını mümkün olduğunca yüksek tutarak (öğrenciyim :D cimriyim :D ) ama bazı kriterlerden de asla vazgeçmeyerek bir oyun bilgisayarı oluşturuyorum. Bu kriterlere gelince :
1) 2-3 sene boyunca,yeni çıkan oyunları güzel grafiklerle oynatabilmeli.
2) Uzun süren harita,bölüm vs. yükleme sürelerine tahammülüm yok :D
3) Sinematikler ve diğer bölüm arası diyaloglar vs. takılmasız ve akıcı olmalı.
Bu amaçla bütçem elverdiğince bir bilgisayar toplamak istiyorum ve aklımdaki sisteme ait işlemci ve anakart aşağıdadır. Ekran kartını ve monitörü önerilerinize bırakıyorum çünkü çok hassas bir konu :) Aynı zamanda aşağıda yazdığım sistem hakkında da her türlü farklı öneriniz beni çok mutlu eder.
İşlemci : AMD Phenom II X6 1090 T
Anakart: Gigabyte GA- 880GMA- UD2H, AMD 880 G, Soket AM3, DDR3-1866,HD4250 İleride 2. bir ekran kartıyla desteklemem gerekebilir diye bunun iyi olabileceğini düşündüm. Ayrıca içinde tümleşik HD4250 var. Çok bilgili değilim ama alacağım ekran kartına ek olarak az da olsa ekstra performans katar mı? :)
Ayrıca bu HD4250 ama ben Nvidia chipsetli bir ekran kartı alırsam(mesela aklımda GT 460 var sizin diğer bir forumda tavsiye ettiğiniz üzere) ikisi sorunsuz çalışır mı?
Ram : Kingston CL7 DDR3 4 gb
Hassas konu şu : 3 sene sonra da sorunsuz oyun keyfi için 384 bit GDDR5 ekran kartlarına bakmalı mıyım? Yoksa bu Crossfire olayına güvenerek GTX 460 ya da diğer 256 bitleri mi tercih etmeliyim? Uyumlu ve aşırı pahalıya kaçmayan bir monitör önerirseniz de çok sevinirim.
Teşekkürler